Boekpresentatie 'De weg naar gelijkwaardigheid' afgeblazen wegens islamkritiek volgens GroenLinks-wethouder

Geen categorieokt 04 2019, 19:00
ROERMOND: Vrouwenorganisatie FAM heeft de boekpresentatie van het boek 'De weg naar gelijkwaardigheid' moeten afblazen. Het boek pleit voor een gelijkwaardige positie van de vrouw in de samenleving. Om dat te kunnen bereiken is er nogal wat kritiek op de islam. Dat vond GroenLinks-wethouder Marianne Smitsmans niet zo leuk, dus kwam ze niet.
Dit is nou leuk: een vrouwenorganisatie die een boek presenteert dat kritiek heeft op de islam en een wethouder die 'moslims kent die er anders in staan', dus wil ze niet bij de boekpresentatie aanwezig zijn. Puur omdat er tegen de islam wordt geschopt wil de GroenLinks-wethouder dus niet op welke manier dan ook met het boek verbonden zijn.
Dit zegt de auteur zelf over het boek:

"In de media kun je elke dag kennis nemen van de vrouwonvriendelijkheid van de islam. Voor mij zijn mannen en vrouwen gelijk. In mijn boek geef ik trouwens alle geloven ervan langs, de islamkritiek vormt maar een klein onderdeel."

Het is dus niet eens een boek dat tegen de islam aantrapt om op die manier vrouwen naar een gelijkwaardige positie te kunnen tillen, nee, álle religies moeten het ontgelden. Maar omdat de islam ook een veeg uit de pan kreeg, wordt het de GroenLinks-wethouder te heet onder de voeten.
Vóór gelijkwaardigheid van de vrouw zijn is prima. Religies neersabelen is óók prima. Maar de islam bekritiseren op het punt van gelijkwaardigheid van de vrouw is een probleem. Wat een totale grap, die deugers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten