Hans de Boer van VNO-NCW krijgt gelijk: klimaatwerkloosheid aanstaande door stikstof/PFAS-embargo

Afgelopen winter was er nog niets aan de hand aangaande stikstof, echter waarschuwde Hans de Boer van VNO-NCW destijds al voor de gevolgen van de Klimaatwet en aanverwante milieuwetten wanneer deze niet nauwkeurig worden opgesteld. Volgens De Boer zouden foutieve klimaatwetten leiden tot ‘klimaatwerklozen’ en inderdaad: de eerste ontslaggolf in de bouwsector dreigt. 

Tja, dat moet pijnlijk zijn voor Jesse Klaver en zijn GroenLinks-fractie. Dat diverse bouwbedrijven nu al problemen hebben met personeelsoverschotten en thuiszitten vanwege de door de Tweede Kamer geratificeerde wetten is éxtra zuur. In principe is er voldoende werk, maar door het intrekken van de vergunningen liggen veel projecten stil. Hans de Boer waarschuwde al voor de werkloosheid die zou worden veroorzaakt door foutieve klimaat- en milieuwetten en nog geen één jaar later krijgt de VNO-NCW-voorman gelijk.

Zo waarschuwde De Boer afgelopen winter:

“Als je de kosten verhoogt voor producten uit de Nederlandse industrie, gaan klanten naar het buitenland.”

Maar nu pakt het gehele verhaal nog desastreuzer uit dan slechts een stijging van de kosten van bepaalde producten. Er wordt gewoonweg nauwelijks geproduceerd in de bouwsector. En dat terwijl er tegelijkertijd ook nog een wooncrisis heerst. Hoe vaak het woord ‘crisis’ nog voorbij moet komen voordat premier Mark Rutte eindelijk daadkrachtig ingrijpt, willen we op de DDS-redactiekamer niet eens weten. Of zoals parlementair verslaggever Ernst Lissauer in gesprek met Thierry Baudet grapte: ‘we zitten voortdurend in de crises’.

Voor het kabinet zijn het wellicht slechts cijfers, die mensen die thuis zitten, maar voor degenen die worden getroffen door klimaatwerkloosheid is het helemaal niet zo grappig. Zo stelt grondverzetter Gerrit Wierda tegenover NU:

“Ik ben dit jaar begonnen met de uitvoerders-opleiding en eind dit schooljaar klaar. Ik ben nog druk op zoek naar een stagebedrijf maar dat is erg lastig, want ja, wie gaat er nu nog mensen aannemen voor een stage? Na mijn opleiding kom ik ook niet zomaar aan het werk, want als er geen werk is, gaan zzp’ers en uitzendkrachten er als eerste uit. Dan ben ik er straks een die thuis moet zitten.”

En wat doet Jesse Klaver? Die doet alsof zijn neus bloedt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Watcher

  Teunis haalt Jesse Klaver er bij, die man zit niet eens in de regering.

 2. Agios

  Klaver is een zak met in zijn gevolg een superdeugende groep zaklopers.

 3. Jumping

  Steeds meer personen, die van de hoed en de rand weten, geven het ruitelijk toe.
  Dit Nederland, is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 4. Rechtsaf

  Nou dat er werkloosheid zal ontstaan is natuurlijk logisch, sterker nog, er zal schaarste op de arbeidsmarkt worden gecreëerd zodat er “arbeidsmigranten” uit de EU moeten worden opgetrommeld en omdat de lonen laag blijven in Nederland, krijg je dat de lonen de bedenkelijke hoogte zullen hebben als die van bv Roemenië, Hongarije, Polen etc etc

 5. J.Rademaker

  Je subsidieert een organisatie, die kopen daarvan de natuur op en gebruiken het door de belasting betaler opgehoeste kapitaal als middel om deze werkeloos en dakloos te maken.
  Wel leuk om er te werken lees ik op de site.

 6. Vlaswiek

  Wacht maar op de volgende verkiezingen!

 7. Mar155

  Ja, inderdaad. Maar de grootste crisis is Rutte en zijn coalitie met D66 en CU. Zij hebben de landbouw – en bouw sector crisis veroorzaakt die er nu aan gaat komen. Ook nog 15 miljard aan de EU afdragen……Daaaag Nederland.

 8. merlot

  Nederland, de gekste Henkie van Europa:

  “Annie Schreijer schreef in 2015 al het rapport Land in de knel, over de grote problemen die ons land te wachten stonden vanwege de invoering van het Europese natuurbeleid. Toen luisterde niemand. Het Europarlementslid zet nu nog één keer alles op alles om gehoor te vinden en overweegt zelfs een vertrek uit het CDA.

  Het zit Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde hoog: de stikstofcrisis waar Nederland op dit moment in verkeert en de grote gevolgen die dat heeft voor de agrarische sector. Als lid van het Europees Parlement voor het CDA roept ze het al jaren: Nederland komt in de knel door de manier waarop het Europese natuurbeleid in Nederland is ingevoerd. “Vertegenwoordigers van andere landen in het Europees Parlement lachen mij uit vanwege onze strenge regels. ‘Het kan niet wat in Nederland gebeurt’, zeggen ze.”

  ht*ps://www.tubantia.nl/hof-van-twente/annie-schreijer-door-andere-landen-uitgelachen-om-stikstofregels-in-nederland~a0d396f1/

  1. C.A.Barstow

   @merlot:

   ‘Het kan niet wat in Nederland gebeurt’, zeggen ze.”

   Zolang die verachtelijke landverrader Rutte de lakens hier uitdeelt
   zal hij de bevelen uit Brussel tot op de letter uitvoeren.

   Stem FvD/PVV.

 9. C.A.Barstow

  Nederland wordt afgebroken en gesloopt vanwege de gelijkschakeling met de arme Europese landen.
  In het vierde rijk, zo kun het Europa van de toekomst het beste noemen, mogen geen verschillen meer bestaan, niet tussen arm en rijk en zelfs niet tussen man en vrouw.
  Vandaar dat de schatrijke landen waaronder Nederland gewoonweg leeggeroofd worden
  Met alle hulp die zij van onze verachtelijke land en volksverrader MP Rutte kunnen krijgen zijn de machtswellustelingen in Brussel wat ons land betreft al aardig op weg.

  Het sluitstuk zal zijn, overdracht van de Nederlandse soevereiniteit en alles wat daar mee samen hangt, Nederland houdt op te bestaan

  Door misleiding, leugens en bedrog probeert die verachtelijk smeerlap Rutte de Nederlandse bevolking een rad voor ogen te draaien en zoet te houden, de vuilak weet precies hoe ver hij kan gaan, tot het moment daar is dat ons volk voor een voldongen feit geplaatst wordt, dat is de werkwijze van die vuile landverrader die niet weet hoe schoon hij de konten van die machtswellustelingen in Brussel moet likken.
  Het sujet wil niet voor niets nog een aantal termijnen MP zijn om met eigen ogen te kunnen zien hoe hij ons land en volk heeft verraden en vernietigd.

  Stem FvD/PVV.

  1. Rechtsaf

   Dat zeg ik…..

  2. rujoleki

   Beste meneer de Nederlanders houden van de islam en de asielparasieten. Zij vinden ze geweldig .Ook vinden ze het geweldig dat de energierekening onbetaalbaar wordt.
   Hopelijk worden ze keihard geraakt.
   Ik stem op de PVV.

 10. Mezzadra

  Hoorde dat het Kabinet met een pakket van maatregelen over de stikstof komt waarin een beperking van de maximumsnelheid is opgenomen.

  Mooi.

  1. Rechtsaf

   Het zou mooi zijn als ped*fielen als mezzadra eens keihard aangepakt worden..

 11. tailgunner

  Even terug naar de boeren want daar begon het mee. Wat denk je wat er gebeurt als je alleen al de veestapel zou halveren? Dan gaan die koeien en varkens naar België, Duitsland en Frankrijk. De export die hiermee gemoeid was goed gaat ook de grens over. Daar ‘heeft’ men geen stikstof. Nou, zoiets gaat ook in de bouw gebeuren. Er liggen buitenlandse bedrijven op de loer. Bouwmaterialen, casco bouw en sommige ruwbouw zal ook verdwijnen naar het buitenland.

  1. FCKDopper

   Als we nu eens beginnen met het stoppen van p..d..f..l..n, te beginnen met de meest irritante hier op de site. Wanneer deze stopt met uitstoten van zijn gif en CO2, schieten we al een aardig eind op.

 12. Heras

  Wat een kostenpost. Over een paar jaar kunnen we de gevolgen overzien van dit kabinet.
  En dan heb ik het nog niet eens over de psychische schade dat gezinnen opgelopen hebben bij de faillissementen.
  De regering zal dan wel weer zeggen dat ze het niet goed hebben ingeschat wat de gevolgen van hun beleid zouden zijn.
  Eigenlijk zouden we ze moeten aanklagen voor de geleden schade.

 13. debontereus

  De multinickende linkse p*dofiele downie heeft zijn bek ook weer aan de schijt .
  Alles wat er wordt beweerd en daarmee vaak ook nog eens wordt onderbouwd gaat hij met zijn wikipedia Google en linkse krantjes wetenschap ondermijnen.
  Althans dat denkt hij.
  Deze strontvlek blijft trollen en zuigen .
  DDS DOE ER WAT AAN !!!!!
  Trap die l*l met al zijn stemmen in zijn hoofd en daarmee op het scherm van deze site af .

 14. Michael M

  Dat is ook de grootste fout van dit kabinetsbeleid. Men had al een aantal jaren geleden aan een aantal plannen kunnen werken en klaar moeten hebben om de stikstofproblematiek het hoofd te kunnen bieden. Wat een aantal partijen nu geregeld hebben is de stekker eruit trekken maar vervolgens daar tegenover niet met oplossingen komen. Dit noemen we falend beleid.

 15. rujoleki

  Hopelijk zijn veel Nederlanders de klos. Ze willen dit tenslotte zelf. Hier in Nederland houden ze van de islam en de asielparasieten. Ik wens u veel narigheid toe
  Over een paar jaar kunnen meer dan een miljoen mensen hun energierekening niet meer betalen. Ook de zorg wordt onbetaalbaar maar dat is allemaal uw eigen schuld. Uw kinderen en kleinkinderen heeft u verraden door weg te kijken en mee te huichelen met de islam en de asielparasieten. Hopelijk krijgt u heel veel narigheid. Uiteraard geldt dit niet voor de stemmers op de PVV of het FvD. Zij zijn voor Nederland en tegen de islamisering van Nederland en tegen de EU ellende en tegen de asielparasieten.

  1. Politiek Profeet

   @rujoleki,++++++++

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.