Derk-Jan Eppink (FVD) nagelt klimaatpaus Timmermans aan het kruis “meest populistische speech ooit”

Europarlementariër Derk Jan Eppink van Forum voor Democratie heeft geen goed woord over voor de nieuwe klimaatpaus van Brussel, Frans Timmermans -die overigens meer weg heeft van een kabouter. In een Tweet hekelt Eppink de speech die hij omschrijft als “de meest populistische ooit”. Timmermans is sinds kort Eurocommissaris voor klimaat en zet hoog in met een “New Green Deal”. 

De speech van Frans Timmermans

Frans Timmermans werd afgelopen zomer verkozen tot Eurocommissaris van Klimaat en vertelt in de bovenstaande video een aantal van zijn klimatplannen. Timmermans is voornemens Europa op reis te nemen naar een ‘radicale transformatie naar een duurzame maatschappij’. Timmermans waarschuwde in zijn toespraak voor nalatigheid op het onderwerp klimaat en volgde het apocalyptische frame van Greta Thunberg, zo lezen we in Trouw:

“De uitdaging is werkelijk existentieel. We kunnen ons niet meer de luxe veroorloven om dit te verknallen.”

Derk Jan Eppink van FVD was niet zo blij met de uitspraken van de klimaatpaus van Brussel. Eppink verwijt Timmermans een populistische speech en stelt dat Timmermans “het menselijke gedrag wil dicteren”. Als Timmermans inderdaad voornemens is om de samenleving ‘te transformeren’ op basis van een statistische analyse van ‘input’ en ‘output’, dan krijgt Eppink 100% gelijk en wordt de voorgenomen klimaattransitie een ‘gedicteerde radicale transformatie naar een duurzame maatschappij’.

Maar dat woord liet Timmermans natuurlijk handig achterwege.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Isengrijn

  Nou, Teunis…
  Mogen jullie van de Tim-redactie het nog niet ove de schietpartij hebben?

  Geen probleem 😉

  “…De opgepakte verdachte van de dodelijke schietpartijen in de Duitse stad Halle (Saksen-Anhalt) is een Duitse twintiger. Hij filmde het doodschieten van twee personen zelf bij respectievelijk een Döner-zaak en een synagoge. De opname bevat antisemitische en extreemrechtse verwijzingen, meldt Der Spiegel.

  De verdachte is volgens het Duitse weekblad de 27-jarige Stephan B. uit de deelstaat Saksen-Anhalt. De twintiger maakte met een helmcamera een video waarop te zien is hoe hij een voorbijgangster doodschiet in de buurt van het joodse kerkhof en een klant in een Döner-zaak in de buurt van de synagoge. De video, die hij op Twitter plaatste maar die ook al snel werd verwijderd, bevat duidelijke verwijzingen naar een antisemitisch en extreemrechts motief, verklaren bronnen dichtbij het onderzoek tegenover Der Spiegel. Zo scheldt hij herhaaldelijk tegen ‘Joden’ en ‘Kanaken’ (Duitsers met wortels in Turkse, Arabische of Zuid-Europese landen, red.).

  Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, handelde de dader van de schietpartij in Halle waarschijnlijk uit extreemrechtse motieven. ,,Naar de inschatting van de hoofdaanklager zijn hiervoor voldoende aanknopingspunten”, aldus de minister.

  Meerdere daders
  B. is volgens het weekblad geen bekende van de politie. Die arresteerde hem vanmiddag in een taxi die op de snelweg A9 Berlijn-München gedwongen werd te stoppen. B. en zijn mededaders, minstens twee en mogelijk vier, vluchtten in verschillende voertuigen na de schietpartijen in Halle. Daarbij vielen omstreeks het middaguur twee doden en twee zwaargewonden. Het ging in beide gevallen om een man en een vrouw. De gewonde slachtoffers zijn inmiddels geopereerd. Een van hen had een schotwond, zo verklaarde een woordvoerster.

  Zoekactie in volle gang
  De zoekactie naar de nog voortvluchtige daders concentreert zich momenteel op de omgeving van Landsberg, een stad vlakbij de A9 zo’n 17 kilometer ten oosten van Halle. Daar zijn vanmiddag ook schoten gehoord. De politie zou de bestorming van een woning in de wijk Wiedersdorf voorbereiden. De toegangsweg naar de wijk is afgesloten en er staan meerdere politiewagens en een ambulance klaar. Op een weiland is een helikopter van de federale politie geland, melden Duitse media. Ook in het stadje Wiesenfels, zo’n 40 kilometer ten zuiden van Halle, zou een politieoperatie aan de gang zijn om een verdachte in te rekenen.

  De zoekactie concentreerde zich aanvankelijk op de omgeving van Leipzig, zo’n 40 kilometer naar het zuidoosten. De synagoge aldaar heeft uit voorzorg extra politiebewaking gekregen. Hetzelfde geldt voor synagoges elders in het midden van Duitsland en Berlijn, melden Duitse media.

  Ook op snelwegen in de richting van het zuiden van Duitsland, Tsjechië en Polen houden de ordediensten verhoogd toezicht. De politie in de deelstaten Beieren, Thüringen en Saksen bereidt zich voor op de mogelijke komst van een ‘gewapende dader’.

  Jom Kipoer
  De schietpartij voor de deur van de synagoge in de Humboldtstraat vond iets na 12.00 uur plaats. Een buurtbewoner verklaarde te hebben gezien hoe een bewapende en geüniformeerde man op de toegangsdeur van het joodse kerkhof schoot. In het gebedshuis zelf bevonden zich op dat moment zo’n 80 personen ter gelegenheid vanJom Kipoer of Grote Verzoendag, de belangrijkste joodse feestdag. ,,Daarna stuitte de schutter op een meisje uit de buurt dat toevallig voorbijliep. Hij opende het vuur op haar met zijn machinegeweer en vluchtte daarna te voet.’’ De dader was volgens de ooggetuige gekleed in camouflagekleding, droeg een bivakmuts en een helm.

  Volgens iemand van de joodse gemeenschap in Halle was de aanslag tegen de synagoge gericht. Op bewakingsbeelden is volgens hem duidelijk te zien hoe de schutters de toegangsdeuren van het gebedshuis proberen te forceren door op de sloten te schieten.

  Döner-zaak
  De politie zegt dat vlak voor de schietpartij bij de synagoge in de Humboldtstrasse ook een schietincident plaats heeft gevonden in een Döner-zaak, zo’n 600 meter verderop.

  Een ooggetuige die zich in de zaak bevond, verklaarde een man met bivakmuts en helm te hebben gezien die een soort explosief in de richting van de eettent gooide. Het projectiel vloog tegen de gevel, kaatste terug en ontplofte met een enorme knal. ,,Daarna schoot de man met zijn machinegeweer naar binnen. We waren met vijf of zes klanten. Ik heb me verstopt in het toilet. Daar heb ik mijn familie via een tekstbericht laten weten dat ik van ze hou. Pas toen ik de politie hoorde roepen of zich nog iemand in de zaak bevond, heb ik mijn schuilplaats verlaten.’’

  Op beelden die een andere buurtbewoner maakte van de schutter, uitgezonden door de regionale nieuwszender MDR Aktuell, is een man in een donkergroen gevechtstenue te zien die uit een grijze VW-stationwagen stapt en een paar keer schiet. Waarop is niet zichtbaar.

  De politie riep mensen in Halle meteen op om binnen te blijven. Het station van Halle werd gesloten en ook scholen gingen op slot. De voorzorgsmaatregelen wegens ‘acuut gevaar’ werden omstreeks 18.30 uur opgeheven.

  Federaal parket
  Het federale parket in Karlsruhe dat zich onder andere bezighoudt met terrorisme-dossiers heeft het onderzoek naar de schietpartij overgenomen, meldt Der Spiegel. Het onderzoek is gekwalificeerd als ‘moord’. Dit vanwege ‘de bijzondere betekenis’ van de zaak.

  ,,Het gaat hier om geweldsmisdrijven met betrekking tot de binnenlandse veiligheid van de Bondsrepubliek Duitsland”, verklaarde een woordvoerster. Ze zei niets te kunnen zeggen over een mogelijk antisemitische of extreemrechtse achtergrond van beide incidenten.

  Weinig professioneel
  Een Duitse deskundige typeert de daders van de schietpartij als ‘weinig professioneel’. Ze gebruikten volgens hem verouderde wapens met afgezaagde loop en waarschijnlijk zelfgemaakte munitie. ,,Dat leid ik af uit de rook die vrijkomt bij de schoten, het feit dat de schutters na elk schot moeten herladen en uit de afbeeldingen van de patroonhulzen’’, zei Karl von Guttenberg in een vraaggesprek met de nieuwssite Bild.

  De kleding en werkwijze van de schutters doet hem denken aan hobbyisten uit het jagersmilieu die eerder in de (extreem-)rechtse hoek geplaatst moeten worden dan ergens anders. Op sociale media wordt druk gespeculeerd over de mogelijke betrokkenheid van de zogenoemde mittelfränkische neonazi’s uit de deelstaat Beieren…”

  haateetteepeees://www.ad.nl/buitenland/schutter-halle-lijkt-extreemrechts-filmde-doodschieten-slachtoffers~a9af3f09/

  1. Isengrijn

   Hola, verkeerde draadje!
   Ah well…
   Da’s gibt nicht! 🙂

   1. Mycase

    Sinds wanneer werk jij ook bij DDS ??? Mafkees

    1. Nep

     Sinds jouw vrouw achter het aanrecht staat!

     1. Bosche draak

      En de jouwe ligt onder de pakjesbezorger te kreunen.
      Veel lekkerder dan nep!
      Veel lekkerder dan nep!

   2. Vlaswiek

    @Isengrijn: Het verheugt jou als antisemiet sowieso wel wanneer er joden worden afgeknald.

   3. Top

    Dat zegt meer, over jou geestelijk vermogen. Wat ik toch al niet al te hoog inschatte. En copy/paste, is zo 2018.

  2. Cesare

   Heel erg, maar wat heeft dit met het onderwerp van doen? Er komen vast nog wel items waar je je wijsheid kan spuien.

  3. Mieremet

   Is het niet extreem links om joden dood te schieten, of is dit stemmingmakerij? Het was toch extreem rechts om moslims te haten? Dus, make up your mind.

   1. Joost mag het weten

    Het is een feit dat veel anti establishment alternatieve media het antisemitisme aanwakkeren door misdadig gedrag van de Israëlische regering, de invloed van Israel op Amerikaans beleid in het Midden Oosten, de hypocrisie van Zionistische organisaties op het gebied van multiculturalisme, etc. bloot te leggen. Omdat het establishment links georiënteerd is wordt op deze media het etiketje (extreem) rechts geplakt.

    1. Siemien

     Aldus anti-semiet Joost die graag terroristen en terroristische organisatie verdedigd

  4. Siemien

   “waarschijnlijk uit extreemrechtse motieven”

   Klaar, hoe zeggen ze dit ook alweer, even afwachten?

  5. Jantje

   Nazi’s zijn links, het zijn nationaal socialisten.
   Links probeert ze in de hoek van rechts te schuiven, om zichzelf schoon te houden.
   Nazi’s, communisten, fascisten, antifa, rara hebben allemaal dezelfde bron: socialisme, dus links.
   De leer is alleen op details wat anders, de ene wat fundamentalistischer dan de ander.
   Socialisme is een doodlopende weg.

 2. Mezzadra

  “Derk Jan Eppink van FVD was niet zo blij met de uitspraken van de klimaatpaus van Brussel.”

  As de populist Derk Jan wel blij was geweest had ik me zorgen moeten maken.

 3. Mycase

  Vader Abraham je blijft lachen met die zielepoot jammer dat hij adem haalt

  1. Nep

   Wat kan jij toch alleen maar hatelijke opmerkingen plaatsen.
   Geen wonder dat iemand ooit nog FVD gaat stemmen wanneer figuren zoals jij zich daar binnen begeven.

   1. Bosche draak

    En jij bent een alsmaar stokende etterbak, wat is je punt nepperd?

    1. Mycase

     Had ie maar een punt de oproerkraaier

     1. Nep

      Haha leuk!

 4. EU kok

  Derk Jan is de bekendste politieke partijhopper van de EU.
  Nieuwe partij, nieuwe stropdas, nieuwe mening.
  Maar om deze plucheplakker enige gewichtigheid toe te kennen is lachwekkend.

  1. Mezzadra

   Derk Jan heeft nu voor vier jaar een goed betaalde zetel voor het FvD. Daarna ziet deze krabbelaar wel weer verder.

   1. Buzz68

    Wat een diepgang weer jouw reactie.

    1. Siemien

     Vooral de inhoudsloosheid is voorspelbaar bij deze zuigers

     1. Vlaswiek

      Inderdaad, maar zolang hij zijn plasje kan doen er op hem gereageerd wordt zuigt hij vrolijk verder, zeven dagen per week hoor!

 5. debontereus

  Onze puberpornoster ofwel p*dofiel heeft weer last van orale racekak .
  Volgens mij moet jij je alleen maar zorgen om jezelf maken lamzak .

  1. Mezzadra

   Rustig maar, beste kerel. Je boosheid is onthullend.

  2. Siemien

   @debopntereus en daar is mezzadraatje gelijk om je woorden handen en voetjes te geven mezzadraatje reageert gelijk, toch wel opvallend natuurlijk maar dit weet iedereen al

   1. Top

    Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een scheet in de eeuwigheid. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt.

 6. Jack Flash

  “Everyone has to be involved” Aldus Timmermans.
  1,4 miljard China
  1,3 miljard India
  325 miljoen VS

 7. Jack Flash

  Die Eu freak lijdt aan grootheidswaanzin.
  Maar dat Eppink een plucheplakker is vindt men relevanter hier.

  lachwekkend.

  1. Top

   Wat je doet heet ‘spiegelen’ in de psychologie. Daarnaast pretendeer je, dat alleen jouw soortgenoten, het bij het rechte eind hebben. En dit allemaal, terwijl je afhankelijk bent van een ‘aalmoes’, die anderen met hard werken op moeten brengen. Daarom is een goed gesprek, met u of uw soortgenoten onmogelijk, omdat de geesten verdorven zijn van haat en onkunde, wat moet worden botgevierd, op mensen die wel iets voor de maatschappij willen betekenen. Maak je een keer nuttig en stap eruit.

 8. Juriaan

  Timmerfrans in een dwangbuis en opsluiten die linkse gek

 9. debontereus

  @ Siemien

  Ooooooowwww ik weet dat onze p*dofiel het zaakje graag in zijn voordeel om draait .
  Maar ik blijf hiermee doorgaan tot hij het in de gaten krijgt om hier weg te blijven met al zijn alter ego’s.

 10. Joop Klepzeikert

  Hans Brusselmans wordt met de dag gekker en gevaarlijker. Gaat steeds meer op die Duitse extreem socialist van de vorige eeuw lijken. Deze extreem socialist heeft echter geen bloksnor, maar begint een Marx baard te kweken.
  Deze gevaarlijke populistische extreem socialist moet héél snel gestopt worden voor er WEER een wereldoorlog begonnen wordt door de extreem socialisten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.