De Syrische Koerden zijn de druppel: Democraten moeten Trump echt deze week nog impeachen

Geen categorieokt 07 2019, 15:00
En alwéér levert Donald Trump de Verenigde Staten uit aan een boevenstaat. Ditmaal is het niet Rusland of Oekraïne, maar dat maakt het allemaal niet minder erg. De Syrische Koerden hebben ISIS verslagen, en als dank worden ze door Trump nu onder de bus gegooid. De relaties van de VS in het Midden-Oosten worden hiermee vernietigd, terwijl de vijanden (Iran, Rusland, ISIS) er allemaal baat bij hebben.
Donald Trump is de slechtste president die de Verenigde Staten in decennia gehad hebben. Dat lijkt me nu zo onderhand een vaststaand feit. Wie dat nu nog ontkent, is ofwel gehersenspoeld door de Fox News-propaganda of willens en wetens te kwader trouw. Voor de meesten zal gelden: vermoedelijk dat laatste. Want afgelopen maand hebben we gezien tot welke dieptes Trump bereid is af te zinken. Niet alleen bedelt hij openlijk bij andere landen om 'dirt' voor politieke tegenstanders, ook steekt hij in de internationale arena openlijk de geloofwaardigheid en reputatie van de VS in de fik.
We zagen het al in Noord-Korea. Hij zou het communistische staatje wel even gaan ontwapenen. In plaats daarvan wordt dictator Kim Jong Un de hemel in geprezen als een 'jongeman die het beste wil voor z'n land', in plaats van als liefhebber van executies, martelingen, concentratiekampen en onderdrukking. Pyonyang kan nu straffeloos doorgaan met het ontwikkelen van kernwapens, terwijl het Witte Huis net doet alsof de nep-deal die met het land gesloten werd iets betekent.
Maar Noord-Korea is nog maar het voorproefje. Ook het Midden-Oosten wordt even goed weggegeven aan de kwade krachten. Aan z'n grote vriend Poetin, met wie hij een persconferentie vol landverraad hield in Helsinki. Maar ook ISIS, Assad en het dictatoriale buurland ten noorden van Syrië profiteren allemaal van het plotselinge terugtrekken van Amerikaanse troepen. Wat een afschuwelijk besluit:

"If press reports are accurate this is a disaster in the making.
* Ensures ISIS comeback.
* Forces Kurds to align with Assad and Iran.
* Destroys Turkey’s relationship with U.S. Congress.
* Will be a stain on America’s honor for abandoning the Kurds."

Het is niet voor het eerst dat Trump de naam en reputatie van de Verenigde Staten ten grabbel gooit. Sterker nog: elke kans om dat te doen, grijpt hij met beide handen aan. Of het nu is met Rusland, met Oekraïne of nu met Syrië... de nucleaire lanceercodes zijn gewoon niet veilig in zijn handen. Democraten en Republikeinen moeten zich nu verenigen om deze losgeslagen gek uit het Witte Huis en in het psychiatrische ziekenhuis te krijgen. Schiet dus een beetje op met dat impeachmentproces: iedere dag dat Trump nog blijft zitten, zet hij Amerika weer een beetje meer voor schut.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten