Zelfs terminale kinderen worden gedwongen tot intens lijden omwille van de brakke wetten van de Rijksoverheid

Geen categorieokt 05 2019, 17:00
In Nederland zijn kinderen niet wilsbekwaam wanneer zij jonger zijn dan 12 jaar en hierdoor lijden ze dagen- of zelfs wekenlang als zij terminaal ziek zijn. Ouders zitten met de situatie in de knoop: ze zien het kind lijden, maar mogen de dood -die volgt op dat lijden- niet naar voren halen om hun kind te beschermen voor dagen van pijn. De wetten van de Rijksoverheid zijn blijkbaar zo inhumaan dat zelfs kinderen gedwongen worden tot dagen- of zelfs wekenlange martelingen, via NOS.
Momenteel is euthanasie -actieve levensbeëindiging- verboden voor kinderen van 1 tot 12 jaar oud. Volgens de wet zijn deze kinderen namelijk niet wilsbekwaam en hebben zij dus eigenlijk geen rechten. Dat laatste is al vrij bizar, maar blijkbaar wel geaccepteerd in onze samenleving. Als een kind terminaal ziek wordt dan is euthanasie niet mogelijk. Een grote meerderheid van de Nederlandse kinderartsen (84%) vindt dat die mogelijkheid er wel moet komen.
Doordat euthanasie voor de allerzwaksten in onze samenleving dus verboden is, kiezen sommige ouders ervoor om het voeden van hun kind te staken waarna het van honger en dood sterft, maar wel dagen- of weken aan pijn wordt bespaard. Zo stelt één moeder, die werd geconfronteerd met een terminaal ziek kind, dat 'versterven' dan de enige optie is om het leed beperkt te houden:

"Het moment dat we haar de laatste voeding gaven, dat was heel bizar. Maar elke slok die zij nog zou krijgen zou haar leven verlengen en daarmee ook het lijden. Dat betekent dat je je kind geen eten en drinken meer geeft en dat het daaraan sterft. Alles is voorhanden om het anders te doen, maar het wordt niet gedaan."

Alvorens euthanasie voor terminale kinderen mogelijk is moet eerst wetgeving worden aangepast en dat gaat dus nog wel even duren. Tot die tijd zullen de schrijnende gevallen zich wel blijven opstapelen. En blijven kinderen van 11 jaar oud rechteloos, maar mogen ze wel alle pijnen doorstaan. Wie bedenkt zulke wetten? Luister in godsnaam eens naar de kinderartsen! En richt het proces dan gewoon veilig in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten