Video! Dankzij slappe Merkel en Rutte kon dit gebeuren... "Antisemitisme is weer salonfähig!"

Video! Dankzij slappe Merkel en Rutte kon dit gebeuren... "Antisemitisme is weer salonfähig!"

Joodse inwoners van Duitsland worden dezer dagen met het idee dat ze weer terug zijn in de tijd vlak voor Hitlers machtsgreep in de jaren '30. Joden krijgen van allerlei zaken de schuld, en worden bewust tot doelwit gemaakt van terroristische aanvallen. Ditmaal komt het gevaar van twee kanten: van nazi's, net als 90 jaar geleden, maar ook van jihadisten. Bij Nieuwsuur moet opperrabbijn Raphael Evers dan ook vaststellen dat antisemitisme weer salonfähig geworden is in West-Europa.

De aanslagen in het Duitse Halle eerder deze week zijn een pijnlijke wake-up call vanuit het idee dat knotsgekke moordenaars nog altijd aanslagen kunnen en dóén plegen in West-Europa. Dit keer was het een extreme rechtsgekkie die het vuur opende op een synagoge, en daarna op een dönerzaak. Want immigranten zijn het pure kwaad, en Joden in het algemeen hebben dat kwaad afgeroepen over Duitsland. Aldus de knetterzieke samenzweerderige 'verklaring' van Stephan B. voor zijn daden.

Leiders van de Joodse gemeenschap moeten dan ook vaststellen wat ze eigenlijk al wisten. Bij Nieuwsuur deed opperrabbijn Raphael Evers dat: antisemitisme is weer salonfähig. En dat is uiteraard walgelijk. Natuurlijk moeten we daar allereerst de daders op aankijken - alle jihadisten en neonazi's die het nodig vinden om het vuur te openen op onschuldige burgers.

Maar we mogen ook heus de wegkijkende leiders van onze landen, van Rutte tot Merkel, best verantwoordelijk houden voor de ontstane situatie. Want toen zij aan de macht kwamen, in 2005 en 2010, was het lang nog niet zo erg gesteld met de haat tegen Joden. Nu vinden er geregeld aanslagen plaats in de westerse wereld op synagoges, gepleegd door zowel aanbidders van zowel Hitler als ISIS.

Het antwoord hierop? Meer bewaking bij Joodse 'objecten'. Soms dan. Maar er wordt helemaal niets gedaan om deze plaag bij de wortel uit te roeien. Extreem-rechtse clubs worden niet opgerold, en ook salafisten kunnen gewoon hun gang gaan. In Nederland zitten die zelfs in de politiek (hoi, Arnoud van Doorn) en mogen zij scholen stichten (hallo, Cornelius Hagalyceum). Zo wordt het natuurlijk hier nooit opnieuw veilig voor Joden, hè?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties