VNO-NCW: ‘Jesse Klaver levensgevaarlijk, door hem straks 50.000 klimaatwerklozen’

De voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, u weet wel, de lobbyclub voor het bedrijfsleven, laat even weten waar het klimaatplan van Jesse Klaver (GroenLinks) toe zal leiden: tot wel 50.000 nieuwe ‘klimaatwerklozen’!  Volgens de voorman van de lobbyclub zou bij het implementeren van de plannen van Klaver de werkloosheid flink om zich heen kunnen slaan en zou het dramatisch uitpakken voor de economie. Iets dat we stiekem al wisten natuurlijk.  

Vanochtend op de radio deed de voorzitter Hans de Boer deze opmerkelijke uitspraken over klimaatdrammer Jesse Klaver. En dat is logisch, want als je het bedrijfsleven ineens zwaar gaat belasten dan zoeken ze hun heil wel ergens anders. Want vergeet niet: kapitaal is zéér mobiel en verplaatst zich zo van de ene plek op de andere plek van de wereld. Arbeiders zonder spaargeld en een studieschuld zijn allerminst mobiel. Die komen niet veel verder dan Berlijn en moeten dan hun ouders bellen om hen op te halen.

Dan kun je in het geval van Jesse Klaver zo hoog of laag springen als je wilt, dat het gaat om ‘mondiale CO2-reductie’, maar als ons kikkerlandje de eerste is die CO2 zwaar gaan belasten en de anderen wachten dan ben je de sigaar. Dan lezen we straks berichten als: ‘TATA Steel moet 2.000 arbeidsplaatsen opgeven’ en meer van dat soort ongein.

De Boer begrijpt het wél en doet een prima analyse van de globale economie: “Als je de kosten verhoogt voor producten uit de Nederlandse industrie, gaan klanten naar het buitenland.” Volgens de voorzitter is de enige manier om CO2 zwaarder te belasten ‘samenwerken in Europa’. Dat laatste is natuurlijk waar. Als Nederland in haar eentje CO2-belastingen gaat verhogen dan krijgen andere landen een voordeel tegenover het onze. Dat dit dan werkloosheid gaat opleveren moge duidelijk zijn.

Klaver houdt echter voet bij stuk. Hij wil dat bedrijven meer gaan betalen voor CO2. Maar hoe die belasting op CO2 nu precies moet doorwerken naar een reductie van CO2-uitstoot, zoals het Klimaatverdrag van Parijs (2015) voorschrijft, is niet helder. Er wordt eigenlijk gewoon gegokt dat het prijsmechanisme voldoende zal blijken om de CO2-reductie te behalen. Tja, dan ben je eigenlijk gewoon bezig met het implementeren van hogere belastingen zonder dat het doel, de werkelijke reden voor de invoering, gegarandeerd wordt gehaald.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Floris

  Hier moet de economische schade als gevolg van de lastenverzwaring voor de consument, die steeds minder vrij besteedbaar inkomen heeft, nog bij worden opgeteld.

  STEM HET KARTEL WEG!!!

  1. Lugar

   STEM HET KARTEL WEG!!!

   +1

   1. Lugar

    ➡ #stemzeweg

 2. Gerlos

  Die KLAVERTJE VIER is besmet met een zeer hoge dosis klimaat virus. Kan zeer gevaarlijk zijn en is besmettelijk, PASPOP JETTEN heeft deze virus inmiddels ook opgelopen, nu maar hopen dat het niet dodelijk is voor hun.

 3. Rien Noppen

  Het werkgeversfront vertoont de voorspelbare reflex.

  1. sjun

   De subsidieclubs en andere van productie vrijgestelden laten dan weer het geijkte wegkijk en bagatelliseringsgedrag zien. Na GroenLinks de zondvloed maar dat was al duidelijk sinds de onnozele wij zijn allemaal Marokkanen T-shirt en pro hoofdoekjesacties. U, de gewone man of vrouw krijgt de aanslagen op uw vrij besteedbare inkomen van GroenLinkse hobbies via extra heffingen, premieverhogingdramdwingende milieuvoorschriften met daarbij meekomende meerkosten en afnemende dienstverlening doorgeschoven.

   1. Lugar

    “(…) de onnozele wij zijn allemaal Marokkanen T-shirt en pro hoofdoekjesacties.”

    De criminaliteit en het geweld krijgen we er gratis bij.

 4. Rien Noppen

  “Want vergeet niet: kapitaal is zéér mobiel en verplaatst zich zo van de ene plek op de andere plek van de wereld.”

  De ironie wil dat dit ook het argument van Rutte was om de dividendbelasting af te schaffen. Het bleek in de praktijk weinig valide.

  1. Adriaan

   Noppen, weet je wat de oplossing is van alle problemen?
   De wereld moet in een zwart gat verdwijnen.
   We maken mekaar volkomen gek.
   De wereld is op.

   1. marco1

    @adriaan: volledig mee eens!

  2. Tante Sidonia

   Rien Noppen

   Rot is een keer op naar je nooit schoongemaakte zolderkamertje.
   Is het zo dat u in Middelburg woont?
   Zo ja, dan weet ik wie u bent!

   1. Rien Noppen

    Wat is er voor bezwaar is er tegen Middelburg, Tante?

   2. sjun

    Maak er Den Haag van. Toch is ook dat geen enkele reden om een blogdeelnemer om pedante verwoording van zijn politieke mening of descriptieve sardonische botviering van zijn genoegens door vernedering van minder communicatief ingestelde blogreageerders thuis op te komen zoeken. We leven tenslotte nog in een vrij land en die cultuur van vrijheid wordt al teveel uitgehold door open grenzen en wat er daardoor en mentaliteit en maatschappelijke meerkosten binnenkomt.

  3. Aytas

   Rutte heeft daar helemaal gelijk in, dat zal wel blijken. Hiervoor is een goed functionerende eu van groot belang en een natiestaat alleen maar een sta in de weg.

   Ook hier heeft men gelijk. Hoe kan je verwachten concurrentie aan te gaan als je een kleinere marge hebt. Het zal ten koste van de werkgelegenheid of lonen gaan.

   Overigens ging de afschaffing dividend belasting meer over een vestigingsklimaat creëren. Waar rutte nogmaals gelijk had, de discussie had over het trapsgewijs erg verlagen van de vennootschapsbelasting moeten gaan.

   1. DeBruijn

    Juist de EU is een sta in de weg, want de EU laat zijn oren naar de multinationals hangen. Eerst huiswerk doen, er zijn meer lobbyisten in Brussel, dan Kamerleden.

    De mensen bij de EU hebben voor multinationals gewerkt of kunnen daar gelijk aan de slag als ze uitgerangeerd zijn, denk aan Barroso.

    Juist als Natiestaat heb je veel meer slagkracht, dan eerst met 27 andere leiders te gaan overleggen. Nergens ter wereld leveren naties hun soevereiniteit in, alleen hier in Europa.

    We zien wat de EU gebracht heeft, open grenzen. Geweldig hoef ik niet met peso’s te betalen in Spanje hoor je dan. Nou, die 1 a 2x per jaar dat je dat doet is ook heel vermoeiend. Maar als die mensen naar New York gaan, dan hoor ik niemand klagen dat ze met dollars moeten betalen.

    Overigens vliegen veel GroenLinkers het meeste. Dan kunnen ze met hun eigen ogen zien hoe het koraalrif wordt aangetast. Ja, ja, dat had je ook op het journaal kunnen zien.

    Juist door zelf te gaan kijken wordt het nog meer aangetast….de GroenLinks logica is geen logica. Het is een droomwereld van verwende studenten en BN’er met geld.

  4. Koos sssss

   Het zal voor jou wat hoog gegrepen zijn, maar ingeval van –bij voorbeeld– Hoogovens IJmuiden (Tata Steel) te duur moet produceren in IJmuiden, verhuist Tata Steel dat gemakkelijk naar Oost Europa. En dan verdwijnen er wel wat arbeidsplaatsen.
   Tata Steel heeft geen boodschap aan de Nederlandse folklore.

   Niet dat ik nou zo gecharmeerd ben van VNO, maar dat betekent niet, dat die lui altijd ongelijk hebben.

   1. Rien Noppen

    De geschiedenis met de dividendbelasting heeft bewezen dat bedrijven niet zo eenvoudig redeneren.

 5. Tante Sidonia

  Hans de Boer heeft 100% gelijk!
  Vanmorgen op Radio I gehoord!
  Hij memoreerde aan Yasser Klaver, gisteravond bij Jinek. Ook gezien!
  Yasser was hel en verdoemenis aan het verkondigen als de burger (VERPLICHT!!!) niet meedoet!
  En plotseling………..ja……..ja…….wonderen zijn de wereld niet uit; ( VVD napratend) “de burger mag niet de klos worden!”
  Voor die tijd: “iedereen zal en moet mee betalen” ( Communistische eisen)
  Heb het idee ( in ieder geval hoop ik) dat Groen-Links langzaam maar zeker de vruchten gaat plukken van hun, altijd, FAKE verhalen!
  En zoals het links betaamt: “ons gelijk is hét gelijk!” Of het banen kost of armoede veroorzaakt is niet belangrijk: de apparatsjik hebben het goed!!!
  M.a.w. ze zullen stemmen verliezen op 20 maart!

  1. Aytas

   Jij met je domme ‘rechts’ geschreeuw hebt alleen maar linkse klachten. Je moet op joop zijn alleen moet je links en rechts nog even uitvogelen. De sp is de partij voor jou, kun je de vluchtelingen ook nog even flink door de mangel halen.

   1. Siemien

    Aldus onze islamimbeciel Aytas met dubbele agenda…

 6. HendrikJan

  Die durft die Hans, die staat gelijk op het verdom lijstje van Rutte en Co.
  Voor straf naar de Antillen, een bestuursfunctie en ff bijkleuren.

 7. Gekko

  Handelaar in angst, dat is Jesse Klaver met zijn klimaatdoden.
  Maar die Hans de Boer is geen haar beter. 50.000 banen weg, pfft…het zou wat.

  1. Original NL

   Yasser klaver is een domme naïeve dromerige idealist en staat zo ver van de realiteit dat het lachwekkend is.
   Helaas zijn er nog vele snowflakes die deze sukkel steunen en dat maakt hem een gevaar voor de samenleving!

   1. TD

    Original NL:
    precies

   2. Lugar

    Yasser Feras is een klimaatveranderingsgelovige en gebruikt het politieke podium om zijn klimaatevangelie uit te dragen. Een stem op GroenLinks is een stem op de financiële ondergang t.b.v. van de oplossing van het vermeende klimaatprobleem waar Nederland ábsoluut helemaal niets aan kan veranderen. Ons land stelt mondiaal nulkommanul voor.

    Daarbij komt dat Ferras de hele wereld naar Nederland wil halen, naast klimaatveranderingsgelovige is hij ook gelijkheidsgelovige, hij vindt dat iedereen gelijk is, gelijk moet worden en gelijk moet blijven.

    Zo’n figuur is levensgevaarlijk voor een natiestaat, levensgevaarlijk voor ons land en onze verworvenheden. Het is een wolf in schaapsklederen en hij heeft een deel van de samenleving betoverd.

    1. Tante Sidonia

     Lugar

     Probleem is dat Goeroes altijd te veel navolgers hebben!
     En vaak, niet de slimsten!

   3. marco1

    Ja daarom is het beter de regering nog niet valt Groenlinks zou bij herverkiezing de Grote winnaar kunnen zijn en d at zou voor Nederland rampzalig zijn.

    1. Lugar

     Met GL valt toch niet te regeren, hun standpunten zijn te extremistisch en te onrealistisch. Bovendien stroomt Nederland dan helemaal vol met kanslozen waardoor er een burgeroorlog op de loer ligt!

     1. marco1

      Ik zou toch liever zien hun aanh ang wat kleiner werd dat jochie die door het AFA management aangesteldals is als partijleider is mi j me nog net iets te populair.

    2. DeBruijn

     Inderdaad kijk naar Amsterdam, de PVDA, D66 en GroenLinks hebben die stad na de afgrond gebracht. Regenboogstad, toch de meeste geweld tegen LHBTI’ers, meeste geweld tegen Joden, huizen onbetaalbaar, politie tekorten, enzovoorts.

     Rechts heeft daar niets te maken gehad.

 8. Original NL

  Ik denk dat 50.000 een veel te optimistische schatting is.
  Als Wilders en Baudet het slim aanpakken staat het linkse repaille een flinke afstraffing te wachten….kan niet wachten!!

 9. Jacco

  Weg met die klimaat hysterie

 10. PMG

  Wat vervelend nu. De klimaatdrammers zijn een voor hun totaal onbekende weg ingeslagen en blinken ondertussen uit in het blijk geven dat ze geen huiswerk hebben gemaakt, zelfs niet kunnen rekenen en zijn nu op een punt belandt waar ze geen idee meer hebben waar ze zijn en volledig door de mand te vallen.

  Nederland zit hier niet op te wachten, de VVD (minus Rutte zelf) heeft ze heel slim in een door hunzelf gedraaide hoop bio-stront laten trappen en nu gaat het hele zooitje bij de Statenverkiezingen op de schop.

  Ik voorspel mooie cijfers voor het FVD en de PVV (helaas geen echte solide club) De VVD staat op derde plaats te wachten om mee te doen.

  Nog een kopje eikeltjesthee, eikeltje … sorry Yasser?

  1. Original NL

   Ik vertrouw de vvd voor geen cent.. voor een verkiezing nemen ze standpunten in die na de verkiezingen gebakken lucht blijken te zijn…leugenaars.

   .

 11. TD

  Klimaatdrammer Jesse Klaver alias “de mouwenopstroper”is het overzicht kwijt,hoe kan het ook anders,alle waarschuwingen slaat mijnheer in de wind.Concurrentiepositie Nederland verzwakt door eenzijdig handelen inplaats van op Europees niveau,vindt hij allemaal kul en ongefundeerde kritiek.
  Terwijl de hele klimaat hetze op zich al ’n massapsychose is,waarmee men mee moet ophouden.

 12. Julian

  Ohja dit was ook de mijnheer die groot voorstander was van afschaffing van de dividendbelasting……Dat zou de komst van een of ander hoofdkantoor garanderen… Nou we weten het wel..
  De rekening doorschuiven naar de volgende generatie dat is wat men hier wil.
  Grote vervuilers dienen meer te betalen dat is gewoon eerlijk!

 13. Pescador

  Tja betalen is niet leuk, hans de boer heeft meer van die rutte gedachtes in zijn hoofd, geef de bedrijven maar subsidie dan kunnen ze daarvan de CO2 verminderen. Met andere woorden laat het nederlandse volk er maar voor opdraaien. 100% rutte die eikel

 14. Piet51

  De Boer zei nog veel meer. Bijvoorbeeld, dat het gewoon niet waar is, dat Zweden al een CO2-belasting heeft. Dan heeft hij niet gegoogeld op die termen. Honderdduizenden hits over de CO2-belasting in Zweden, maar ook in veel andere landen en bovendien in andere landen in voorbereiding. Bij Nieuwsuur werd maandagavond ook door enkele terzake kundige Zweden uitgelegd, waarom die CO2-heffing daar heeft geleid tot creatieve oplossingen om de uitstoot te verminderen, precies wat Klaver probeert te bereiken. En die creatieve oplossingen leiden weer tot arbeidsplaatsen. De Boer is als aartsconservatief alleen maar bezig om elke verandering vroegtijdig te smoren. Hij doet dat gelukkig niet al te intelligent.

  1. Rien Noppen

   In Zweden heeft die aanpak een grote economische groei niet in de weg gestaan. Integendeel.
   Nederland kan ook grote economische voordelen behalen door een koploperspositie in te nemen in de energietransitie.

   1. Piet51

    We moeten inderdaad oppassen voor China, dat bezig is met een heel grote inhaalactie. Daarin bouwen ze onwaarschijnlijk veel kennis op over groene energie. Dat biedt ze nu al een voorsprong die bijna niet meer is in te halen. Ze liggen nog achter, maar met hun ambities duurt dat niet lang meer.

 15. Original NL

  Zweden succesvol..door-of- ondanks CO2 belasting ???..zal vooral te danken zijn aan het niet deel uitmaken van de euro zone.
  Landen zonder euro doen het gewoon beter.

 16. redfox

  CO2 is een non probleem 0,59% =CO2!Waterdamp is met95% het belangrijkste broeigas in de atmosfeer en is verwaarloosbaar als broeigas!Terug naar de basis!Klimaathysterie gaat u geld kosten voor niks het is een HOAX!Informeer u en stem ze weg!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.