Lodewijk Asscher verraden door subversief GroenLinks dat met de begroting van Mark Rutte wil instemmen

In de week van Prinsjesdag vormde zich een links blok in de Tweede Kamer en dienden PvdA, SP en GroenLinks een tegenbegroting in als antwoord op de initiatief-begroting van Rutte 3. Nu de stemmingen voor de deur staan blijkt er een afhaker te zijn: GroenLinks! Kamerleden van de partij hebben aan de Telegraaf laten weten dat zij “voor de begroting van Mark Rutte” stemmen. 

Daarmee laat GroenLinks haar linkse vrienden definitief in de steek.

De subversieve methoden van GroenLinks komen linkse kiezers ongetwijfeld de keel uit. Waar men eerst nog dacht te kunnen rekenen op de Klaver-divisie daar blijkt deze niet alleen vertraagd, maar gewoon rechtsomkeert te maken. Letterlijk, want als GroenLinks zo eenvoudig met de initiatief-begroting instemt, wordt het knap lastig om nog wijzigingen aan te brengen. Immers helpt de fractie-Klaver Rutte zo even aan een meerderheid.

Volgens GroenLinks-Kamerlid Snels is de begroting van Rutte niet zo slecht:

“Ik kan het niet verkopen dat we de begroting weg zouden stemmen”

Vreemd, sinds wanneer is dat zo? Sinds het indienen van het begrotingsvoorstel of pas enkele dagen daarna?

We weten het niet zeker, maar het is op z’n zachtst gezegd bizar dat de partij van Jesse Klaver eerst met de SP en de PvdA een tegenbegroting indienen, om vervolgens lekker laf in te stemmen met het voorstel van de coalitie. En GroenLinks geeft haar stem goedkoop weg: Rutte wil slechts éénmalig extra investeren. En een éénmalige investering zet weinig zoden aan de dijk.

In het Nederlandse onderwijs zijn toch echt structurele wijzigingen noodzakelijk. Zo is het bijvoorbeeld urgent om op korte termijn het lerarentekort te verzachten, maar het aannemen van extra arbeidskrachten is een structurele (en niet een incidentele) investering. Met andere woorden: GroenLinks wil het lerarentekort helemaal net oplossen! En verraadt met haar streken de SP en de PvdA.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Riesmog

  Met dank aan Teunis en de boeren, ben ik helemaal overtuigd dat een stem op de PvdA
  de beste keuze is.

  Wederom dank Teunis!

  1. spelende vrouw

   een stem op de pvda is een verloren stem

   zie de salonsocialisten , bos , jongerius, plasterk , kok , moorlag , ploumen , enz enz

   de pvda voor het in stand houden van het salonsocialisme

 2. Duckday

  Langzaam verliezen de elboogwerkers hun macht Hoogmoed waanzin Ze zijn alleen voor zich zelf bezig en hebben lak aan Nederland
  Stem gewoon PVV of FvD die opkomen voor dit land

 3. Juriaan

  Links moet vernietigd worden ze hebben genoeg gesloopt

 4. Cootje

  Gelukkig komt er een harde brexit gelukkig zijn socialisten op hun retour hier en in Europa gelukkig zijn de bakfietsen generatie op zijn retour op een beetje geitenwollen sokken in Amsterdam gelukkig komt er een zware recessie aan die europa op zijn grondvesten doet trillen gelukkig wint daarna het populisme breken ze in die tijd Frankrijk af en zijn wij onze pensioenen en onze centen kwijt. Mag ook wat kosten om die oude politiek hier en in europa omver te werpen. De Engelse lachen zich rot over 5 jaar

 5. Cootje

  Laten de boeren zich maar uit leven met hun trekkers die gaan de politiek een tikje geven beetje gele hesjes toestanden dat was in Frankrijk een succes , de kerken zijn leeg en waar de socialisten zijn geweest groeit nooit geen gras meer, de liberalen hebben onderleiding van Henry keizer en loek Hermans een groot probleem, en de komende recessie doet de totale instorting Nederland en Europa terug met eigen belangen naar een waardeloos continent waar de ECB 2700 miljard € obligaties aan de straatstenen niet kwijt kan

 6. loodklopper

  Cootje +100

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Dit gedrag van ze is zo typisch. Echt een partij met twee gezichten. Achterbakse bende!

 8. spelende vrouw

  tja , met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig

 9. Jack Flash

  “Jesse Klaver verraadt de SP en de PvdA”.En vandaag ook nog de Rabobank inzake de “boerencrisis”.Jesse Klaver is een verrader.

  1. Lampje

   Sorry, hij heet Yasser Feras.

 10. Lampje

  Marokkanen zijn niet te vertrouwen.

 11. Parajack

  Dat kan je verwachten van die onnozele puber, die denkt dat hij de waarheid in pacht heeft!! Weg er mee en bij gelegenheid gewoon op de FvD stemmen. Asscher zou ook kunnen, maar beter is Thierry in mijn ogen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.