Tweede Kamer boos! Diverse partijen pleiten voor enkelband bij tbs'er met verlof

Geen categorieokt 05 2019, 15:00
Politiek Den Haag is bóós, want ophef. Er loopt namelijk wéér een ontsnapte tbs'er rond in Nederland. Een gevaarlijke zedendelinquent welteverstaan. VVD, CDA, PvdA en 50Plus dringen aan op enkelbanden tijdens verlof en het vrijgeven van een foto van de 39-jarige Ronald van Z. uit Harskamp.

„Minister Dekker (Rechtsbescherming) maakt al haast met enkelbanden, maar hoe sneller hoe beter”,

zegt VVD-Kamerlid Van Wijngaarden. Nou gelukkig maar. Zulke schijnoplossingen komen namelijk wel goed van pas. Schijnoplossingen ja want de vorige keer dat er met enkelbanden werd gewerkt, bleken die nogal makkelijk af te kunnen worden gedaan/stuk worden gemaakt. Maar ja daar heeft zo'n tbs'er vast geen verstand van...
Wat wél zou helpen is om ernstige zedendelinquenten en tbs'ers met eenzelfde fucking hoog recidivepercentage gewoon niet terug de maatschappij in proberen te krijgen. In de pdf van het WODC kunt u lezen hoe het recidivepercentage voor allerlei tbs'ers alleen maar toeneemt naarmate de tijd vordert. Alarmerende percentages in de eerste paar jaar:

"Het percentage recidivisten (zedendelinquenten, red.) met een zeer ernstig delict is drie jaar na uitstroom 10,1%, na 9 jaar is dit percentage 20,5%, en na 18 jaar is het gegroeid tot 30,5%."

en belachelijk hoge percentages na een jaar of achttien. Hier nog zo'n fraai citaat:

"Ook het percentage recidivisten met een ernstig respectievelijk een algemeen delict neemt bij beide groepen delinquenten op langere termijn nog toe en ligt 18 jaar na uitstroom bij zedendelinquenten op respectievelijk 58,8% en 63,3% en bij niet-zedendelinquenten op 50% en 55%."

Zou u zich veilig voelen als een zedendelinquent na een lang tbs-traject bij u in de buurt kwam wonen, wetende dat de kans dat hij weer de fout in gaat ieder jaar toeneemt en zelfs 50/50 of 60/40 is? Donder toch op met die enkelband en hou een ander voor de gek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten