shutterstock 1481295836

Hoeveel geld kan je verdienen met online gamen?

Geen categorieokt 07 2019, 14:35
Wie naar het verdienmodel kijkt voor online gamen, kan meteen een aantal takken zien waarmee er geld verdiend wordt. Er zijn mensen die investeren in een bepaald spel, om dan bijvoorbeeld pakketten open te maken terwijl ze zichzelf filmen. Deze filmpjes worden vervolgens op YouTube geplaatst waar er geld mee verdiend wordt. Of de mensen die tutorials maken die ervoor zorgen dat heel veel andere mensen weer gemakkelijker door het spel heen kunnen komen. Jezelf streamen terwijl je een spel speelt, kan ook bijzonder lucratief zijn. Een ding is zeker: in online gamen gaat heel erg veel geld om, en je kunt er ook heel erg goed en veel geld mee verdienen. Ook wanneer je niet zelf gaat spelen!

Jezelf streamen

Wanneer je heel erg goed bent in een bepaald spel kan je er ook nog voor kiezen om jezelf te gaan streamen terwijl je speelt. Wil je dit gaan doen? Dan is het aan te raden om jezelf ook even te verdiepen in het video editing, want het is verstandig om jezelf ook in beeld te hebben zodat mensen ook jou kunnen zien terwijl je speelt. Weet je een band op te bouwen met je kijkers is de kans groot dat ze terugkomen om naar je te kijken. Een van de belangrijkste tips hierbij is dat je jezelf moet blijven. Doe je niet anders voor, als er ergens iets misgaat tijdens het streamen en je valt uit je rol, ben je ook je kijkers kwijt – en dus je inkomsten.
Hierbij is het vooral belangrijk om een vaste schare met fans op te bouwen. Hoe meer views je hebt, hoe meer geld je verdient uit reclameopbrengsten. En hoe eerder een sponsor in jou wil investeren, omdat je een groot bereik hebt en daarmee word je simpelweg geld waard. Daarom zien we deze mensen op alle mogelijke kanalen terug: zij zijn vooral druk op Facebook en uiteraard op Twitch.

Hoeveel geld kan je online verdienen?

Wil je echt groot geld verdienen? Dan is het wellicht een goed idee om gewoon eens plaats te nemen aan een roulettetafel om een gokje te wagen met roulette. Of om je te verdiepen in Fortnite. Want in Fortnite kan je miljoenen verdienen. Het enige wat je hoeft te doen is winnen. Het WK Fortnite heeft al snel een jackpot van 30 miljoen of meer. Het spel draait erom dat je de laatste moet zijn die nog staat, een echt slagveld dus.
Daarnaast zijn er tal van spellen waar je veel geld mee kunt verdienen door te winnen, zoals Dota 2, Halo of Call of Duty.

Zelf spellen ontwikkelen

Wil je het nog een stapje verder brengen, dan is het ontwikkelen van een spel een prima keuze. Een spel als Empires & Puzzles is opgezet door een klein bedrijf in Finland. Het werd een enorm succes en is inmiddels overgenomen door Zynga. Een spel dat in essentie bijzonder klein en simpel was tijdens de lancering en pas ná het initiële succes verder uitgebreid werd toen de inkomsten binnenkwamen.
Hoe dit werkt? Eigenlijk is het simpel. Je zet een spel op waarbij mensen bepaalde items nodig hebben om verder te komen in het spel. Die items maak je zeldzaam, een kans van 1/100 is groot genoeg. Vervolgens wacht je een maand en gooi je er een aanbieding in waarbij mensen voor een bepaald bedrag een verhoogde kans hebben op het item. Houd je alle spelers tevreden omdat zij genoeg kansen krijgen om de items te vinden die zij nodig hebben, dan heb je een vaste setting met spelers die constant zorgen voor inkomsten.
Een aantal tips: houd de spellen klein en overzichtelijk. Zorg ervoor dat er direct een Engelstalige variant van het spel beschikbaar is én zorg ervoor dat de spellen direct op Android en iOS gespeeld kunnen worden en gemakkelijk te vinden zijn in de stores.

Geld verdienen met online gaming – niet makkelijk, wel lucratief

Geld verdienen met online gaming is niet per definitie gemakkelijk. Maar wanneer je eenmaal goed bent in het spel dat je speelt of het ontwikkelen van je eigen games, dan is de kans groot dat de geldkraan ook daadwerkelijk open komt te staan. Daarvoor heb je wel een lange adem nodig, want binnen een paar weken geld verdienen, dat is er meestal niet bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten