"152% meer migranten, Italië verandert in vluchtelingenkamp!" - Matteo Salvini uiterst bezorgd

Geen categorieokt 02 2019, 20:00
De Italiaanse oud-minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, is uiterst bezorgd over het aantal kustlandingen door bootmigranten sinds hij geen deel meer uitmaakt van de Italiaanse regering. De huidige centrum-linkse regering staat toe dat de NGO's, die in het SAR-gebied op de Middellandse Zee opereren, Italiaanse havens aandoen -onder meer vanwege toezeggingen uit Duitsland. Nu blijken het aantal landingen flink te stijgen. Salvini is bezorgd, via Libero Quotidiano.
Als we de cijfers erbij pakken dan zien we hoe groot de impact van één man, Matteo Salvini, op het Italiaanse regeringsbeleid was. En niet alleen op het beleid, maar ook op de bereidheid van diverse NGO's, zoals de Sea-Watch organisatie, om te escaleren over de kwestie migratie.
De cijfers zijn onthutsend te noemen: in slechts één maand tijd landden onder de regering Giallorossi welgeteld 2.497 migranten op Italiaanse bodem. Dat is ruim 30% van het aantal migranten dat in de voorgaande acht (!) maanden onder leiderschap van Salvini de kust bereikten. Maar dan niet in acht maanden, maar in slechts één maand tijd! Matteo Salvini laat op Twitter weten uiterst bezorgd te zijn over de situatie:
Een groot deel van de migranten wordt direct opgenomen door Merkel's Duitsland, maar registratie, opvang en transport loopt natuurlijk wel via Italië. De nieuwe migranten komen voornamelijk uit Tunesië (2.175), Pakistan (922) en Algerije (771). Let wel: het gaat hierbij om de geregistreerde aantallen migranten. Het werkelijke aantal ligt echter hoger -al weten we niet precies hoeveel hoger- omdat sommige migranten 'onder de radar arriveren en doorreizen'.
Afhankelijk van de mate van chaos die de migrantenstromen teweeg brengen, kan het zomaar eens zijn dat de italianen er schoon genoeg van krijgen en wederom zullen opzien naar Matteo Salvini om het migratiegevaar te beperken. De Romeinen zullen zich niet voor een tweede keer in de wereldgeschiedenis door een globale volksverhuizing laten verassen. In principe is die omslag slechts een kwestie van tijd. Wanneer we kijken naar de Italiaanse peilingen dan zien we ook daar geen verassingen: Lega Nord, de partij van Salvini, is de grootste partij:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten