Video: Emmanuel Macron heeft lucide moment, begrijpt migratie ineens: "komen vaak uit veilige landen"

Geen categorieokt 05 2019, 20:10
De Franse president Emmanuel Macron, onder meer bekend van het geflopte 'nationale debat' en de demonstraties van de 'Gele hesjes', laat weer eens van zich horen. Volgens de Fransman is het nu anno 2019 overduidelijk dat niet alle migratie positief uitpakt en "moeten we de dapperheid hebben om migratie beperken en erkennen dat migranten in veel gevallen uit veilige landen komen". Wat een visie, ongelofijk!
Het is altijd fijn als politici en bestuur over visie beschikken waardoor ze problemen vooraf zien en risico's kunnen vermijden. Maar in sommige gevallen lijkt de visie achter het beleid aan te hobbelen en komt inzicht pas nadat het drama zich heeft voltrokken.
Zoals de visie (of wat daar voor door mag gaan) van Emmanuel Macron. In zijn meest recente toespraak tijdens een vergadering van de Europese Raad benoemt hij migratie als één van de risico's van de eeuw. Volgens de Franse leider zou de enorme toestroom aan migranten het draagvlak voor het opvangen van vluchtelingen verminderen en ertoe kunnen leiden dat mensen die écht hulp nodig hebben niet worden geholpen.
Het is fijn dat de beste man ook tot dit inzicht is gekomen. En dit luid uitspreekt, maar wat nu? Welke conclusies trekt Macron op basis van zijn eigen uitspraken? Waarschijnlijk geen enkele en misbruikt hij de toespraak slechts om in het nieuws te komen. Immers was het Emmanuel Macron, samen met de Duitse Angela Merkel, die onlangs Italië een veeg uit de pan gaf en liet weten meer migranten te willen opnemen.
Heel betrouwbaar dus, deze Emmanuel Macron.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten