House of Seafood in Singapore zwicht voor kritiek en haalt onsmakelijke attractie weg uit restaurant

In de trant van koken en lekker eten, waar ik een enorme liefhebber van ben, is er een nieuw dieptepunt bereikt. Zo is er een restaurant gezwicht voor de kritiek van een aantal deugmensen op social media. Het restaurant House of Seafood in Singapore had namelijk wel een heel aparte ‘attractie’ in hun toko staan. Namelijk een grijpmachine waarin levende krabben zaten. 

Als de gasten van het restaurant erin slaagden om een krab te vangen, kon deze gratis worden gekookt in het restaurant. Deze ‘winnaars’ konden er ook voor kiezen om de krab mee naar huis te nemen.

Natuurlijk is het een zeer onsmakelijke promotiestunt. Iedere topkok zal ook beamen dat je altijd respect moet hebben voor mooie producten en deze ook zo zou moeten behandelen. Het is gewoon onnodig entertainment.

En die mening waren verschillende mensen, en een dierenwelzijnsorganisatie, vermoedelijk ook toegedaan, zo weet de Telegraaf te melden.

„Krabben zijn levende wezens, geen speelgoed”, liet een dierenwelzijnsorganisatie weten. „Het brengt onnodig schade toe aan de dieren en het moedigt mensen aan om krabben te zien als niets meer dan objecten om mee te spelen.”

Uiteraard was een woordvoerder van het restaurant er als de kippen bij om te laten weten compleet verrast te zijn door alle negatieve kritieken. Het restaurant heeft deze onsmakelijke attractie inmiddels weggehaald.

“Mensen denken dat we de krabben martelden, maar dat is nooit onze bedoeling geweest. De grijper was gewikkeld in plastic en de binnenkant van de machine was extra zacht. Zo konden de krabben nooit pijn hebben als ze uit de grijper vielen.”

Het is echter wel het zoveelste voorbeeld dat mensen direct hun oren laten hangen naar het eerste de beste zuchtje kritiek. Hier in Nederland zie je dat bijvoorbeeld tijdens de discussie rondom Zwarte Piet. Een kleine boze menigte is het ergens niet mee eens en prompt zijn er een aantal steden die, met de staart tussen de benen, de beroepsgekwetsten hun zin geven. Is het niet gewoon een idee om eens wat steviger in onze schoenen te gaan staan?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Mar

  Werkelijk? Dit voorval in Singapore grijp je aan om maar weer eens uit te halen naar ‘deugmensen’ in Nederland.

  Creatief gevonden maar komt wanhopig over.

  Je lijkt wel links met van alles bij de Zwarte Piet discussie slepen.

  1. Bosche draak

   Iemand voelt zich aangesproken…

  2. Blitzkrieg

   Mar : Zoals racisme bijvoorbeeld!

   1. Blitzkrieg

    Mar : Zwarte Piet is alleen en punt in het oog van een enkele ziekelijke gestoorde.

    1. Mar

     @Blitzkrieg

     Waarom nou van het ene uiterste in het andere uiterste?
     Het is nu zo van beide kanten: of alleen en alleen maar Zwarte Piet versus of helemaal geen maar dan ook helemaal geen Zwarte Piet meer.

     Ik word doodziek van beide partijen.

     Ik heb geen problemen met Zwarte Piet en net zo min met Roetveegpieten. Een mix daarvan vind ik een prima oplossing. Ook het verhaal erachter verleden jaar “hoe vaker Piet door de schoorsteen gaat, hoe donkerder die wordt (ze moeten wel de kleding daarin meenemen) vond ik slim gevonden.

     Maar zo mag je niet denken van de anti Zwarte Pieten en zo mag je niet denken van de pro Zwarte Pieten.

     Fijn hè, lekker de bevolking polariseren. Wordt het feest een stuk gezelliger op.

     En kom nu niet aan met: maar zij zijn begonnen hoor. We zijn niet meer op de peuterspeelzaal.

     1. Blitzkrieg

      Beste Mar : Er is maar één uiterste, de anti(fa) piet. Er is nooit enige discussie rondom zwarte piet geweest, behalve een extremistische enkeling aangemoedigt door de regering. Denk je echt dat deze discusiie veroorzaakt wordt door de pro piet of de bang-om-van-racisme-beschuldigt-te-worden anti piet? Circa 95% van de bevolking wil zwarte piet behouden zoals hij is, weinig ruimte voor discussie zou je zeggen. De “discussie” is er ook niet, of zwarte piet gaat weg of je krijgt geen subsidie meer, end of story. De “discussie” maakt deel uit van de weg-met-ons politiek, essentieel voor de federalisatie van Europa. Landen, eigen cultuur en eigen identiteit moeten weg, het is de manier waarop Europa verkocht wordt. Ik persoonlijk kan het erg waarderen dat je er “samen uit wilt komen”, je opponent daar geen enkele behoefte aan daar je alleen invoed op zijn behoefte.

      Vraagje: Waar denk je dat de grens ligt van het inleveren van de eigen cultuur? Hoever ben jij bereidt hierin te gaan?

      Mensen zien alleen voor en tegen, maar zien het zieke eigenlijke doel niet namelijk: “polarisatie” en “weg-met-ons”. Zie je niet dat we op elk vlak geindoctrineerd en gebrainwashed worden? Hoe bevalt het om geen man, vrouw, homo, lesbie, zwarte, blanke, neger of islamiet meer te mogen zeggen? Hoe bevalt het om in de trein aangesproken te worden met “beste reiziger” ipv “dames en heren”. Onschuldig? Op scholen moeten ook persoonsvormen eraan geloven “hij” en “jij” zijn genderstereotyperend en kwetsend, gelieve te vervangen met “het”. Al deze dingen hebben één ding gemeen, namelijk polarisatie. POLARISATIE IS DOEL, GEEN BIJVERSCHIJNSEL. Verdeel en heers is strategie. Hier een hard-core “piet moet blijven” en “fuck the EU (globalisatie)”.

      Hier twee filmpjes die ik zelf heel erg waardevol vind.

      Dominee Gremdaat – Beledigen
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

      George Carlin – Euphemisms
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=vuEQixrBKCc

     2. Mar

      @Blitzkrieg

      “Vraagje: Waar denk je dat de grens ligt van het inleveren van de eigen cultuur? Hoever ben jij bereidt hierin te gaan?”

      Zal ik u vertellen waar ik mij aan stoor als het gaat om verkwanselen eigen cultuur:

      Momenteel worden we weer platgegooid met reclame voor Halloween-versierselen, -kleding, -tochten langs de huizen.
      Waar is Sint Maarten gebleven?

      Waarom moet er een Kerstman-intocht komen? Nederland heeft Sinterklaas. Amerika heeft de Kerstman. Waarom wordt daar niet tegen geprotesteerd door cultuurbewakers?

      Wat is er ineens mis met alleen een kerstboom en kerstversierselen in huis? Waarom gaat men, net als in Amerika, het hele huis in de verlichting hullen en van alles in de tuin zetten?

      Waarom wordt het Nederlands zo verengelst door velen? Waarom schitteren we niet meer, maar shinen we. As we speak – nu we het er toch over hebben. Hendelen, acten, managen, outsourcen etc. etc. etc. Mijn man en ik zitten elke avond tegen de tv te pruttelen: Hè, wat zeggie nou weer.
      Waarom krijgen bedrijven en winkels en artikelen steeds vaker een Engelse naam in plaats van een Nederlandse naam?
      Mijn Amerikaanse schoondochter, die dus verplicht Nederlands moest leren, vroeg ons toen ze hier net was, wat het Nederlandse woord voor crispy was. Nou knapperig. O, waarom staat er dan crispy op de verpakking chips in de winkel?

      Over wc’s gesproken: heeft u wel eens in het ziekenhuis gelegen? Op de verpleegafdelingen zijn er geen gescheiden toiletten. Vrouwen en mannen gaan allemaal op hetzelfde toilet in de kamer of om het hoekje op de gang.

      En ja, al dat gedoe over man/vrouw vind ik overdreven en krijg ik de hik van. Van de week hoorde ik dat personeelsadvertenties vrouwvriendelijker geschreven moeten worden. Mijn reactie: sodemieter toch op met dat geze*ik. Als we zo gaan kletsen word ik dubbel gediscrimineerd, ben een vrouw en heb een handicap.

      Het gedoe over eigen cultuur behouden vind ik ook uiterst vermoeiend.
      Men ziet wel het ene, maar wat men zelf doet en aan meedoet wordt over het hoofd gezien en wordt niet over gesproken.

      Ik hoop (maar ben bang van niet) dat u nu enig idee heeft van hoe ik in het leven sta. Tegen me aan keffen heeft weinig zin.

     3. Blitzkrieg

      Mar : Ik heb nooit de bedoeling gehad om “tegen u aan te keffen”, als ik je dat gevoel heb gegeven spijt me dat. Ik heb uitstekend idee gekregen van hoe u in het leven staat, fijn te horen dat er nog zulke mensen zijn. Sint Maarten – de koeien hebben staarten – ken ik persoonlijk vanuit mijn jeugd, en heb helemaal niks met de vercommercialisering van kerst en de kerstman. Kerst wordt hier op een bescheiden manier gevierd gelijk de wijze u beschrijft. Verengelsen is iets waar je denk ik nooit helemaal aan ontkomt, denk bijvoorbeeld aan googlen of computeren. Het is absoluut waar dat dit aangemoedigt wordt (gepromoot), en vind dat een zeer kwalijke zaak. Op universiteit is de voertaal nu veelal engels. Mensen zijn niet meer trots op hun eigen taal en zien niet welke schoonheid ze herbergt. Elke taal heeft deze, ik weet dit vanuit persoonlijke ervaring. Vind dit echt immens jammer, je merkt het bijvoorbeeld als je naar het Noorden van Nederland gaat – daar waar veel fantastische boeren vandaan komen – dat je opeens hele nieuwe woorden en uitdrukkingen hoort, werkelijk fantastisch, net zoals de mensen daar. Vrouwen zijn fantastische schepsels, ik heb een machtig lieve aan mijn zijde. Vrouwen hebben geen discriminatie nodig, alleen het idee al is triest. Ik weet dat handicaps nog steeds een taboe zijn, en dat zou niet moeten. Je zou hier open en eerlijk over moeten kunnen zijn maar vaak genoeg moet je dat deel van jezelf weglakken. Mensen durven dan nog steeds te beweren dat we iets zijn opgeschoten. Ik vond je pleidooi geenszins vermoeiend, sterker nog je hebt hele sterke punten en ben het hardgrondig met je eens.

 2. Mycase

  Je moet die deugers ietsjes terug dreigen niet hard hoor .
  Maar net hard genoeg zeg maar ………………

 3. Mycase

  Je moet die deugers ietsjes terug dreigen niet hard hoor .
  Maar net hard genoeg zeg maar ……………… de zwarte piet deugers dan he

 4. Annemijn

  Sowieso heeft de krab ook zijn pantser aan de buitenkant, dus zo snel bezeert hij zich niet. Als je hem kookt dan wel natuurlijk.

 5. DidiMadloba

  Ik wacht op de criticus die begint over de tere ziel van kwallen – die gekwetst wordt als we iemand voor “kwal” uitmaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.