Klimaatbureaucratie is nu een realiteit: elk organisme wordt bedrijfsmatig beoordeeld op ‘input’ en ‘output’

Deze week is een memorabele week. Niet alleen is uw DDS-redacteur verhuisd van Emmer-Compascuum naar Groningen, maar lijkt Nederland definitief te degraderen tot ‘een open inrichting’ waarin ecofascisten nu ook al klagen over hoe slecht huisdieren zijn voor de natuur. Volgens publicist Herman Blom in het Dagblad van het Noorden is het tijd voor “huisdierenschaamte”.

Dat er bij mensen als Herman Blom wellicht een steekje los zit is niet aan ons om te diagnosticeren, maar dat zijn communicatie -die hij publiceert in Dagblad van het Noorden- totaal niet deugt moge duidelijk zijn. In feite biedt het stuk een inkijkje in de totalitaire geest van het groene fascisme want hij reduceert alle organismen, zij het menselijk of dierlijk tot bedrijfskundige tabellen van ‘input’ en ‘output’. En van die communicatie mogen we wel iets vinden. Lees maar eens mee hoe hij begint:

“Huisdieren zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de vleesconsumptie op de wereld. Hun ecologische pootafdruk zou ons sowieso tot nadenken moeten stemmen.”

Huisdieren eten vlees. Goh! Dat is nu ook al een probleem volgens Herman Blom uit Groningen. Dat honden de tanden bezitten om vlees te verscheuren doet er niet toe. Nee, de vleesconsumptie is slecht voor de “ecologische pootafdruk” van de honden en moet worden gereduceerd. De man ziet de (natuurlijke) vleesconsumptie van huisdieren zoals honden en katten als ‘een probleem’ en waarschuwt ons dat er in de toekomst nog meer ‘vlees wordt gegeten door huisdieren’:

“Last but not least: bossen worden gekapt voor de productie van veevoer en er is extra land en water nodig voor vee. Huisdieren zijn voor een groot deel van dit probleem verantwoordelijk. Voor de VS is vastgesteld dat honden en katten goed zijn voor bijna een derde van de Amerikaanse vleesconsumptie. Dat aandeel dreigt nog hoger te worden.”

Wat wordt beschreven in het stukje van Blom is in feite anti-leven propaganda. Blom problematiseert het natuurlijke gedrag van organismen  en plaatst ze in een kunstmatig kader van moraliteit, waarbij de uitstoot van bepaalde gassen vervolgens bepaalt of het organisme (of gedrag) ‘moreel’ of ‘immoreel’ is. Dieren die vlees eten zijn fout! Dieren die scheetjes laten zijn ook fout! Het is allemaal slecht voor de ‘uitstoot van broeikasgassen’ en dus verboten als de groene bureaucraten het voor het zeggen krijgen.

Dat hij daadwerkelijk meent wat hij zegt blijkt wel uit dit stuk:

“Er kan een uitruil plaatsvinden tussen boeren en burgers. Boeren blijven voor ons vlees en melk produceren, maar burgers reduceren hun ‘huisdierenstapel’. ‘Kat in het bakkie’ als je je honden en de kat wegdoet. Of: huisdieren ruilen tegen huizenbouw (WTF, red.). Op lokaal niveau kunnen dergelijke afspraken worden gemaakt.”

Als Blom en andere het voor het zeggen krijgen mag je dus straks niets meer doen. Je mag pas weer iets doen als er ‘afspraken worden gemaakt over het beperken van de uitstoot’. Ja, dat klinkt wel een beetje bureaucratisch eigenlijk. Hoe ver gaat deze bemoeizucht eigenlijk? Want als je alle vormen van leven en hun activiteiten beoordeelt op basis van ‘input’ (vlees) en ‘output’ (gassen) en vervolgens conclusies verbindt aan die gegevens, dan gedraag je je als een groene bureaucraat.

Vanaf dat denkkader is het niet ver redeneren naar het vergoelijken van ‘groene euthanasieprogramma’s’: alles in een poging de CO2-uitstoot te reduceren. Knettergek!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. kweetniet

  op de islam na is het linkse fascisme bedreiging twee voor onze democratie

  1. Joop Klepzeikert

   Zonder socialisten waren er nu geen moslims in Europa. Ook landen als Iran, Irak, Syrië, Pakistan en zo nog een heel zooitje hadden geen moslimlanden geweest als ze daar in de jaren 40-70 geen socialistisch regime hadden. Ook daar hebben de mosliminvasies, wat ze ‘Arabische lente’ genoemd hebben, alleen maar plaats kunnen vinden door socialistisch wegkijk beleid. Ook daar dachten ze dat het wel mee zou vallen met dat moslimtuig. Ook daar is er al vanaf WWII voor gewaarschuwd dat ze dat tuig terug naar het Arabisch schiereiland moesten jagen. Ook daar werd er niet naar de mensen MET verstand geluisterd. Net als in Europa de afgelopen decennia.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  huisdieren hebben is ook zielig omdat het de dieren in een inferieure positie plaatst. Dieren zouden eigenlijk op dezelfde manier moeten leven als mensen en eigen beslissingen moeten maken. Geef honden en katten precies de zelfde rechten als mensen.

  1. An Michelle Patinama

   W*mpie toch. Onze huisdieren lopen allemaal vrij rond, 16 katten en 14 honden krijgen elke dag vlees! Ik trek me niks meer aan van de left wing assholes vegan shit en geef onze huisdieren hun dagelijkse behoefte rood vlees. Het kost ons wat, maar we hebben hierdoor een prima alarm systeem en ratten en muizen vangers. Onze huisdieren zijn allen heel gelukkig.

   1. Mezzadra

    “16 katten en 14 honden krijgen elke dag vlees! ”

    Daar zou wel een ferme belastingmaatregel passend voor zijn.

    Wie is zo idioot?

    1. kweetniet

     jaja , een belastingmaatregel brengt gedrag verandering vol idioot. tarrels blijven zeer gebrekkige denkers

  2. Crassus

   Inderdaad, Stemrecht. Ook verder of de dieren normaal willen dood gaan van ouderdom of geslacht willen worden zoals in de vleesindustrie. De keuze is dan verdoofd of halal.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Ik ben van mening dat we dieren ook stemrecht moeten geven. Dit wil niet zeggen dat ze naar de stem zullen komen maar wie weet… we onderschatten dieren immens. Dieren zouden namelijk instaat zijn om net als mensen te leven en eigen beslissingen te kunnen maken als we hun daar de kans voor geven

    1. Blitzkrieg

     Anne : Als jij nou de hele dag voor het hok van de cavia gaat zitten en hem beslissingen laat nemen, verkoop ik de kaartjes.

     1. ZiggyStardust

      Hihihihihiiii ik lig dubbel hier!!!

  3. Top

   Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij,

  4. Sabreur

   Beste geschifte ASS. Met rechten komen ook plichten. Op het moment dat mijn kat ook 40 u/wk werkt voor haar eten, dak en gezondheid, wil ik er over nadenken mijn zorgplicht op te geven.

   Daarnaast heb ik haar gevraagd of ze het met je eens is en ik kreeg een volmondig “miauw” terug, dus ik denk dat jouw betoog kant noch wal raakt.

   PS. zijn je pillen op?

 3. Jack Flash

  Het wordt steeds lachwekkender met die imbecielen.Zouden ze mekaar toch nog gaan opeten? Laten we het hopen.

  1. Top

   Ik stel voor, om dit zacht gekookte ei, maar te ruimen. Dit soort luitjes, moet je kort en bondig straffen.

   1. kweetniet

    zeg bottom , we hebben niet allemaal dezelfde hobby als jouw fetish

 4. Neutral

  Volgende stap gaat brood, bier en cola (en andere koolzuurhoudende frisdranken) worden. En wijn. En andere drank.

  1. Blitzkrieg

   Neutral : Globalisme is totalitair facisme.

 5. Jack Flash

  ASS. Een honden en kattenreferendum.Stem D66..lol.

 6. struisvogelpolitiek

  Gisteren spareribs laten bezorgen en met smaak verorbert. Vanochtend heb ik zo’n grote hoop geproduceerd wat voldoende was om 3 melkveebedrijven te laten sluiten en geen enkele klimaatmafklapper die er iets van zegt. Hahahaha.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik geef mijn honden al jaren lang tofu. Ze vreten dat spul en vinden het lekker ook. Mijn inmiddels volwassene kinderen doen dat ook

  1. just saying

   Ik mag hopen dat je honden nog eens uit wraak je gore strot afbijten.

  2. Agios

   Is een günstig bijverschijnsel van tofu ook dat ze niet meer kakken?

  3. Blitzkrieg

   Anne : Ze zullen ongeveer jouw intelligentie hebben, het verbaast me niks.

   1. Dik

    @Blitzkrieg: De Natte Scheet, aka Svetlana, Eugenie de la Fleur, CJD & Uiterst Links, komt hier alleen maar om een oneliner te plempen, maar dat wist je al.

  4. Jv

   Vandaar uw zieke geest!

 8. Agios

  Het is een feuilleton dat nooit eindigt. Links dramt en dreint maar door. We worden kotsmisselijk van linkse deugers. Kunnen we daar met euthanasie niet eens iets aan doen? Nederland, het Noord-Korea aan de Noordzee.

 9. Mezzadra

  ““Huisdieren zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de vleesconsumptie op de wereld. Hun ecologische pootafdruk zou ons sowieso tot nadenken moeten stemmen.”

  Dat lijkt me een waarheid als een koe en ik stel vast dat Teunis die stelling ook niet inhoudelijk bestrijdt.

  Wel een ongemakkelijke waarheid.

  1. Teunis Dokter

   Oh, dat ze vlees consumeren zal ik niet ontkennen. Heel goed zelfs van die dieren, ze hebben het nodig.

   1. Mezzadra

    Geen politicus zal zijn handen er aan durven branden maar het wordt hoog tijd het huisdierenbezit in Nederland te onderwerpen aan een belastingregels waarmee de maatschappelijke kosten worden gecompenseerd.

    1. Dik

     De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

    2. ZiggyStardust

     Pffffffffffff

    3. kweetniet

     welke maatschappelijke kosten miesgasser

  2. Blitzkrieg

   Mezzadra : Jij ben ook een ongemakkelijke waarheid en stoot CO2 uit. Uiteraard suggereer ik niks, ook al voel je je misschien een beetje ongemakkelijk.

  3. toetssteen

   @M
   Kip is ook een huisdier. Hou ze in uw tuin en ze spitten naar wurmen en alles wat des kips is. Ze leggen eieren en leveren uiteindelijk prima scharrelvlees.
   Het lijkt de cirkel van de natuur wel……

   1. Mezzadra

    Natuurlijk, Toetssteen, wat heb je er weer enorm veel verstand van!

    🙂

 10. Joop Klepzeikert

  Wanneer gaan die klimaat- en milieu-gekkies zichzelf eindelijk van kant maken? Zij stoten namelijk ook CO2 uit. Vooral als ze ook nog eens hele bakfietsen vol koters fokken, net als hun allochtone vrienden.

 11. Arnoniemuss

  Ik denk dat Blom niet zozeer anti-leven is maar waarschuwt voor ongebreidelde groei van leven. Van huisdieren, maar ook van mensen. Zowel mens als huisdier missen natuurlijke vijanden. En dan krijg je gemakkelijk een explosieve groei van beiden. Zeker als dokters (ook voor dieren) steeds beter worden in levensverlenging. En op op een gegeven moment trekt de aarde dat niet meer.

  Degenen die aandacht vragen voor dit soort problemen, zijn op DDS al gauw verdacht. Zij worden al snel gezien als extreem links, als een knettergekkie of als een kwaadaardig schepsel dat mens en huisdier het leven niet gunt.
  Veel DDS-ers willen niet aan banden gelegd worden. Als ze daar zin in hebben, willen ze tien honden houden, iedere dag een pond vlees eten, 180 rijden op de snelweg, 12 kinderen nemen en iedere dag met houtblokken de open haard stoken.
  Dat dit soort dingen zijn grenzen heeft, willen DDS-ers niet horen. Als iemand daar toch op wijst, wordt het eerst ontkent, dan herleidt tot complot theorie en tenslotte wordt de boodschapper als extreem links gedemoniseerd en aan het kruis genageld
  Ikke, ikke, ikke en de wereld kan stikke!

  1. M de ruyter

   Dat er grenzen zijn is duidelijk, grenzen aan inmigratie, grenzen aan eeuwigdurende groei, grenzen aan belasting en grenzen aan het idiote gedoe van onze elite..

 12. J.Rademaker

  Dit jaar heeft dit land 100.000 vleeseters opgenomen en in de totale verzorging geplaatst.

 13. merlot

  De wereld is overbevolkt. Dat houdt ook in dat er onevenredig veel honden en katten zijn. En koeien, kippen en varkens natuurlijk. En steeds minder wilde dieren.

  Je zal toch echt moeten beginnen met iets tegen die bevolkings*explosies (met name in Afrika en Azië) te doen maar daar hoor je “groen” niet over. Daar branden ze liever hun handen niet aan.

  1. Mezzadra

   Merlot zou kunnen weten dat er maar één effectieve manier is om de bevolkingsgroei in ontwikkelingslanden in toom te houden en dat is sociaal-economische ontwikkeling.

   Dat vergt herverdeling van welvaart maar daar zal hij zijn handen wel niet aan willen branden.

   1. merlot

    “en dat is sociaal-economische ontwikkeling.”

    Dat dit in het westen zo is gegaan wil nog niet zeggen dat dat in andere culturen ook zo uit zal pakken. Die denkfout maak jij aan de lopende band. Ook als je denkt dat de islam zich wel langs dezelfde lijnen zal ontwikkelen als het christendom.

    De sociologie (die jouw denken beheerst) meent dat hun dogma’s universeel opgeld doen. Dat is een misvatting.

    Bovendien is het een utopie om te denken dat Afrika te ontwikkelen valt. Decennia van mislukte ontwikkelingshulp hebben wel laten zien dat daar weinig van terecht komt.

    Pogingen tot geboortebeperking middels anticonceptie zijn ook weinig succesvol gebleken maar dat lijkt me vooralsnog de enige uitweg.

    1. Mezzadra

     “Dat dit in het westen zo is gegaan wil nog niet zeggen dat dat in andere culturen ook zo uit zal pakken.”

     Er is overstelpend onderzoek gedaan naar dit verschijnsel, merlot, en inderdaad economische ontwikkeling (en ermee samenhangende factoren zoals opleidingsniveau en industrialisatie) en geboortecijfer zijn direct gecorreleerd.

     1. Mezzadra

      h**ps://www.stlouisfed.org/on-the-economy/2016/december/link-fertility-income

     2. kweetniet

      de tarrel gaat weer in debat met zichzelf

     3. merlot

      “Er is overstelpend onderzoek gedaan naar dit verschijnsel”

      In het westen. Zoals ik al zei komt jouw referentiekader niet voorbij datgene wat je op je sociologieschooltje is bijgebracht.

      Eén van de grote lacunes in dat vakgebied is dat ze menen dat menselijk gedrag over de hele wereld in hetzelfde sjabloon past (de grote gelijkheidsgedachte).

     4. Mezzadra

      Ik geloof niet dat je je eerder in dit vraagstuk hebt verdiept, merlot.

      Lees even bij:

      h**ps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2781831/

      ht*ps://link.springer.com/article/10.1007/BF00160435

     5. Dik

      En merlot is al 15 jaar WOEDEND op mij.
      ~Aandoenlijke~

     6. kweetniet

      reken hem niet af op zijn onwetendheid merlot, hij weet echt niet beter deze links extremistische deugmens. hij is blijven hangen in 70’er jaren en dekt zich elke dag toe met een steen totdat het donker wordt

     7. merlot

      @ kweetniet: dat klopt. Hij is blijven hangen in de dogma’s van de sociologie, bij uitstek een zachte wetenschap die volledig ten prooi is gevallen aan linkse activisten.

      Maar nog los daarvan: het is volkomen onrealistisch om te denken dat Afrika de komende 100 jaar sociaal-economisch uit de prut zal verrijzen.

      Er zullen dus andere maatregelen nodig zijn om de bevolkings*explosie tot staan te brengen.

   2. kweetniet

    quote Dat vergt herverdeling van welvaart maar daar zal hij zijn handen wel niet aan willen branden. end

    Herverdeling van welvaart ?? als een struikrover de arbeider beroven die door ploegendienst net iets meer verdient dan modaal of de middenstander die door 80 of 90 uur werken per week zijn eigen imperium opbouwt .

    de linkse ubermensch eigent zich vreemde taken toe.

 14. merlot

  Ter info aan de deelnemers: het woord bevolkings*explosie (zonder sterretje) staat op de zwarte lijst.

  Joost mag weten waarom.

  1. kweetniet

   net zoals hoe-ra zonder streepje , onze heer heeft vreemde kostgangers

 15. Jack Flash

  @Merlot.Over overbevolking in Nederland alleen al werd in 60/70 er jaren onderwezen op de middelbare scholen.Sinds HansJanmaat is het tot scheldwoord omgedoopt.

 16. JFU

  Volgens een linkse actievoerder in Amerika moeten we nu ook baby’s gaan opeten..,dan kunnen we nu ook honden en katten op het menu gaan zetten…en…misschien al die barbaren die geïmporteerd worden..?
  Het verminderd in ieder geval de co2 uitstoot.

  1. Jv

   Laten we dat linkse rioolvuil maar verbranden, zijn we gelijk van dit gier af!

 17. ZiggyStardust

  Alle tijgers, leeuwen en wolven in de wereld afschieten. Volgens de rekenmodellen voldoe je dan aan de CO2 normen. Simpel toch? Zo gaat het immers ook met de boeren.

 18. Jv

  Ik garandeer je dat de eerste de beste persoon, activist of niet , die ook maar het gore lef heeft om aan mijn huisdier te komen, zijn/haar laatse adem heeft uitgeblazen.
  Hoelang mensen, laten wij ons nog langer door deze linkse stinkende gier beesten nog betuttelen of koeioneren?
  Ze houden niet op en gaan steeds verder, dit gaat eindigen in een soort burgeroorlog tussen de linkse rotzooi en rechts.
  Hopelijk wordt dan het linkse gespuis tot de laatste man uitgeroeid.
  Ik ben het zo langzamerhand strontzat dat mijn leven nu volledig bepaald gaat worden door dit smerige linkse rioolvuil dat zelfs voor een verbrandingsoven te slecht is.
  Ik waarschuw links dus…. kom niet aan mijn huisdier, het kost je echt je laatste adem.

  1. Vliegenvanger

   +++++++

  2. Anne Sophe Schillersdorf

   Jv
   Ik ben werkelijk onder de indruk hoe je het voor de dieren opneemt. Je laatste zin doet suggereren dat je bij de PVDD goed zou passen. Misschien kun je de taak van mevrouw Thieme overnemen 🙂

   1. Dik

    Aldus Svetlana = Natte Scheet = Eugenie de la Fleur = CJD = Uiterst Links = Anne Sophe Schillersdorf

   2. Jv

    ASS: daar heb ik uw advies niet voor nodig.
    Ik kan mijn eigen bootjes wel doppen.
    Uw betuttelen van andersdenkenden kent geen grenzen.
    Misschien moet u maar eens een paar maand naar een heropvoedingskamp voor links gestoorden?

 19. AS210854

  Pak eerst die moslim broedmachine maar aan. Kom je aan mijn katten kom ik aan jou kinderen of kleinkinderen. Zoveel betekenen mijn huisdieren ook voor mij.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Heel goed AS210854,

   Met deze bijdrage zou je wel heel goed bij de PVDD passen 😉

 20. Vliegenvanger

  Iedere dag staan er meer geestelijk gestoorde gekken op om Nederland naar de kloten te helpen. Nu deze weer, wat een gestoorde gekken lopen er toch rond. Blijkbaar niet alleen in Den Haag.

 21. StanleyC

  De islam is pas een gevaar geworden nadat links alle instituten heeft geïnfiltreerd die ons voor dat gevaar zouden moeten behoeden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.