Britse klimaatactivisten van Extinction Rebellion ontvangen 400 pond per week

De Britse krant Daily Mail publiceerde dit weekend een  nieuwsbericht waaruit blijkt dat de klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion (ER) in het Verenigd Koninkrijk worden betaald voor de activiteiten. De demonstranten ontvangen tot wel 400 Pond per week ‘voor het leiden van protesten’ en sinds het begin van de protesten van ER zou al 200.000 pond zijn uitbetaald aan de “altruïstische” klimaatactivisten. 

De betalingen vanuit de organisatie Extinction Rebellion aan de individuele demonstranten betekent natuurlijk lekker cashen voor de klimaatstakers van Extinction Rebellion, maar zij maken zich tegelijkertijd ironisch genoeg zorgen om de belastingdruk. Wanneer de inkomsten uit demonstraties worden meegenomen in de inkomensbelasting dan zijn ze de Britse staat nog een flinke smak met geld verschuldigd.

En het gaat ook om flinke bedragen. Zeker als we naar het totaalplaatje kijken. Afgelopen vier maanden heeft ER haar activisten ruim 70.000 ponden uitbetaald en sinds het begin van ER al meer dan 200.000 ponden! Blijkbaar zijn er zelfs financiële prikkels nodig om de klimaatactivisten te bewegen van hun luie gat te komen.

De cijfers komen uit documenten die de organisatie Extinction Rebellion heeft vrijgegeven, waaruit blijkt dat zij regelmatig donaties ontvangen van rijke sponsoren. Meesterspeculant George Soros wordt in die documenten genoemd, maar is onbekend hoeveel hij precies heeft gedoneerd aan ER.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Tja, die werkschuwe linkse parasieten krijg je alleen van hun n zolderkamertjes af door ze er goed voor te betalen.
  Die inkomsten geven ze natuurlijk ook niet op aan de uitkerende instanties, net als aan belastingen. Kan leuk worden als die instanties daar achter gaan komen.

  1. Trude Herr

   Aan aftrekbare kosten, reis en verblijf, kosten van psu, blijft er niet veel over dat belastbaar is. Te verwaarlozen. Het geeft de dienst meer last dan profijt.

   1. Joop Klepzeikert

    Hé trol met minstens 10 aliassen. Ga je GGZ begeleider lastigvallen AUB. Hier op DDS neemt niemand je meer serieus. Imbeciel.

  2. Trude Herr

   @Joop, Daily Mail is een Popie Jopie kant. Vergelijkbaar met Bild Zeitung. Er zijn betere couranten die uw aandacht verdienen!

   1. Henkdetenk

    @trude Herr is een @trol@

    1. Joop Klepzeikert

     @Henkdetenk: Dat is een trol met 10 verschillende aliassen, die 24/7 niets anders te doen heeft dan op DDS trollen. Best zielig eigenlijk zo’n geestelijk beperkte parasiet zonder vrienden, die niet of nauwelijks buiten durft te komen.

 2. Jumping

  Dus zijn het gewoon betaalde huursoldaten.

  Dit is waarschijnlijk ook in Nederland het geval.

  LINKS MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS.

  Bedankt Rutte.

  1. van Urk

   Wel een creatie zo,n boreaal uitziende logo van een zandloper.

   1. Blitzkrieg

    van Urk : Dat statische zandloper logo is verrassend goed gekozen, over tien jaar hebben we nog steeds tien jaar om het klimaat te redden.

 3. van Urk

  Hier op DDS beweerde nog iemand dat klimaatdemonstranten voor het algemeen belang demonstreerden terwijl de boeren voor hun eigen portemonnee demonstreerden.

 4. fanof43

  Altijd weer die vreselijke George Soros! Die man is een van de grootste veroorzakers van ellende in de wereld.

 5. Veteraan

  Ik ruik poep.

 6. Mezzadra

  Dit ruikt als een broodje aap verhaal en omdat het van Teunis komt ga ik het ook niet checken.

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : Wie heeft jou gevraagd iets te checken, zijn het dezelfde mensen die jou serieus nemen op dit forum? Ok, ik begrijp het!

   1. Vlaswiek

    “… die jou serieus nemen op dit forum?”

    De aandoenlijke wordt wel graag genomen, veel van zijn uitspraken wijzen in die richting. In discussie gaan met verbalen en digitale diarree, nee dat doe ik dan weer niet.

  2. Mieremet

   Jij bent zelf een broodje aap, als er iemand niet serieus gevonden moet worden ben jij het wel. Mr alias. Mezzadramaqueen.

 7. Marija

  Het zal Soros weer niet zijn, geflankeerd door Mabel?

 8. Jack Flash

  Ik ken zat gasten die voor dat geld die “demonstranten” in mekaar willen rossen.

 9. Mieremet

  George Soros heeft waarschijnlijk alles betaald, mijns insziens heeft hij ongelimiteerde fondsen uit de Rotschildpot om de wereld tot een NWO om te vormen, daar valt niet tegenop te vechten, tenzij je stomweg geld ongeldig maakt. Klinkt gek, maar ga na, dan zijnde superrijken niks meer waard en kunnen ze van hun triljarden nog geen broodje kopen. Zijn we meteen allemaal sociaal.

 10. Agios

  Ontwrichting schijnt gesponsored te worden. We wisten natuurlijk al hoe links tikt, maar het door de redacteur aangegeven, bijna ongelofelijke feit, is niet alleen beschamend maar ook nog eens dieptreurig. En als Mezza het bericht niet gaat checken, zal het ongetwijfeld waar zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.