Partij voor de Dieren-top wantrouwt eigen voorzitter Sebastiaan Wolswinkel: 'ze denken dat ik een coupe wil plegen'

Geen categorieokt 15 2019, 16:00
Bij het partijkader van Partij voor de Dieren heerst wantrouwen richting de jonge voorzitter Sebastiaan Wolswinkel. De door de leden verkozen voorzitter probeert een discussie te starten binnen de partij. Maar alvorens de discussie zijn aanvang kon nemen werd het idee alweer afgeschoten, zo meldt NOS.
Volgens de jonge Wolswinkel is het 'bijzonder lastig om de discussie aan te zwengelen' en noemt hij zijn functie bij de Partij voor de Dieren "geen normaal voorzitterschap", er is dus iets aan de hand, maar we weten niet precies wat. Als we echter de uitspraken en situatie nader bestuderen wordt al vrij snel duidelijk dat het PvdD-partijkader de partij heeft gekaapt. Volgens Wolswinkel is het probleem dat men géén zin heeft om over de toekomst van de partij te spreken, iets dat sinds het vertrek van Marianne Thieme wel broodnodig is:

"Zijn er manieren om nog meer te bereiken en is de houding die we hebben ook in de toekomst het meest effectief?"

Dat is één van de vragen waarmee Wolswinkel in gesprek wil met zijn partijgenoten. Maar de top van zijn partij wil dit niet. Zo stelt Esther Ouwehand, de vervanger van Marianne Thieme:

"Dat er in de media een discussie komt over de koers, wat geen weerspiegeling is van wat de leden hebben vastgesteld, doet de partij geen goed."

Er mag dus niets naar buiten komen over de discussie vindt Ouwehand, want dat zou zogenaamd géén weerspiegeling zijn van wat de leden hebben vastgesteld. Dat is simpelweg een vreemde uitspraak, Wolswinkel is namelijk tot voorzitter gekozen door de leden om precies die discussie aan te zwengelen. Ook verliet Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen om die reden de partij: ze wilde een bredere visie, maar kreeg een royement.
De kandidatuur van Wolswinkel voor het voorzitterschap van de partij -op basis waarvan de leden hem tot voorzitter hebben gekozen- spreekt heel duidelijk over een het opzetten van 'discussies over ideeën'. Kijk maar eens naar de onderstaande video:

De kandidatuur van Sebastiaan Wolswinkel (PvdD)

De uitgangspunten waarop Wolswinkel werd verkozen door de PvdD-leden, mogen blijkbaar niet van het partijkader worden uitgevoerd. Sneu, want daarmee is het niet Wolswinkel, maar Esther Ouwehand die de partij verbiedt dat te doen wat de leden willen. Tegelijkertijd claimt Ouwehand het gelijk van de leden achter haar te hebben, maar dat is zeer onwaarschijnlijk. Anders zou Wolswinkel niet nog kortgeleden zijn verkozen tot voorzitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten