Onrust in Oekraïne laait verder op! Oost-Oekraïne krijgt autonomie

Het lijkt erop dat we binnenkort spreken van Oost- en West-Oekraïne. Duizenden mensen gingen de straat op om te protesteren tegen de met Moskou afgesproken voornemens om autonomie aan de regering van de oostelijke regio te verlenen. Men spreekt van verraad!

Om een einde te maken aan het inmiddels vijfjarige conflict in Oost-Oekraïne, is tussen de regering van Oekraïne en die van Rusland afgesproken dat het oostelijke (pro-Russische) deel autonomie zal worden verleend. Een aanzienlijk deel van de Oekraïense bevolking is het kennelijk niet eens met het plan om het land praktisch gezien op te breken.

Er zitten een hele hoop mitsen en maren aan het plan. Zo moeten er verkiezingen over worden gehouden, zijn er plannen voor speciale wetgeving voor de regio en moet het Oekraïense parlement goedkeuring geven voor al deze plannen.

En dat is precies waarom het conflict nog wel eens erger zou kunnen gaan worden dan dat het de afgelopen vijf jaar is geweest. Verkiezingen in een corrupt land als Oekraïne, midden in een oorlogsconflict met een bijna net zo corrupt Rusland? De Oekraïense bevolking (inclusief de pro-Russische rebellen) gaat de uitslag niet accepteren denk ik, wat die ook moge zijn. Dan is er weinig voor nodig om menigten op de been te krijgen die een hertelling willen, heel het voorstel niet accepteren en misschien zelfs opnieuw naar de wapens grijpen.

Rusland gaat in ieder geval niet opgeven en Oekraïne gaat dit niet eeuwig volhouden zonder hulp van het Westen. De boel zou wel eens flink kunnen escaleren dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. kweetniet

  en dat allemaal dankzij timmerfrans en zijn grote bek. Op de barricade , de EU staat achter u. 15 minuten later zat de hufter in het vliegtuig naar huis en vielen even later de russen de Krim binnen. De uitbreidingsdrift van de EU is catastrofaal .

  nexit aub en heel snel

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Gezien de politieke zowel culturele verhoudingen lijkt het mij het verstandigste om het land op te breken en volledige autonomie te geven aan het oosten. Dit probleem lost zich niet van zelf op en de VS en EU hebben behoorlijk wat ellende veroorzaakt in het land. Zelensky is een verademing in vergelijking met de oorlogsmisdadiger Poroshenko

  1. kweetniet

   de VS heeft er niets mee te maken of stond Trump achter dat volgevreten varken timmerfrans ? de EU maakt meer kapot dan je lief is

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    @kweetniet

    In 2014 toen de pleuris uitbrak was Trump nog niet aan de macht dus nee hij heeft hier niks mee te maken. Zijn voorganger Obama wel

    1. kweetniet

     die zou je toch moeten kunnen zien achter die dikke vette prop timmerfrans. Die slungel zou met kop en schouders boven die schildpad uit moeten komen. Ik zie hem niet dus blijft van kracht dat de VS niets te maken heeft met de Krim.

     De EU maakt meer kapot dan je lief is

    2. AS210854

     ASS, LEZEN AUB. DAT IS MOEILIJK VOOR JOU, DAT WEET IK.

 3. merlot

  Een opsplitsing van de Oekraïne is helemaal geen slecht idee.

  Het westen van de Oekraïne had al voor WO2 een slechte verhouding met Moskou. Toen de Duitsers binnenvielen werden ze toegejuicht en vele Oekrainers wilden dienst nemen in de Wehrmacht.

  1. kweetniet

   Als het de rust hersteld is het de enige mogelijkheid Merlot.
   De Russen hebben hun punt duidelijk gemaakt en laten zich niet misleiden door timmerfrans en zijn regenten.

  2. Mezzadra

   Als na De Krim de Russen ook de ruimte krijgen om een stuk van Oekraïne onder hun invloedssfeer te brengen dan is dat een griezelig precedent waar ze in de Baltische Staten en Polen niet lekker van zullen slapen.

   1. kweetniet

    Uithuilen bij je vol gevreten idool tarrel !
    de EU maakt meer kapot dan je lief is. De Russen zijn niet onder de indruk tarrel !

    Bij de inval in de Krim had de EU al een actie moeten ondernemen maar laffe linkse honden roepen dan “we kiezen voor de diplomatieke weg ” terwijl Poetin denkt ” welke diplomatieke weg ? heb nog niemand gezien ”

    timmerfransje heeft het mooi voor elkaar ” op de barricaden , de EU staat achter jullie ” wat een sukkel

   2. Cootje

    Kunnen ze in de leer bij de Afrikanen hoe ze met bootjes varen

   3. Anne Sophe Schillersdorf

    @Mezzadra

    We kunnen eindeloze discussies houden hoe de Russische annexatie van de Krim aangepakt moet worden maar een ding is zeker. De Russen zullen de Krim nooit teruggeven. Uiteindelijk moet iedereen wel zo realistisch zijn om dit te aanvaarden. Uiteindelijk moet je toch weer met ze praten en de verhoudingen weer normaal zien te krijgen

    1. kweetniet

     lachen met die linkse minkukels, de tarrel zegt ” is dat een griezelig precedent ” das natuurlijk een goed uitgangspunt voor een gesprek en een bijdrage om de verhoudingen te stabiliseren.

     Als de Rus rust wil annexeert ie morgen heel de Oekraïne. De EU kan enkel toekijken of sturen ze wat jongetjes met losse flodders die kant op ? Timmerfrans – u weet wel die geweldige ervaren diplomatieke gazant van de EU – heeft zijn kaarten geweldig overspeelt en gezorgd voor een mooie crisis.

  3. Shadow1100

   Jammer… Tsjernobyl ligt in het westelijk gedeelte. Dat gaat €uropa straks weer een hoop geld kosten…….

 4. Cootje

  Petje af voor de Russen die halfgare EU komediante dachten dat ze kunnen gaan zitten schijten in de achtertuin van Rusland en de legale corrupte vertegenwoordiger vervangen door een westerse corrupte vervanger . Dan hebben we nog een suffertje van de klas onze bananen republiek premier die onder druk van zijn vrienden de alcoholistische meneer Juncker er een bijvel bij doet tegen onze NEE tegen het corrupte zooitje dat heet Oekraine wel goedkoop werkvee voor de multinationals want die gaan over lijken. En die kunnen ze er gratis bij krijgen van de Russen.

  1. Sans Rancune

   Heeft u gedronken? Achtertuin van Rusland? . Weet u Oekraine wel aan te duiden op de kaart? Multinationals uit Rusland…

   1. Dik

    Vele gedaanten wijzen naar de aandoenlijke… prrrt!

   2. kweetniet

    quote Sans Rancune 7 minuten ago Beantwoorden
    Multinationals uit Rusland… END

    Leesprobleempje zeker of gezopen ?

    1. Sans Rancune

     Tja, Cootje hangt een onsamenhangend verhaal op. Voor velerlei uitlegvatbaar.
     Heeft het ook nog over lijken. Gratis van de Russen te bekomen…Een krabbelaar in het schrijven.

     1. Stanly2000

      Lees uw eigen gebrabbel nog s.v.p.

   3. Cootje

    Zit tussen Polen en Bulgarije in geklemd en Roemenië en in de achtertuin van Rusland , de Turken hebben zo hekel aan de Oekraïners dat ze het visum 180 / 90 dagen hebben ingesteld en ik heb het niet over de multinationals uit Rusland ik heb het over de westerse multinationals die maken gebruik van het goedkope werkvee onderander uit de Oekraïne en onze bananen republiek premier heeft bij onze duidelijke NEE tegen dat land gewoon een bijvelletje gedaan om zijn ondemocratische vrienden in Brussel te bedienen en gedronken heeft meestal de heer Juncker

    1. Mezzadra

     Heeft Cootje ooit gehoord van Babi Yar en de afgrijselijke ellende die Stalin nadien in Oekraïne veroorzaakte?

     Heeft Cootje überhaupt enig historisch en moreel besef?

     1. kweetniet

      heeft tarreltje enig historisch besef ? tarreltje is wel de laatste hier die ook maar een greintje recht heeft anderen de maat te nemen. Ga uithuilen bij je idool timmerfrans. De oorzaak van alle ellende tarrel

     2. Cootje

      Historisch besef drukt zwaar op de mensen die moeite hebben met het verleden zo hebben wij de zwarte pieten discussie , en de indianen hadden nog de pijl en de boog , maar de tegenstanders geweren . Duitsland de oorlog verloren maar economisch gewonnen . In Frankrijk hebben ze de infrastructuur maar bij het oude gelaten die zijn nog gek van napoleon of is dat te lang geleden ?

     3. Mezzadra

      “Historisch besef drukt zwaar op de mensen die moeite hebben met het verleden zo hebben wij de zwarte pieten discussie “

      I rest my case.

     4. kweetniet

      belofte maakt schuld dus ketel houden nu met je onzin

     5. Siemien

      “Historisch besef drukt zwaar”

      Kapucijners met spek ken je ook lekker zwaar van drukken

  2. Mezzadra

   “Petje af voor de Russen die halfgare EU komediante dachten dat ze kunnen gaan zitten schijten in de achtertuin van Rusland en de legale corrupte vertegenwoordiger vervangen door een westerse corrupte vervanger .”

   Zo klinkt landverraad. De geest van Mussert is nog springlevend.

   1. Dik

    Het digitale schimmelscheetje is weer gelaten.

    1. Siemien

     Wel weer een natte natuurlijk…

   2. kweetniet

    spiegel reflectie tarrel ?

 5. Cootje

  Op 31 oktober vieren ze feest in Engeland onze beste premier van de laatste 10 jaar doet liever zaken met het corrupte oekraine Bulgaren Roemenen Albanië waar het goedkope werkvee vandaan komt en leven in campings en in hun vrachtwagens en schijten onze parkeerplaatsen onder het is een culti verrijking krijgen nog net niet een eigen woning met inboedel gratis dat is weer bestemd voor andere wereld reizigers die komen meestal per boot . Heeft u al bericht gehad van u pensioenfonds hoeveel u gekort word per 2020 . Het moet namelijk wel betaald worden die cultuur verrijking

 6. EU kok

  Gelukkig heeft DDS een overvloed aan wereldleiders welke problemen in een handomdraai oplossen.

  1. Mezzadra

   De meeste reaguurders op DDS achten Putin hoger dan de eigen democratisch gekozen bestuurders, zoals NSB-ers Adolf Hitler indertijd hoger achtten dan de eigen volksvertegenwoordigers.

   Uit de reacties blijkt de solidariteit van velen hier met de smerige buitenlandse dictator Putin en de steun voor hem in zijn strategie om het grondgebied uit te breiden.

   Ik vind dit een verontrustende denkwijze.

   1. kweetniet

    tarreltje , alles wat je wauwelt nu is door niemand gezegd. Er is geen solidaiteit voor Poetin.

    Er is wel afschuw over die geweldige ervaren diplomatieke gazant van de EU. Jouw grote voorbeeld en idool. Het kopstuk van de EU. Leten we zeggen soort zoekt soort.
    Een hufter heeft Rusland uitgedaagd en heeft verloren.

    Jouw kinderlijke gedraai vind ik triest maar heel herkenbaar voor verwerpelijke linkse politiek. Anderen verantwoordelijk stellen voor je eigen daden. Zo herkenbaar die zielige linkse selectieve verontwaardiging. Ga dat vette varken ter verantwoording roepen. je grote voorbeeld

    1. merlot

     Je slaat de spijker op z’n kop, kweetniet.

     De koude oorlog ligt nog vers in het geheugen en er is geen solidariteit met Poetin. Wat er wel is, is de wens om de betrekkingen te normaliseren en niet op scherp te zetten zoals de EU nu al jaren doet.

     DAT is verontrustend om in de woorden van de tarrel te spreken. Brussel speelt hoog spel en we weten allemaal wie de rekening in geld en bloed mag betalen als het fout gaat.

     1. Mezzadra

      Wat kweetniet/cactus/liegende vrouw/Lugar ervan vindt kan ik niet lezen, merlot maar met je kennelijke bereidheid om Oekraïne in tweeën te delen om de smerige dictator Putin tegemoet te komen maak je dezelfde fout als Chamberlain. Het onthult je totale gebrek aan beoordelingsvermogen.

      En ja, merlot, dit kun je ook proberen af te doen als een Godwin. Een Godwin is echter geen Godwin als de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog pijnlijk juist is.

     2. Dik

      De aandoenlijke, hij koestert warme gevoelens voor kleine kinderen, heeft zijn digitale scheetje weer gelate

     3. EU kok

      Dik, vrouwloos en kinderloos, kan de liefde van ouders voor hun kinderen en kleinkinderen niet bevatten.
      Heb medelijden met deze eenzame stumper.

     4. Dik

      Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
      ~Aandoenlijke~

     5. kweetniet

      tarreltje niemand WIL de oekraine opdelen om Poetin tegemoet te komen. Je moet mensen geen woorden in de mond leggen hufter.

      We moeten de situatie repareren die jouw idool timmerfrans heeft aangericht tarreltje. Als een volleerd hufter pareer je continu de reden van het ontstaan van deze ellende tarrel.

      Het is die verdomde EU die is gaan wroeten in de achtertuin van de Rus. Het is de EU die de bewoners heeft opgeroepen om in opstand te komen tegen de russische invloeden. Het is jouw bekwame bestuurder Timmerfrans die de wereld in deze ellende gestort heeft.

      Je hebt altijd erg veel moeite met je falende idolen tarrel

     6. merlot

      “Een Godwin is echter geen Godwin als de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog pijnlijk juist is.”

      Het zal je misschien verrassen, maar zo denk ik er ook over. Als ik zo’n vergelijking maak, ook al is die volkomen juist, dan noem jij het echter een Godwin. Als je het zelf doet is het geen Godwin. Je meet altijd en eeuwig met twee maten.

      Je vergelijking met Chaimberlain snijdt geen hout (dus is het een Godwin). Chaimberlain maakte een grote inschattingsfout omdat hij dacht dat Hitler te appeasen was. Dat was niet het geval want Hitler was sowieso op oorlog uit, no matter what. Dat schreef hij al in Mein Kampf en dat heeft hij ook uit proberen te voeren.

      Dat kan je van Poetin niet zeggen. Niet hij is de agressor maar de EU (en in mindere mate de NAVO) en er is niets dat er op wijst dat Poetin op oorlog uit is.

      Dus wie onthult hier weer z’n totale gebrek aan beoordelingsvermogen?

      Jij.

      Je bent te licht voor dit soort discussies. Je hebt simpelweg te weinig kennis en inzicht.

      Neem een slaappil en stap onder de wol. En doe morgen voorzichtig aan want als je weer zo afgaat als vandaag vrees ik dat je ego er aan onderdoor gaat.

     7. Mezzadra

      “ Dat kan je van Poetin niet zeggen. Niet hij is de agressor maar de EU (en in mindere mate de NAVO) en er is niets dat er op wijst dat Poetin op oorlog uit is.”

      Hitler was ook niet op oorlog uit maar op Lebensraum. Putin voert dezelfde imperialistische agenda maar beseft dit niet met militaire middelen te kunnen realiseren: hij voedt en steunt separatistische bewegingen in de Baltische Staten, Oekraïne en Polen. Doel is het verzwakken van de EU en het opzoeken van de zwakke plekken in het fragiele front. De inlijving van de Krim was een eerste zet in dit schaakspel en ik constateer dat jij de vervolgzetten ook toejuicht.

     8. Dik

      De aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     9. kweetniet

      ik walg van die tarrel met zijn willekeurige hitler vergelijkingen.

      Zijn vrindje timmerfrans houd die hufter uit de wind. Geen woord over die linkse over het paard getilde volgevreten kwal.
      De tarrel bedenkt van alles om vooral niet te hoeven spreken over zijn geliefde met zogenaamde bekwame bestuurders. De hufter timmerfrans ontketent misschien wel WO III dan hoeven we het niet steeds over hitler te hebben das dan wel weer een voordeel. De tarrel is een ongelofelijke miesgasser

     10. merlot

      “Hitler was ook niet op oorlog uit maar op Lebensraum.”

      Mezza blijft maar doorwrijven in z’n zelfgemaakte vlek. Ik vrees dat het schuim hem inmiddels op de lippen staat.

      Na de conferentie van München in 1938, een diplomatiek succes voor Duitsland, was Hitler helemaal niet blij. Na afloop liet hij zich ontvallen dat “ze” hem zijn oorlog hadden afgenomen” (Kershaw).

      Uiteraard ging hij daarna door met onmogelijke eisen stellen (aan Polen) en tenslotte zag Chaimberlain in dat z’n appeasementpolitiek een flop was.

      Hoe dan ook was Hitler vastberaden om Rusland gewapenderhand te veroveren. Dergelijke plannen heeft Poetin totaal niet met Europa.

     11. Mezzadra

      “Hoe dan ook was Hitler vastberaden om Rusland gewapenderhand te veroveren. Dergelijke plannen heeft Poetin totaal niet met Europa.”

      Dat klopt en dat gaf ik ook al aan: Putin beseft, in tegenstelling tot Hitler, geen militaire mogelijkheden te hebben om de invloedssfeer van het oorspronkelijke Warchaupact te herstellen en doet dat op de sluipende manier die ik beschreef.

      Het is verontrustend dat in Europa er mensen zijn die hem in dat streven steunen. Putin weet dat ook dondersgoed en bespeelt die Vijfde Colonne ook, met name door alle te doen om de EU te verzwakken.

      Uit de bijdragen in deze draad blijkt dat hij in die strategie slaagt: veel reaguurders, waarin merlot, gaan zich te buiten aan het diskwalificeren van onze eigen democratische bestuurders en bepleiten Putin zijn zin te geven in de volgende stap in het herstellen van het Warchaupact.

     12. Dik

      Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
      -Aandoenlijke-

     13. Siemien

      Zowel mezzadraatje als EU dickje (met zeer kleine ck) rechtvaardigen pédofilie, nemen geen afstand, bagatelliseren het, sterker nog,

      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse aka mezzadraatje~”

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~Lao Tse aka Mezzadra~

      – Lao Tse aka Mezzadra vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      * = pèdopartij martijn

     14. merlot

      ““Hoe dan ook was Hitler vastberaden om Rusland gewapenderhand te veroveren. Dergelijke plannen heeft Poetin totaal niet met Europa.”
      Dat klopt en dat gaf ik ook al aan”

      Dan geef je dus impliciet ook aan dat jouw vergelijking met Chaimberlains appeasementpolitiek nergens op sloeg. Fijn dat we daar uit zijn. Ga je dat nog ruiterlijk toegeven of volgt er weer een schimmenspel?

      “Uit de bijdragen in deze draad blijkt dat hij in die strategie slaagt: veel reaguurders, waarin merlot, gaan zich te buiten aan het diskwalificeren van onze eigen democratische bestuurders en bepleiten Putin zijn zin te geven in de volgende stap in het herstellen van het Warchaupact.”

      De NAVO, de VS en de EU hebben de afspraken met Gorbatsjov om de traditionele Russische invloedssfeer (het Warchaupact zo je wil) niet te betreden geschonden. De reactie van Poetin op deze schandelijke woordbreuk is daarom begrijpelijk. Hij laat zich niet piepelen.

      Je hoeft echt geen fan van Poetin te zijn om dat te zien. Kwestie van objectiviteit.

      Ik ben geen fan van die man omdat hij geen democraat is en zich heeft verrijkt zoals zoveel ex-communisten dat hebben gedaan. Maar ik ben evenmin fan van het gajes in Brussel dat net zo min in aanmerking komt voor het predikaat “democraat” en heel West-Europa naar de afgrond voert en ook nog eens de betrekkingen met Rusland welbewust op scherp hebben gezet.

      Er zijn er voor minder onder de guillotine terecht gekomen…

   2. merlot

    “De meeste reaguurders op DDS achten Putin hoger dan de eigen democratisch gekozen bestuurders, zoals NSB-ers Adolf Hitler indertijd hoger achtten dan de eigen volksvertegenwoordigers.”

    Wie had het laatst over de Godwin? Was jij dat niet, tarrel?

   3. EU kok

    Een aantal DDS-“wereldleiders” voelt zich schijnbaar aangesproken.

   4. Cootje

    Als je ambtenaren inschakelde om een tegenstander te vervolgen als je het wetenschappelijke bureau wat onafhankelijk moet zijn beïnvloed om precies op te schrijven wat de ministers blieven , als meerdere het doen met mindere als de politie top miljoenen uitgeven aan feestjes als bonnetjes zoek raken op een departement op dat het niet goed uitkomt. Als een HAVO scholier burgemeester van de grootste stad kan worden, als instituten als het UWV het CBR en de belastingdienst 100de miljoen over de balk gooien als de overheid zo onbetrouwbaar is dat je met chroom 6 mag werken als je op pad gestuurd wordt met ondegelijke munitie als je ziek wordt van brandpunten in de oorlog landen. Als je onbevoegde leraren voor de klas moet zetten . Als je mensen met pensioen moet korten omdat je buurlanden het over de balk hebben gegooid en dat onze geliefde leider de heer rutte al 10 jaar deze natie onder zijn hoede heeft maar er geen millimeter verschil in zit met Rusland waar je wel s,avonds buiten kan lopen en je auto s nachts gewoon op een parkeerplaats kan zetten en nog gecondoleerd met u gewaarde uit zakkenvuller van de VVD Henry keizer en die woonde volgens mij in Nederland

    1. EU kok

     Vallen bij u ook de blaadjes van de bomen?

   5. DidiMadloba

    Dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Dictators zijn in het begin vaak heel populair omdat ze orde op zaken stellen zonder politiek geneuzel. Alleen ontsporen ze meestal, bij gebrek aan controle.

    Engeland zou nu best een dictator kunnen gebruiken, voor een jaar of wat.

  2. kweetniet

   Gelukkig heeft de EU een overvloed aan wereldleiders welke problemen in een handomdraai oplossen. of juist de problemen starten cockje ?

 7. forestfriend

  Ik denk dat een heleboel Russen en Oekrainers blij zullen zijn als het geknok stopt.
  Daarnaast vergeet de media, dat OOST-Oekraine vroege Russisch was (+/- 55-64 jaar).

  Aangaande corruptie:
  Waar is er geen grote hoeveelheid corruptie. AUB denk niet hier, na een week van corruptie schandalen in Nederland!

  1. DidiMadloba

   Insiders vergeleken de relatie tussen Rusland en Oekraïne als die tussen Nederland en België: een lange gemeenschappelijke geschiedenis, en het is ondenkbaar dat Nederland Vlaamse separatisten steunt in een gewapende onafhankelijkheidsstrijd.

   Maar Poetin had een duidelijke vijand nodig, voor binnenlands politiek gebruik.

   En in Oekraïne hoorde ik geluiden dat ze de Russen een beetje benijdden omdat Poetin wel orde kan houden en de politiek in Oekraïne toch een beetje een rommeltje is. Misschien kan die komiek beter orde houden dan zijn voorganger, een koekjes- en snoepmagnaat die zijn tanden stukbeet op een corruptie die haast nog erger is dan de VVD.

 8. Drollevanger

  Om eindelijk een eind te maken aan het domme gezeur over de Krim en de Oost-Oekraine. Deze landen werden al in 1770 bevrijdt van de slavenhalende Ottomanen, mede met hulp van de Nederlandse admiraal van Kinsbergen en Catharina de Grote.
  Wat die islamieten tot 1770 op de Krim/Zuid-Rusland uitvraten volgens Wikipedia.
  Uit 1768 is er nog een logboek over 20.000 jongetjes die voor de slavernij werden gevangen door de Turken.

 9. Drollevanger

  De Krim en Zuid-Rusland tot het werd bevrijd door Catherina de Grote en onze eigen admiraal van Kinsbergen van de islamieten.
  Het Kanaat van de Krim onderhield tot de 18e eeuw eveneens een levendige en grootscheepse slavenhandel met het Ottomaanse Rijk en het Midden-Oosten. Met het oogsten van de steppe verwezen de Tartaren van de Krim naar het halen van Slavische boeren die ze tot slaaf maakten. Het Pools-Litouwse Gemenebest en Rusland leden zwaar onder de reeks Tartaarse invasies, die als doel plundering, roven en het halen van slaven hadden. Tot in de 18e eeuw bleven de grensgebieden in een haast permanente staat van oorlog. Geschat wordt dat tot 75% van de bevolking van de Krim uit slaven dan wel vrijgelaten slaven bestond.

  1. van Urk

   Het is maar de vraag hoe lang de EU zelf in stand blijft. Het is duidelijk dat verschillende culturen nooit echt te verenigen zijn.

   1. DidiMadloba

    Alle Menschen werden Brüder.

 10. DidiMadloba

  Het gebied waar de rebellen heersen is vrij klein, lang niet de helft van Oekraïne.
  En ik denk dat ze nu streven naar normalisatie door het onvermijdelijke te accepteren.

  Oost-Oekraïne (Donbass) was onder Stalin het powerhouse van de Sovjet-Unie, maar nu zoiets als Wallonië: verouderde industrie en armoede.

  Oost-Oekraïne moet niet verward worden met Russisch-sprekend Oekraïne, want dat is véél groter.

  West-Oekraïne moet snel bij de EU komen. En als dat Poetin boos maakt kan hij een grote mond terug krijgen. In de jaren vóór de Tweede Wereldoorlog is gebleken dat je nooit de honger van machtswellustelingen kunt stillen door een klein offer te brengen.

  Ga een keer in Oekraïne kijken! Een stad als L’viv is per trein te bereiken, en zonder visum.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.