'Volkert, waar ben je?'-docent wordt niet vervolgd. 'Geen sprake van oproep tot geweld'

Geen categorieokt 01 2019, 15:15
Na de gigantische verkiezingswinst bij de provinciale staten kropen de anti-fascistische drammers uit hun holen om ons te waarschuwen voor het opkomend fascisme. De personificatie van het opkomend fascisme zou de boreale voorman Thierry Baudet zijn. Een docent van de Universiteit van Utrecht vond het wel 'ludiek' om aan te komen met een grapje over onze boom knuffelaar Volkert. Baudet zelf kon de grap niet waarderen.
Baudet deed direct aangifte tegen de onsmakelijke grap. Hierop zette het bestuur van de universiteit de docent direct op non-actief.
Nu heeft het OM onderzoek gedaan en de persoon in kwestie verhoord. Duidelijk is natuurlijk dat de man verwees naar de moord op Fortuyn, wat de opmerking zeer onsmakelijk maakt en uiterst dom. Wat het nog erger maakt is dat deze docent zogenaamd deel uitmaakt van onze intelligentsia, maarja hoe serieus kan je de menswetenschappen nog nemen binnen de academische wereld.
Het OM ziet geen reden tot vervolging. Voor bedreiging en/of opruiing voldoet de onsmakelijke boodschap niet, er werd niet opgeroepen tot geweld. Hiermee is hij niet langer verdacht en is de zaak dus geseponeerd. De man zijn imago is natuurlijk al genoeg door het slijk gehaald - geheel terecht overigens - dus een echte vervolging is ook niet nodig. Hij zal zijn lesje wel geleerd en zich de volgende keer hopelijk wat bedachtzamer uiten op de sociale media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten