Filmpje! Pedant FVD-raadslid te Amsterdam blijft bij gebrek aan ideeën zagen over autogebruik wethouders

In Amsterdam is Forum voor Democratie ontevreden met ‘de linkse plannen om de auto de stad uit te jagen’. De gemeente Amsterdam wil vergunningen intrekken, parkeertarieven verhogen en meer. Gemeenteraadslid Kevin Kreuger (FVD) pakt ze aan “er lopen linkse mensen door de parkeergarage, ook leden van het college. Ze worden rondgereden in Tesla’s en dikke BMW’s” zo stelt hij. Vervolgens bevraagd hij het autogebruik van de aanwezige wethouders. 

Kevin Kreuger vraagt op de bovenstaande beelden aan het college van burgemeester en wethouders van de stad Amsterdam “hoe zou u het vinden om de dienstauto te laten staan binnen de ring?” Een duidelijke vraag met een ontwijkend antwoord, dat volgens het college geheel ‘afhangt van de situatie’.

Dat is natuurlijk wel een terecht antwoord, maar Kreuger gaat maar door over het autogebruik van de wethouders. Hij wilde blijkbaar per se een punt maken en de ‘linkse hypocrisie’ aangaande autogebruik in de stad Amsterdam blootleggen.

Dat lukt echter niet zo goed. Op een gegeven moment wordt het zelfs een beetje pedant en blijft Kreuger neurotisch zoeken naar ‘voorbeelden’, waarmee hij de ‘linkse bestuurder’ van de stad kan pakken. Ongetwijfeld zijn de beelden heel grappig voor diehard FVD-fans, maar voor degenen die hadden gehoopt een fatsoenlijk debat te zien is het een fikse tegenvaller.

De punten van Kreuger zijn niets meer dan slappe retoriek en het komt zelfs een beetje stalkerig over. Vooral op het moment dat Kreuger de confrontatie blijft zoeken en doorzaagt om daarmee middels concrete voorbeelden van autogebruik de ‘linkse kliek’ te bekritiseren.

Het is vooral vreemd omdat Kreuger juist vóór het gebruik van de auto is. Dus waarom moet hij dan voortdurend de ideeën, waar hijzelf niet achter staat, toepassen op anderen? Veel beter zou het zijn als Kreuger en de rest van de FVD-fractie zich focust op waar het om gaat: zijn eigen visie op de stad Amsterdam. Dat laatste is echter een stuk complexer dan ‘grappige filmpjes’ monteren als deze. Wellicht dat dit daarom zijn enige momentje was deze week. Lekker makkelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  “Ik zie allemaal linkse mensen in die parkeergarages rondlopen”.

  Echt niveau FVD. 🙂 🙂

  1. Jumping

   @Schillenboer.

   Dat klopt ook wel Schillenboer, anders denkenden, komen met het openbaar vervoer of op de fiets.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  2. cuoretx

   Uw commentaar geeft uw niveau aan, en het slaat nergens op. U bent zeker superieur links hé. Flop intellect

 2. Jumping

  Wederom een kleurwedstrijd gewonnen doooooooor.!!

  Teunis Dokter.

  Applaus.

  1. Watcher

   @jumping Lugar baalt, zijn FVD krijgt kritiek…

  2. Nep

   Echt weer een demente opmerking!

 3. Mezzadra

  Deze blaag maakt goed zichtbaar waarom het met het FvD nooit wat kan worden.

  1. Vlaswiek

   De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

 4. Joop Klepzeikert

  Er valt helaas geen fatsoenlijk debat met links te voeren. Dat krakerstuig zal nooit fatsoenlijk op een vraag antwoorden, maar er altijd omheen draaien en dan gaan jijbakken.
  Dat linkse tuig wat de auto’s de stad uit willen jagen moeten eerst zelf maar eens het goede voorbeeld gaan geven, in plaats van anderen voor hun linkse waanideeën op te laten draaien.

  1. Watcher

   Met @Joop jumping Lugar is geen fatsoenlijk debat mee aan te gaan.
   Als christenterrorist is zijn gedachte, zoals men van een gelovige mag verwachten, de waarheid en staat niet ter discussie..

   1. Joop Klepzeikert

    Hé trol met meer aliassen dan IQ: Dat jij 10+ aliassen op het zelfde IP adres gebruikt moet je niet bij anderen in de schoenen schuiven. Schizofreen brok uitwerpsel.

    1. Watcher

     Proest, hebbes :):) 🙂

 5. Beukman

  Wat een grenzeloze ouweh*er, deze Kevin Deuger met zijn gezeik over de opening van een fietsenstalling, een beetje de moeder van Sharon Dijksma lopen spelen. Gelukkig mocht hij van de voorzitter maar drie keer interpelleren, anders was het nachtwerk geworden.
  Als hij potste op DDS, dan zou hij in de categorie “concern troll” vallen.
  Overigens willen Nederlanders met de naam Kevin opvallend vaak niet deugen.

 6. Mycase

  Teun jong ga bij joop werken doe ons hier een plezier

 7. Seneca

  @teunis
  wat een l*llig verhaal. geen dds standaard. jammer!

  1. Buzz68

   +++

 8. Kretoloog

  Teunis Dokter doet een Aalbertsje. Naar de TPO-journalist die dagelijks een anti-stuk over het Forum voor Democratie mag schrijven op de blogje van Bert Brussen, hoofdredacteur van The Post Online.

 9. Gerlos

  Je zou maar in dit verschrikkelijke linkse bolwerk wonen, afbraak politiek.
  En JUMPING Rutte is tot nu toe het beste wat Nederland is overkomen, bijna zo niet het beste land van Europa.

 10. Rechtsaf

  Nee hoor onzin,

  In Amsterdam mag niemand meer met de auto behalve de wethouders zelf. FVD-raadslid Kevin Kreuger prikt de hypocrisie genadeloos door in debat met PvdA-wethouder Sharon Dijksma.
  Hij diende een motie in: de wethouders mogen hun hele dikke dienstwagens alleen maar buiten de ring gebruiken. GroenLinks, PvdA. SP en D66 steunden deze milieuvriendelijke FVD-motie niet, heel vreemd. Sommige burgers zijn kennelijker gelijker dan anderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.