Video: Emmanuel Macron heeft lucide moment, begrijpt migratie ineens: “komen vaak uit veilige landen”

De Franse president Emmanuel Macron, onder meer bekend van het geflopte ‘nationale debat’ en de demonstraties van de ‘Gele hesjes’, laat weer eens van zich horen. Volgens de Fransman is het nu anno 2019 overduidelijk dat niet alle migratie positief uitpakt en “moeten we de dapperheid hebben om migratie beperken en erkennen dat migranten in veel gevallen uit veilige landen komen”. Wat een visie, ongelofijk! 

Het is altijd fijn als politici en bestuur over visie beschikken waardoor ze problemen vooraf zien en risico’s kunnen vermijden. Maar in sommige gevallen lijkt de visie achter het beleid aan te hobbelen en komt inzicht pas nadat het drama zich heeft voltrokken.

Zoals de visie (of wat daar voor door mag gaan) van Emmanuel Macron. In zijn meest recente toespraak tijdens een vergadering van de Europese Raad benoemt hij migratie als één van de risico’s van de eeuw. Volgens de Franse leider zou de enorme toestroom aan migranten het draagvlak voor het opvangen van vluchtelingen verminderen en ertoe kunnen leiden dat mensen die écht hulp nodig hebben niet worden geholpen.

Het is fijn dat de beste man ook tot dit inzicht is gekomen. En dit luid uitspreekt, maar wat nu? Welke conclusies trekt Macron op basis van zijn eigen uitspraken? Waarschijnlijk geen enkele en misbruikt hij de toespraak slechts om in het nieuws te komen. Immers was het Emmanuel Macron, samen met de Duitse Angela Merkel, die onlangs Italië een veeg uit de pan gaf en liet weten meer migranten te willen opnemen.

Heel betrouwbaar dus, deze Emmanuel Macron.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. kweetniet

  komen er verkiezingen aan ?

 2. struisvogelpolitiek

  De Fransoos Macron lult in de ruimte. Zou hem willen adviseren niet teveel met Pinokkio Rutte om te gaan. Is niet goed voor de Fransoos.

 3. struisvogelpolitiek

  De Fransoos Macron bazelt wat in de ruimte. Zou hem willen adviseren niet teveel met Pinokkio Rutte om te gaan. Is niet goed voor de Fransoos.

  1. struisvogelpolitiek

   Oeps! Dubbel.

 4. Mezzadra

  Klopt, veel vluchtelingen vluchten voor armoede en een uitzichtloos bestaan.

  Elke reaguurder op dit blog zou in die ellendige omstandigheden hetzelfde doen.

  1. kweetniet

   nee tarrel , niet elke reaguurder zou jouw ziekelijke linkse gedachte volgen. Ik zou me inspannen om mijn land op te bouwen en mijn gezin een toekomst bieden.

   Ik zou nooit me gezin in gevaar brengen om mensensmokkelaars veel geld te betalen met het risico mijn gezin te verdinken op weg naar het verdoemde westen waar het gratis geld ligt te wachten.

   De ellendige omstandigheden vallen ontzettend mee in de veilige landen waar deze leegvreters vandaan komen. Veel landen zijn toeristische bestemmingen waar je gewoon je boterham kan verdienen. Je moet er dan wel voor werken tarrel. Daar wringt nu net de schoen , werken is een werkwoord tarrel en daar hebben de leegvreters een broertje aan dood.

   stop de islamisering , stem pvv

  2. struisvogelpolitiek

   Miljarden en miljarden hebben de rijkere landen aan ontwikkelingsgeld naar de Afrikaanse landen gebracht. Van dat geld hadden zij bloeiende economieën kunnen opbouwen. Maar neen! Zij kozen ervoor om met hun luie reet in de zon te liggen en nu verwachten zij dat wij hun hier aan het vreten houden. Niks vluchtelingen, luie flikkers zijn het, punt.

   1. Pauline Kummer

    Denkt u niet dat de “rijkere” landen hun welvaart te danken hebben aan de vele grondstoffen die uit de bodem van de arme landen gesloopt werden. En dan nog met gratis arbeid. Grondstoffen tegen een fooi. Dus mag er wel wat terug.

    1. ZiggyStardust

     He, wat vervelend allemaal. Maar nu hebben we voor onze electrische auto’s weer grondstoffen uit Afrika nodig. En voor onze voedselvoorziening moeten we ook een beroep gaan doen op Afrika, als onze eigen boeren moeten wijken. Het wordt tijd dat ze in Afrika dan toch eens wat slimmer gaan worden en de touwtjes in eigen handen nemen. Die grondstoffen tegen de hoofdprijs verkopen aan de rest van de wereld, en het voedsel wat er overblijft nadat ze hun eigen bevolking gevoed hebben tegen de hoofdprijs verkopen aan Nederland. Ik zou het toejuichen iig. Nu moeten ze het alleen nog waar maken. Afrika moet wat meer de VOC mentaliteit ontwikkelen. En zich ontdoen van beperkende religies, warlords en dictators, dan komt het helemaal goed.

    2. Mezzadra

     Precies, Pauline, we hebben eerst die landen leeggeroofd en met ons smerige kolonialisme politiek, sociaal-economisch en cultureel naar gort geholpen en staan nu verontwaardigd te kijken als mensen uit die regio wegvluchten.

     Helemaal treurig is het feit dat Europese bommenwerpers en troepen duizenden slachtoffers hebben gemaakt in landen als Afghanistan, Irak en Syrië en we nu weigeren de mensen die vluchten voor de door ons veroorzaakte ellende op te vangen.

     1. kweetniet

      hahaha , tarreltje toch , je aperte leugens zo doorzichtig , de veilige landen waar die leegvreters wekkomen hebben NOOIT deel uitgemaakt van het koninkrijk Nederland flapdrol. Je gooit en appelen en peren door elkaar om pruimen te krijgen zuurpruim.

      Hoeveel ontwikkelingsgeid is gestort in die bodemloze put tarreltje. Linkse adepten zoals jantje pronk en lianne ploumen tekende de cheques zonder enige terughoudendheid.

      Mugabe heeft zich dood gelachen met die stupide blanke geldschieters. 24 stuks rolls rocye in de garage tarreltje

      Afghanistan , Irak en Syrie zijn toch echt het slachtoffer van hun eigen religiegekte. Moslims die elkaar afslachten omdat ze een andere clan aanhangen. Donder toch op tarrreltje met je leugens en verdraaide werkelijkheid. Doe nog even een gift aan boko haram idioot . Je bent wereld vreemd tarreltje dat laat je duidelijk blijken strontklodder

     2. ZiggyStardust

      Laten we ons dan ook vooral niet gaan bemoeien met Jemen, Bangladesh, China, Nigeria, Venezuela, noord-Korea, wederom Irak. Wegblijven idd. En laat ze het zelf maar uitzoeken.

     3. ZiggyStardust

      Hup Afrika! Ontwikkel jezelf en verkoop je grondstoffen duur! Maak je los van religie ( of niet) en ontwikkel jezelf! Ontdek die nieuwe energiebron zodat we van fossiele brandstoffen af kunnen stappen! Kom op Afrika, laat eens zien! Was het maar zo, maar helaas….

     4. ZiggyStardust

      Mezzadra, maar wat is jouw oplossing dan? Laat eens horen dan. Het westen overal de schuld van geven is makkelijk, maar het neemt eigen verantwoordelijkheid niet weg.

     5. Agios

      Nee, we hebben er goed voor betaald. De opperhoofden hebben er riant van geleefd met eigen paleizen, wagenparken en heel veel land.

    3. Seneca

     @pauline
     heb jij niet onder een andere – afrikaanse – naam identieke posts geplaatst? wat een geklets in de ruimte.

    4. kweetniet

     NEE , NEE en NEE , is dat voldoende antwoord op je stupide vragen

  3. toetssteen

   @M
   Als ik dit gebrabbel debiteer in Singaporedat uit de moerassen op is gedregd/ ontwikkeld en voortvarend gemaakt, tikken ze (terecht) op het voorhoofd.
   Werken lui, schouders eronder!!!!

   1. ZiggyStardust

    Zelfs Afghaanse vluchtelingen die ik ken, die hier al 20 jaar zijn, zeggen dat geld sturen ze alleen maar lui houdt, en niet aanmoedigt tot enige zelfontwikkeling.

  4. ZiggyStardust

   Voor werk zou ik idd naar het buitenland toegaan mocht de nood zo hoog zijn. Niet om mijn hand op te houden en in een vergelijkbare situatie terecht te komen als waar ik vandaan kom. Dat heeft geen zin en je moet familie en vrienden missen, daar zou ik alleen maar ongelukkiger van worden. Ik zou alleen ergens heen gaan als ik daar ook van tevoren al werk geregeld had en zou weten dat ik daar een stabiele toekomst zou hebben. Maar ook is het belangrijk dat het land dezelfde normen en waarden hanteert als Nederland, anders ga je er nog op achteruit. Maw, het zal niet snel gebeuren dus! Los je eigen shit op! Alleen in een oorlogssituatie zou ik me voor kunnen stellen dat mijn familie naar het buitenland zou vluchten. Zelf zou ik blijven, om te verdedigen wat we hier opgebouwd hebben. Vluchten nooit!

   1. Mezzadra

    “Ik zou alleen ergens heen gaan als ik daar ook van tevoren al werk geregeld had en zou weten dat ik daar een stabiele toekomst zou hebben. ”

    Misschien hebben de wanhopige bootvluchtelingen dit niet kunnen regelen, Ziggy.

    Een belachelijke opmerking, het spijt me wel.

    1. Dik

     De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale schimmelboertje weer gelaten.

     1. kweetniet

      zonder ISIS of boko haram vervalt alle redenen tot goedkeuring aan de gelukszoekers. De tarrel heeft ze nodig voor zijn mening te onderbouwen

    2. ZiggyStardust

     Mezzadra, ze vluchten niet voor oorlog. Het is helaas niet overal op de wereld een feest. Maar zij zijn de enigen die daar verandering in kunnen brengen. Je kunt ze beter een ploeg en een waterpomp geven om zelf iets te verbouwen, scholen om iets te leren, dan maar voedselhulp en financiële hulp blijven sturen, en mensen zonder enig toekomstperspectief hierheen te laten komen. Ok, laat ze allemaal maar hier heen komen, maar dan claimen we Afrika met al z’n grondstoffen gewoon bij Europa. Wel zo eerlijk lijkt mij. En dan ga ik wel naar Afrika. Wedden dat het mij daar wel lukt om voor mezelf te zorgen?

     1. Dik

      “Pure ontkenning is misschien wel de meest gebruikte vorm van afweer als het gaat om emotionele pijn en wordt vooral door mannen ingezet: ’Ik vind het helemaal geen probleem als ze mij afkeuren en aan de kant zetten; iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten’. Wie vol overtuiging blijft geloven in het probleemloos samenzijn, zal ook daadwerkelijk minder last hebben van afkeuring.

      Het verzachten van de afkeurings-pijn kan nog zo effectief zijn, de mens heeft altijd nog zoiets als een emotioneel geheugen. En als de afkeuring maar lang genoeg aanhoudt, dan knapt er iets van binnen. De bescherming van psychische afweer is dan eindelijk doorbroken en een golf van emotionele vermoeidheid overspoelt het, anders zo evenwichtige, gemoed. Dat is het begin van een depressie.”

    3. kweetniet

     jouw wanhopige bootvluchtingen betalen tot wel 20.000 dollar p.p aan mensensmokkelaars, die 20K hebben ze vast vergaard in hun armoedige bestaan ? wat is de tarrel toch een naieve stommeling

     Wanhopige vluchtelingen kunnen geen vlucht plkannen en betalen. Wanhopige vluchtelingen vluchten zonder aansteker of pakkie shag.

     Wanhopige vluchtelingen hebben we dus al 10 jaar niet meer gekend tarrel

    4. Siemien

     “Misschien hebben de wanhopige bootvluchtelingen”

     Dat zijn het niet, het zijn illegale migranten die op het gratis geld afkomen dom jongetje

    5. musicmaniac

     Deze tarrel spreekt uit ervaring? Ook soms een bootvluchteling? I.i.g. een isis aanhanger die van kleine kinderen houdt, tegen onze normen en waarden is en het liefst zijn gal spuit over alles wat onder normen en waarden valt. Zit de hele dag achter zijn computer en houdt verder zijn hand op voor gratis geld. Misselijkmakende mezza, rot terug waar je vandaan komt als het je hier niet bevalt!!!

  5. Joshuak

   Maar met dit beleid zal je het land zelf nooit helpen.. Want wie komen hier heen? De armen? Nee die hebben het geld niet om heen te komen en de smokkelaars af te betalen.. Zijn het de rijken? Nee die komen wel met het vliegtuig en daarnaast is hun leven daar prima..

   Dus over wie heb je het dan? De midden klasse die hier heen komt.. De mensen met een gezins inkomen hoog genoeg om behoorlijk grote bedragen te kunnen sparen.. Soms wel rond de 10 duizenden euro’s.. Wat omgerekend naar hun eigen valuta nog wel veel meer zal zijn.

   En daardoor zal het land zelf dus nooit een stabiele economie opbouwen en daarmee dus nooit op zijn eigen poten kunnen staan..

   Iedereen met een beetje geld zal het land ontvluchten en daardoor zal die ellende daar alleen maar erger worden voor diegene die niet het geld hebben om te vluchten..

   Al dat geld wat mensen gebruiken om hier te komen had kunnen gebruikt daar de lokale economieën te stimuleren.. Miljarden aan belastinginkomsten gaat verloren voor die landen en eindigen in de handen van mensensmokkelaars en criminelen..

   En de enige die hier beter van worden zijn bedrijven in Europa.. Want die krijgen eindeloze keuzes aan werknemers wat betekend dat je elke individuele werknemer minder hoeft te betalen want de concurrentie voor dezelfde baan is hoog.

   Maar in Afrika zelf zal dit een verschrikkelijke vlucht aan kapitaal en gezonde mankracht kunnen betekenen die anders gebruikt kon worden om het eigen land op te kunnen bouwen..

   Je helpt de mensen die hier komen aan een beter leven.. Maar de mensen die daar nog zijn hun leven is met hetzelfde erger geworden..

   Maar dat interesseert je niet.. Jij doet alsof je om hun geeft maar als puntje bij paaltje komt doe je dit niet voor Afrika maar voor het Europese bedrijfsleven..

   1. kweetniet

    mooi gesproken Joshua,

  6. RvdBe

   Die landen zijn armoedig en uitzichtloos door de mentaliteit van de bevolking, kijk maar hoe ze zich hier gedragen: kansloos.

  7. Lampje

   Dat zijn geen vluchtelingen maar gelukszoekers!

  8. Mart

   Zo lang je ze ”vluchtelingen” noemd,en geen ”krijgers in burger” wat ze uiteraard zijn .dus stoottroepen , zit jij wel goed Mezzadra.

 5. Agios

  Inderdaad, komen vaak uit veilige landen….

 6. kweetniet

  Dit is toch dezelfde Macron die niet de pensioenleeftijd durft te verhogen waardoor het Franse omslagstelsel nog steeds op 62 jaar staat ?

  Dan spreken we tenminste overdezelfde hypocriet

 7. Heras

  Alleen mensen met geld kunnen “vluchten”. IPV te investeren in hun eigen land komen ze hierheen. Want hier hoeven ze niet te werken, alleen hun hand op te houden. Gevolg is dat ze het land van herkomst nog meer berooid achterlaten, waardoor de armen nog armer worden. Daar de armen geen schoolgeld kunnen betalen groeien er kinderen op die zich niet kunnen ontwikkelen alleen maar in armoede opgroeien. Maar ja,daar hebben de mensensmokkelaars geen boodschap aan. Evenmin hun afrikaanse, M-O leiders.
  Gevolg voor ons; in europa worden mensen door de hoge belastingen ook armer waardoor de koopkracht afneemt, …glijdende schaal..
  Dit hadden de plucheklevers in europa best zelf kunnen bedenken. Nu ze zien dat ze misschien ook zelf geraakt worden, gaan ze nadenken. Want menig mens merkt wel dat dit zo niet verder kan, de geloofwaardigheid in de politiek daalt naar een dieptepunt. Ook werkers die zich vrijwillig inzetten voor de ‘vluchtelingen’worden wakker. Zo getuigde een duitse dat ze zoveel eigen geld en energie in vluchtelingen gestoken had, maar alleen maar geringschatting (ze is een vrouw) en ondankbaarheid kreeg. In haar gemeente werden hele projecten voor hen opgezet, maar ze vertikten het om daaraan deel te nemen. Er zijn al vluchtelingen die toegeven dat ze hier voor het geld zijn.
  Nu ook Macron gaat inzien dat integratie mislukt is, vraag ik mij af wat hij met al die duizenden handophouders gaat doen. Ze gaan echt niet terug hoor. En werken willen ze ook niet.
  En dat geldt in nederland ook; ze kunnen procederen tot in eeuwigheid.

  1. kweetniet

   mooi geschreven Hera , de huistarrel komt het zo wel afbranden maar het is wat het is en dat is de waarheid

  2. henkie

   De meeste vluchtelingen uit Syrie komen uit het protectoraat van Assad,
   hadden een prima leven. Maar ja de oorlog komt gevaarlijk dichtbij en dus kiezen ze eieren voor hun geld en vluchten. Assad legt ze geen haarbreed in de weg, tot aan de grensbewaking aan toe. Ze mogen zo vertrekken over de grens. Dan bij de assielaanvraag vertellen ze precies wat de EU authoriteiten willen horen. Assad, verschrikkelijk…..

   Vervolgens krijgen ze assiel ergens in een EU land, de authoriteiten onderzoeken nul komma nul inzake de financiele situatie van deze mensen, krijgen huis en inkomen.

   En je moet het maar normaal vinden dat die lui niet terug kunnen keren naar de veilige gebieden in Syrie, maar wel jaarlijks (meerdere keren) daarnaartoe op vakantie mogen/kunnen gaan (en hun bankzaken regelen).

   We worden zwaar in de zeik genomen, stelletje simpele zielen en judassen.

 8. henkie

  Het Rutte effect.

  Veel beloven en weinig geven doet een domme landgenoot in vreugde leven.

 9. JFU

  En wat gaat hij hieraan doen?…..niets dus.!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.