Oei! Auto rijdt met vol gas in op mensen in Deventer, politie “houdt met alles rekening”

In het pittoreske IJsselstadje Deventer is vannacht een ruzie gruwelijk uit de klauwen gelopen, waarna één van de betrokkenen met vol gas zijn auto het terras beukte. De schade is groot, maar gelukkig vielen geen doden bij deze ‘aanslag’ met auto. Wel raakten vijf terrasgasten gewond. Één persoon is aangehouden meldt het Algemeen Dagblad, maar de bestuurder is nog spoorloos. 

Op de vroege ochtenduurtjes, toen het uitgaanspubliek alweer richting huis vertrok, ontstond ruzie bij één van de terrassen van kebabzaak Avf en De Keizer. De bestuurder had mogelijk een ruzie met de aanwezige gasten, maar de politie wil nog niet op speculeren en houdt “met alles rekening”, dus ook met een mogelijk terroristisch motief. Deventer is één van de Nederlandse steden met de mooiste terraspleinen, zoals de Brink:

De bestuurder van de ramauto zou na de aanrijding uit zijn Audi zijn gestapt en weggerend. De klap van de rammende Audi was zo groot dat aanwonenden dachten dat er een ‘plofkraak’ plaatsvond, dus de bestuurder had waarschijnlijk de intentie om zoveel mogelijk schade te doen aan zijn omgeving en de mensen op het terras.

De politie komt later vandaag met meer informatie over het incident.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Een door links dik en dun gesteunde “cultuur verrijkende Multi-Culti” , twee paspoorten bezittende “Nederlander?”
  Het is maar een vraag.

  1. Ron

   Dat is te vroeg maar heeft er wel de schijn van.

   Politie geeft geen signalement, bestuurder heeft een Audi, en het is gebeurd bij een kebabzaak.
   Daarnaast wordt er rekening gehouden met terroristische motief wat alleen kan als bij de politie de afkomst van de dader bekend is.

   1. Piet51

    Goed waargenomen. Het is gebeurd op het terras van een kebab-zaak (veel andere zaken zijn daar trouwens niet meer open op dat tijdstip), onder uitgaanspubliek naar alle waarschijnlijkheid onder invloed van drank, de bestuurder rijdt in een Audi-SUV en een terroristisch motief wordt niet uitgesloten. Maar dan zou je eerder aan een aanhanger van een extreem-rechtse groepering kunnen denken, als je tenminste per se aan een terroristische aanslag wilt denken. Bovendien heb ik nog van geen enkele ooggetuige gelezen die in de dader een migrantentype herkende. En dat is wel het eerste dat meestal naar buiten komt. Hier in elk geval wel, vooral van mensen die er NIET bij waren.

    1. Piet51

     Hoe fout zijn eerste interpretaties vaak? Denk eens aan die aanslag op die Duitse synagoge, kort geleden. Wat zou de dader voor iemand zijn? Niet die vertegenwoordiger van rechts-extremisme die hij uiteindelijk bleek te zijn in ieder geval.

     1. Isengrijn

      Deductief redeneren is niet jouw sterkste kant, Piet51!
      Het is zelfs lachwekkend.
      🙂

      Het feit is: de dader is een Turk.

     2. Vit

      Je verwacht het niet.

     3. Isengrijn

      Nee, inderdaad Vit.
      Dit betreft een sterk staaltje eerwraak.
      Turk tegen andere Turk, of Turk tegen Koerd.

     4. Groeneveld

      Piet51 is nooit serieus te nemen, dat weten we intussen toch allemaal: de grootste deuger op DDS zit er permanent naast.

     5. Mezzadra

      Het verlangen dat het een allochtoon, of nog liever, een moslim betreft is op DDS altijd groot.

     6. Vit

      @Mezzadra

      Verlangen moet zijn ‘verwachting’.

     7. Isengrijn

      Ik snap wat je bedoeld, @Mezzadra… Dit is vaak het geval in de commentarensectie van DDS.

      Dit betreft echter niet een verlangen of wensgedachte, maar één keihard feit.

     8. Piet51

      @Isengrijn/Vit/Groeneveld
      Een Turk? Zou kunnen, want er wonen veel Turken en Koerden in Deventer. En ik sloot het ook niet uit in mijn bijdrage. Ik protesteerde alleen tegen snelle conclusies zonder ondersteunende feiten. Maar ik heb op dit moment, ruim na twaalven, nog niets over een Turk gehoord. Dat zal waarschijnlijk aan mijn nieuwsbronnen liggen.
      Ik heb inmiddels wel begrepen, dat de identiteit van de dader bekend is. Dus lang zal het niet duren tot meer duidelijkheid komt.

     9. Piet51

      @verjaag links
      Beste vriend, een onbegrijpelijke tekst, die waarschijnlijk ergens anders hoort te staan. Ik lees hier vooral reacties, die in tegenstelling tot de mijne juist niet alle mogelijkheden open laten. In de officiële bekendmakingen lees ik nog helemaal niets, alleen van een enkele ooggetuige. En dat commentaar verschijnt vervolgens in veelvoud op allerlei media. Daar wordt het niet betrouwbaarder van. De optie die de aanslag koppelt aan het Turks consulaat in de buurt is ook nog niet van tafel en de politie schijnt te spreken of gesproken te hebben van een ongeval. Kortom zeg het maar.

      De bestuurder, een Deventenaar, heeft zich volgens De Stentor overigens op een politiebureau gemeld.

     10. Beukman

      @Piet
      De piloot die een paar jaar terug zijn kist te pletter vloog tegen een berg in Duitsland of zo, met alle passagiers erin, was volgens enkele goed geïnformeerde potsers alhier kort daarvoor nog bekeerd tot de islam.

      De Vijfde Wet van Beukman:
      Naarmate er over een ongeval minder feiten bekend zijn, zullen meer bezoekers van DDS denken en hopen dat de dader uit islamitische hoek komt.

    2. Ron

     Ik wil je iets noemen wat niet mag.
     Wat een achterlijk mannetje ben jij zeg.
     Terrorisme komt van rechts zeg je.
     De daadwerkelijk cijfers liegen er niet om, dat kan jij zoveel tegen op liegen dat je zwart ziet maar die omgekeerde propaganda werkt niet. Integendeel de mensen gaan daardoor juist beter opletten.
     PVV en FVD stijgen in de peilingen, de “bezetter” nadert zijn einde en vrijheid komt terug.
     De NSB ers worden vanzelf aangepakt dan.

     1. Piet51

      @Ron
      Maar beste Ron. Lees nou eerst eens wat ik schrijf, liefst twee keer. En lees dan ook je reactie daarop ook nog eens twee keer. Ik schreef niet, dat terrorisme van rechts komt, lees zelf maar. De rest van je bijdrage slaat dan helemaal nergens meer op.

     2. Ron

      Quote van Piet : Maar dan zou je eerder aan een aanhanger van een extreem-rechtse groepering kunnen denken, als je tenminste per se aan een terroristische aanslag wilt denken.)

      Jouw tekst wat dus duidelijk impliceert dat terrorisme ui’t de rechtse hoek komt volgens jou.

      Maar inderdaad ik lees goed maar jij rijgt leugen aan leugen.

      En aangezien jij zo laag bent om wat links en islam aanricht goed te praten, en terugkerende feiten om dat laag volk te beschermen om wilt draaien en framen aan rechts zegt meer dan genoeg.
      Je bent voor mij niet meer dan een walgelijk sujet dat….. .
      Dat ik dit zeg zegt heel veel want ik zal niet gauw in discussie gaan schelden maar jij bent nog erger dan Mezza en die andere trollen bij elkaar.

     3. Piet51

      @Ron
      Je bent boos en dat spijt me. Ik schreef “… zou eerder kunnen denken, als je per se aan terririsme wilt denken”. Dat is geen beschuldiging, maar een voorwaardelijke uitspraak. Ik wil namelijk nooit aan terrorisme denken, nu ook niet. Anderen wel en die denken meteen aan moslims, terwijl daar in Deventer geen enkele reden voor is. Het kan net zo goed om rechts extremisten gaan, net als bij die synagoge, kortgeleden.

     4. Piet51

      @Ron
      Bovendien had ik het over extreem rechts en niet over rechts waar ik altijd respect voor heb.

    3. Rechtsaf

     Pietje drijft weer de extreem rechtse hoek in, en mezzadra denkt er nog even wat aan toe te kunnen voegen, beide zijn leeghoofden en kansloze…

  2. ZiggyStardust

   Inmiddels is bekend geworden dat het zou gaan om eerwraak.

 2. Ben-NIET-Groen-L

  Kebabzaak+Audi=?

  1. Bolkestein

   een cultureel dingetje

 3. Heras

  Natuurlijk is dat een buitenlander….waar dan ook vandaan. Ook al zegt de politie nog niets over de identiteit van de daders; het zal wel weer een afrekening zijn in het criminele circuit. Of eerwraak ofzo.

  De echte afrekening komt uiteindelijk bij de nederlandse belasting betaler te liggen.

 4. Veteraan

  joh, je verwacht het toch niet bij een Kebab zaak.

 5. Mezzadra

  “de politie wil nog niet op speculeren en houdt “met alles rekening”, dus ook met een mogelijk terroristisch motief. “

  Teunis houdt de spanning er in.

  🙂

  1. Vlaswiek

   De aandoenlijke kan het niet, hij wil het niet en hij doet het ook niet. Het is en blijft een volkomen kansloze figuur.

 6. Rud56

  Kebab+Audi = verziekt Deventer! Tja, de ‘ellende’ zit helaas niet alleen meer in de Randstad.

 7. Van der Scheur

  Opnieuw bij Nu na 27 reacties de panelen gesloten. Want onvoldoende feiten bekend, aannames verboden, geen zinnige discussie.

  Het is altijd weer dezelfde discussie die ontlopen wordt daar. Wat een schandalige laffaards en wat een slechte nieuwssite.

  1. Mezzadra

   Welke discussie wordt naar het oordeel van van der Scheur ontlopen?

   1. Top

    Blablabla. Blaaskaak. #Viezerik.

   2. michelleke

    Ik kan natuurlijk niet namens Van der Scheuren reageren. Maar NU poogt nagenoeg elke discussie inzake de multiculturele ‘geneugten’ onmogelijk te maken.
    Dat doet NU o.a. door onderwerpen waar multiculturele ‘geneugten’ een rol te spelen:
    niet te plaatsen;
    mogelijkheid tot reageren uit te schakelen;
    zodanig te modereren (lees censureren) dat redactie-onwelgevallige reacties zeer weinig kans maken (een voorbeeld: je mag zonder meer de islam ophemelen, maar kritische opmerkingen over de islam, zelfs voorzien van argumenten en linkjes/bronvermelding, maken grote kans geweigerd te worden).

  2. EU kok

   Quote : wat een slechte nieuwssite.
   .
   De mogelijkheid tot reageren bepaalt bij u de kwaliteit van de nieuwsvoorziening.
   Zal DDS wel geheel aan uw kwaliteirsnormen voldoen en elke visuele nieuwsvoorziening afvallen.

   1. Top

    Toch weer wakker geworden Jabba? Jammer hè. En weer naar je kringloopcomputertje geglibberd? Dus, we kunnen je ‘achterlijke gezwam’ weer beleven op deze site.

 8. Tman

  Waarschijnlijk een anti zwarte piet activist.

 9. Mar

  “De bestuurder van de ramauto zou na de aanrijding uit zijn Audi zijn gestapt en weggerend.”

  Op beelden en foto’s is geen Audi te zien. Op andere sites wordt gemeld dat de politie op zoek is naar de auto en bestuurder, met o.a. een helikopter.

  Teunis, bel even de politie als jij blijkbaar weet waar de auto staat.

 10. RS

  En dan te bedenken dat het Turks Consulaat aan de Keizerstraat zit, dat is de weg naar het plein………maar een klein eindje er van af…..
  En wie zit er om die tijd nog op het terras ?

  Ik zeg: een AANSLAG !!!!!! Maar de burgemeester van Deventer is een D666’er….

  1. Vrijedenkert

   D666 betekent automatisch bagatelliseren, wegkijken en ontkennen!

 11. RS

  en de bestuurder is NIET uitgestapt, maar is de Korte Bisschopstraat ingereden ( wat eigenlijk niet mag ) dus….Lang Leve De Multicul !!!!!!

 12. Vrijedenkert

  Wat of wie hier verantwoordelijk voor is zal door wegkijkend en ontkennend links zeker worden omschreven als zijnde verward…
  Dat staat vast!

 13. michelleke

  Ik kijk altijd even naar NU om de achtergrond van dit soort ‘incidenten’ te duiden:
  wordt bij NU namelijk de mogelijkheid van reageren uitgeschakeld (of zelfs de geplaatste reacties verwijderd!), dan vormt dat een zeer sterke aanwijzing dat we hier met aspecten van de multiculurele zegeningen te maken hebben….

 14. Mar

  ” De auto die vanochtend inreed op uitgaanspubliek in Deventer, werd even daarvoor vernield door een groep jongeren. Dat zegt een ooggetuige tegen RTL Nieuws.

  Deze ooggetuige, die aan de Keizerstraat woont maar verder anoniem wil blijven, zegt dat in de straat vannacht ruzie ontstond. “Ik werd wakker van geschreeuw. Toen ik ging kijken stond er een zwarte auto waar de spiegels vanaf werden getrapt.”

  1. Piet51

   @Mar
   Dat is een heel interessante variant op het thema “eerwraak” als aanleiding. Daar hoorden we na de eerste berichten van een oogetuige ook al helemaal niets meer over. Zijn er al meer berichten over die Turkse achtergrond?

   1. Mar

    Ik ben het nog niet tegengekomen.

    Men moet maar gaan rond lezen via Google nieuws – Deventer. De ene na de andere website met een artikel over het incident wordt genoemd.
    Zo is ook te zien hoe een verhaal zich gedurende de dag ontvouwt.

    MSM en aanverwante hobbysites hebben niet meer het geduld om te wachten met het melden van gebeurtenissen totdat echt duidelijk is wat er zich precies heeft afgespeeld. Een nadeel van internet. Vroegah moest men wel wachten en nam men de tijd e.e.a. te verifiëren.

 15. michelleke

  Meestal vormt NUpunt een betrouwbare contra-indicator:
  bericht zij er niet over, of wordt de mogelijkheid tot reageren direct gesloten, dan is dat een sterke aanwijzing dat we te maken hebben met de ‘geneugten’ van multikul…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.