Zwijgcultuur – Verdachte van neerslaan agent bij trouwstoet is broer van bruid

De verdachte van het neerslaan van een Rotterdamse agent bij de trouwstoet, blijkt de 25-jarige broer van de bruid te zijn. Het Openbaar Ministerie is dan ook niet zo blij dat de familie hem in bescherming heeft genomen.

Het OM laat er geen twijfel over bestaan en zegt dat het ‘overduidelijk’ is dat de familieleden wisten wie de agent had neergeslagen. Ook hebben ze volgens het OM door dit te verzwijgen niet alleen het onderzoek bemoeilijkt, maar ook bewust het onderzoek tegen te hebben gewerkt.

De man werd trouwens in Lopik gevonden. Hij had zich onder zijn bed verstopt toen de agenten binnenvielen. Momenteel zit hij nog in voorarrest.

Nou drukt het OM zich natuurlijk behoorlijk netjes uit bij dit voorval. Maar wat mij betreft wordt die hele familie ook aangepakt wegens het belemmeren van een strafrechtelijk onderzoek. Ik snap dat familie voor elkaar opkomt maar het moet toch niet zo zijn dat onderzoek bij een zaak, die zoveel maatschappelijke verontwaardiging heeft veroorzaakt, door familie straffeloos kan worden belemmerd?

De agent die door de klap korte tijd zijn bewustzijn verloor, is nog steeds niet volledig aan het werk. Details over zijn situatie worden verder niet gegeven maar eigenlijk zegt dit ook al genoeg. Als je als familie bij zo’n incident gaat zwijgen, heb je toch eigenlijk maling aan de samenleving en de heersende normen en waarden?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Dreverhaven

  Tijd voor verzwaard arrest! De rechtsgang mag natuurlijk nooit opgehouden worden.
  Hopelijk wordt de bruid gespaard. Het zou kunnen dat zij bedreigd wordt met gevaar voor haar leven. Daar moet grondig onderzoek naar gedaan worden. Dan moet je wel moed hebben om te gaan praten.

  1. Giovi

   @Dreverhaven
   “Hopelijk wordt de bruid gespaard.”

   Miss Mohammed was volgens mij, althans aan de beelden te zien, zelf persoonlijk bij de mishandeling aanwezig en dus wist zij ook wie de belager van de agent was. Haar broer dus, maar ze heeft al die tijd haar muil gehouden.

 2. Job Jansen

  Gewoon kapot knuppelen. Te beginnen bij de teentjes, genadeslag op de kop.

 3. merlot

  Laat ik maar niks zeggen.

  Want niet alle moslims zijn zo.

  Toch?

  1. Isengrijn

   Nee, Merlot. Niet allemaal.
   Maar bij Turkse moslims, of Turken in het algemeen, wel. Zij hebben, over het algemeen, letterlijk en figuurlijk dikke schijt aan alles wat Nederlands is, zij het onze regels, normen en waarden. En dus ook de politie.
   Turken zullen over het algemeen altijd toegeven aan de groepsdruk. Zij zijn er nogal gevoelig voor.

   1. merlot

    Ja Isengrijn, al geldt dit natuurlijk ook voor zeer veel Marokkanen om over Somaliërs en dergelijke nog maar te zwijgen.

    Arm Europa.

    Getroffen door een vertraagde explosie, met “dank” aan de kartelpolitiek die meer interesse had in graaien en “deugen” dan in het welzijn van de bevolking die zij geacht werd te vertegenwoordigen.

 4. Jack Flash

  Obstructie der rechtsgang door eerstegraads
  familie zal wel weer voor verzachtende omstandigheden zorgen.
  Trap die hele familie maar het land uit zou ik zeggen.Maar dat gebeurt uiteraard niet.

  1. Mart

   Moet je hier ff proberen een PM aan te raken zonder toestemming Mart Brasil.

 5. Jumping

  Een Turk is een Turk, of hij nu een agent van achteren buiten westen slaat, of dat hij onschuldige personen bombardeert in Syrië.
  En de gehele wereld kijkt toe.

  Sluit de grenzen.

 6. Bunky01

  Wat zijn weer verbaasd. Zwijgcultuur. Had je anders verwacht van deze figuren. De straf voor de dader en de heulers zal wel weer uitdraaien op het bekende lachertje.

 7. Control

  Foei dat mag niet……..

 8. Giovi

  Nu maar hopen dat die agenten-mepper keihard wordt aangepakt. Het blijkt maar weer eens dat de Turkse gemeenschap, althans een deel, letterlijk schijt heeft aan de Nederlandse samenleving. Lafbekken zijn het. Een volgende keer zo’n tuterstoet gewoon met pantserwagens dwingen tot stoppen. Zingen ze wel een paar toontjes lager en staan ze letterlijk in hun hemd. Je kunt die gasten niet harder straffen dan ze in hun eer aan te tasten.

  De agenten-mepper was een broer van de bruid. Hij zal wel de held van het bruiloftsfeest zijn geweest.

 9. Lampje

  Die familie is gewoon een zootje schorem, Turken of Marokkanen. Oprotten dus.

 10. Egy

  Het lijken wel turkse toestanden. Familieclan.

 11. Joop Klepzeikert

  Deze familie en hun vrienden hebben voldoende bewezen dat ze niet in Nederland thuishoren. Een normaal land zou ze hiervoor per direct hun paspoorten en oetkeringen afnemen en ze terug naar land van herkomst sturen.
  Alleen in Nederland wordt zulk ongecivilizeerd wangedrag niet of nauwelijks bestraft en mogen ze gewoon blijven.

  1. Top

   Elke moslimaap wil de zilverrug nadoen in achterlijkheid die zij als fantastisch bewonderenswaardig gedrag beschouwen. Daarom komen zij ook niet verder. Na eeuwen. Na bijna 1,5 millennium.
   Nog steeds zo achterlijk dat zij die pe-dofiele genocidepleger bewonderen. Nog steeds zo achterlijk dat zij bang zijn voor een imaginaire geest die hen gaat straffen.
   In feite mogen we al blij zijn als zij kunnen poepen en niet direct op familieleden springen om te trouw-verkrachten maar het is natuurlijk allemaal ontzetten triest dat wij die debielen hier binnenlaten alsof we de hekken van de dierentuin openen en zeggen: hier, gratis huizen, gratis Miele en gratis verkrachten. GO!

 12. Rud56

  Waar de moslim verschijnt is het de vrede, veiligheid en vrijheid die verdwijnt!
  Het kan maar niet genoeg worden geschreven en worden gezegd!
  Ten aanzien van dat islamitisch gajes, dat rioolvuil van die trouwstoet:
  allemaal oppakken wegens het bewust en meerdere malen in gevaar brengen van overige verkeersdeelnemers, het belemmeren en tegenwerken van de rechtsgang én medeplichtigheid aan poging tot doodslag van een agent!
  Juridisch en moreel gezien genoeg handvatten om dat islamitisch rioolvuil aan te pakken. En om te beginnen, om te laten voelen dat we niet over ons laten lopen, zouden hun uitkeringen en toeslagen op zijn minst kunnen worden gekort.
  Want we hebben hier te maken met pure parasieten, die alléén uit zijn op de gunsten van ons de ‘ongelovigen’ en verder hun islamistisch aso-gedrag uitdragen.

  Maar ja, dit is Nederland met bestuur dat in een multiculturele natte droom verkeert en zeker als het islamieten betreft! Dus verwacht geen effectieve aanpak, het zijn namelijk geen oorspronkelijke inwoners van dit land, geen Ingrid of Henk ….

 13. musicmaniac

  Straffen? Ze zullen wel een foei-gesprekje krijgen. Het zijn tenslotte moslims hé? Turkse tolk erbij die mag gaan uitleggen, dat zulke wreedheden in Nederland niet zijn toegestaan, en daarmee is de kous af. Dat ze gestraft worden is een illusie.

 14. jorisxl

  Ik hoop dat die rad voor een paar jaar de bak in gaat en daarna zijn Nederlandschap afgepakt wordt en weer trots kan zijn op zijn afkomst lafaard iemand van achter aanvallen.

  1. Mezzadra

   Het afnemen van het Nederlanderschap bestaat niet als straf voor dit soort misdrijven, Joris.
   Dit is dus een tamelijk stupide opmerking.

   1. Control

    Toch wel bijzonder hoe mezzadra z’n best doet om het gedrag van Turken of Marokkanen te rechtvaardigen

    1. Mezzadra

     Nee, hoor, ik hoop dat deze laffe lul stevig wordt aangepakt.

 15. Romeo_Petti

  Ik ben zo rechts als iedere afslag op een rotonde. Maar de nederlandse wet heeft nu eenmaal verschoningsrecht voor wat betreft het afleggen van een belastende verklaring over familie (tot en met de 3e graad) en (ex)echtgenoten. Omdat het hier om strafrecht gaat is artikel 219 Wetboek van Strafvordering toepasselijk. Op grond van de huidige wetgeving is hier dus niets aan te doen. Vind ik eerlijk gezegd ook helemaal prima. Het echte probleem is namelijk niet dat mensen hun familie er bij moeten lappen maar dat we hier hele volksstammen hebben die schijt hebben aan “Nederland” …. Oh, dat wisten we al ?

 16. Veteraan

  Die zwijgcultuur is 1 van de redenen waarom ik tegen zoveel allochtonen ben.
  En het eeuwige misbruiken, ik ken b.v. geen Turks of Marokkaans zorgbureau waar geen fraude wordt gepleegd. Het is voor 3/4 tuig en de goeden lijden eronder.
  Een parallelle samenleving en geen fijne ook.

 17. Cesare

  Dat volkje heeft een parallelle samenleving die niets met die van ons te maken wil hebben en op ons neerkijkt. En ze komen er meestal mee weg dankzij de slappe houding van overheid en de meeste Nederlanders.

 18. AntiPartijKartel

  In Turkije durft deze meneer dat niet te doen want dan wordt hij wat anders behandeld door de politie.
  Mijn voorstel aan de Turkse gemeenschap is simpel, als je je bruiloft op traditionele Turkse wijze wilt vieren, vier het dan in Turkije. Vier je het in Nederland dan hou je rekening met de cultuur en gewoontes van Nederland. Dat heet respect.

 19. Flip Flipt

  Top hoor die multiculturele verrijking

 20. tailgunner

  “Ook hebben ze volgens het OM door dit te verzwijgen niet alleen het onderzoek bemoeilijkt, maar ook bewust het onderzoek tegen te hebben gewerkt.”

  Dat is obstructie van de rechtsgang. Het verplicht het OM om te vervolgen. Zo niet, dan moet iemand toch maar eens Kamervragen gaan stellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.