Slappe hap! Criminele nep-vluchteling die bom op politiebureau bezorgde vrijgesproken: ‘Geen concreet doel!’

Een Irakees met een ellenlang strafblad heeft een mazzeltje gekregen van het Nederlandse rechtssysteem. Ondanks dat hij een bom dropte in de buurt van een politiebureau in Den Haag, is hij vandaag toch op vrije voeten gesteld. De rechtbank vond de man niet schuldig, en kwam met de onnavolgbare verklaring dat de betrokkenheid van Waled M. ondanks DNA-sporen niet bewezen was.

De 30-jarige Waled M. mag vanavond de champagne ontkurken: ondanks dat hij terechtstond voor het droppen van een bom in de buurt van het politiebureau in Den Haag, werd hij gisteren vrijgesproken door de rechter. De Irakese vluchteling was niet schuldig genoeg, vonden ze. Want z’n DNA-sporen zaten dan wel aan alle kanten op die bom, maar dat was geen reden voor een veroordeling. Er volgde vrijspraak, en alleen nog wat weekjes in het gevang omdat hij gestolen geld had geflappentapt met iemand anders’ pinpas:

“Maar voor de door het OM gewenste bewezenverklaring van het voorbereiden van een misdrijf, moet volgens de rechtbank wel een concreet beeld bestaan van het criminele doel dat de verdachte voor ogen had. ,,Hoe de tas daar gekomen is, waarom de tas daar lag en of de verdachte daarbij betrokken was, kan op basis van het dossier niet worden vastgesteld”, aldus de rechtbank. “

Kortom: Waled M. is een echte boef heeft eerder moeten brommen vanwege een poging tot doodslag. Toen is hij het land niet uitgezet, en ook na z’n jongste vrijspraak mag hij lekker van de gastvrijheid van ons land blijven genieten. En de rechter zag dat het goed was!

Eric Jensen, Statenlid in Noord-Holland namens FVD, kan er in ieder geval met z’n pet niet bij:

“Diefstal. Poging tot doodslag. Nepbom maken om verblijfsvergunning af te dwingen. En nóg wordt deze “vluchteling” niet op het vliegtuig gezet! Is er nog íemand bij Justitie die zijn werk serieus neemt, of is iederéén daar een VVD-drone geworden?”

Die mogen ze bij de rechterlijke macht mooi in hun zak steken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Rechtspraak?
  D66 en VVD wereldvreemde huppeltrutten!
  Waarom wordt nooit iemand, van de rechtbank, lastiggevallen door een maatschappij verrijkende Moslim?

  1. Jumping

   @BvM.
   Dat is simpel beste BvM, dit soort verrijkende moslims, zien de overheid en justitie als hun Hof van Eden.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Sluit de grenzen.
   Stop met de EU in deze vorm.
   NEXIT.

  2. hans-e-pans

   De berechting van mensen in Nederland is in tweeen gesplitst. Laat ik het hier maar bij laten.

 2. Jack Flash

  Zelf geen foeigesprekje? Dat had toch op zijn allerminst gekund.

 3. Broodnuchter

  Als ik op schiphol ‘bom’ roep, dan hangt mij waarschijnlijk wel een fikse boete en werkstraf boven het hoofd.

  1. Fortiori

   Een terechte boete wel, een werkstraf is overdreven.

 4. Jantje

  Dit is kromspraak, geen rechtsspraak.
  Dus ik mag een bom plaatsen als ik maar geen doel heb?
  Het OM gaat in beroep, neem ik aan?
  Nee hoor, die zijn net zo idioot als de rechters.

 5. musicmaniac

  Misdaad loont, maar niet als je een Nederlandse Nederlander bent. Eerste regel in het wetboek van strafrecht. Deze regel is in het leven geroepen door D66, Groen-Links, de PvdA en de VVD. Want illegale asielzoekers hebben het al zo zwaar, dus die mag je niet opsluiten. Zijn als homo niet getolereerd in hun land van herkomst, of moesten daar werken voor geld, of hadden niet het gewenste huis van hun dromen. Gelukkig hadden ze wel 5.000 dollar om de illegale oversteek te maken en waren voorzien van de modernste mobieltjes en de nodige voorraad goud om hun nek en vingers. Zielig toch? Dan moet je toch wel met een bom je gelijk zien te krijgen?

 6. Joop Klepzeikert

  De D66 debielen die zich ‘rechter’ mogen noemen worden met de dag gekker en gevaarlijker. Als het een blanke was geweest had hij levenslang gekregen. Alleen al voor het in bezit hebben van die bom.
  Hoe lang pikt het naïef passieve Nederlandse volk dit soort wanpraktijken van extreem links nog?

  1. Shadow1100

   In Enschede gooiden een paar dronken dropjes een brandend bierflesje op het grasveld voor een moskee. Als TERRORISTEN veroordeeld en zitten in een EBI. Ja hun voornamen waren Jan, Piet Klaas of zoiets, Geen Mo of Ali dus………

 7. Cesare

  Tsja dat heb je met die wegkijkende d66-rechters.

 8. DidiMadloba

  Wederom blijkt dat DDS stiekem een voorstander is van het meedogenloze Sharia strafrecht.

  1. Henkdetenk

   @didimadloba en wederom blijkt u een islam knuffelaar te zijn…
   En een grote voorstander van de Martijn club..
   En… Het is maar goed dat er een god bestaat over de dood van pim fortuyn

   1. DidiMadloba

    Flinker op!

 9. DidiMadloba

  Als je de uitspraak van een rechter niet begrijpt kan dat ook aan je eigen begripsvermogen liggen!

  Juridisch is vrijspraak niet precies wat de leek er onder verstaat: het betekent dat het tenlastegelegde niet wettig en overtuigend bewezen kan worden.
  Een verdachte kan ook een geldig excuus hebben, maar daar kom je niet aan toe in zo’n geval.

 10. Rud56

  De Nederlandse rechtsspraak, het volledige ministeriele apparaat, lokale besturen, geheel verrot door zwakzinnige gedachtegangen c.q. moraal ten aanzien van minderheden. Gedachtegangen waarin de islam hoogtij viert, gedachtegangen waarvan men de consequenties niet of kan inzien. Omdat anders hun multiculturele natte droom uiteen zal spatten!

  Kijk alleen al naar de aanpak van alle deelnemers aan die trouwstoet te Rotterdam. Topje van de ijsberg!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.