Schandalig! Ferdinand Grapperhaus betrokken bij oneigenlijke spionage van wetenschappelijke onderzoekers

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft afgelopen jaar een klokkenluider afgeluisterd, die melding maakte van de beïnvloeding van wetenschappelijk onderzoek door ambtenaren, in een poging de richting van de onderzoeken te sturen. De inmiddels gepensioneerde onderzoeker Marianne van Ooyen trok aan de bel, werd geloofd en vervolgens afgeluisterd. Zo werkt dat in Stasi- ahum, Nederland. 

De minister dankte klokkenluider Van Ooyen nog in het openbaar vanwege het aan het licht brengen van de misstanden en de incidenten. Zo liet het ministerie weten dat de dame in kwestie respect verdient voor haar melding:

“Wij beschouwen mevrouw van Ooyen als een klokkenluidster die daarvoor alle respect verdient. Zij heeft intern tevergeefs aan de bel getrokken”

Ook zei Ferdinand Grapperhaus het volgende in de Tweede Kamer over Van Ooyen – die op dat moment al werd afgeluisterd door een onderzoeksteam van zijn ministerie:

“Dit is het individu tegen organisatie. En ik vind dat dat altijd bescherming verdient.”

Maar nu blijkt dat het ministerie Van Ooyen heeft afgeluisterd op haar privé telefoon, zo bericht de NOS. Het bizarre is dus dat er nog een onderzoek loopt, maar niet naar de ambtenaren die zich oneigenlijk hebben bemoeid met het wetenschappelijke onderzoek. Die gaan blijkbaar vrijuit en worden dus niet afgeluisterd. Maar de klokkenluider, terwijl zij lofprijzingen van Grapperhaus ontving, wordt wel gewoon afgeluisterd.

Nou, lekker dan.

Laten we voor de positie van Ferdinand Grapperhaus hopen dat er daadwerkelijk iets concreets uit zijn onderzoek komt en de taps daarmee te rechtvaardigen zijn, want anders is het te schandalig voor woorden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Mezzadra

  Of Grapperhaus betrokken is bij de afluisteractie is iet meer dan een fantasie van Teunis.

  1. Maurits Dekker

   De opmerking “Of Grapperhaus betrokken is bij de afluisteractie is niet meer dan een fantasie van Teunis.” is niet meer dan de reactie van een trol zonder enige kennis van zaken.

  2. Teunis Dokter

   Is hij niet verantwoordelijk als minister?

 2. Mezzadra

  Of Grapperhaus betrokken is bij de afluisteractie is niet meer dan een fantasie van Teunis.

  1. Buzz68

   Zucht…
   – Ignored –

  2. Maurits Dekker

   De opmerking “Of Grapperhaus betrokken is bij de afluisteractie is niet meer dan een fantasie van Teunis.” is niet meer dan de reactie van een trol zonder enige kennis van zaken.

 3. Jumping

  Rutte is de aanvoerder van een club, die het niet zo nauw neemt met de waarheid en ook op de ladder van betrouwbaarheid, niet verder komen als de eerste trede.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 4. Joop Klepzeikert

  Joh, wie had dat nou van dat overjarige gabbertje met fondsbrilletje en zijn ministerie van puinhopen en landverraad verwacht…
  Die maken toch nergens een puinhoop van? Aldus zwakzinnig linkse randdebielen.

 5. janszm

  Wanneer komt NL in opstand?

  Stikstof, justitie, CO2, immigratie, klimaat.
  Wanneer laten we de bom barsten?

  1. Joop Klepzeikert

   @janszm: Het lijkt er sterk op dat Nederland pas in actie gaat komen als het al heel lang veel te laat is. Net als in Iran, Irak, Syrië, Indonesië, Pakistan en meer van die landen. Pas decennia nadat de gehele beschaving teniet is gedaan door socialisten en hun moslimvrienden.

  2. ZiggyStardust

   Wat stikstof betreft lijkt het er op dat in navolging van Nederland de boeren in Frankrijk en Polen ook wakker geworden zijn. In Frankrijk zijn nu wegblokkades door boeren bezig. Google maar op ‘boerenprotest frankrijk’ en ‘actions ja + fnsea’. Ook Duitsland en België gaan waarschijnlijk meedoen.

 6. fusilier

  Jansm .Daar is moed voor nodig . En dat is nu net het punt

  1. Marija

   En iemand die de kar kan trekken, waarna de rest volgt.

 7. fusilier

  Marija. Nederland is te veel verdeeld, de tweeverdieners met genoeg geld in hun tasje, hebben schijt aan hoe het de rest vergaat. Ikke ikke en de rest doet er niet toe.

 8. debontereus

  Och en de aandoenlijke p*dofiel is er weer als de kippen bij om de bewezen feiten te verdraaien.
  Is Ferdinand ook zo’n lief oompje als jij die altijd langzaam langs de basisschool rijdt ?
  Is Ferdinand ook zo’n fijne vriend van jou ?
  Wanneer ga je je op laten nemen , of moet het echt zo ver komen dat het een gedwongen opname wordt ?

 9. Drollevanger

  Ik heb de indruk dat een flink deel dat in ons land in omloop is, buiten de landbouw om, niet wordt verdiend met productie. We verdienen ons geld niet meer als land met echt werk, productie of vervoer van spullen, maar tegenwoordig komen in Nederland de centen door het verschuiven van formulieren en wazige constructie,s in een ander vak indelen.

 10. musicmaniac

  Ja, wie zijn/haar kop boven het maaiveld uitsteekt? Zo werkt dat in “democratisch” Nederland! De regering en alle aanhang is net zo corrupt als de regering van Wit-Rusland en/of Noord-Korea. De Nederlander moet zijn ogen sluiten en zijn/haar kop houden. Triest maar democratisch is ons land al lang niet meer, nu is het [extreem]links-socialistisch, met alle gevolgen van dien! Ons land is afgegleden naar het niveau van zeer bedenkelijke Afrikaanse bananenrepublieken, ofwel Nederland is Nederland niet meer!!!

 11. DidiMadloba

  De fout is dat medewerkers van een ministerie de pretentie hebben van wetenschappelijkheid. Alsof het hele ministerie niet onder de politieke verantwoordelijkheid van de Minister valt.

  1. Rammstein

   Wat grappig – madDidi is weer terug. Zoals gebruikelijk maakt hij zijn rentree met een reactie op een DDS-artikel van dik een maand oud.

   Heb je weer over de wereld gezworven ouwe rakker? Geile burka- en hoofddoekjesdames geneukt? Eerst maar even goed inlezen en dan je gebruikelijke baarlijke nonsens spuien- we wachter er met smart op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.