Klimaatdrammers slaan toe! Ondanks verbod bezetten ze gebied rondom het Rijksmuseum

Geen categorieokt 07 2019, 8:00
Onze nobele strijders van de anti-fascistische dierenvriendjes, Extinction Rebellion hebben zojuist de Stadhouderskade bezet. Terwijl ze hier geen toestemming voor kregen van burgemeester Halsema. Hierdoor lopen de routes richting het Rijksmuseum vast, gelukkig is er altijd goed nieuws: de eerste aanhoudingen zijn al gepleegd!
Beroepsdemonstranten en luie studenten tezamen kropen vanochtend wel heel vroeg hun bed uit om een 'sterk' statement te maken. De politie maakt melding van honderden demonstranten, Extinction Rebellion heeft dus flink wat mensen op de been weten te krijgen. Een deel van de stad is hierdoor flink ontregeld omdat de files rondom dit punt massaal oplopen.
https://twitter.com/Politie_Adam/status/1181074916181004288?ref_src=twsrc%5Etfw
De groepering staat de demonstreren en is de barricades opgegaan omdat ze menen dat de Nederlandse overheid nalatig is. We doen te weinig aan klimaatopwarming/verandering/crisis/hoezehetooknoemen. Extinction Rebellion wil erkenning vanuit de overheid voor de klimaatcrisis - naar mijn weten is de crisis al lang erkend door overheid, want anders zouden we niet vastzitten o.a. het Klimaatakkoord.
De politie en de ME hadden niet zo veel zin in niet-deodorant spuitende studenten en krakers rondom een druk verkeerspunt en die zijn daarom begonnen om de illegale demonstratie af te breken. Wie niet mee wil werken kan een arrestatie verwachten, de politie gaf de demonstranten in eerste instantie zelf de kans om de spullen te pakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten