VVD wisselt weer eens van standpunt: 'Terugkeer IS-kinderen bespreekbaar voor de VVD'

VVD wisselt weer eens van standpunt: 'Terugkeer IS-kinderen bespreekbaar voor de VVD'

Gisteravond bij Pauw gebeurde er iets wat we wel vaker bij de VVD zien, een spontane draai van 180 graden. Waar de VVD eerst nog kwam met hardliners rondom het vraagstuk IS-kinderen lijken ze nu ineens spontaan van mening verandert te zijn. Dilan Yesilgoz is nog maar net van portefeuille verandert en mag nu weer dit onhoudbare standpunt proberen te verdedigen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Half Nederland viel direct over Yesilgoz heen, wat vooral ook ten onrechte is. Yesilgoz stelt namelijk harde eis aan de draai van de VVD. Zo pleit ze nog steeds voor lokale berechting en wil ze alleen de kinderen terughalen, de ouders kunnen lekker blijven waar ze nu zijn. Het is dan ook uitgesloten dat de ouders terugkomen aldus Yesilgoz.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Coalitiepartner D66 is uitermate tevreden met de draai van de VVD, D66 is namelijk al langer voorstander ervan om de kinderen wel terug te halen. Sjoerdsma gaat zelfs zover om al te dromen over een pact tussen de 'liberale' partijen om de rest van het kabinet aan te jagen om ook van standpunt te veranderen. Wel zullen ze dan eerst hardliners binnen het CDA en de CU overhalen, de vraag is dan ook hoelang zij nog voet bij stuk zullen houden. Als het om kinderen gaat dan wint emotie het vaak van ratio, een gevalletje emoterreur dus.

https://twitter.com/hashtag/pauw?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties