Derk-Jan Eppink (FVD) nagelt klimaatpaus Timmermans aan het kruis "meest populistische speech ooit"

Geen categorieokt 09 2019, 21:00
Europarlementariër Derk Jan Eppink van Forum voor Democratie heeft geen goed woord over voor de nieuwe klimaatpaus van Brussel, Frans Timmermans -die overigens meer weg heeft van een kabouter. In een Tweet hekelt Eppink de speech die hij omschrijft als "de meest populistische ooit". Timmermans is sinds kort Eurocommissaris voor klimaat en zet hoog in met een "New Green Deal".

De speech van Frans Timmermans

Frans Timmermans werd afgelopen zomer verkozen tot Eurocommissaris van Klimaat en vertelt in de bovenstaande video een aantal van zijn klimatplannen. Timmermans is voornemens Europa op reis te nemen naar een 'radicale transformatie naar een duurzame maatschappij'. Timmermans waarschuwde in zijn toespraak voor nalatigheid op het onderwerp klimaat en volgde het apocalyptische frame van Greta Thunberg, zo lezen we in Trouw:

“De uitdaging is werkelijk existentieel. We kunnen ons niet meer de luxe veroorloven om dit te verknallen.”

Derk Jan Eppink van FVD was niet zo blij met de uitspraken van de klimaatpaus van Brussel. Eppink verwijt Timmermans een populistische speech en stelt dat Timmermans "het menselijke gedrag wil dicteren". Als Timmermans inderdaad voornemens is om de samenleving 'te transformeren' op basis van een statistische analyse van 'input' en 'output', dan krijgt Eppink 100% gelijk en wordt de voorgenomen klimaattransitie een 'gedicteerde radicale transformatie naar een duurzame maatschappij'.
Maar dat woord liet Timmermans natuurlijk handig achterwege.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten