Zeeuwse FVD-fractie komt 'drie maanden te laat' met referendum-idee

Geen categorieokt 19 2019, 20:00
De Zeeuwse fractie van Forum voor Democratie is ongelukkig met het voornemen van de Provincie Zeeland om haar handtekening te zetten onder het Klimaatakkoord. Volgens Statenlid Robert Koevoets (FVD) zou de Provincie een referendum moeten organiseren over de uitvoering alvorens de provincie zich committeert aan de plannen. Echter is de partij daarmee drie maanden te laat met het voorstel, via PZC.
In het provinciehuis van Zeeland heerst momenteel discussie over provinciale steun voor het Klimaatakkoord. Zeeland is namelijk voornemens om haar handtekening onder het akkoord te zetten, maar Forum voor Democratie en de Partij voor Zeeland zien weinig nut en noodzaak in de plannen.
Zij willen niet dat de provincie haar handtekening zet en zien in de organisatie van een lokaal referendum het middel om te voorkomen dat de handtekening onder het Klimaatakkoord wordt gezet. De provincie moet voor 25 oktober een mening hebben gevormd over eventuele steun voor het Klimaatakkoord. De partij van Thierry Baudet pleit daarom voor een lokaal referendum:

"Geen Zeeuwse burger heeft ooit voor het Klimaatakkoord gestemd. Het referendum zorgt voor een grotere betrokkenheid van burgers. Referenda geven ook mogelijkheden aan politici om hun standpunten veel breder voor het voetlicht te brengen.”

Een leuk idee, dat moet gezegd worden, maar de volksvertegenwoordigers van Baudets partij hebben zitten slapen. En niet zo'n beetje ook! Immers is 25 oktober al over enkele dagen en is het vrijwel onmogelijk om nu nog een referendum te organiseren. Los van de vraag of het voorstel het überhaupt haalt. Met het voorstel toont de FVD-fractie zich 'eerder lui dan moe' en dient ze de voorstellen ruim drie maanden te laat in.
Wat zullen de ambtsgenoten van GroenLinks en VVD in hun vuistje lachen om zoveel politiek amateurisme bij de partij van Baudet. Immers is de Zeeuwse fractie al sinds mei onderdeel van de Provinciale Staten, maar komen ze nu pas -enkele dagen voor de deadline- aanzetten met het referendum-idee. Rijkelijk laat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten