Kabinet wil boeren uitkopen, trekt daar honderden miljoenen voor uit

Kabinet wil boeren uitkopen, trekt daar honderden miljoenen voor uit

Het kabinet schaart zich volledig achter de conclusies van de commissie-Remkes en trekt daarom de portemonnee. Honderden miljoenen zullen worden gestoken in het uitkopen van boeren, het helpen verduurzamen van boerderijen en natuurlijk om die 18.000 bouwprojecten weer op de rit te krijgen.

Minister Schouten van Landbouw zal flink wat shit over zich heen krijgen de komende weken. Zij zou namelijk pal achter de boeren staan en beloofde geen halvering van de veestapel. Daar wordt nu natuurlijk via omwegen wel naartoe gewerkt maar dan op vrijwillige basis. De boeren die het dichtst bij de Natura-2000 gebieden zitten, krijgen een bod om zich uit te laten kopen.

De provincies brengen in kaart wie die boeren zijn maar ook waar kan worden verduurzaamd en op welke stukken langzamer moet worden gereden. Minister van Financiën Wopke Hoekstra zal in de najaarsnota laten zien wat dit geintje de staat al met al heeft gekost.

Er lag een miljard euro klaar voor de woningbouw maar het lijkt er nu op dat een héél flink deel daarvan richting het stikstofbeleid en alle fratsen eromheen gaat. Ach ja, die 75.000 woningen per jaar zouden we toch al niet gaan halen. Maar met het uitkopen van boeren die dicht bij woningbouwplannen zitten, opent dat wel weer de deuren voor dergelijke projecten. De vraag is alleen of er dan ook direct geld beschikbaar voor is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties