De Syrische Koerden zijn de druppel: Democraten moeten Trump echt deze week nog impeachen

En alwéér levert Donald Trump de Verenigde Staten uit aan een boevenstaat. Ditmaal is het niet Rusland of Oekraïne, maar dat maakt het allemaal niet minder erg. De Syrische Koerden hebben ISIS verslagen, en als dank worden ze door Trump nu onder de bus gegooid. De relaties van de VS in het Midden-Oosten worden hiermee vernietigd, terwijl de vijanden (Iran, Rusland, ISIS) er allemaal baat bij hebben.

Donald Trump is de slechtste president die de Verenigde Staten in decennia gehad hebben. Dat lijkt me nu zo onderhand een vaststaand feit. Wie dat nu nog ontkent, is ofwel gehersenspoeld door de Fox News-propaganda of willens en wetens te kwader trouw. Voor de meesten zal gelden: vermoedelijk dat laatste. Want afgelopen maand hebben we gezien tot welke dieptes Trump bereid is af te zinken. Niet alleen bedelt hij openlijk bij andere landen om ‘dirt‘ voor politieke tegenstanders, ook steekt hij in de internationale arena openlijk de geloofwaardigheid en reputatie van de VS in de fik.

We zagen het al in Noord-Korea. Hij zou het communistische staatje wel even gaan ontwapenen. In plaats daarvan wordt dictator Kim Jong Un de hemel in geprezen als een ‘jongeman die het beste wil voor z’n land’, in plaats van als liefhebber van executies, martelingen, concentratiekampen en onderdrukking. Pyonyang kan nu straffeloos doorgaan met het ontwikkelen van kernwapens, terwijl het Witte Huis net doet alsof de nep-deal die met het land gesloten werd iets betekent.

Maar Noord-Korea is nog maar het voorproefje. Ook het Midden-Oosten wordt even goed weggegeven aan de kwade krachten. Aan z’n grote vriend Poetin, met wie hij een persconferentie vol landverraad hield in Helsinki. Maar ook ISIS, Assad en het dictatoriale buurland ten noorden van Syrië profiteren allemaal van het plotselinge terugtrekken van Amerikaanse troepen. Wat een afschuwelijk besluit:

“If press reports are accurate this is a disaster in the making.
* Ensures ISIS comeback.
* Forces Kurds to align with Assad and Iran.
* Destroys Turkey’s relationship with U.S. Congress.
* Will be a stain on America’s honor for abandoning the Kurds.”

Het is niet voor het eerst dat Trump de naam en reputatie van de Verenigde Staten ten grabbel gooit. Sterker nog: elke kans om dat te doen, grijpt hij met beide handen aan. Of het nu is met Rusland, met Oekraïne of nu met Syrië… de nucleaire lanceercodes zijn gewoon niet veilig in zijn handen. Democraten en Republikeinen moeten zich nu verenigen om deze losgeslagen gek uit het Witte Huis en in het psychiatrische ziekenhuis te krijgen. Schiet dus een beetje op met dat impeachmentproces: iedere dag dat Trump nog blijft zitten, zet hij Amerika weer een beetje meer voor schut.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Duckday

  Waar maken we ons druk over In ons eigenland is veel te doen maak je daar nu eens druk over

  1. van Urk

   Zo is het Duckday. Eerst een invasie van woedende boeren af gaan weren met ons uitgeklede leger. 🙂

 2. Mezzadra

  Een mooi vlammend betoog, Tim.

  Ik heb vaak kritiek op je stukken maar dit is mooi geschreven, volledig juist en de spijker op zijn kop.

  Mijn complimenten!

  1. werikke

   hahahaha je vind dit alleen een goed artikel omdat Tim Trump afzeikt en hier een mening plempt ipv journalistiek onderbouwt artikel plaatst . Dat jij het daar mee eens bent wil nog niet zeggen dat het juist is en de spijker op zijn kop maar gewoon dat jij het eens bent met zijn mening. Ik zie het anders en dat wil dus ook niet zeggen dat ik gelijk hebt maar dat wij niet met elkaar eens zijn . dat is alles.

   1. Mezzadra

    Dat correct, Werikke, ik ben het op dit punt met Tim eens.

    Uiteraard kun je daar anders over denken maar ik dacht dat dit blog bedoeld was, gemotiveerde en onderbouwde, meningen uit te wisselen.

    De mening van Tim lijkt me hier stevig gemotiveerd. Welke inhoudelijke tegenwerpingen heb je?

    1. Blitzkrieg

     Mezzadra : Eventjes voor de goede orde, je bent een trol. Dit geeft verder niks, onzin leer je filtreren en voor andere mensen ben je een bron van inspiratie 🙂 . Ga me alleen niet vertellen dat je gemotiveerde en onderbouwde meningen uitwisselt, ’t werkt op de lachspieren. Inhoudelijke tegenwerpingen zijn uiteraard prima alleen heb je dan het concept van een trol dan niet goed begrepen.

  2. Piet51

   @Mezzadra
   Ik ben het helemaal met je eens, zoals heel vaak. Maar dit wordt wel een beetje ingewikkeld voor me. Tim Engelbart heeft zich, voor zover ik weet, nog nooit op een manier uitgelaten die mij aanspreekt. Dat vind ik niet erg en eigenlijk ook wel boeiend voor een site als deze waar provocatie bovenaan het werklijstje staat. Maar dit is een vorm van provoceren die ik niet verwachtte: felle kritiek op Trump. Het moet niet gekker worden, anders trek ik het niet meer of ik word rechts, maar dan mag ik niet meer thuis komen.
   Het is natuurlijk allemaal spel van de DDS-redactie, maar nu krijgt dit spel wel heel ingewikkelde spelregels. Tot mijn verbazing zijn de reacties van de vaste DDS-deelnemers dan ook heel mild, alsof ze het niet helemaal vertrouwen of de vaste grond onder de voetjes kwijt zijn. Veel milder dan normaal op bijdragen van jou en van mij en enkele anderen. De wereld verandert, zou het dat zijn en DDS gaat mee? Dan morgen misschien een positief artikel van Tim over het klimaat, overmorgen over de EU en Brexit. Ik zie ernaar uit.

 3. just saying

  Ja hoor het is nu echt gedaan met Trump…..lol…..

 4. Jack Flash

  Nou, lekker “objectief Tim”.

 5. Stopperspil

  Hoezo “plotseling terugtrekken van de Amerikaanse troepen”? In april 2018 heeft Trump al gezegd dat hij van plan was de troepen terug te halen uit Syrië zodra IS zou zijn verslagen. Het is dus al lang en breed bekend. De Europese landen dachten waarschijnlijk dat het niet zo’n vaart zou lopen. Zelf steken ze nauwelijks nog een hand uit in Syrië. En nu klagen dat Trump doet wat hij vele maanden geleden heeft aangekondigd.

  1. kweetniet

   volgens mij beloofde Obama terug trekken , Trump voert zijn beloftes uit

 6. Joshuak

  Voor zover ik weet vochten de koerden bijna de hele strijd al aan de Syrische kant..

  Je moet de politieke omstandigheden snappen, want wat gebeurd er met die Koerden als Amerika ze opeens erkent als staat? Dan zullen landen als Irak, Turkije en Iran onmiddellijk militair ingrijpen om te voorkomen dat het naar hun landen verspreid want al die landen hebben een grote Koerdische minderheid..

  Onder het Syrische regime met vergrote autonomie is de enige oplossing zelfde als dat ze in Irak hebben gekregen..

  Daarnaast is dat van Oekraïne kant en klare onzin, die gesprekken zijn openbaar gemaakt en als je ze leest is het de Oekraïner president die zegt dat hij contact opneemt met justitie in Amerika..

  En daarnaast is het beschadigen van politieke tegenstanders via buitenlandse geheime diensten niet nieuw..

  Typ in “DNC Ukraine scandal” op Google en je ziet dat de DNC met de Australische en Ukraine geheime dienst samenwerkte om dingen tegen Trump re vinden in 2016

  Dit soort corruptie is niks nieuws daar.. En daarnaast zei de president dat als er een onderzoek kwam dat die open en transparant zal zijn..

  Sorry maar wat is het probleem dan? Want terugtrekking uit het middenoosten is precies wat hij zijn mensen had beloofd.. Dus alweer een vervulde belofte

  En met Noord Korea kan je ook zeggen wat je wilt.. Maar onder Trump zijn leiding of bedreiging hoe je het ook wilt noemen zijn Noord en Zuid Korea met elkaar gaan praten en is de relatie sterker dan het was..

  Het isoleren van die staat zoals de afgelopen 30 jaar werkt niet.. Enige wie daaronder lijden zijn de burgers in Noord Korea.. Die zijn degenen die alle sancties voelen de overheid interrseerd het niet meer want die zijn al jaren bijna volledig geboycot.

  Wat we zien is progressie die er jaren niet is geweest..

  Vindt die Donald Trump zelf ook een clown.. Maar je kan niet klagen over de resultaten.. want die heeft hij zeker..

  En wat hebben de Democraten naast geroepen te hebben dat Trump moet worden afgezet? Niks.. Ik denk dat dit alleen maar in zijn voordeel gaat werken..

  1. FCKDopper

   Beste Joshuak, u heeft volkomen gelijk.
   Je mag hem een clown vinden, echter het resultaat geldt

   1. Joshuak

    Precies en dat is ook de mentaliteit onder veel Amerikanen..

    De Democraten denken te kunnen winnen op het feit dat het eigenlijk maar een akelig mannetje is.. Maar dat is niet zo..

    De Democraten vallen Trump zijn karakter aan omdat hun eigen beleid onuitvoerbaar en compleet idioot is.. Als je Amerikaanse nieuws volgt dan zie je dat zelfs de vakbonden dit keer de Democraten niet gaan omhelzen..

    Dit is natuurlijk gigantisch want het zijn de vakbonden die de ‘blauwe muur” creëerde.. Afgelopen keer wonnen de Democraten de vakbonden met 9% punten..

    Nu zal dat ongetwijfeld nog lager zijn met de hogere lonen en werkloosheid.. Misschien flipt hij ze zelfs..

    Gaat echt een bijzondere verkiezing worden denk ik..

 7. Henk-Jansen

  Ook de Republikeinen in het congres schijnen inmiddels klaar te zijn met Trump, volgens insiders zouden zo’n 30 Republikeinse senators voor impeachment stemmen. Trump is een gevaarlijke gek en moet onmiddelijk uit het witte huis verwijderd worden!

  1. Mezzadra

   Dit impulsieve besluit zal inderdaad voor een aantal Republikeinen aanleiding kunnen zijn om Trump te laten vallen.

   Laten we hopen dat het snel gebeurt.

  2. Siemien

   “Trump is een gevaarlijke gek”

   Nee hoor dat is Trump niet..

 8. Jack Flash

  Mezza.Wie zijn “we”? U zelf? Meerdere persoon(lijkheden)?

 9. Meriadoc Brandebok

  ++++++ voor dit artikel.

 10. bifbof

  Mijnheer Engelbart , kijk van wie u hier complimenten krijgt zou ik zeggen.

 11. Agios

  Trump maakt gebruik van dat wat vorige presidenten lieten liggen, namelijk denkvermogen. Hij heeft ooit een hele reeks landen als shitholes bestempeld en dat niet zonder reden. Trump heeft ingezien dat het geen enkele zin heeft zich te bemoeien met de problemen die landen die de islam aanhangen over zichzelf en anderen afroepen. Hij heeft gelijk. Laat ze hun eigen shit maar oplossen en hun eigen geld daarvoor gebruiken. Het is inderdaad een keer genoeg geweest.

  1. Mezzadra

   Klopt, Trump is niet uit op oorlog en zeker niet uit op peperdure militaire interventies in andere landen.
   De man denkt alleen aan geld en met name aan zijn eigen geld.

   1. Agios

    Aan geld denken, is geen slechte eigenschap… Dacht Amsterdam er ook zo over dan zag het er veel rooskleuriger uit.

 12. Anti Idioten

  De nucleaire lanceercodes zijn niet veilig in zijn handen…wat een flauwe kul net zoals de rest van dit artikel. Als Trump oorlog wilde had hij het al lang geleden gedaan, Iran heeft voor genoeg excuusjes gezorgd die Trump zou kunnen gebruiken voor een tegenaanval of oorlog. Waarom word er alleen naar de VS gekeken? De EU zou ook de koerden kunnen verdedigen maar hun intereseert het ook geen ene fuck.

  1. werikke

   juist geformuleerd .

  2. FCKDopper

   Het feit dat u nog leeft en dit kunt zeggen, wil tevens zeggen dat ze tot nu toe nog steeds in veilige handen waren

 13. Mezzadra

  Inmiddels heeft een federale rechter Trump bevolen zijn belastingaangiften over de afgelopen jaren te overhandigen.

  De tekst van het vonnis is te mooi om niet te citeren:

  “ This court cannot endorse such a categorical and limitless assertion of presidential immunity from judicial process as being countenanced by the nation’s constitutional plan, especially in the light of the fundamental concerns over excessive arrogation of power that animated the Constitution’s delicate structure and its calibrated balance of authority among the three branches of the national government, as well as between the federal and state authorities. Hence, the expansive notion of constitutional immunity invoked here to shield the president from judicial process would constitute an overreach of executive power.”

  Uiteraard gaat Trump in beroep maar het is nog onduidelijk of daarmee het overhandigen van zijn belastingaangiften ook is geschorst.

  1. Dik

   De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetjes weer gelaten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ga dan eens naar het toilet, Dik.

    1. Dik

     Zijn rugridder bevestigt het.

 14. Joop Klepzeikert

  Nee, je moet die koerdische terroristen lekker hun gang laten gaan. Dan krijg je ‘vrede’ in die regio… Niet dus. Koerden zijn minstens net zo erg als ISIS, Al-Qaida, Al-Nusra en nog een zooitje van die Al-’s bij elkaar.
  Al die terroristen willen een eigen staat stichten, waarbinnen ze zich aan geen enkele wet hoeven te houden en al het andere leven mogen, kunnen en zullen uitroeien.

 15. kweetniet

  Go Donald go , je doet het goed maat. Laat die linkse windbuilen maar stoom afblazen. Geweldig om te zien

 16. Anne Sophe Schillersdorf

  “Donald Trump is de slechtste president die de Verenigde Staten in decennia gehad hebben.”

  Eens! Maar hier geef ik hem gelijk. De VS was al een verschrikkelijke imperialistische terrorstaat lang voordat Trump in beeld kwam. De VS heeft geen belangen in Syrië en dat hebben wij evenmin.

  Ga daar zelf heen als je zo nodig oorlogje wilt voeren!

  1. FCKDopper

   Beste Anne,
   Ik ben het deze keer met u eens.
   Figuren die nooit in militaire dienst zijn geweest en een mening hebben over al dan niet militair interveniëren in een land als Syrië. Ga lekker je eigen leven wagen wanneer je het zo belangrijk vindt

 17. Ritter

  Een van de programma punten van Trump tijdens de verkiezingen was terugtrekking van de troepen en een einde maken aan de eindeloze oorlogen die niets opleveren.

  Tijdens de verkiezingen heeft Trump gezegd dat hij ISIS zou verslaan en dan de troepen terug zou trekken

  En die belofte komt hij nu na.

  De VS heeft samen met Rusland het kalifaat van ISIS ontmanteld en nu is het tijd om de troepen terug te trekken.

  Uiteraard is het establishment daarop tegen en werken Trump tegen.

  Maar als politici uit Nederland daarop tegen zijn waarom sturen ze dan zelf geen troepen? Uiteraard omdat deze politici geen Nederlandse levens op het spel willen zetten en de bevolking tegen is.

  Waarom moet de VS dan Amerikaanse levens van hun militairen op het spel zetten?

  Trump is geen President van oorlog ( zoals Bush en Obama ( Libië)) maar vooral een President die “deals” wil maken en het land economisch sterker wil maken.

  1. just saying

   @Ritter

   Die linkse sneu neuzen zijn nu eenmaal verblindt door haat als het over Trump gaat, iedere grasspriet klampen zij aan in hun wensdenken om Trump dwars te zitten, aandoenlijke debielen zijn het en meer niet.

  2. Mezzadra

   Een verkiezingsbelofte betekent niet dat je abrupt, en zonder overleg met verantwoordelijke ministers en legerleiding troepen terugtrekt.

   Het is juist dat Trump deze belofte deed en en er is zelfs iets voor te zeggen om te komen tot een terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak. Feit is echter dat ze de huidige burgeroorlog mede hebben veroorzaakt en partij zijn geworden in dit geschil. Het vergt dus beraad en diplomatie om die verkiezingsbelofte te realiseren, en daartoe is de clown niet in staat.

   Een geluk bij ongeluk is mogelijk dat deze onvoorstelbare blunder voor een aantal Republikeinen de druppel zal zijn die de emmer doet overlopen en reden zal zijn hem te laten vallen.

   1. Siemien

    Verkiezingsbelofte die je nakomt betekent dat je de kiezer niet in de maling neemt domoor

   2. Ritter

    Mezzadra

    Trump maakt een einde aan de inmenging die onder Obama is begonnen.

    Obama ( en Hillary) is ook in Libië tekeer gegaan waardoor het land nu een puinhoop is.

    Gelukkig wil Trump niets van dit soort militaire inmenging weten.

    Maar Trump word tegengewerkt door het establishment; het politieke, militaire en inlichtingen establishment.

    Vandaar de constante pogingen door deze groepen om Trump zadel te lichten.

 18. FCKDopper

  Ik was even bang dat ik op de site van de NOS zat

 19. Mart

  Het is maar hoe je er tegenaan wil kijken Tim.Het gaat economisch redelijk vooruit in de USA,en hoopies werk ook voor negers,wat ik zie op sites van daar.Ook mijn vrienden van daar zijn best tevreden over The Donald…….Het had er natuurlijk veel beter uitgezien als dat knettergekke machtwellustig wijf Killery aan de macht was gekomen…..of tòch beter niet??

  1. FCKDopper

   Beste Mart, het lijkt wel of er aan een fusie met JOOP wordt gewerkt

 20. Ritter

  De VS hebben hulp gevraagd aan Europa maar de meeste Europese landen hebben geen hulp geboden.

  Net als de 2% aan Navo bijdrage die maar niet komt.

  Als Europa klaagt over Trump moeten ze zelf troepen sturen om de Koerden te helpen…………maar dat doen de Europese landen niet omdat er onder de bevolking geen draagvlak is.

  Dus waarom moeten de Amerikanen de kastanjes uit het vuur halen?

  Trump heeft groot gelijk; dat alsmaar inmengen heeft geleid tot eindeloze oorlogen.

  Onderstaande tweets van Trump over dit issue.

  Obama heeft de VS bij de burgeroorlog met Syrië betrokken. Trump maakt hier nu een einde aan zoals beloofd tijdens de verkiezingen van 2016.
  —————–

  “The United States was supposed to be in Syria for 30 days, that was many years ago. We stayed and got deeper and deeper into battle with no aim in sight. When I arrived in Washington, ISIS was running rampant in the area. We quickly defeated 100% of the ISIS Caliphate,…..

  ….including capturing thousands of ISIS fighters, mostly from Europe. But Europe did not want them back, they said you keep them USA! I said “NO, we did you a great favor and now you want us to hold them in U.S. prisons at tremendous cost. They are yours for trials.” They…..

  …..again said “NO,” thinking, as usual, that the U.S. is always the “sucker,” on NATO, on Trade, on everything. The Kurds fought with us, but were paid massive amounts of money and equipment to do so. They have been fighting Turkey for decades. I held off this fight for….

  ….almost 3 years, but it is time for us to get out of these ridiculous Endless Wars, many of them tribal, and bring our soldiers home. WE WILL FIGHT WHERE IT IS TO OUR BENEFIT, AND ONLY FIGHT TO WIN. Turkey, Europe, Syria, Iran, Iraq, Russia and the Kurds
  ————

  1. Mezzadra

   Mogelijk moet Ritter eens dit bericht uit voor hem onverdachte bron lezen.

   h*tps://www.foxnews.com/world/turkey-syria-isis-mass-prison-break-us-withdrawal

   1. Mezzadra

    Dat dit onbezonnen besluit van Trump wel eens een gamechanger zou kunnen zijn lijkt niet onwaarschijnlijk:

    ht*ps://thehill.com/homenews/senate/464635-gop-lawmakers-blast-trumps-syria-decision-as-grave-mistake-disaster-in-the

    1. just saying

     Blijf maar lekker aan het wensdenken kleuter, we helpen je het wel weer herinneren, net zoals je vorige blunders betreffende Trump.

 21. Seneca

  @tim
  ik lees je topic dat van de hand is van één of misschien wel de hoofdredacteur! je bent al niet erg sterk in het omschrijven van begrippen maar dat je zo weinig begrijpt van de politiek van de VS is zelfs voor iedereen – trollen daargelaten – onbegrijpelijk. schrijf over zaken waarvan je zeker bent dat je daar notie van hebt, zo niet, niet doen. ik hoop van harte dat ik nooit meer een van jouw topics, dat bol staat van tegenstrijdigheden en geklets, tegenkom.

  1. Mezzadra

   Seneca, je bijdrage bevat geen enkel inhoudelijk argument.

   Kun je uitleggen wat er niet klopt van de analyse van Tim?

   1. Seneca

    @mezzadra
    nu kan ik wel een kinderachtig antwoord geven zoals ‘ik ben het er niet mee eens omdat de trol mezzadra er enthousiast over was’, maar de door Tim aangevoerde argumenten’ zijn ingegeven door onderbuik gevoelens. dat is mijn insteek en ieder mag er van denken wat hij/zij ervan vindt. ik kan mij eveneens niet aan de indruk onttrekken – evenals bij ene mezzadra, een grote vooringenomenheid t.a.v. de VS in het algemeen en de heer Trump in het bijzonder.

 22. merlot

  Een zeer onevenwichtig artikel dat meer weg heeft van een scheldpartij en stemmingmakerij dan dat het informatief is.

  Ik ben al lang geleden opgehouden het nieuws over Trump te volgen want er wordt door de linkse pers zoveel modder gespoten en nepnieuws verspreid dat het onmogelijk is geworden om zin en onzin van elkaar te scheiden.

  In dit geval is het echter duidelijk: Trump trekt z’n troepen terug zoals hij beloofd had.

  Wat moet hij dan? Voor eeuwig daar blijven om te voorkomen dat de koerden worden aangevallen? Laat de VN dat maar doen.

  Altijd en eeuwig werd de VS verweten dat ze zich met alles bemoeiden en politieagentje speelden. Nu Trump met die slechte traditie breekt is het weer niet goed.

 23. Cycle25

  Ik hoor Tim bijna Obama napraten, maar je trapt er mooi in, Trump wil dat de EU meer uitgeeft aan defensie en aangezien de EU een dikke middelvinger geeft naar Trump is dit de verwachte tegenreactie.

 24. ikweetwatikwil

  Laat Trump maar schuiven, hij doet dat wat hij belooft heeft. Hij verdiend een prijs voor de vrede en niet Obama die totaal nog niets gepresteerd had.

 25. Vit

  @Tim

  Ik neem aan dat je het gehele artikel cynisch bedoeld?

 26. tailgunner

  Kijk nou toch eens. Tim doet een Bertje Brusse!
  ‘Tim de Linkse Lul’

 27. Ben-NIET-Groen-L

  Ik krijg er tranen van in mijn ogen….van het lachen dan wel te verstaan….

  1: Goed besluit van Trump wat ie trouwens al maanden geleden heeft verkondigd dat ie alle militairen terug zou laten keren.
  Europa moet het opknappen……hoe dan…de meeste Europese landen zijn toch NATO landen en Turkije toch ook…dus zijn we “vriendjes”
  En je gaat toch niet je “vriendjes” te lijf?
  Onbegrijpelijk eigenlijk hoe Europa toegestaan heeft om een onbetrouwbaar islamitisch land zoals Turkije toe te laten tot de NATO.
  Nou doeiiii Koerden…………………
  Een groot massief hoog hek om Europa en laat die gewelddadige mosselmannen het zelf allemaal maar opknappen….problemen genoeg hier die opgelost moeten worden zoals ons kabinet te ontbinden.

  1. DidiMadloba

   Dat Turkije in de NAVO zit komt doordat het land ooit grensde aan de Sovjet-Unie (aan de toenmalige Sovjet-republiek Georgië).

 28. Ben-NIET-Groen-L

  Even iets van Ritter kopiëren en plakken met een aanvulling:

  Tijdens de verkiezingen heeft Trump gezegd dat hij ISIS zou verslaan en dan de troepen terug zou trekken en de VS heeft samen met Rusland het kalifaat van ISIS ontmanteld en nu is het tijd om de troepen terug te trekken…waar alle regeringen van Europa niet reageerde, zo van dat doet Trump toch nooit.

  Maar als politici uit Nederland daarop tegen zijn waarom sturen ze dan zelf geen troepen? Uiteraard omdat deze politici geen Nederlandse levens op het spel willen zetten…met andere woorden te laf zijn (waar is dan een leger voor)en de bevolking tegen is…de bevolking tegen is? Ik was helemaal niet tegen !
  Dat te laf wil ik even nader in het kort uitleggen: Niks maar dan niks word en is ondernomen aan de steeds groter wordende geweldsproblemen door allochtonen in ons eigen land behalve wat taakstrafjes, het wegkijken lukt aardig en dat is dan ook het enigste.

 29. DidiMadloba

  Voor de Amerikanen is alle buitenland heel ver weg.

 30. B. Pascal

  We moeten niet vergeten, de islam heeft dictators nodig.
  Dus als je Assad wegdrukt, of Erdogan wegcijfert, krijg je gewoon meer ellende.

  Isis is verslagen, de koerden willen nu meer. Een eigen staat!
  Nog meer oorlog! Dus wegwezen daar!

  Rusland heeft blijkbaar nog niet genoeg geleerd van Afghanistan.
  Rusland is daar letterlijk in de pan gehakt.
  Laat het midden oosten hun eigen broek ophouden.

 31. Henk Albarda

  Goed gedaan Timmie Engelbart, weer een potentiele donor weggejaagd. Wat Trump betreft staan we nu 100 % lijnrecht tegen over elkaar.
  Bam bam heeft de USA belangen voor 0 uitverkocht aan China en Iran en nu is Trump bezig dat te repareren.
  Timmie, je bent een naieve domoor die kennelijk wbt USA aan de leiband van Honecker kloon merkel, gewelddadige napoleon macron en rutte loopt en dat bedoel ik zo beledigend als het klinkt.
  Na erkenning in diverse artikelen gedurende minstens een half jaar dat Trump 1 van de beste presidenten van de USA is, zal deze ene potentiele donateur heroverwegen.

 32. maartenvasbinder

  Het zou beter zijn als Tim Engelbart zich een beetje verdiept in de historie, dan dat hij maar wat roept.
  Trump heeft troepen naar Syrië gestuurd om het kalifaat op te ruimen. Dat is gelukt tot grote woede van de democraten van Soros, Obama en van de EU. Op 20 december 2018 kondigde hij aan dat zou vertrekken, zo mogelijk binnen 100 dagen. De EU met zijn grote bek heeft tijd genoeg gehad het vacuüm op te vullen, maar evenals in de Balkan (met Duitsland als agressor) vond de EU, dat Amerika haar rotzooi maar moet opknappen en ook nog eens gratis. De VS is het gedrag van het zooitje in Brussel zat en dat is heel begrijpelijk, omdat ze nu al weten, dat ze de komende oorlog, waarbij immigranten als wapen zullen worden ingezet, voor de EU moet oplossen.
  Mocht de eeuwige oorlog van de moslims onderling een gevaar voor de VS vormen, dan grijpen ze heus wel in. Tot die tijd mag de EU zijn eigen boontjes doppen, tenzij ze zich fatsoenlijk gaan gedragen. De verraders hier komen uit Europa met aan het hoofd Merkel en Rutte, de eeuwige likkers van Erdogan.

  1. Mezzadra

   Maarten, ik herhaal hier een eerdere bijdrage.
   Het zou interessant zijn als je daar inhoudelijk op ingaat:

   ” Volgens mij is het probleem niet dat Trump De Amerikaanse troepen wil terugtrekken uit Syrië. Dat moet vroeger of later toch en je kunt ook nog vinden dat ze er überhaupt niet hadden moeten zitten.

   Het probleem is dat de Amerikanen zichzelf partij in die burgeroorlog hebben gemaakt en dus medeverantwoordelijk zijn geworden voor het opruimen van de rommel. Een extra complicatie is dat ze de Koerden tot bondgenoot hebben gemaakt in hun strijd tegen IS, daarmee impliciet verantwoordelijkheid nemend voor de totstandkoming van een Koerdische staat, iets wat de NAVO-partner Turkije uiteraard niet wil.

   De impulsieve en stupide manier waarop Trump na een telefoontje met Erdogan, zonder overleg met legertop en betrokken ministers de troepen terugtrekt is inderdaad totaal onverantwoordelijk. Hij had afspraken moeten maken met Erdogan en Assad over de veiligheid van de Koerden en mogelijk zelfs over een gebiedstoewijzing. Dat vraagt echter geduldige diplomatie. Daartoe is deze gevaarlijke gek niet in staat.”

 33. janszm

  Die kleuter tim engelbart.
  Grappig ventje.
  Trump for president for the next 20 years.

  1. Mezzadra

   Een Amerikaanse president kan hoogstens 8 jaar in zijn ambt blijven, janszm, je bent nog dommer dan al te vermoeden was.

  2. Siemien

   @janszm mezzadraatje is een achterlijke die meent dat niemand begrijpt wat jij zegt, over achterlijk en vooral dom gesproken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.