Boeren escaleren van demonstraties naar nationale revolte, kondigen blokkade Schiphol aan

Geen categorieokt 02 2019, 19:00
Een aantal Nederlandse boeren zijn witheet en hebben geen vertrouwen meer in de Nederlandse politiek om tot een oplossing voor het stikstofprobleem te komen. Daarom willen ze zélf het stikstofprobleem oplossen door cruciale infrastructuur, zoals snelwegen en vlieghaven Schiphol, te blokkeren. Deze miljardenschade zal inderdaad de stikstof-uitstoot doen dalen, maar wordt ontraden door de organisator van het boerenprotest op het Malieveld, Agractie zo meldt Tubantia.
Nu de woorden van minister Carola Schouten zijn gewogen blijkt dat velen vinden dat de minister van Landbouw en Visserij te licht is bevonden. Boze boeren kondigen daarom nieuwe acties aan om ene urgent en spoedig einde van de stikstofcrisis af te dwingen. Als ook maar 10% van de Nederlanders zou begrijpen waar de boeren nu eigenlijk mee bezig zijn dan stond het Malieveld morgen nog vol met boeren én arbeiders.
Maar afijn, het plan is dus om op 29 oktober 2019 -twee dagen voor de eeuwige Brexit- Schiphol te blokkeren. Natuurlijk is een dergelijke actie verboden bij wet, onder meer omdat het grote economische schade kan veroorzaken. Echter zou de stikstof-uitstoot daarmee wel dramatisch dalen en kunnen "illegale vluchten" niet langer plaatsvinden.
De grap is het stikstofbeleid van de Rijksoverheid dus schadelijker is gebleken dan welke demonstratie dan ook van welke sociale groep dan ook: de bouw ligt stil, tal van vergunningen voor economische activiteiten zijn ingetrokken. En rellende boeren leggen mogelijk het land plat waardoor miljoenenschade's ontstaan. Een advies van het Adviescollege van Johan Remkes ligt er wel, maar een concrete aanpak niet.
Zogezegd is het beleid vanuit Den Haag schadelijker voor de economie dan een aantal rellende boeren op Schiphol -die met zo'n (illegale) actie toevallig ook nog eens de stikstof-uitstoot weten te beperken. Maar dat de boosheid nu dermate oploopt dat alternatieven als een Schiphol-blokkade worden geopperd is veelzeggend. Het kabinet moet oppassen dat ze de boel niet laten escaleren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten