Geert Wilders waarschuwt kabinet voor economische neergang door juridisch afgedwongen stikstofcrisis

Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) heeft geleerd van zijn fouten en roept daarom het kabinet Rutte 3 op om zo spoedigmogelijk de normering rondom stikstof te verlagen en duidelijkheid te verschaffen voor de Nederlandse ondernemers in de bouw, veeteelt en infra. Vooralsnog blijft het echter bijzonder stil vanuit het Ministerie van Landbouw en Visserij en begint de tijd te dringen. 

Volgens Wilders is “nog een maand niets doen onverstandig” en kost de huidige stikstofcrisis mensen hun “werk en banen”. Hij roept daarom de Tweede Kamer op om zo spoedig mogelijk in debat te gaan over de stikstofproblematiek om daarmee weer schot in de zaak te krijgen. Dit moet ook daadwerkelijk “zo spoedig mogelijk” want anders loopt de economie mogelijk onherstelbare schade op en kan zich de problematiek als een olievlek over de rest van het land verspreiden. Dan zijn de rapen pas echt gaar!

Zojuist publiceerde Wilders nog beelden van de laatste zonnestralen van zijn werkdag, alvorens de bunker van het isolement te betreden. Zijn werkdag zit erop en hij weet dat als de Tweede Kamer na het herfstreces niet snel stappen zet om de stikstofcrisis te bezweren, dat de situatie uit de hand gaat lopen. Hij weet dit omdat hij een aantal niet nader te noemen vaardigheden heeft die de meeste mensen bezitten, maar niet gebruiken.

Daarom maant hij zijn ambtsgenoten tot urgentie en vlijt. Hij wil zo snel mogelijk -desnoods een tijdelijke- oplossing voor de problematiek. En terwijl Nederland op z’n gat ligt beraamt het kabinet of haar ‘klimaatmodellen’ wel kloppen en of de berekeningsmethoden en meetmethoden valide en betrouwbaar kunnen worden ingezet. Normaal gesproken vragen bestuurders zich zoiets af vóórdat zij normen tot wet maken.

En dit is precies wat Wilders onderscheid van tal van andere politici: visie en een goed stel hersenen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Jumping

  Rutte heeft bewust gekozen, voor het zaaien van onrust.
  Hij heeft een wig gedreven in de Nederlandse samenleving.
  Hij zet de bevolking tegen elkaar op.
  Heel Nederland is door Rutte in twee kampen gedreven.
  Hij plaatste 1,4 Miljoen kiezers bij het grof vuil.
  Onder zijn bewind, is het Cordonsanitair, in Nederland gemeengoed geworden.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Sergeant Monty

   “Hij plaatste 1,4 Miljoen kiezers bij het grof vuil.”

   Was het niet Wilders die Rutte op de vooravond van de verkiezingen uitsloot?

   Als hij de verkiezingen zou winnen zou hij niet met de VVD gaan samenwerken waar Rutte aan het roer stond.
   Wie heeft er dus de 1.4miljoen adepten bij het oud vuil gezet?

   1. Rechtsaf

    “Was het niet Wilders die Rutte op de vooravond van de verkiezingen uitsloot?”

    Nee Wilders heeft een wijs besluit gemaakt, kijk maar naar de PvdA en d66 die zijn volledig afgefikt tot groot genoegen natuurlijk maar Wilders liet zich niet omkopen door leugenclown Rutte

    1. Sergeant Monty

     “Geert Wilders
     @geertwilderspvv
     Zolang de VVD Rutte niet terugtrekt zal de PVV niet met de VVD regeren.”

     Met deze Tweet heeft Wilders 1.4 miljoen adepten bij het vuil gezet.

     Of had de VVD Rutte moeten terugtrekken omwille van Wilders?

   2. Joop Klepzeikert

    Waarom doet de redactie van DDS NIETS tegen deze ziekelijke trol met meer aliassen dan IQ? Hij verziekt al jaren minstens 16 uur per dag, elke dag de discussies op deze site, waardoor steeds meer mensen wegblijven.
    De paar reacties op deze geestelijk gehandicapte wegen niet op tegen het verlies aan lezers en reageerders met werkende hersenen.

    1. Joop van Leeuwarden

     jopie, mensen blijven hier weg omdat jij mensen loopt te bedreigen sukkel

    2. Sergeant Monty

     Wie is er hier nu de grootste Trol?
     Jij bent net als een Russisch trol die hier dagelijks de opinie probeert te beïnvloeden.

     Jij bent mijn land ontvlucht, betaald hier geen belasting meer en wilt zo snel mogelijk van je Nederlanderschap af.
     Omdat je je schaamt om Nederlander te zijn.

     Jij levert werkelijk geen enkele bijdrage meer aan Mijn land.

     1. Joop van Leeuwarden

      precies, maar dat sukkeltje woont gewoon ergens drie hoog achter hoor. Hij zal nu een paar dagen rustig zijn, zijn uitkering komt morgen binnen en dan hoor je hem een paar dagen niet.

  2. Mezzadra

   “Rutte heeft bewust gekozen, voor het zaaien van onrust.”

   Als er iets is waar Rutten een broertje aan dood heeft is dat wel onrust.

   Dit is dus een domme opmerking.

   1. Nep

    Precies. Laat me niet verleiden tot stemmingsmakerij. En bovendien ga ik me niet verlagen tot deze plebejers. Beneden mijn waardigheid om zo grof en mataglap te reageren.

    1. Rechtsaf

     Nep heeft dedain om van te kotsen natuurlijk

     1. Nep

      Dédain

     2. Ron

      Taalnazi Mezzadra

     3. Rechtsaf

      Dat zeg ik nep is om van te kotsen…en met mij vinden dit véle…

    2. Bosche draak

     Je kan nog niet eens fatsoenlijk schrijven arrogante grafmongool!
     Lazer een eind op en ga met je piemeltje spelen terwijl de volwassenen verder overleggen…

  3. Nep

   Gelukkig bestaan er meer intellectuele in Nederland dan hier. Zucht!

   1. werikke

    rot dan op hier met je vingertje ga lekker in onderwijs je kennis doorgeven . taalnazi

  4. Nep

   Jumping je snapt het nog niet zo goed. Laat je je leiden door deze losers of maak je iets van je leven.

   1. Bosche draak

    En ga jij anders eens wat nuttigs doen miezerige lamstraal!
    In plaats van hier de randdebiel uit te hangen met je compleet misplaatste arrogantie…

  5. Dollaert

   @ Jumping , ik ben het geheel met u eens. Niets aan toe te voegen. Herhaal maar zoveel mogelijk;

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Dat is ook zo. Net als Merkel, Macron, de EU club en die Brexit saboteurs.

 2. Mezzadra

  De noodzaak de stikstofuitstoot te beperken is een juridisch feit. Daar kunnen we over mekkeren maar het is daarmee ook een economisch feit.

  Als het niet op korte termijn lukt de veestapel te halveren en de maximumsnelheid over de gehele breedte terug te brengen blokkeren we economische ontwikkeling.

  Mooier kan ik het niet maken.

  1. Groeneveld

   “De noodzaak de stikstofuitstoot te beperken is een juridisch feit.” Dat is juist. Maar daarmee is het nog geen waarheid.

   Het stikstofwaanidee ruineert het land. Terwijl het in wezen om de vraag gaat: willen we accepteren dat in de Natura 2000 gebieden de heide verdwijnt en wordt vervangen door stikstofhappers als bramen en brandnetels.

   Ja: accepteren dus en doorgaan met waar we gebleven waren! De plantsoenendiensten van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben genoeg schade aangericht.

   1. Mezzadra

    Dit juridische feit zal een economisch feit blijken. Tenzij we als Nederland uit de EU-akkoorden stappen en alle overeengekomen regelgeving botweg aan onze laars wensen te lappen.

    Ziet Groeneveld dat gebeuren?

    1. Groeneveld

     Mezzadra, het gaat bij deze stikstof’crisis’ hoofdzakelijk om de diversiteit in flora en fauna die we in de Natura 2000 gebieden willen nastreven en die we als land zelf aangegeven hebben (op voorspraak van de Groene Khmer, i.c. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer).

     Die absurde wensen (heide is een uitheemse plant) leiden er toe dat honderden bouwbedrijven inmiddels op de rand van een faillissement staan en duizenden mensen werkloos dreigen te worden.

     Dat jij dat, zonder enige kennis van zaken, accepteert -en nota bene verdedigt ook nog- getuigt toch dat je een zwatelaar bent die in wezen anti-Nederland is.

    2. van Urk

     De raad van state had eerst in 2017 de mening gevraagd van het Europese Hof van justitie of het PAS wel voldoet aan de Europese Habitatrichtlijn. Het antwoord was niet onverwacht “nee”, want de Europese Hof denkt niet in kleine oppervlakten in Nederland, maar neemt de Poolse wouden of de Duitse laagvlakten als richtlijn. Europa denkt groot, althans letterlijk. We kunnen langzamerhand spreken van euro-juridisering. Trouwens, was het Europese Hof ervan op de hoogte dat 30% van de stikstof die in Nederland neerdaalt, afkomstig is uit het buitenland? Moet dat niet wettelijk verboden worden?

   2. van Urk

    Inderdaad. Druk gaan maken over een strookje 15% natuur terwijl ons land met zijn overbevolking en economische belangen allang voorbestemd is voor dichtgroei van wegen, woningbouw en industrialisatie. De meeste Nederlanders (vooral de toekomstige generatie) weten toch al het verschil niet meer tussen een heideplantje of een korenbloem en hebben tegenwoordig met hun drukke leventje ook geen tijd of behoefte om daar stil bij te gaan staan. Sinds de overheid het klimaatverdrag ondertekend heeft begint men opeens weer na tientallen jaren over stikstof en heideplantjes te lullen en kan er opeens niet meer gebouwd worden en moeten de koeien opeens weer naar binnen.

    1. Groeneveld

     Je haalt de woorden uit m’n mond Van Urk 🙂

    2. Mezzadra

     De heer van Urk heeft natuurbehoud in ons land al opgegeven. Het is zijn goed recht te bepleiten heel Nederland te asfalteren en vol te bouwen met vervuilende (bio-)industrie.

     Onze regering (en een meerderheid van de bevolking, is niet zo onverantwoordelijk) en heeft zich verbonden aan internationale verdragen die de teloorgang van de natuur proberen te beschermen.

     Zo liggen ook de juridische feiten, dus het gebazel van de heer van Urk heeft geen materiële betekenis.

     1. Groeneveld

      Mezzadra: wij hebben destijds zelf aangegeven welke diversiteit we als land willen nastreven in de Natura 2000 gebieden. Onbezonnen hebben we een veel te divers, idealistisch en overtrokken plaatje ingeleverd bij Brussel. Van die onbezonnenheid zijn we nu de dupe omdat Brussel ons aan die ingediende voorstellen houdt.

      En verder precies wat Van Urk zegt: we hebben slechts 15% natuur. Om dat als idealistisch sprookjeslandschap te behouden zit heel Nederland nu op slot. Als we dit laten vallen gaan die gebieden niet verloren – welnee, er gaat alleen aan andere vegetatie groeien dan ooit bij Brussel is ingediend. Maar het blijft natuurlijk gewoon natuur.

      Dat jij die achterlijke onzin verdedigt duidt op een totale verkramping van je grijze massa – je kunt niet meer nadenken.

     2. van Urk

      Dat is onzin wat u nu eventjes neer pleurt. Als er iemand van de natuur houdt dan ben ik het wel en vergeet natuurlijk onze boeren niet. Het probleem ligt bij mensen zoals u die in de stad wonen en opeens beseffen dat wij ook nog natuur hebben sinds de overheid opeens weer over stikstof is begonnen. Het soort mensen dus die bewust gekozen hebben om in een omgeving te leven met veel asfalt en vervuilende industrie. Maar kom niet aan hun omgeving, hun auto, hun luchthaven of industrie waar ze werken. Want dat is taboe! Laat de plattelanders die in de natuur wonen maar weer gaan boeten met hun stinkdieren. Daar komt het eigenlijk op neer.

     3. Groeneveld

      Je bent op dreef Van Urk, bravo!

     4. Rechtsaf

      “De heer van Urk heeft natuurbehoud in ons land al opgegeven.”

      mezzadratje is natuurlijk een minne hond die probeert te zeggen wat iemand helemaal niet zegt, naast ped*fiel is mezzadratje ook een dikke Eurofiel die zijn eigen moeder nog zou vermoorden om dit te kunnen etaleren…

     5. Blitzkrieg

      Mezzadra : Doordat de dieren in de bio industrie zo dicht op elkaar gepakt zitten is deze juist super efficient en uitstoot beperkent. Bio industrie heeft de toekomst, of bepleit Mezzadra soms dat we inefficient moeten omgaan met onze bronnen?

  2. Blitzkrieg

   Mezzadra : Iets mooier maken? Als trol is dat inderdaad moeilijk, verdrietig eigenlijk dat zelfreflectie zo pijnlijk kan zijn.

   1. Mezzadra

    Inhoudelijk niets te melden, Blitzkrieg?

    1. Blitzkrieg

     Mezzadra : Zelfreflectie, ik wist niet dat het zo gevoelig lag.

 3. JFU

  Dit kabinet is te vergelijken met een sloopbedrijf.

 4. debontereus

  En wederom spuit de aandoenlijke p*dofiele hobbyboer zijn verbale diarree.
  Zonder ook maar enige notie te hebben wat er zich echt afspeelt in dit land blijft hij hardnekkig ontkennen . Gewapend met zijn wikipedia Google en linkse krantjes kennis baant de p*do zijn weg op dds iedereen naar rechts weg te schuiven om ruimte op links te maken om het linkse podium te bereiken.
  Onwetend als hij is trilt hij vanaf het podium door ontkennende dat het linkse rijk zal vallen . Met in de ene hand de wikipedia Google en linkse krantjes wetenschap en de andere hand een geslachtsdeel van een kind zingt hij het NSB lied .

 5. RvdBe

  Ik geloof ook niet dat Rutte en co dit expres doen, het is gewoon pure onkunde, zelfde als de norm voor Pfas, zal ook niet haalbaar blijken.
  Zolang er mensen op ministeries zitten zonder vakkenis houd je dit, een kenniskabinet installeren is een gedachte van Baudet en dus bij voorbaat slecht.

  1. Mezzadra

   Heeft RvB een werkbare strategie voor Rutte c.s. om aan de stikstofverplichtingen te ontkomen, anders dan de stikstofuitstoot terug te dringen?

   1. Rechtsaf

    De rekenmethode aanpassen, daar is dit kabinet wereldkampioen in namelijk, met name als het gaat om het naaien van burgers

   2. Mezzadra

    Ik zie dat op mijn eenvoudige vraag geen antwoord kwam. Dat is begrijpelijk, het was bijna een retorische vraag.

    1. Rechtsaf

     Er is geen stikstof probleem dom jongetje, er wordt een probleem gecreëerd die er niet is, en jij trapt erin en gaat dan als een paniekerige klimaat hysterische randdebiel vragen hoe een niet bestaand probleem op te lossen

     1. Groeneveld

      Je hebt volkomen gelijk Rechtsaf. Maar Mezzadra mist (als Duning Kruger patient) het metacognitieve vermogen om te kunnen zien hoe stom hij lult. Hij zal dus nooit kunnen begrijpen dat er inderdaad geen stikstofprobleem is, hoe vaak je dat ook tegen hem zegt.

     2. Mezzadra

      “het metacognitieve vermogen om te kunnen zien hoe stom hij lult.”

      Geestig.

      Je kunt wel chique schelden, Groeneveld, maar inhoudelijk argumenteren is natuurlijk wel andere koek.

     3. Groeneveld

      Mezzadra, ik heb je hierboven in een aantal inhoudelijke reacties uiteengezet hoe de stikstof’crisis’ is ontstaan en wat er aan te doen zou zijn. Van Urk heeft je vervolgens ook nog eens zeer stevig onderwezen hoe een en ander in elkaar zit en wat de consequenties zijn.

      Het probleem is dat jij daar niets mee doet: je verdwijnt tijdelijk tussen de coulissen om even later doodleuk terug te komen en je eerdere, domme en betekenisloze standpunten gewoon weer te herhalen.

      Ik meen dat ik dan het recht heb om jouw gemis aan metacognitief vermogen naar voren te brengen: je liegt, je draait, je konkelt en je zwamt. En je doet of dat allemaal doodnormaal is.

      Ga je nou eerst eens rustig inlezen op het stikstofdossier en kom dan nog eens terug. Misschien dat we dan echt kunnen debatteren. Nu lul je alleen een eind in de ruimte.

     4. Mezzadra

      Ik heb me behoorlijk ingelezen op het stikstofdioxide en heb met name ook de hoorzitting van de Tweede Kamer, waar een stoet van biologen en juristen opdraafden, uitgezeten.
      De conclusie van die hoorzitting was (en Baudet bleef bedremmeld achter) dat Nederland door Europa al vele jaren zeer coulant is behandeld en al jaren het smerigste jongetje in de klas is. De bewering dat we de normen van Duitsland zouden kunnen overnemen waarna we weer vrolijk kunnen doorgaan met vervuilen werd glashard van tafel geveegd: Nederland stoot per hectare vele malen meer stikstof uit dan Duitsland en ook toepassing van de Duitse normen op onze situatie zou ons volledig klemzetten. De vergelijking met Duitsland is appels met peren: de veehouderijdichtheid is daar immer vele malen lager.

      We kunnen hoog of laag springen maar we zitten klem. Dat is lullig voor de bio-industrie maar als die niet rap krimpt heeft Wilders gelijk en gaan we zeer ernstige nadelige economische effecten voor de kiezen krijgen.

     5. Mezzadra

      stikstofdioxide = stikstofdossier

     6. Vlaswiek

      In discussie gaan met digitale diarree, je moet haast wel wanhopig zijn.

     7. Rechtsaf

      “Ik heb me behoorlijk ingelezen op het stikstofdioxide”

      Dat heeft mezzadratje natuurlijk helemaal niet, die heeft zich voor laten liegen.
      Ineens gaat het niet meer over stikstof maar over stikstofdioxide, erger nog, ons land heeft een geest van schaamte/schuldgevoel over zichzelf heen gegoten en al die bioloogjes maken daar natuurlijk misbruik van, sterker nog, ik denk dat dit bewust gebeurt om hun klimaatreligiueze idioterie kracht bij te zetten..

 6. debontereus

  @verjaag links .
  Hou er maar mee op .
  De aandoenlijke p*dofiel houdt niet op zolang hij niet iets hoort wat hem bevalt .
  Zijn minderjarige doelgroep is voor hem gemakkelijker om te overtuigen maar hij blijft het met de volwassenen hier proberen .
  De hoop is dat er straks een schavot voor zulke mensen komt als links gevallen is .
  Dan piept hij wel anders .

 7. merlot

  Wilders heeft volkomen gelijk. Wat een WANBELEID.

  GroenLinkse idioterie regeert zelfs zonder dat GL in het kabinet zit.

 8. J.Rademaker

  In het jaar 1999 toen de uitstoot van stikstof veel hoger was besloot Nederland dat het wel wat Europeese subsidie wilde ontvangen daarvoor waren natuurgebieden wel handig.
  De gemeenten wilden wel subsidie maar liever niet met verlies van bouwgrond, het grootste deel is van de gebieden is dus water daar wil heide nog brandnetel groeien.
  Geen water dan maar een stuk wat niet vruchtbaar of te bebouwen is en waarop vroeger de plaggen werden gestoken mooie gebieden om mensen en honden uit te laten bovendien is er aardig te verdienen aan de verhuur als jachtgebied. Wel heide dus maar dan moet je plaggen blijven steken en dat is werk. Nu houden natuurbeheerders niet van werk dus geniaal om dan de sterk verlaagde stikstof uitstoot als wapen te gebruiken.
  Nadeel bijna de helft komt letterlijk over de grens aanwaaien maar dat is makkelijk op te lossen door werkgelegenheid en export te vernietigen de woningnood hebben we al 70 jaar dus dat traditie.
  Oplossing voor de burger is er ook de armoede in en weer in een plaggenhut gaan wonen.

 9. Heinrich

  Stikstofcrisis,CO2 crisis,Marrakesh pact,illegalen toestroom,omvolking,cultuurmoord, sociaal/economische onzekerheid,het is allemaal moedwillig en kunstmatig gecreërde problematiek,bedacht door de dictatoriale EU!
  Niet gaan klagen,we doen het allemaal zelf,het electoraat heeft ervoor getekend!
  In 2021 krijgt iedereen de kans,massaal de goede kant te kiezen!
  Stem op één van de rechtse partijen,PVV of FvD!
  Laat de politici eerst maar eens zorgdragen dat het plastic uit de oceanen verdwijnt,de boomkap globaal reguleert en aan banden legt en de zwarte wereldbevolkingsgroei tempert dmv anticonceptie en/of sterilisatie!

  1. Mezzadra

   Het is één groot complot, Heinrich.

   Te paard, te paard, we zijn verraden!

   1. tonna

    @mezzadra:
    Stom lullen kunnen we zelf,maar enkel tegen jou!

   2. Rechtsaf

    mezzdratje maakt even een karikatuur om zijn eigen tot de nek in het zand gestopte harses er maar niet uit te hoeven halen…

    Ik zeg aanpakken en filmen die mezzadra

    1. Cycle25

     @ Rechtsaf Die gast is een betwetertrol, negeren die hap en weerleggen met feiten. Het RIVM is ook zo’n corrupt bolwerk van eigen keuzes en meegaan met de linkse leugen : ht*ps://youtu.be/t40rnXRe4LA

     Metingen houden boven een riool, hoe verzin je het ?

 10. Joop van Leeuwarden

  Je hebt gelijk Geertje, jammer dat je even niet bij verteld dat jij een van de mensen bent die deze wet, die ons land verplicht zich te houden aan de milieu regels, heeft ondertekend. Maar ja, dat is geertje. Een hoop gebler maar never nooit niet met een oplossing komen. Ik mag hopen dat die partij wordt vernietigd door FvD, zijn we eindelijk van die geblondeerde Indo af.

 11. Cycle25

  Met Groen Links heb je niet eens een wereldoorlog nodig om je hele land naar de kloten te helpen. Ze staan garant voor een opschoning van de mensheid, het liefst 50% minder.

  Dan is die minder Marokkanen van Wilders een wassen neus vergeleken met het grote linkse plan..

 12. Lex

  Dit land gaat kapot aan deze Stikstof waanzin, nu al bedrijven failliet. Dat Stikstof beleid is het blijkt waard om heel veel plat te leggen waardoor nog meer en meer bedrijven failliet zullen gaan.

  Lang leven deze waanzinnige waanzin.

  En die milieu gekkies maar door blijven gaan met deze waanzinnige waanzin.

  De hoogste tijd dat dit rampzalige kabinet gaat vallen. “hopelijk snel”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.