Kabinet wil boeren uitkopen, trekt daar honderden miljoenen voor uit

Het kabinet schaart zich volledig achter de conclusies van de commissie-Remkes en trekt daarom de portemonnee. Honderden miljoenen zullen worden gestoken in het uitkopen van boeren, het helpen verduurzamen van boerderijen en natuurlijk om die 18.000 bouwprojecten weer op de rit te krijgen.

Minister Schouten van Landbouw zal flink wat shit over zich heen krijgen de komende weken. Zij zou namelijk pal achter de boeren staan en beloofde geen halvering van de veestapel. Daar wordt nu natuurlijk via omwegen wel naartoe gewerkt maar dan op vrijwillige basis. De boeren die het dichtst bij de Natura-2000 gebieden zitten, krijgen een bod om zich uit te laten kopen.

De provincies brengen in kaart wie die boeren zijn maar ook waar kan worden verduurzaamd en op welke stukken langzamer moet worden gereden. Minister van Financiën Wopke Hoekstra zal in de najaarsnota laten zien wat dit geintje de staat al met al heeft gekost.

Er lag een miljard euro klaar voor de woningbouw maar het lijkt er nu op dat een héél flink deel daarvan richting het stikstofbeleid en alle fratsen eromheen gaat. Ach ja, die 75.000 woningen per jaar zouden we toch al niet gaan halen. Maar met het uitkopen van boeren die dicht bij woningbouwplannen zitten, opent dat wel weer de deuren voor dergelijke projecten. De vraag is alleen of er dan ook direct geld beschikbaar voor is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. C.A.Barstow

  Welk landbestuur houd zich bezig met het vernietigen van land en volk?
  ik hoef niets meer te zeggen, u weet dat natuurlijk al omdat u in alle geledingen van het leven de gevolgen ervan ondervind.
  Bij de eerst komende verkiezingen verdwijnt dat hele debiele linkse klimaatplan
  vanzelfsprekend in de papierversnipperaar.

  Stem FvD/PVV.

 2. Mezzadra

  D66 krijgt dus gelijk: de halvering van de veestapel wordt de komende jaren gerealiseerd.
  Veel boeren zullen opgelucht zijn over deze staatssteun; zonder die steun gaan velen failliet.

  1. kweetniet

   je lult weer uit je nek tarrel. Je verspreidt weer leugens. Overigens gaan boeren niet failliet maar worden het faillissement ingedreven door de krankzinnige linkse heffingen op hun bedrijfsvoering. Slechts de huistarrel viert feest.

   1. Mezzadra

    Het lijkt er op dat Liegende Vrouw weer een nieuwe nickname heeft gevonden.

    1. Dik

     De aandoenlijke, hij is kampioen nieuwe nicken, heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

    2. kweetniet

     ach tarreltje toch , wat ben jij een slimmerdje , ga maar weer klagen tarrel , nog 1500 ip adressen en een scala aan nicks beschikbaar

  2. RvdBe

   Mezzadra, ben je nou echt zo achterlijk dat je niet inziet dat dit de zoveelste blunder is van dit kabinet?
   Als ze zich gewoon aan de Europese norm hadden gehouden net als België en Duitsland was er niks aan de hand geweest.
   Nu moeten er honderden miljoenen verkwist worden om onnodig bedrijven te saneren en dan voelen de boeren zich opgelucht denk je?

 3. Groeneveld

  De Nederlandse veehouderij en landbouw zijn verantwoordelijk voor 46% van de stikstofuitstoot. Bijna de helft dus. En veel meer dan Schiphol. Driekwart van de totale productie is bestemd voor de export en slechts een kwart voor binnenlandse consumptie.

  Het is overduidelijk een belastende industrie die hoofdzakelijk bestaat en is gericht op de export. De vraag luidt of wij daar zo’n zware stikstofbelasting voor over willen hebben. Dat de boeren voorzien in onze voedselproductie is een leugen. Het gros van ons voedsel wordt geimporteerd.

  1. Stanly2000

   En Export brengt niets op?

   1. Groeneveld

    Zoals ik al vroeg Stanly: hebben wij zo’n zware stikstofbelasting over voor een stuk export. Zeg het maar.

    1. kweetniet

     Zoals ik al vroeg groeneveld: hebben wij zo’n zware stikstofbelasting over voor een stuk import uit Polen. Zeg het maar.

     1. Groeneveld

      Je lult uit je domme nek, kweetniet. De Nederlandse agrarische export bedroeg 90 miljard euro in 2018 en daarmee is Nederland de op een na grootste exporteur ter wereld. De import van agrarische producten uit Polen bedroeg slechts 1,3 miljard. Onvergelijkbaar dus.

      Maar weet jij veel. Je bent te stom om na te denken of informatie in te zamelen.

     2. kweetniet

      ben je nu zo dom groeneveld of speel je het tarrel ? Als je de boeren verjaagd uit Nederland wordt elders de productie herplaatst. Bijvoorbeeld Polen zoals nu al veelvuldig gebeurd. We kappen een stukje oerbos , vestigen daar het boerenbedrijf , krijgen EU subsidie en de producten komen uit Polen naar Nederland. Nederland is zijn bedrijfstak kwijt , de stikstof uitstoot vindt ongehinderd plaats met het verschil dat Nederland de werkgelegenheid kwijt is en de Polen de werkgelegenheid rijker zijn.

      Je begrijpt deze simpele stelling toch wel of mis je wat hersencellen inmiddels tarreltje ?

    2. plakband

     Groeneveld:
     Schiphol produceert meer stikstof dan de boeren.
     Schiphol produceert meer CO2 dan de de rest van NL
     75% van de Schiphol-reizigers zet geen voet in Nederland.
     Willen wij daar zoveel milieuleugens voor slikken dat er onnodig alweer een miljard over de balk wordt gesmeten?

     1. Groeneveld

      Ook jij lult uit je domme nek, plakband. Zoek eens wat op voor je jezelf voor lul zet.

      “De luchtvaart draagt weliswaar behoorlijk bij aan de uitstoot van CO2 en fijnstof, maar bij stikstof speelt vliegverkeer maar een kleine rol. Dat blijkt uit cijfers van de commissie-Remkes die de stikstofproblematiek onderzocht. De luchtvaartsector was in 2018 slechts verantwoordelijk voor 1 procent van alle emissie van stikstofoxiden in Nederland, niet eens genoeg voor een eigen kopje in de tabel uit het stikstofrapport van Remkes. Landende en opstijgende vliegtuigen vallen onder ‘overig verkeer’.

      De grootste uitstoter van stikstofoxiden? Dat is de landbouw. De boeren dus.”

     2. kweetniet

      onze huistarrel begint driftig te worden. Alle argumenten zijn uiteraard onzin. De luchtvaart draagt maar 1% van de stikstofoxide uitstoot bij ! Als je dat durft te schrijven ben je als serieuze gesprekspartner passe.

      groeneveld is een gefrustreerde vegetariër die regelmatig samen met jetten een vluchtje naar warme exotische oorden neemt 🙂 🙂 🙂

  2. kweetniet

   ach we verplaatsen de productie 600 km naar het oosten. Kappen wat oerbossen, Polen blij , boeren blij , beetje EU subsidie er bij , gelijkwaardige stikstofbelasting en Nederland onderweg naar ontwikkelingsland. Nadenken is en blijft moeilijk !

 4. Willem Bever

  Het hele stikstofprobleem is een leugen ……hetzelfde als klimaat dat is wat iets groter is dan alleen NL

  En heb je weleens van geld verdiengen gehoord ….das voor sommigen nodig om alle belastingen op te hoesten die door de roverheid weer uitgedeeld woden aan kansparels en linkse werkschuwe minkunkels

 5. RvdBe

  De zoveelste blunder van kabinet Rutte, betaald met honderden miljoenen belastinggeld.

  1. kweetniet

   maakt de tarrel niets uit. Samen met zijn alter ego groeneveld zet hij zijn reactie even kracht bij. Dom in het kwadraat zeg ik maar

   1. Groeneveld

    Ben je uitgespeeld vrouwtje? Logisch dat je weer een ban kreeg. Er komt alleen gore blubber uit je muil.

    1. kweetniet

     ik heb geen ban hoor , ik ben hier kweetniet maar meneer cactus weet het wel

 6. debontereus

  @ de p*dofiel
  Hoe kom jij erbij dat de boeren hier gelukkig mee zijn achterlijke mongool .
  Dus met andere woorden , ze zijn zo blij met deze staatssteun dat ze niet meer gaan demonstreren .
  Droom lekker verder idioot of ga eens naar buiten in plaats steeds op Google wikipedia te loeren met jouw linkse boekenwijsheid .
  Een goed ambacht gaat verloren en jij denkt dat ze met liefde stoppen .

  1. kweetniet

   het boeren protest begint pas 🙂 🙂 🙂
   gaat de goeie kant op 🙂 🙂 🙂

   steun de boeren. De veenbrand komt eindelijk boven.

  2. Mezzadra

   Ja, ik denk dat met deze ruime staatssteun het boerenprotest wel zal zijn uitgedoofd.

   1. kweetniet

    hahahaha , je volgt de sociale media niet das duidelijk tarrel , de opstand groeit met elk woord woord wat dit nep kabinet uitspreekt tarrel.

    steun de boeren

   2. Dik

    De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

 7. Mieremet

  En het gaat allemaal zo snel mogelijk. Het heeft niks met stikstof of Co2 te maken. Het gaat er om dat er geen voorraden mogen zijn en als er voorraden zijn van vlees graan etc. Dan wil het vierde rijk dat rantsoenen. Want we zullen moeten sterven of omvolken. Nederland het is al te laat, zelfs als je morgen samen met de boeren met hooivorken dat hele Den haag overhoop steekt kom je Europa tegen. Wapens zijn afgepakt, je geld is afgepakt en ze hebben je waardigheid en vechtlust ook afgepakt. Denk je nou werkelijk een revolutie te beginnen? Een stelletje jankende mietjes zijn jullie.!

 8. Mycase

  Het oosten van het land wordt opgeofferd om het westen te plezieren ik zeg kom in actie .want je denkt toch niet dat er hier gebouwd gaat worden 70.000 bouwvakkers de straat op maar niet in het westen neem dat maar van mij aan .

 9. fusilier

  Gigantisch verkeerd beleid dus. En wie betaald weer de rekening? De meeste boeren worden miljonair als ze uitverkocht worden.

  1. Pauline Kummer

   @fuselier,…uitverkocht? Leuk dat ze in de verkoop staan. Onbedoeld een leuke grap!

 10. Mezzadra

  Dit Kabinet is bestuurlijk een geoliede machine en neemt direct krachtige maatregelen tegen het stikstofprobleem: halvering van de veestapel en verlaging van de maximumsnelheid.

  Mooi toch?

  1. Groeneveld

   Verlaging van de maximum snelheid draagt niets bij aan de reductie van stikstof, Mezzadra. Lees: ht*ps://www.trouw.nl/wetenschap/langzamer-rijden-op-de-snelweg-heeft-nauwelijks-effect-op-de-stikstofbelasting~bf8a5d73/

   1. kweetniet

    boeren verjagen draagt niets bij aan de reductie van stikstof,

    1. Groeneveld

     Probeer je eens te verdiepen in wat cijfers en feiten en kom dan nog eens terug, lulletje.

     1. kweetniet

      de feiten staan hier boven dipstick , goodby

     2. kweetniet

      De luchtvaart stootte ruim 54 miljoen kilo aan stikstofoxiden uit in 2017. De bijdrage van de luchtvaart aan de totale stikstofoxide-uitstoot door de Nederlandse economie ligt de laatste jaren bijna rond de 14 procent. De bijdrage van de luchtvaart aan de totale uitstoot van verzurende stoffen, in zogeheten zuurequivalenten, is bijna rond de 15 procent.

      wie is hier het lulletje meneer 1% ? sukkel

    2. Mezzadra

     De boeren hoeven niet verjaagd te worden, als ze maar minder dieren gaan houden.

     1. kweetniet

      en mogen dan op een houtje bijten , in polen hebben ze een veel beter leven en nog betaald met EU subsidie ook , krankzinnigen pompen graag geld rond

   2. Mezzadra

    Die bijdrage blijkt inderdaad beperkt. Toch is een uniforme verlaging zeer zinnig: lagere stikstof- fijnstof- en CO2-uitstoot, maar ook minder files, minder verkeersslachtoffers en minder verkeerslawaai.

    Heel dom dat we daartoe al niet veel eerder besloten.

    1. Dik

     Blablabla & blablabla

  2. kweetniet

   de huistarrel in debat met zichzelf 🙂 🙂
   zo doorzichtig wat een stakker

 11. Joop Klepzeikert

  Zal vast weer uitkopen tegen 10% van de werkelijke waarde worden, zoals gemeenten ook vaak doen als ze de grond van een boer nodig hebben om NOG meer huizen voor allochtuig te bouwen.

  1. Mezzadra

   In de linkse denkwereld bestaat er geen ondernemersrisico.

   🙂

   1. Joop Klepzeikert

    @Mezzadra: Dit heeft niets met ondernemersrisico van doen. Dit is puur
    dictatoriaal socialistisch beleid, om grond vrij te maken waar ze weer woningen voor nieuwe ‘Nederlanders’ op kunnen bouwen.

   2. kweetniet

    klopt linkse regenten verhogen blindelings de lasten met een oneigenlijk argument.

    Linkse regenten hebben geen ondernemersrisico, wel een riante wachtgeldregeling

 12. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “D66 krijgt dus gelijk : de halvering van de veestapel wordt de komende jaren gerealiseerd” Het is overduidelijk dat deze “holbewoner” van het trieste extremistische trio Jetten/Klaver ook TOTAAL!!! maar dan ook TOTAAL!!!!! GEEN!!! verstand heeft van het boerenbestaan. Jetten en Klaver zijn van die type’s die elke dag in pak en stropdas lopen, maar dat de stropdas te strak staat zodat er geen zuurstof in de hersens komt – voor zover je nog kunt spreken van hersens overigens- dat ze totaal niet kunnen nadenken over de gevolgen van de boer zelf en van de economie. Jetten en Klaver zouden zelf eens een boerderij moeten runnen en dat de regering even bepaald dat de veestapel met de helft wordt terug gebracht, bijvoorbeeld van 100 naar 50 melkkoeien. Dus 50% minder inkomsten, daar staat dit intrieste extremistische duo totaal niet bij stil. Die pak en stropdas types hebben nooit arbeid verricht op het platte land. Ze hebben ook van die gladde “ambtenaar handen” dat alleen maar geschikt is voor licht typ werk achter een computer. En achterkamertjes gesprekken voeren welke beroepsgroep we weer eens gaan beperken. Uiteraard sta ik vierkant achter de acties van de boeren. Eigenlijk hadden ze het anders moeten aanpakken : een vergadering organiseren : Veestapel halveren???? prima gaan we 2 weken lang allemaal 50% minder produceren. Moet je opletten binnen 2 weken staat Nederland op z’n achterste benen. Natuurlijk is het ongelofelijk dom en stom : als je Nederland kan bevoorraden met de vlees en melk producten uit eigen land. En dit extremistische duo zegt van de veestapel halveren. Dat betekend dat je dus 50% vlees en melk producten moet importeren uit andere landen en dat kost veel meer geld. Conclusie : ze sporen voor geen meter. De veestapel halveren, boeren uitkopen en de landen allemaal vol bouwen met huizen,windmolens en zonnepanelen dat is wat dit extremistische intrieste duo en z’n holbewoners willen. Overduidelijk is dat deze 2 partijen TOTAAL!!!!! maar dan ook TOTAAL!!!!! NIETS!!!! met Nederland heeft. Het enige wat ze willen is om Nederland naar z’n verdommenis te laten gaan met extremistische voorstellen die kant noch wal raken. De hele economie moet naar de kloten worden geholpen voor het milieu en klimaat door de extremisten en z’n “holbewoners” want Nederland kan een wereld milieu/klimaat ramp voorkomen als alleen Nederland aan het milieu doet. Dat zit er nou eenmaal in en dat gaat er ook nooit meer uit. Voor groen links/D66 is : de boer is troep ipv de boer is troef. Nou Groen links en D66 is troep!! troep van de eerste categorie waar alleen extremistische “holbewoners op stemmen. Hoop dat dit soort excentrieke partijen in de toekomst definitief tot het verleden behoren, Achterlijke malloten.

 13. Kristalix

  Hoog tijd dat burger in gaat grijpen op politiek Den Haag, nu weer honderden miljoenen? Op naar het binnenhof, het schorem daar goed duidelijk maken dat het afgelopen is met zelfverrijking, incompetentie en verkwanselen. Het is wel genoeg geweest lijkt me.

  1. Mezzadra

   Haal de hooivork maar vast uit het vet.

   🙂

   1. Dik

    Aandoenlijke schreef op woensdag 29 augustus 2018:

    Ik heb het voorlopig wel weer gezien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.