Britse klimaatactivisten van Extinction Rebellion ontvangen 400 pond per week

Geen categorieokt 13 2019, 13:00
De Britse krant Daily Mail publiceerde dit weekend een nieuwsbericht waaruit blijkt dat de klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion (ER) in het Verenigd Koninkrijk worden betaald voor de activiteiten. De demonstranten ontvangen tot wel 400 Pond per week 'voor het leiden van protesten' en sinds het begin van de protesten van ER zou al 200.000 pond zijn uitbetaald aan de "altruïstische" klimaatactivisten.
De betalingen vanuit de organisatie Extinction Rebellion aan de individuele demonstranten betekent natuurlijk lekker cashen voor de klimaatstakers van Extinction Rebellion, maar zij maken zich tegelijkertijd ironisch genoeg zorgen om de belastingdruk. Wanneer de inkomsten uit demonstraties worden meegenomen in de inkomensbelasting dan zijn ze de Britse staat nog een flinke smak met geld verschuldigd.
En het gaat ook om flinke bedragen. Zeker als we naar het totaalplaatje kijken. Afgelopen vier maanden heeft ER haar activisten ruim 70.000 ponden uitbetaald en sinds het begin van ER al meer dan 200.000 ponden! Blijkbaar zijn er zelfs financiële prikkels nodig om de klimaatactivisten te bewegen van hun luie gat te komen.
De cijfers komen uit documenten die de organisatie Extinction Rebellion heeft vrijgegeven, waaruit blijkt dat zij regelmatig donaties ontvangen van rijke sponsoren. Meesterspeculant George Soros wordt in die documenten genoemd, maar is onbekend hoeveel hij precies heeft gedoneerd aan ER.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten