Geweld tegen hulpdiensten? Direct de cel in!

Den Haag is het zat, al jaren neemt het geweld tegen de politie, brandweer en ambulancepersoneel toe. We kennen allemaal de beelden van zotten die ambulancebroeders belagen terwijl ze juist vaak een bekende van de belagers behandelen. Idioterie den top! De overheid is het zat, geweld tegen hulpdiensten? Niet langer een geldboete of taakstraf maar gewoon een tijdje brommen! Keiharde law en order dus!

Ministers Grapperhaus en Dekker zullen vandaag met een wetsvoorstel komen om dit voor elkaar te krijgen. Niet langer een halfslachtige taakstraf voor een geweldsdelict tegen de hulpdiensten maar gewoon een tijdje brommen! Na lang aandringen van de VVD, CDA en PVV komt het er dan mogelijk van.

Geweld tegen politieagenten en hulpverleners is onaanvaardbaar. Zij handhaven de orde, treden op onder gevaarlijke omstandigheden en verlenen hulp aan mensen in nood”, zegt minister Grapperhaus. „Niet zelden staan zij mensen bij die in acuut levensbedreigende situaties verkeren. Dat geweld moet stevig worden aangepakt en daar past geen taakstraf bij.”

In 2018 waren er meer dan 10.000 geweldsdelicten tegen onze hulpdiensten, 1000 meer dan in 2017. Een uiterst negatieve ontwikkeling dus. Voor onze hulpdiensten is het de normaalste zaak dat ze belaagd worden of voorwerpen naar hun hoofd krijgen geworpen terwijl ze levens proberen te redden of beschermen.

Hiermee wil het kabinet alle vormen van geweld tegen de hulpdiensten dus veel zwaarder straffen. Ze hoop zo de groei in het geweld tegen te gaan. Een krachtig signaal naar de idioten die dit dus doen! Blijf met je handen af van de hulpdiensten!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. RvdBe

  Gelijk de cel in voor een paar uur, dat zal ze leren!
  Geweld tegen hulpverleners minimaal 3 jaar cel, bij dubbel paspoort NL paspoort innemen en uitzetten met de rest van de familie.

  1. Jumping

   @RvdBe.

   In deze nieuwe eeuw, zijn Balkenende en Rutte, niet in staat geweest, om sturing te geven aan dit volledig verrotte Nederland.

   De druk voor het gedogen, in combinatie met het thee drinken, hebben Nederland verandert in een Linkse Demoniserende wegkijkende kliek.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Stop met de EU in deze vorm.

   NEXIT.

   1. DidiMadloba

    De sharia kent heel strenge straffen. Bent u voorstander van islamitisch strafrecht?

    1. Pedrito

     Ja zeker!!! Het martelaarschap wordt zo op herkenbare wijze beleefd op islamitische grondslag. Voor de uitvoering van deze straffen stel ik mij graag en gratis beschikbaar !

     1. Vit

      Inclusief onthoofden en dat soort ongein?

     2. Mezzadra

      Op dit blog zitten veel oudere gefrustreerde mannen met geweldsfantasieën.

     3. Rechtsaf

      mezzadra! inhoud 0

 2. Tman

  Bij ingrijpen door politie moet het pistool losser in het holster zitten,en het politie personeel moet gescreend worden op de daartoe vereiste specifieke fysieke en karaktereigenschappen
  Dat zou óók preventief goed helpen!
  Negeren van bevel? schieten!

  1. DidiMadloba

   Gelukkig hebben we nog steeds de regel dat politiegeweld proportioneel moet zijn, d.w.z. niet meer dan nodig om iemand aan te houden. Alvast een beetje straffen mag de politie niet in een rechtsstaat.

   1. Mart

    Hier in Brasil is de pliesie welke op millitaire leest geschoend is,NIET je vriend,en schiet als je hun bevel niet opvolgd…..em zò houden ze de schrik er nog wat in.Naar MIJ zwaaien ze meestal vriendelijk als ze langs mijn nederige stulp rijden enige malen per week …..Och”ouwe aleman”(aanduiding voor europeaan) zullen ze denken….doet weinig kwaad nog.

 3. Rechtsaf

  Gelijk de cel in? hahahahahaha laat mij niet lachen, die krijgen een foei gesprekje omdat dit soort types zich er altijd onderuit proberen te praten van ja het was baldadig, dit is stap gedrag, ooh wacht maar er zitten er hier een paar die vinden dat dit moet kunnen wel even in de juiste verhouding en daar hoort het slopen van bushokjes dan ook bij….

  1. Vlaswiek

   Gelijk de cel in? Moeten ze wel eerst opgepakt worden, alsof de agent zit te wachten op nóg meer administratieve rompslomp.

 4. Jumping

  Lees het stukje over die malloot, die deelnam in MAASDIJK, aan een trouwstoet en zijn gehuurde Lamborghini, tegen een busje parkeerde van een beveiligingsbedrijf en tijdens het gesprek, een inzittende beveiligster, in haar gezicht spuugde.

  Het land uit met zijn gehele familie.

  1. Vit

   Je zou zo’n genetisch onkruid toch een schop onder z’n ballen geven.

 5. Joop Klepzeikert

  Dan moeten ze daar wel minimum straffen op gaan zetten, anders gaan de D66 ‘rechters’ weer 1 hele dagen celstraf geven.
  Zou overigens voor alle delicten gedaan moeten worden, zodat die D66 ‘rechters’ helemaal geen fopstrafjes meer aan hun allochtone vrienden uit kunnen delen.

 6. Vit

  Ik begrijp niet wat mensen bezield om tegen hulpdiensten te ageren, daar kom ik werkelijk verstand te kort voor.

 7. Pauline Kummer

  Gebruikers van geweld naar controleurs in OV ook meenemen in de strafbepaling a.u.b.
  Vaak een vergeten groep helaas.

 8. Jantje

  Zo is dat. meteen 14 dagen brommen zodat hun werkgever( als ze die hebben) zich afvraagt waar ze blijven. En een strafblad en te goeder trouw totdat het tegendeel is bewezen. Niet zoals nu dat de advocaat van de tegenpartij vrijwel meteen in het gelijk wordt gesteld.

 9. Sharktyricon

  Er wordt hier weer eens veelvuldig “aangenomen” dat het “de buitenlanders” of allochtonen zijn die dit soort dingen doen. Kijk naar Doetinchem dit weekend….zou jullie reactie willen horen als je zoon of dochter of neefje of nichtje thuis komt met een kapotte knieschijf door de politie….het zijn niet alleen allochtonen die dit soort stommiteiten begaan. Ook de “gewone” Nederlander gedraagt zich regelmatig hufterig tegen overheidsdiensten. Al dit gedrag dient strafbaar gesteld te worden en men moet eens leren tot 10 te tellen.

  1. Rechtsaf

   We hebben het niet alleen over politiemensen domoor, en het zou zomaar kunnen dat jou lieve zoon of lieve dochter toch niet zo lief is, als de politie gaat ontzetten moet je wegwezen..

   1. Sharktyricon

    Ik verwees naar sommige comments hierboven waarin wordt gesproken over het sneller trekken van de wapens door politie…..

 10. Jack Flash

  De verkiezingsretoriek is begonnen na het jaaaaaaren van lapzwanzen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.