Jesse Klaver reageert kalm op bizarre Klaverkist ‘je mag mij uitjouwen, maar het systeem van de bio-industrie is onhoudbaar’

GroenLinks-leider Jesse Klaver is niet geschokt door de opmerkelijke actie van boeren die op de snelweg met een doodskist, met de naam van de grote groene leider erop, rondreden. Op Twitter reageert Klaver kalmpjes op de Klaverkist. Hij begrijpt de context waarbinnen de kist is geplaatst. Volgens Klaver maakt het niet uit hoe mensen op hem reageren ‘want het systeem van de bio-industrie is onhoudbaar’.

Op de beelden zien we de Klaverkist, die vanochtend op de snelweg werd gespot. Jesse Klaver reageerde kalmpjes:

Prettig dat ook de GroenLinks-leider eens niet in shock is door de zwartgallige humor van een aantal boze boeren. Hij herhaalt simpelweg gewoon zijn standpunten en laat de hoon gedwee over hem heen komen. Klaver getuigt met zijn Tweet dat hij begrijpt waarom de boeren zo boos zijn. Maar hij blijft wel bij zijn standpunt. Klaver reageert als volgt op de Klaverkist:

“Je mag middelvingers naar me opsteken, je mag me uitjouwen op een demonstratie. Er wordt zelfs actiegevoerd met een grafkist met mijn naam erop. Maar ik blijf vertellen over waarin ik geloof. Het systeem van de bio-industrie is onhoudbaar. Boeren zijn slachtoffer van politieke partijen en supermarktconcerns die hen dwingen steeds groter te groeien om het hoofd boven water te houden.”

Duidelijke woorden van de grote groene leider.

Hij hekelt het systeem waarbinnen de boeren ‘steeds groter moeten groeien om het hoofd boven water te houden’, de uitspraken zijn in lijn met veel klachten die de boeren hebben: door de regels van de politiek worden ze gedwongen steeds opnieuw te investeren, lopen de schulden op en verdwijnen tientallen boeren per jaar uit Nederland. Klaver vervolgt met de zalvende woorden:

“En hoe boos als boer ook bent op mij, uiteindelijk denk ik dat er meer is dat ons verbindt, dan ons scheidt.”

Dat is helemaal waar Jesse, maar het moet zijn “En hoe boos u als boer ook op mij bent”. Goed. Dit zijn wel weer voldoende complimenten voor Klavers reactie op de zwartgallige Klaverkist, me dunkt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Riesmog

  Dat siert hem, Wilders en Baudet slaan er direct politieke munt uit door zich
  Hevig verontwaardigd te voelen… Pim enzo blablablabla

  1. Meriadoc Brandebok

   Eens, zeer grootmoedig.

  2. merlot

   Klaver slaat er ook politieke munt uit met dit statement.

   Slim gedaan.

   Niet zo slim van die boer.

   1. hans-e-pans

    Wie zegt er nu dat er met de naam “Jesse” een politicus uit de 2e kamer word bedoelt?

    Er zijn meerdere mannen/vrouwen die zo’n naam hebben, net zoals dat er meerdere honden zijn die Fikkie heten.

    Misschien is het wel de bedrijfsnaam van de fabrikant van deze doodskist

 2. van Urk

  “Boeren zijn slachtoffer van politieke partijen etc..” We zijn hier in Nederland wel wat gewend hoe men hier met slachtoffers omgaat. Dat zijn uiteindelijk de schuldigen of de gebeten honden terwijl de daders gewoon weer vrij spel hebben. Nu zal de overheid waarschijnlijk weer een zogenaamde oplossing bedenken dat in de toekomst alsnog verkeerd uit zal pakken voor de boeren. Want de boeren mussen raus voor de verstedelijking. En de supermarkten? Ach die importeren hun goedkope vlees en melk dan wel uit Afrika of Argentinie ondanks de ontbossing die aan deze supermarktvlees gelinkt wordt.

  1. Watcher

   Urk waar denk je waar nu de kilo knaller vandaan komt.
   Er zijn teveel boeren die in stand worden gehouden met subsidie.

   En een melk overschot, dus minder veeteelt, krijgen prima aanbod voor stoppen bedrijf.

   Tja zo werkt het.

   Over die uitstoot ben ik nog niet uit.

   1. Stanly2000

    Urk waar denk je waar nu de kilo knaller vandaan komt.
    Uit de Oekraïne?

    1. van Urk

     Beste Stanly2000. Waar komt de kilo knaller vandaan..Zegt u het maar. Ik ben de spoor nu helemaal bijster. Volgens mij van de wens van de consument. Die willen gewoon goedkoper vlees.

    2. van Urk

     Het is net hetzelfde geval bij de vissers. Eerst konden zij op alles gaan vissen zoveel wat zij zelf konden vangen totdat er een quota werd ingesteld. Toen de vissers aan de quota gingen houden werd er opeens uit het niets een logica der regel verzonnen om alles wat men vangt mee te nemen aan land. U weet wel; de zogenaamde aanlandingsplicht. Dus als de zee alsnog wordt leeggevist. Wie is dan hier in feite de schuld ervan? De visser? Of de regelmaker?

   2. van Urk

    Ik weet wat voor kippen de boeren hebben maar in de supermarkt hebben ze andere soort kippenrassen die als een soort magneet de consumenten aantrekken. Zoals de bekende plofkip, de kip van morgen, de standaard kip van de Jumbo of de nieuwe Albert Hein kip.

    1. B. Pascal

     Er kunnen uit de jacht de wereld aan ganzen worden verkocht, via de supermarkt. Echter verboden….. want jacht is slecht.

   3. Top

    ”Over die uitstoot ben ik nog niet uit.” dat lukt je ook nooit. Daar je iQ lager is dan je schoenmaat. Waar blijf je adres? Praten we verder. Strontvlieg.

    1. van Urk

     “Over die uitstoot ben ik nog niet uit.” Heel simpel Watcher. U komt uit Friesland met veel koeien. Op de stikstofkaart behoort Friesland tot de schoonste provincies als het stikstofoverschot gaat. De meeste stikstofconcentratie wordt gevonden in de regio waar de boeren vandaag hun protest hielden. Dus de stedelijke gebieden met veel mensen en industrie zijn de grootste boosdoeners.

   4. Rechtsaf

    wathcer! diegene die misbruik maken van boerensubsidies zijn de supermarkten, het zou de supermarkten sieren om boeren te betalen waar ze recht op hebben domoor.

 3. tonna

  “systeem van de bio-industrie is onhoudbaar”
  Dat is de mening van Jesse Klaver,met welke reden zou zijn mening de maatstaf moeten zijn? Wellicht omdat hij steeds wappert met allerlei onderzoeks resultaten door “deskundigen”,het is alweer een identiek scenario als met het CO2 dramverhaal?
  Klaver heeft over allerlei dingen een uitgesproken mening,iedereen heeft dat zondermeer te accepteren volgens deze arrogante drammer!
  Weg met circus Rutte3!

  1. Watcher

   ”Klaver heeft over allerlei dingen een uitgesproken mening,iedereen heeft dat zondermeer te accepteren volgens deze arrogante drammer”

   Onzin.

   1. Bosche draak

    Aldus arrogante drammer watcher, wie hij denkt te overtuigen is een tweede want een uitgedroogde potplant heeft nog meer te melden…

   2. observer

    Jammer dat Klaver bij de eerste zin van zijn wiskunde docent al moest afhaken. Hoe zou dat bij maatschappij leer geweest zijn?

 4. Politiek Profeet

  Politici en de nederlandse roverheid zijn de nsb,ers van 2019.
  Oppakken, kaalscheren en voor een volkstribunaal slepen.

  1. Watcher

   NSB’rs zijn Ritter en zijn aanhangers.
   Nederland verraden aan de VS 🙂 🙁

 5. Groeneveld

  (Gepikt van GS):

  Dit gaat om boeren die zich in hun bestaansrecht bedreigd zien, omdat ze tot de boeman van de klimaatschade worden gebombardeerd door de huidige coalitie, die vervolgens hun vergunningen inperkt of afpakt (want stikstof) en daarna hun veestapel wil halveren of hun familiebedrijf wil “uitkopen” (want stikstof). Boeren, die door EU-regelgeving aan de subsidietiet zijn gehangen en daarmee onder feodale macht van Brussel zijn gekomen. Boeren, die door supermarkten, levensmiddelenindustrie en de grillen van de markt voor bodemprijzen hun vlees en voedsel moeten afzetten.

  Boeren, die diep in de leningenschuld zitten omdat ze peperdure landbouwmachines nodig hebben en aan steeds meer kostbare wettelijke eisen moeten voldoen (nu weer de “luchtwassers” die de stikstof uit de stallen moeten zuiveren), maar wel door de Arend Jan Boekestijntjes en Zihni Dropluls van deze wereld als “miljonairs” worden betiteld omdat die, als het ff zo uit komt, ineens te dom zijn om het verschil tussen baar geld in de poeplap en op de balans gewaardeerd, niet-besteedbaar bezit te begrijpen: dat de grond, gebouwen en landbouwmachines van je boerderij samen meer dan een miljoen waard (kunnen) zijn, maakt van de boer nog geen miljonair.

  Boeren gaan zakelijk, financieel en privé keer op keer door de mangel van wetten, regels en het milieu, tot op het punt dat ze er achter komen dat eindeloos meebuigen niet voorkomt dat hun bestaansrecht permanent bedreigd blijft. Vanwege het klimaat, een onderwerp dat door politici zó hard en zó snel is omarmd dat het de ene helft van het land in hysterische klimaatdansjes op straat doet spinnen, en de andere helft kotsmisselijk maakt omdat kartelpartijen jaren, nee: decennialang de kop in de polderklei propten toen de EU onze democratie kwam slopen, toen de integratie faalde en toen de migratie de sociale spanningen verder op scherp zette terwijl privatisering en neoliberalisering de sloopkogel tegen de publieke pijlers van het onderwijs en de verzorgingsstaat zetten. Dramatisch? Ja, een beetje wel ja. Maar je weet dat het niet onwaar is, en daarmee niet onredelijk.

  En dan nu zo’n Mark Rutte horen, die de boeren nog één keer waarschuwt, omdat ze wat rooie kruizen negeerden op de A12. Ja, daar staat zo’n beetje de doodstraf op in Dit Land. Maar dan denken we toch: ff geen zin meer om gratuite verontwaardiging te uiten over een doodskistje waar “Jesse” op staat, of een verbogen slot in een voordeur, of een paar dwars geparkeerde trekkers op een A-weg. Dan zijn we hashtag Trots op de Boer, omdat we eindelijk eens wat leven in deze makke, saaie, lauwe, dooie polderbrouwerij zien, waar iedereen elkaar de maat neemt en het internet een panopticon van sociale (deug-) controle is geworden. Polarisatie heeft ten onrechte een slechte naam gekregen – soms moet je gewoon wat forceren om de boel in beweging te houden.

  1. Bosche draak

   Spijker——kop——–raak!
   Groeneveld, ik neem m’n hoed voor u af.
   +veel!

  2. observer

   top++++

 6. Mezzadra

  “Je mag middelvingers naar me opsteken, je mag me uitjouwen op een demonstratie. Er wordt zelfs actiegevoerd met een grafkist met mijn naam erop. Maar ik blijf vertellen over waarin ik geloof. Het systeem van de bio-industrie is onhoudbaar. Boeren zijn slachtoffer van politieke partijen en supermarktconcerns die hen dwingen steeds groter te groeien om het hoofd boven water te houden.”

  Dit is een ijzersterke tekst. Als de boeren de intelligentie zouden bezitten om dit te doorgronden kunnen ze ontdekken dat ze van Klaver meer te verwachten hebben dan van VVD en CDA.

  1. Zozo

   Een ijzersterke tekst? Zijn onzin volhouden tot het laatste. Politiek en supermarkten dwingen de boeren. Hoe kom je erbij debiel, terwijl75% naar het buitenland gaat. Debiel

  2. merlot

   “Dit is een ijzersterke tekst. Als de boeren de intelligentie zouden bezitten om dit te doorgronden kunnen ze ontdekken dat ze van Klaver meer te verwachten hebben dan van VVD en CDA.”

   Dit is “ijzersterke” demagogie waar de boeren niets aan hebben.

   En wat ze van GL en consorten te verwachten hebben maakte Volkert van der Graaf al duidelijk genoeg.

  3. Seneca

   @mezzadra
   ijzersterke tekst? ligt er maar net aan, waar je in gelooft. ik geloof niet in de hysterie die de dames en heren politici laten horen; dat is van toepassing op klimaat, stikstof, al die apothekers en chirurgen uit het M-O en ga zo maar door. de overheid beschouwt ons als horigen die maar voor één ding deugen. werken en betalen. niet een keer betalen, neen, als het kan driedubbel. directe belastingen, btw, energiebelasting, bpm en ik vergeet de meesten te noemen. wat een gaaf land is dit geworden.

 7. Mezzadra

  Mooi deze steun van DDS voor Klaver!

  1. just saying

   Ik hoop dat hij wordt afgeschoten die kut marokkaan.

  2. Rechtsaf

   mezzadra is in z’n 1tje natuurlijk dat vindt hij heerlijk..

 8. Willemm

  En gelijk heeft hij. Uiteraard komen harde boodschappen niet goed binnen bij de populistische aanhang. Die leven in hun eigen illusie dat het de schuld is van alle immigranten.

  1. van Urk

   Natuurlijk heeft ie gelijk. De boeren zijn het slachtoffer en de politieke partijen zijn daarvan de schuldigen. Dat zegt ie zelf. Het is dus logisch waar er gehalveerd moet gaan worden. Niet bij de boeren.

   1. Zozo

    Ik heb het eventjes aangezien, moaar de meest debiele uitspraken komen van jou. En dat niet alleen: je schrijft zo kinderlijk! Hoe oud ben je? Zo jong en nu al bedorven. Debiel. Heb je ook een vluitketel op je kop zoals Andre van Duin?

    1. Zozo

     Fluitketel

   2. Zozo

    Sorry waarde van Urk, onderstaand antwoord is voor willempie

 9. Kretoloog

  Klaver weet niet waar hij over praat (net zomin als de huistrollen op dit forum). Sinds 1990 is de ammoniakuitstoot met meer dan 65% (!) gedaald. Dit is bereikt door inkrimping van de veestapel en door het aanbrengen van zuiveringsinstallaties op de stallen.

  Klaver (= GroenLinks) verkondigt achterhaalde verhalen. Als hij zich in de stikstofmaterie zou verdiepen, komt hij er wel achter hoe het echt zit.

 10. merlot

  Het statement van Klaver over de problematische marktcondities waarmee de boeren te maken hebben is een open deur. Met een oplossing komt hij niet.

  GroenLinks is één van de partijen die de grenzen wijd open willen houden voor “immigranten” uit met name Afrika. Hoe rijmt men dat met hun groene idealen?

  Een grotere politieke spagaat is niet denkbaar.

  Een ECHT groene partij keert zich tegen het ECHTE probleem: de overbevolking.

  Zo’n partij moet nog geboren worden.

 11. Rechtsaf

  Aldus communist en Marokkaan Yasser

  1. Original NL

   Ach..klaver 2 is de laagste kaart in het spel..de boeren hebben de troefkaart en slaan deze nitwit van tafel!

 12. Jv

  Ach Jesse, je verliest nu al veel stemmen, denk je nu echt dat je over anderhalf jaar nog iets betekent, ja voor je familie, maar GL zal je dumpen omdat je veel smerige linkse stemmetjes kost!

 13. Broodnuchter

  Misschien heeft Klaver last van een obsessief compulsieve stoornis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.