Klimaatbureaucratie is nu een realiteit: elk organisme wordt bedrijfsmatig beoordeeld op 'input' en 'output'

Geen categorieokt 05 2019, 16:00
Deze week is een memorabele week. Niet alleen is uw DDS-redacteur verhuisd van Emmer-Compascuum naar Groningen, maar lijkt Nederland definitief te degraderen tot 'een open inrichting' waarin ecofascisten nu ook al klagen over hoe slecht huisdieren zijn voor de natuur. Volgens publicist Herman Blom in het Dagblad van het Noorden is het tijd voor "huisdierenschaamte".
Dat er bij mensen als Herman Blom wellicht een steekje los zit is niet aan ons om te diagnosticeren, maar dat zijn communicatie -die hij publiceert in Dagblad van het Noorden- totaal niet deugt moge duidelijk zijn. In feite biedt het stuk een inkijkje in de totalitaire geest van het groene fascisme want hij reduceert alle organismen, zij het menselijk of dierlijk tot bedrijfskundige tabellen van 'input' en 'output'. En van die communicatie mogen we wel iets vinden. Lees maar eens mee hoe hij begint:

"Huisdieren zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de vleesconsumptie op de wereld. Hun ecologische pootafdruk zou ons sowieso tot nadenken moeten stemmen."

Huisdieren eten vlees. Goh! Dat is nu ook al een probleem volgens Herman Blom uit Groningen. Dat honden de tanden bezitten om vlees te verscheuren doet er niet toe. Nee, de vleesconsumptie is slecht voor de "ecologische pootafdruk" van de honden en moet worden gereduceerd. De man ziet de (natuurlijke) vleesconsumptie van huisdieren zoals honden en katten als 'een probleem' en waarschuwt ons dat er in de toekomst nog meer 'vlees wordt gegeten door huisdieren':

"Last but not least: bossen worden gekapt voor de productie van veevoer en er is extra land en water nodig voor vee. Huisdieren zijn voor een groot deel van dit probleem verantwoordelijk. Voor de VS is vastgesteld dat honden en katten goed zijn voor bijna een derde van de Amerikaanse vleesconsumptie. Dat aandeel dreigt nog hoger te worden."

Wat wordt beschreven in het stukje van Blom is in feite anti-leven propaganda. Blom problematiseert het natuurlijke gedrag van organismen en plaatst ze in een kunstmatig kader van moraliteit, waarbij de uitstoot van bepaalde gassen vervolgens bepaalt of het organisme (of gedrag) 'moreel' of 'immoreel' is. Dieren die vlees eten zijn fout! Dieren die scheetjes laten zijn ook fout! Het is allemaal slecht voor de 'uitstoot van broeikasgassen' en dus verboten als de groene bureaucraten het voor het zeggen krijgen.
Dat hij daadwerkelijk meent wat hij zegt blijkt wel uit dit stuk:

"Er kan een uitruil plaatsvinden tussen boeren en burgers. Boeren blijven voor ons vlees en melk produceren, maar burgers reduceren hun ‘huisdierenstapel’. ‘Kat in het bakkie’ als je je honden en de kat wegdoet. Of: huisdieren ruilen tegen huizenbouw (WTF, red.). Op lokaal niveau kunnen dergelijke afspraken worden gemaakt."

Als Blom en andere het voor het zeggen krijgen mag je dus straks niets meer doen. Je mag pas weer iets doen als er 'afspraken worden gemaakt over het beperken van de uitstoot'. Ja, dat klinkt wel een beetje bureaucratisch eigenlijk. Hoe ver gaat deze bemoeizucht eigenlijk? Want als je alle vormen van leven en hun activiteiten beoordeelt op basis van 'input' (vlees) en 'output' (gassen) en vervolgens conclusies verbindt aan die gegevens, dan gedraag je je als een groene bureaucraat.
Vanaf dat denkkader is het niet ver redeneren naar het vergoelijken van 'groene euthanasieprogramma's': alles in een poging de CO2-uitstoot te reduceren. Knettergek!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten