shutterstock 522164989

Slappe hap! Criminele nep-vluchteling die bom op politiebureau bezorgde vrijgesproken: 'Geen concreet doel!'

Geen categorieokt 10 2019, 20:00
Een Irakees met een ellenlang strafblad heeft een mazzeltje gekregen van het Nederlandse rechtssysteem. Ondanks dat hij een bom dropte in de buurt van een politiebureau in Den Haag, is hij vandaag toch op vrije voeten gesteld. De rechtbank vond de man niet schuldig, en kwam met de onnavolgbare verklaring dat de betrokkenheid van Waled M. ondanks DNA-sporen niet bewezen was.
De 30-jarige Waled M. mag vanavond de champagne ontkurken: ondanks dat hij terechtstond voor het droppen van een bom in de buurt van het politiebureau in Den Haag, werd hij gisteren vrijgesproken door de rechter. De Irakese vluchteling was niet schuldig genoeg, vonden ze. Want z'n DNA-sporen zaten dan wel aan alle kanten op die bom, maar dat was geen reden voor een veroordeling. Er volgde vrijspraak, en alleen nog wat weekjes in het gevang omdat hij gestolen geld had geflappentapt met iemand anders' pinpas:

"Maar voor de door het OM gewenste bewezenverklaring van het voorbereiden van een misdrijf, moet volgens de rechtbank wel een concreet beeld bestaan van het criminele doel dat de verdachte voor ogen had. ,,Hoe de tas daar gekomen is, waarom de tas daar lag en of de verdachte daarbij betrokken was, kan op basis van het dossier niet worden vastgesteld”, aldus de rechtbank. "

Kortom: Waled M. is een echte boef heeft eerder moeten brommen vanwege een poging tot doodslag. Toen is hij het land niet uitgezet, en ook na z'n jongste vrijspraak mag hij lekker van de gastvrijheid van ons land blijven genieten. En de rechter zag dat het goed was!
Eric Jensen, Statenlid in Noord-Holland namens FVD, kan er in ieder geval met z'n pet niet bij:

"Diefstal. Poging tot doodslag. Nepbom maken om verblijfsvergunning af te dwingen. En nóg wordt deze “vluchteling” niet op het vliegtuig gezet! Is er nog íemand bij Justitie die zijn werk serieus neemt, of is iederéén daar een VVD-drone geworden?"

Die mogen ze bij de rechterlijke macht mooi in hun zak steken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten