“152% meer migranten, Italië verandert in vluchtelingenkamp!” – Matteo Salvini uiterst bezorgd

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini
Foto: Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini

De Italiaanse oud-minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, is uiterst bezorgd over het aantal kustlandingen door bootmigranten sinds hij geen deel meer uitmaakt van de Italiaanse regering. De huidige centrum-linkse regering staat toe dat de NGO’s, die in het SAR-gebied op de Middellandse Zee opereren, Italiaanse havens aandoen -onder meer vanwege toezeggingen uit Duitsland. Nu blijken het aantal landingen flink te stijgen. Salvini is bezorgd, via Libero Quotidiano

Als we de cijfers erbij pakken dan zien we hoe groot de impact van één man, Matteo Salvini, op het Italiaanse regeringsbeleid was. En niet alleen op het beleid, maar ook op de bereidheid van diverse NGO’s, zoals de Sea-Watch organisatie, om te escaleren over de kwestie migratie.

De cijfers zijn onthutsend te noemen: in slechts één maand tijd landden onder de regering Giallorossi welgeteld 2.497 migranten op Italiaanse bodem. Dat is ruim 30% van het aantal migranten dat in de voorgaande acht (!) maanden onder leiderschap van Salvini de kust bereikten. Maar dan niet in acht maanden, maar in slechts één maand tijd! Matteo Salvini laat op Twitter weten uiterst bezorgd te zijn over de situatie:

Een groot deel van de migranten wordt direct opgenomen door Merkel’s Duitsland, maar registratie, opvang en transport loopt natuurlijk wel via Italië. De nieuwe migranten komen voornamelijk uit Tunesië (2.175), Pakistan (922) en Algerije (771). Let wel: het gaat hierbij om de geregistreerde aantallen migranten. Het werkelijke aantal ligt echter hoger -al weten we niet precies hoeveel hoger- omdat sommige migranten ‘onder de radar arriveren en doorreizen’.

Afhankelijk van de mate van chaos die de migrantenstromen teweeg brengen, kan het zomaar eens zijn dat de italianen er schoon genoeg van krijgen en wederom zullen opzien naar Matteo Salvini om het migratiegevaar te beperken. De Romeinen zullen zich niet voor een tweede keer in de wereldgeschiedenis door een globale volksverhuizing laten verassen. In principe is die omslag slechts een kwestie van tijd. Wanneer we kijken naar de Italiaanse peilingen dan zien we ook daar geen verassingen: Lega Nord, de partij van Salvini, is de grootste partij:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  Europa wordt een groot AZC, met dank aan Merkel , Rutte en Macron.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2.   

  Drie keer raden wie er voor gezorgd heet dat Salvini aan de kant werd gezet .

  1.   

   Slecht 1 x weten voor nodig.
   Salvini heeft hoogstpersoonlijk de vorige regering opgeblazen.

   1.   

    Je moet je achterlijke smoel houden EU..

    1.   

     @siemien
     het eu l*lletje weet niet dat tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Davos, dit met – ik dacht – di Maio en Merkel was bekokstoofd. daar zijn beelden van en geluid hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat het geluid, door de aanwezige herrie, moeilijk te verstaan is. echter ook hier is lichaamstaal (van Merkel en di Maio) een goede hulp is.

  2.   

   Iets met Merkel misschien?

 3.   

  Miljoenen staan klaar in Afrika om naar Noord/West Europa te reizen; op zoek naar het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel)

  De illegalen (vaak jonge mannen) weten precies naar welk land ze willen en wat ze moeten zeggen om een verblijfsvergunning te krijgen.

  Italië zal ze , net als Spanje, doorsturen naar de landen in Noord/West Europa.

  Eenmaal in Europa krijg je de illegale migranten niet meer weg. Die blijven in Europa.

 4.   

  Die smerig linkse machtswellustelingen in Brussel gaan gewoon door met het afrikaniseren en islamiseren van Europa, en als volk sta je er compleet machteloos tegenover.
  Laat bij de eerst volgende verkiezingen zien dat het anders kan en moet.

  Stem FvD.

  1.   

   Alles wat we in 2000 jaar opgebouwd hebben, zal over een tientallen jaren totaal vernietigd zijn. We gaan de Chinezen hier dan nog nodig hebben om waterputten te slaan en nieuwe wegen aan te leggen, nadat de Afrikanen en moslims dit continent volledig uitgewoond hebben en tot een derde werelddeel gemaakt hebben.

   1.   

    We? Hoe oud bent U. U hebt alleen maar geconsumeerd.

    1.   

     Dat is niet wat mijn rug mij dagelijks duidelijk maakt, rot mof!

    2.   

     Met al je plempsels hier heb je nog nooit laten blijken wie je zelf bent en wat je zelf doet. Vertel eens, want ik ben nu wel nieuwsgierig geworden.

   2.   

    Ben je dronken, Ziggy?

    1.   

     Nooit.

     1.   

      Jammer, Ziggy, het had je een excuus verschaft voor je bizarre bijdrage. Nu moet ik aannemen dat je die waanzin met je volle verstand opschreef.

     2.   

      Dronken zijn is nooit een excuus Mezzadra. Het is een keuze. Bizarre bijdrage weer van jou.

     3.   

      Mezzadra : Neem maar niks aan, gaat bij jou toch altijd fout. Als het te vaak fout gaat vernedert het zo. :)

    2.   

     Ben je p*do, mezzadra?

     1.   

      mezzadra vind se* met kinderen aandoenlijk, (ik zit achter zijn script dus ziet hij mijn comment niet :) )

    3.   

     Dit soort reacties kun je verwachten van de taalnazi, als je hem wijst op zijn eigen fouten. Is al lang bekend. Pfff sukkel.

     1.   

      De aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, heeft zijn digitale plasje weer gedaan. Het waren er weer talloze vandaag. Ik zal de dag heugen dat hij zijn allerlaatste plasje doet.

    4.   

     Wel mooi om te zien hoe je uit je rol valt. Aandoenlijk bijna :)

   3.   

    Goed gezien.

 5.   

  Ja lul, eerst bewust de regering laten klappen en dan nu lopen janken ?

  1.   

   Nieuwe verkiezingen waren op z’n plaats geweest, zeker gezien de peilingen.

 6.   

  die italiaantjes willen toch zo graag die mafklappers uit noord-afrika aan land nemen ? niet zeiken dan maar je eigen vloertje dweilen. Als het blijft overstromen blijft dweilen moeilijk maar dat vinden jullie ooit wel uit.

  Fortuyn zei het al 20 jaar geleden , als je wilt droog dweilen moet je eerst de kraan dicht zetten !

 7.   

  Voor een groot deel worden de “vluchtelingen” opgevangen in Duitsland. Dat is een ontwikkeling die zorgen baart. De Duitser zal er ooit een keer genoeg van krijgen, het volk daar wordt zwaar onder druk gezet. En we weten uit de geschiedenis hoe dat is uitgepakt. Zit “men” daar dan op te wachten ? Huiveringwekkend zo’n ontwikkeling. Omstandigheden die – willens en wetens – worden geschapen door een klein aantal figuren op de achtergrond. En nu niet achteraf ach en wee gaan roepen als het in geheel Europa een keer tot ontploffing komt.

 8.   

  Tunesië (2.175), Pakistan (922) en Algerije (771)
  Laat dit nu de landen zijn die heel veel IS strijders hebben geleverd en het verst weg staan van Westerse waarden.
  Een fijne aanvulling dus van de fijne allochtonen die we al hebben.
  Dat gaat leuk worden met al die nieuwe, fijne, welwillende terroristen.

 9.   

  Maar er is geen aanzuigende werking door zwakzinnig links beleid hoor. Echt waar niet. Volgens zwakkere links.
  Als Europa nog een jaar of 5 zo door gaat als nu komt daar ook een Arabische lente.
  Ik wens de domme volkeren die links en fake ‘rechts’ blijven stemmen heel veel sterkte de aankomende jaren.

 10.   

  Vluchtelingen ? “De nieuwe migranten komen voornamelijk uit Tunesië (2.175), Pakistan (922) en Algerije (771)”
  Apart, Tunesie en Algerije staan op de lijst van veilige landen ( volgens rijksoverheid.nl ) Maar Merkeltje Dld. haalt ze binnen. Tuurlijk, zij schaft das wel natuurlijk.
  Achterlijk pokkewijf. Zo gauw er geen Salvini is komen ze weer en laten de politieke Italiaanse weekdiertjes het weer gebeuren. €uropa gaat ten onder dankzij dit soort krankzinnigen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!