Steeds meer automobilisten rijden elektrisch

Geen categorieokt 24 2019, 14:43
De afgelopen jaren is het aantal Nederlandse automobilisten dat elektrisch rijdt enorm toegenomen. Steeds meer autofabrikanten komen met betaalbare modellen op de markt, en de automobilist begint ook steeds meer de voordelen van het elektrisch rijden in te zien. Elektrisch rijden houdt in dat men niet meer (in zijn geheel) op benzine, lpg of diesel rijdt, maar dat er deels wordt gereden op elektriciteit. Een elektrische auto is niet alleen goed voor het milieu, het brengt ook andere voordelen met zich mee. Voordelen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Deskundigen verwachten dat het aantal automobilisten dat elektrisch rijdt de komende jaren alleen maar zal toenemen. De grootste reden hiervoor is dat het elektrisch rijden veel voordelen met zich meebrengt, ten opzichte van het niet-elektrisch rijden.

Rijden op zelf opgewekte energie

Eén van die voordelen waarom steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden, is de mogelijkheid om te rijden op zelf opgewekte energie. In Nederland zie je op steeds meer daken van huizen zonnepanelen liggen. Deze energie wordt vaak gebruikt voor het opwarmen van het huis, maar kan dus ook prima gebruikt worden om een elektrische auto mee op te laden. Op die manier wordt autorijden erg goedkoop.

Voordeliger dan brandstof

Niet iedereen heeft zonnepanelen op het dakwaarmee zelf energie opgewekt kan worden. Ook voor die mensen kan het elektrisch rijden voordeliger zijn dan rijden op brandstof. Uit onderzoek blijkt namelijk dat elektrisch rijden ongeveer 50% goedkoper is dan rijden op brandstof. Dit is ook de reden waarom je op de parkeerplaatsen bij Nederlandse huizen steeds vaker een oplaadpaal ziet staan. Via deze oplaadpaal kan een elektrische auto worden opgeladen en betaal je het opladen gewoon via je energierekening.

Beter voor het milieu

Niet alleen de financiële voordelen spelen een rol bij het kiezen voor elektrisch rijden, ook in het kader van duurzaamheid is elektrisch rijden erg populair. Het is namelijk aangetoond dat elektrisch rijden beter is voor het milieu. Een elektrische auto stoot minder CO2 uit en produceert geen stikstofoxiden of. Opladen met zelf opgewekte energie is dan helemaal een schot in de roos, omdat hierbij geen uitputbare energiebronnen worden gebruikt. Dus zowel de financiële als ecologische voordelen zijn goede redenen om over te stappen op elektrisch rijden.
Autofabrikanten en verkopers spelen steeds beter in op de wens van automobilisten om elektrisch te rijden. In vrijwel iedere showroom staan tegenwoordig een aantal elektrische auto’s waar men uit kan kiezen. Een elektrische auto kan in verschillende varianten geleverd worden, zoals geheel elektrisch of hybride. Bij de dealer kan er gekeken worden naar je gewoonlijke verbruik en behoeften en kan je ongetwijfeld een elektrische auto vinden die bij jou past.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten