Geert Wilders waarschuwt kabinet voor economische neergang door juridisch afgedwongen stikstofcrisis

Geen categorieokt 23 2019, 21:00
Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) heeft geleerd van zijn fouten en roept daarom het kabinet Rutte 3 op om zo spoedigmogelijk de normering rondom stikstof te verlagen en duidelijkheid te verschaffen voor de Nederlandse ondernemers in de bouw, veeteelt en infra. Vooralsnog blijft het echter bijzonder stil vanuit het Ministerie van Landbouw en Visserij en begint de tijd te dringen.
Volgens Wilders is "nog een maand niets doen onverstandig" en kost de huidige stikstofcrisis mensen hun "werk en banen". Hij roept daarom de Tweede Kamer op om zo spoedig mogelijk in debat te gaan over de stikstofproblematiek om daarmee weer schot in de zaak te krijgen. Dit moet ook daadwerkelijk "zo spoedig mogelijk" want anders loopt de economie mogelijk onherstelbare schade op en kan zich de problematiek als een olievlek over de rest van het land verspreiden. Dan zijn de rapen pas echt gaar!
Zojuist publiceerde Wilders nog beelden van de laatste zonnestralen van zijn werkdag, alvorens de bunker van het isolement te betreden. Zijn werkdag zit erop en hij weet dat als de Tweede Kamer na het herfstreces niet snel stappen zet om de stikstofcrisis te bezweren, dat de situatie uit de hand gaat lopen. Hij weet dit omdat hij een aantal niet nader te noemen vaardigheden heeft die de meeste mensen bezitten, maar niet gebruiken.
Daarom maant hij zijn ambtsgenoten tot urgentie en vlijt. Hij wil zo snel mogelijk -desnoods een tijdelijke- oplossing voor de problematiek. En terwijl Nederland op z'n gat ligt beraamt het kabinet of haar 'klimaatmodellen' wel kloppen en of de berekeningsmethoden en meetmethoden valide en betrouwbaar kunnen worden ingezet. Normaal gesproken vragen bestuurders zich zoiets af vóórdat zij normen tot wet maken.
En dit is precies wat Wilders onderscheid van tal van andere politici: visie en een goed stel hersenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten