Onrust in Oekraïne laait verder op! Oost-Oekraïne krijgt autonomie

Geen categorieokt 06 2019, 21:00
Het lijkt erop dat we binnenkort spreken van Oost- en West-Oekraïne. Duizenden mensen gingen de straat op om te protesteren tegen de met Moskou afgesproken voornemens om autonomie aan de regering van de oostelijke regio te verlenen. Men spreekt van verraad!
Om een einde te maken aan het inmiddels vijfjarige conflict in Oost-Oekraïne, is tussen de regering van Oekraïne en die van Rusland afgesproken dat het oostelijke (pro-Russische) deel autonomie zal worden verleend. Een aanzienlijk deel van de Oekraïense bevolking is het kennelijk niet eens met het plan om het land praktisch gezien op te breken.
Er zitten een hele hoop mitsen en maren aan het plan. Zo moeten er verkiezingen over worden gehouden, zijn er plannen voor speciale wetgeving voor de regio en moet het Oekraïense parlement goedkeuring geven voor al deze plannen.
En dat is precies waarom het conflict nog wel eens erger zou kunnen gaan worden dan dat het de afgelopen vijf jaar is geweest. Verkiezingen in een corrupt land als Oekraïne, midden in een oorlogsconflict met een bijna net zo corrupt Rusland? De Oekraïense bevolking (inclusief de pro-Russische rebellen) gaat de uitslag niet accepteren denk ik, wat die ook moge zijn. Dan is er weinig voor nodig om menigten op de been te krijgen die een hertelling willen, heel het voorstel niet accepteren en misschien zelfs opnieuw naar de wapens grijpen.
Rusland gaat in ieder geval niet opgeven en Oekraïne gaat dit niet eeuwig volhouden zonder hulp van het Westen. De boel zou wel eens flink kunnen escaleren dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten