shutterstock 1132602050

Trump maakt ruimte vrij voor agressiepolitiek van Erdogan! Kamerleden zijn geschokt en boos

Geen categorieokt 07 2019, 14:00
Vannacht kwam er opmerkelijk nieuws vanuit de VS; de VS zullen zich niet bemoeien met de situatie in noord-Syrië. Wat er op neerkomt dat de Turken vrij spel zullen hebben tegen de Koerdische strijders. De VS gedijt goed bij destabilisatie van de islamitische wereld, maar dit is wel een zeer opmerkelijk ontwikkeling. Zo krijgen Erdogan en Assad vrij spel, zit daar iemand op te wachten?
De wispelturigheid van Trump kan soms 'geniaal' zijn, hiermee weet hij soms vriend en vijand te verrassen door een impasse compleet te doorbreken. Dat wat onmogelijk wordt/werd gehouden weet hij dan te doorbreken. Soms is zijn wispelturigheid ook enorm nadelig; zijn valse beloftes of het continue gedraai van standpunten kunnen niet continu worden verdedigd. Ook Trump doet bijzonder rare en onlogische dingen. Dit is er weer één.
Ook Kamerleden in ons land zijn geschokt. Van alle opties hadden ze deze optie totaal niet zien aankomen. Waarom zou The Don Turkije ineens vrij spel geven. Heeft Trump achter de schermen een pact gesloten met de Turken om ze uit de handen te drijven van de Russen?
https://twitter.com/swsjoerdsma/status/1181105184774217728?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/SadetKarabulut/status/1181106514762911744?ref_src=twsrc%5Etfw
Kamerleden zijn terecht niet blij met de ontwikkelingen die ingang zijn gezet door Trump. Ook voor Nederland is het tijd om een standpunt in te zetten, want Erdogan kan én mag geen vrij spel krijgen in het noordoosten van Syrië.
Een uitermate naïeve zet van Trump; de enige denkbare reden dat hij dit doet is vanwege economisch gewin. Want voor stabiliteit zal dit niet zorgen in het betreffende gebied.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten