SGP wil ook handhaving boerkaverbod in het openbaar vervoer en ziekenhuizen

Eigenlijk was er geen enkele partij meer die gisteren nog iets durfde toe te voegen aan de uitgemolken discussie rondom het boerkaverbod. Maar niet als het aan de Staatkundig Gereformeerde Partij ligt. De conservatieven willen dat de politie het verbod ook gaat handhaven in het openbaar vervoer en in ziekenhuizen.

SGP´er Chris Stoffer diende gisteren namens zijn partij een motie in de Tweede Kamer in om de boerka en nikab verder uit te bannen. De gezichtsbedekkende kleding mag dan wel verboden zijn in overheidsinstellingen, als het aan de SGP ligt wordt er een nog strakkere rode lijn getrokken.

Volgens Stoffer hebben buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA´s) nu niet de mogelijkheid om mensen met (gedeeltelijk) gezichtsbedekkende kleding te beboeten in de trein, tram, bus en metro. En dat moet radicaal anders volgens de gereformeerden. Want: verbod is verbod dus ook -als je zonder zwarte rok, maar met een lapje voor de mond- met je kids een dagje naar Artis afreist.

De SGP roept de regering dan ook op om BOA´s in het domein openbaar vervoer de mogelijkheid te geven de wet op gezichtsbedekkende kleding ook in het openbaar vervoer en in openbare ziekenhuizen te handhaven. Want waarom zou je op de ene plek wel een boerka of nikab mogen dragen, terwijl je je op de andere plek eerst zou moeten omkleden om naar binnen te mogen?

Het moge duidelijk zijn dat de SGP op zoek is naar duidelijkheid omtrent het boerkaverbod. En gelijk hebben ze: gelijke monniken, gelijke kappen, toch?!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Mycase

  Stug vol blijven houden he .
  HET IS GEEN BOERKAVERBOD .

  1. Ron

   Tja Mycase en dat soort mensen noemen zich dan geschoold.
   Begrijpend lezen kan links niet.

 2. DidiMadloba

  Dat “staatkundige” kan de SGP wel uit haar naam halen, want dit kansloze voorstel is puur populisme.

  Natuurlijk mogen BOA’s iemand aanhouden die gezichtsbedekkende kleding draagt op een verboden plek. Dat mogen zelfs willekeurige burgers – zoals de afgelopen maanden uitgebreid bediscussieerd is.

  Of iemand een boet krijgt is altijd een afweging. Voor BOA’s geldt dat in het bijzonder, want die zijn niet in overheidsdienst maar – in dit geval – van het vervoersbedrijf, en die hebben vooral de taak om zwartrijders op te sporen en mensen die zich hinderlijk gedragen. Als doen ze meestal niets als iemand luid zit te praten in een stiltecoupé.

  Is een boerkadraagster hinderlijk? Me dunkt van niet, als zo’n dame rustig in de trein of de bus zit.

  In de tijd van het “bonnenquotum” was het idee dat de politie zo veel mogelijk mensen op de bon moet slingeren. Daardoor vergaten we dat de politie allereerst met haar eigen gezag de openbare orde moet handhaven, met de mogelijkheid een bekeuring uit te delen als stok achter de deur.

  Toen ik onlangs bij onze oosterburen werd aangesproken door een politieagent omdat ik op de stoep fietste (wat iedereen daar doet omdat het fietsen over kinderhoofdjes geen pretje is) vreesde ik al een boete, maar kreeg ik een preek, en die overtuigde me eigenlijk meer.

  Zo ging de politie gelukkig ook in gesprek met die boerkadraagster in de trein in Rotterdam, niet met het argument dat de islam bestreden moet worden, maar met het argument dat ze anders niet te identificeren was en de geldigheid van haar persoonlijke OV-chipkaart niet kon worden gecontroleerd.

  Als de (S)GP haar zin krijgt moet de politie in het openbaar vervoer en in ziekenhuizen gaan controleren of de mensen die daar werken (BOA of niet) wel alle boerkadraagsters op de bon slingeren (om ze te “bevrijden” van die vreselijke islam?)

  Ach, het SGP zal ook wel worstelen met hetzelfde probleem als het CDA: streng gelovige christenen sterven langzaam uit, dus ze moeten nieuw kiezerspotentieel aanboren.

  Ik wacht op een bijbelkenner die aanwijst dat de Bijbel tegen een boerkaverbod is. En dan gaat Gods woord voor!

  1. Siemien

   “Is een boerkadraagster hinderlijk?”

   maakt dit wat uit? er is een wet die zegt dat men het gezicht niet bedekt in het kader van normaal sociaal gedrag en dat vertonen deze gezchtsbedekkende kledingdragende vrouwen dus niet, niet naar Nederlandse maatstaven, dit noemt men nou een echte Nederlandse norm

   1. Ron

    Me dunkt dat ze hinderlijk zijn.
    Zweet
    Hebben ze bomgordel bij?

    Maar ik vind bivakmuts ook niet hinderlijk, tanken met helm op ook niet maar die moeten wel af.

    1. Siemien

     @Ron mididildo is een ranzige minderheidsstandpuntinnemende islamknuffelaar

   2. Pauline Kummer

    Ik denk dat u heel verlegen bent. Wanneer u op straat mogelijk een boerkadraagster zou tegekomen, durft u haar niet te groeten. Hoewel het groeten een vorm van beleefdheid is!

    1. Ron

     Hahaha spuit elf.
     Kon je zelf niets verzinnen?
     Zoiets soortgelijk had ik gisteren al naar je alter ego’s Mezza en Anne geschreven die stoer achter het toetsenbord zitten.

     Maar dat ik dat volk niet groet is geen verlegenheid, maar wederzijds respect.
     Aangezien hun geen respect tonen naar de westerse wereld en ons toon ik geen respect terug.
     Beleefdheid is ook 2richting en aangezien ze zo onbeschoft zijn hun gezicht te bedekken hoef ik ze niet beleefd te groeten.
     Hun sluiten zich af van elke vorm van communicatie.

     Nog wat zinnigs en op waarheid berust tegen in te brengen?

     1. Pauline Kummer

      Jawel. Iedere mening is een mening…Zelf zou ik zeggen; zij sluiten zich af. Dit is niet hatelijk bedoeld.  P. ©  

     2. Ron

      Haha belerend proberen te zijn op iemand zijn schrijffouten als middel om te proberen autoritair te zijn is zwakte en niet zinnig, dat laten liggen en discussieren op inhoud is kracht en geeft aan dat je verlies lijdt.
      Al praat je nog zo netjes schrijf je alles foutloos, als de inhoud niet klopt sta je toch altijd achter op degene waar de inhoud van klopt.
      Als je dat betwist pak me dan op de inhoud.
      Jij bent beter in taal, ik heb mijn sterke punten.
      Mijn sterkste punt is dat ik mijn zwaktes ken. Kan jij dat ook zeggen zonder zwakte te tonen.
      1 tip neerbuigendheid is ook zwakte.

  2. B. Pascal

   Geheel zijt gij schoon, Mijn vriendin, en er is geen gebrek aan u. Hooglied 4

   Schoonheid kun je alleen zien, zonder Boerka!
   Heb je je antwoord uit de bijbel, Boerka en bedekken van schoonheid is een leugen!

  3. Anne Sophe Schillersdorf

   Helaas zit het bij de SGP anders. CDAchterlijk heeft idd een teruglopende achterban. Als er een ding is waar rechts en links het met elkaar eens kan zijn dan is het een gedeelde conclusie dat het CDAchterlijk een nutteloze partij is geworden. Ze hebben geen principes, hebben ook niks met God en de bijbel. Eigenlijk is het gewoon een verlengstuk van de VVD.

   SGP groeit echter wel omdat er nog steeds genoeg achterlijk conservatieve godsdienst waanzinnigen in Nederland wonen

  4. Pauline Kummer

   De mens wikt, God beschikt. Dus die immorele wet moet van tafel, zeg ik!

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Laten we dan ook gelijk de kruis verbieden. Zullen deze gristelijke salafisten niet leuk vinden

  1. Joshuak

   Bla bla Blaaskaak

   1. Sans Rancune

    @Joshhuak heeft zich de taal meester gemaakt. ♡☝️

  2. Siemien

   ASS is een moslim/islamknuffelaar en doet er alles aan om dit tegen de Nederlanders te gebruiken.
   Daarmee volgt ASS de koran tot op het woord…
   Sterker nog, ASS’ gedachtegangen gaan parallel met die van de Nazi’s naast dit, is ASS ook van kinderliefde, dit is allemaal toegestaan volgens de koran, mohamed was immers zelfs ook een ped*fiel dus is het voor ASS fijn om zich daarmee te identificeren..

  3. Ego-non-solus

   Anne, waar komt die boosheid toch vandaan? Er moet, behalve een niet al te hoog IQ, een reden zijn waarom jouw EQ gaandeweg onder het nulpunt is gezakt. Ik kan me niet boos maken om de domme dingen die je schrijft, heb eerder medelijden met je. Maar ga gewoon door, DDS is mogelijk de enige uitlaat in je leven.

 4. fusilier

  De meeste boa,s in de grote steden zijn islam mietjes ,die kijken de andere kant bij het naderen van zon tent.

 5. Mezzadra

  “de uitgemolken discussie rondom het boerkaverbod.”

  Inderdaad.

  Alleen op DDS zeuren we er over door.

  1. Siemien

   Aldus ons aller islamknuffelende Nederland hatende mezzadraatje

  2. spelende vrouw

   nee tarrel , het is nog steeds wetgeving dus dient de overheid te handhaven net zoals met de stikstof cijfertjes tarrel.

   je selectieve linkse handhaving is de doodsteek voor de maatschappij tarrel. Je lijkt valsema wel

 6. spelende vrouw

  Alleen op zondag ? of alle dagen van de week ?

 7. Joop Klepzeikert

  Het boerka verbod, wat geen boerka verbod is maar een verbod op alle gezichtsbedekkende kleding, zal pas gehandhaafd worden als het hele politiekorps vervangen is door mensen MET verstand, in plaats van de linkse moslimknuffelaars die daar nu rondlopen.
  Alleen mensen met bivakmuts en integraalhelm worden hard aangepakt. Met boerka laten ze lopen.

 8. plakband

  SGP wil ook handhaving boerkaverbod in het openbaar vervoer en ziekenhuizen.

  Gaat niet lukken. Zolang er D66-rechters zijn blijft de boerka.
  Hoe linkser de rechter, hoe krommer de rechtspraak.

 9. C.A.Barstow

  Volledig eens met de mannenbroeders!

  En niet alleen die kopvodden,
  uitbannen die hele achterlijke middeleeuwse moorddadige ideologie,
  haters van het westen horen niet in ons land thuis dus wegwezen terug naar de woestijn waar zij naar hartenlust hun idiote ideologie op elkaar kunnen uitleven.

  Stem FvD.

  1. Politiek Profeet

   Probleem indeze is de coalitie onderling tussen de gristen unie en de sgp, die vallen elkaar niet echt af,gaan vaak gezamenlijk de stembusgang in, dekken(!) elkaar waar nodig, ze hebben de uitstervende gristelijke stemmen nodig, het cda zal zeer snel afdalen tot niveautje denk en de dierenpartij.
   Vergeet niet dat de gristen unie de moslims met scheepsladingen binnenhaalt….

 10. Dik

  Om te handhaven moet je wel durf hebben…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.