Bemoeial Kim Kardashian noemt Zwarte Piet ‘verontrustend’ en staart zich blind op uiterlijke kenmerken

De Amerikaanse Kim Kardashian, bekend van ronde billen en proletenmarketing, keert zich op Twitter nu ook tegen de Nederlandse tradities en dan met name Zwarte Piet. Tevens deelde ze een nieuwsbericht van nieuwszender Al Jazeera om haar standpunten kracht bij te zetten. Ze noemt Zwarte Piet een ‘verontrustend fenomeen’, via NOS

Ja, lieve kindertjes. Een man of vrouw in carnavalskostuum die pepernoten en andere zoetigheden uitdeelt is blijkbaar ‘verontrustend’, tenminste als we de artiest Kardashian mogen geloven. Of het fenomeen al dan niet als ‘verontrustend’ kan worden gezien is natuurlijk puur afhankelijk van de interpretatie van het fenomeen. Als we behalve het uiterlijk van de Zwarte Piet, waar Kardashian zich dus op focust, naar het gedrag kijken van de Piet wanneer deze karikatuur op straat rondloopt, dan valt het allemaal reuze mee.

De Piet loopt en springt wat rond, deelt snoepjes uit en verdwijnt vervolgens. Héél verontrustend allemaal!

Behalve Kardashian waren er afgelopen week nog meer artiesten uit de Verenigde Staten die zich zorgen maken om Zwarte Piet. Natuurlijk omdat men in de Verenigde Staten sterke associaties voelt met ‘Black Pete’. Rapper ‘The Game’, Waka Flocka en Trey Songz uitten afgelopen weken hun ongenoegen over dit éne aspect van het mooie kinderfeest.

Maar gingen allen natuurlijk voorbij aan alle positieve kanten van het feest, die werden niet benoemd. De positieve aspecten vallen natuurlijk niet in het politiek straatje van deze artiesten die zelf overigens weinig nuttigs leveren in deze wereld behalve het inspelen op proletarische en hedonistische impulsen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Wesley Benbow

  We moeten gewoon erkennen dat Zwarte Piet onze internationale reputatie beschadigt. Heel beschamend.

  Teunis probeert dit feit te verdoezelen door deze vrouw te belasteren. Dat lijkt me doorwrijven in dezelfde vlek.

  1. logisch denken2

   Heel beschamend hoe linkse deugmenschen proberen om een schmink traditie te verkopen als discriminatie. Erg herkenbaar hoe linkse ubermenschen met oneigenlijke verhalen , halve verhalen en verdoezelen van de opzet proberen om stemming te kweken in het buiten Nederland.

   Het blijft inderdaad doorwrijven in en door dezelfde stront-vlek

  2. Cesare

   Ik vind die Wesley maar een verdacht ventje. Met zijn gezeik over onze internationale reputatie. Gelul. Volgens mij is ie meerdere keren veroordeeld en nooit een spetter uitgevoerd.
   En wie luistert er eigenlijk naar die Kim K. Stompzinniger trut bestaat niet

   1. Wesley Benbow

    Cesare kan zich er proberen uit te lullen door Kardashian en mij onder te schijten maar dat verraadt slechts zijn eigen morele onzekerheid.

    1. logisch denken2

     Je kan een tar-rel niet onderschijten. Een tar-rel is een overblijfsel van een onzekere handeling door de gebruiker wat resulteert in een besmeurd blazoen.

     Wat is de reden van het gebruikte verwijt ” zijn eigen morele onzekerheid. ” Heeft de stront-vlek nu niets beters dan dat ?

     Moreel gezien is zwarte piet de enige juiste karikatuur in het kinderfeest dus de onzekere houding moet gezocht worden bij imbicielen die roetveeg pieten willen invoeren

    2. Kristalix

     Wesley,
     Er uitlullen? Probeer ern uit de bijstand te komen alvorens commentaar op te geven op anderen.
     Trol

    3. Bosche draak

     Nee hoor, jij bent gewoon een uit je nek lullende galbak die maar beter gewoon kan doodvallen en iedereen daarmee een groot plezier doen.

  3. Stopperspil

   @mezzadra. Alle kritiek die uit Amerika komt over Zwarte Piet komt er uit voort dat zij ooit problemen gehad hebben met hun “black pete”. Dat werd daar als racisme beschouwd. Zij weten niets over de achtergronden van Zwarte Piet hier. Hou nou toch op dat “onze internationale reputatie” beschadigd is. Omdat een paar artiesten, ingefluisterd door mensen van KOZP die over buitenlandse relaties beschikken, zich tegen ZP keren. Er gaat ook een “rapport” rond van de Verenigde Naties over de Nederlandse Zwarte Piet. De mevrouw uit Jamaica die dit rapport had opgesteld dacht dat Sinterklaas dezelfde was als de Kerstman. En ook dit rapport werd als beschadiging van onze reputatie gezien.

   1. Wesley Benbow

    Ik kan geen principieel verschil zien tussen Black Pete en Zwarte Piet, Stopperspil. In beide gevallen betreft het een karikatuur van een zwarte man die denigrerend wordt neergezet.
    In de V.S. hadden ze alleen wat sneller door dat je dit echt niet meer kunt maken.

    1. logisch denken2

     QUOTE Ik kan geen principieel verschil zien tussen Black Pete en Zwarte Piet, Stopperspil. END

     Daar ben je stom , te kortzichtig en te arrogant voor stront-vlek.

     Kennelijk hebben ze het op de Antillen nog steeds niet door alwaar ze bruine mensen zwart schminken stront-vlek

    2. Stopperspil

     @Mezzadra. Blackface werd in de VS gezien als een figuur die zwarte mensen belachelijk maakte. Maar Zwarte Piet denigrerend? Zwarte Piet wordt gezien als de ultieme kindervriend. Ook door de meeste zwarte kinderen. Je kunt met Zwarte Piet lachen. Dat actievoerders die ageren tegen alles wat blank is racisme roepen wil nog niet zeggen dat ze gelijk hebben. Overigens, ik zag beelden van de KOZP-betoging en herkende nogal wat beroepsdemonstranten. Die zie je ook vooraan staan als het tegen Israel en/of voor de Palestijnen is.

     1. Wesley Benbow

      Dat blanken met Zwarte Piet kunnen lachen kan ik me wel voorstellen (hoewel veel blanken er inmiddels een ongemakkelijk gevoel bij krijgen) maar dat veel donkere Nederlanders deze onnozele knecht van een blanke baas als krenkend ervaren ook.
      Dat laatste is het enige wat onze opstelling zou moeten bepalen: waarom zouden we een groep Nederlanders onnodig krenken, terwijl het een kleine moeite is die krenking weg te nemen?

  4. Agios

   De kakelhen was er weer als de kippen bij….

  5. Sabreur

   Als Kim Kardashian synoniem staat met onze internationale reputatie, dan kan hij wat mij betreft niet hard genoeg beschadigd worden.
   Verder maak ik me zorgen dat wij ons blijkbaar meer zorgen moeten maken over de internationale reputatie, dan over het beschermen van onze kwetsbare cultuur. Moeten we dan echt onze identiteit verkwanselen voor een paar schamele euro’s?
   Ik ben van mening dat internationale betrekkingen net zo zijn als een relatie tussen een man en zijn vrouw. Als dit niet kan op basis van gelijkwaardigheid, dan moet je niet bij elkaar blijven.

  6. Rechtsaf

   “We moeten gewoon erkennen”

   wesley moet zijn grafbek houden, met je “we” moeten erkennen, wesley moet gewoon oprotten hier met z’n gezuig.
   Wij moeten helemaal niks natuurlijk, wesley is het soort racist die zijn eigen racistische sympathieën op deze manier wil etaleren…

  7. jan1

   Heb de naam wel eens gehoord ,En denk en dacht weer een Amerikaanse leeghoofd die denkt met borst en kont.
   Wesley Wat kan Nederland nog aan reputatie verliezen?
   Hebben wij niet zelf alles al onderuit gehaald.
   Ik weet niets meer te bedenken waar ik trots op? of mag zijn?
   Alles wat al niet beschadigt is ?
   Alles wat al niet kapot is?
   Als ware kannibalen gaan wij hier tekeer.
   Vol verwachting,kwijlend en smachtend wachtend op de volgende bot om af te kluiven .
   En nu weer toe geworpen door een lege doos uit US.

 2. logisch denken2

  They don’t know what they talking about. They don’t know what it is all about but they are looking at a picture and are to stupid to ask what it means.

  Arrogant bitch no more no less , goodbye

  1. Jynx

   Goed gezegd! Waar bemoeid die stomme pitch zich mee? Vriendinnetje in Amsterdam?

   1. Wesley Benbow

    Het is ‘bemoeit’, stomme pitch.

    1. logisch denken2

     inhoudelijk heeft de stront-vlek niets toe te voegen ? Als er dan geen inhoudelijke tegen argumenten zijn is het statement “Arrogant bitch no more no less , ” hiermee aangenomen.

 3. Isengrijn

  Wel ja! Kim Kardashian.
  Zij, die degeneratie promoot, tienermeisjes tot lustobjecten omtovert volgens de laatste (((Hollywood))) maatstaven en die van toeten noch blazen weet in de echte wereld.

  Luister maar naar haar en voel je gesterkt in je, met haar, gedeelde mening.

  Pffrt! 🙂

 4. Jack Flash

  Beetje typisch voor dat Jetset wereldje.
  Anders hoor je er niet bij.
  En de jongeren worden er door beinvloed.

 5. Michael

  Teunis, meestal valt het bij jou nog mee, maar sorry dat ik het zeg, maar wat een ongelofelijk dom artikel! Doe je nou bewust zo naïef over de standpunten van tegenstanders van zwarte piet, of heb je er echt niets van begrepen? Het is toch bizar dat je dit als argument aanhaalt “De Piet loopt en springt wat rond, deelt snoepjes uit en verdwijnt vervolgens. Héél verontrustend allemaal!”

  Daarnaast ben je het dus eens met de argumentatie over uiterlijk, want daar ga je helemaal niet op in. Je beargumenteerd dat het “gedrag” maakt dat het niet racistisch is. Terwijl de karikatuur die zwarte piet een combinatie is van gedrag en uiterlijk.

  Ps. Ik ga hier vooral in op de waardeloze argumentatie, de hele pieten discussie kan me verder vrij weinig schelen.

  1. Wesley Benbow

   “Teunis, meestal valt het bij jou nog mee,”

   Helaas kan ik dat niet beamen.

   1. logisch denken2

    Wat jij wel of niet kan beamen stront-vlek interesseert werkelijk helemaal niemand stront-vlek

    1. Rechtsaf

     Klopt LD2

  2. Isengrijn

   Michael vroeg zich af:

   “…Doe je nou bewust zo naïef over de standpunten van tegenstanders van zwarte piet…”

   Teunis vind zelf dat zwarte Piet gewoon moet blijven hoor. 😉 maak je maar niet ongerust.
   Hij(en de rest van de DDS redactie) moeten voornamelijk stukjes schrijven die een ‘rode waas’ zouden moeten creëren bij de lezer. De Clicks zijn net iets belangrijker dan de eigen mening van de schrijver.

   1. Michael

    Ja, je hebt helemaal gelijk hoor. Het gaat om de clicks, niet de inhoud. Ik moet er vooral ook om lachen, het is zo hilarisch slecht. Kim kadeshian staart zich blind op uiterlijke kenmerken… lol

    Tuurlijk! Als je alleen naar het uiterlijk kijkt is het racistisch. Daar geeft Teunis dus gewoon Kim gelijk. Alleen, hier komt het, hij deelt snoepjes uit. Bam! Niet racistisch.

    Te hilarisch voor woorden

 6. Parajack

  Stomme koe. Heeft niets te melden en zeker niet in Nederland!!! Weg er mee.

 7. Mar

  Uit ervaring weet ik dat het best wel lastig is om het fenomeen Zwarte Piet uit te leggen.
  Jaren terug moest ik het uitleggen aan mijn Amerikaanse schoondochter. Ik moest echt van alles uit de kast trekken. Voor ons is het zo gewoon, maar zij zag het met andere ogen. Ik ben geëindigd met “het is een kinderfeest en als je op de reacties van kinderen let, zul je zien hoe leuk het is.
  Het jaar daarna ging ze samen met zoon naar de intocht en ze hebben geen jaar overgeslagen. Zwarte Pieten werden verzameld en de chocoladeletter werd favoriet. Pepernoten en speculaaspop vond ze niet lekker.
  Wel vertelde ze dat ze thuis moest opletten aan wie ze wel en wie ze niet de Sinterklaas -verzameling moest laten zien.
  Het stel woont nu in Amerika, maar elk jaar komt ze toch met een herinnering aan sinterklaas.

  Bij de weg, bij allerlei onderwerpen was het over en weer op de vraag waarom? Euh, weet niet, we doen het gewoon zo, vraag me niet waarom.

  1. Wesley Benbow

   “Wel vertelde ze dat ze thuis moest opletten aan wie ze wel en wie ze niet de Sinterklaas -verzameling moest laten zien.”

   Snap ik, het is een uiterst gênant beeld.

   1. logisch denken2

    je bent zeker een uiterst genant beeld in het ondergoed

 8. Suidland

  Over het afslachten van blanken in Suid-Afrika door zwarten zal je ze niet horen.

  Stop die plaasmoorde!

  Ons vir jou Suid-Afrika

  1. Wesley Benbow

   Over de genocide op de Rohingya’s hoor je ze ook niet, maar je kunt niet altijd alles erbij slepen.

   1. logisch denken2

    foto’tje van een genocide is zo confronterend. Fototje van een karikatuur doet het zoveel beter toch stront-vlek ?

  2. ikweetwatikwil

   Nee Suidland daar zul je ze niet over horen . Past niet in hun straatje. Als een Zwarte hier een Blanke vermoord, lees je dat een Nederlander een Nederlander heeft vermoord. Gekker kan het niet.

   En Kim weet ik veel. Wie is dat. Oh een Amerikaanse. Dat mens die Amerika een slechte naam bezorgd.

   1. Blitzkrieg

    ikweetwatikwil : Zeker niet iemand die America great again maakt.

  3. Michael

   De grote vraag is, als de moordenaars ook snoepjes uitdelen en vrolijk dansen, zijn ze dan niet meer racistisch? Je staart je blind op uiterlijke kenmerken.

   Teunis, 2019

 9. van Urk

  En je hoort ze ook niet over die Iraanse Zwarte Piet “Hajji Firuz”. Een slaaf die door steden trok om te zingen en te dansen voor de plaatselijke bevolking. Maar net als bij onze Zwarte Piet wordt ook bij Firuz een ander variant van zijn oorsprong verteld. Volgens de Iraanse traditie is hun zwarte piet een vuurbewaker dat aan het eind van het jaar mensen opriep om oude spullen te gaan verbranden. Zijn huid is daardoor zo zwart van de rook en kool. Een gelijksoortig verklaring dat onze Piet zwart is door roet uit de schoorsteen. Maar uiteindelijk zijn alle legendes gebaseerd op heidense mythische figuren uit de dodenrijk mogelijk gerelateerd aan een oude Indo-Europese haard-cultus. Alleen in deze tijd worden deze zwarte mythische figuren onterecht in verband gebracht met slavernij.

  1. Wesley Benbow

   Terecht of niet, meneer van Urk, feit is dat een grote groep Nederlanders zich door de karikatuur Zwarte Piet gekrenkt voelt en veel autochtone Nederlanders er zich inmiddels ook ongemakkelijk bij voelen.
   Dat zijn de concrete feiten die een cultuurverandering op dit punt onvermijdelijk maken. Het verzet ertegen is per definitie een achterhoedegevecht.

   1. logisch denken2

    een grote groep , whahahaha 🙂 🙂 🙂

    6 demonstrantjes in Emmen
    300 bij de centrale “massa” bijeenkomst in Den Haag

    Grote groep ? De stront-vlek vindt 92% geen meerderheid maar een groepje van maximaal 500 extremisten met veel gekwek en bombarie een grote groep.

    De stronnt-vlek is volledig van het padje en komt straks met Calimero zijn uitspraak . Donder toch op met je “grote groep ” stront-vlek

   2. Kees Modaal

    @Redactie: Wanneer wordt de trol Wesley eindelijk van de site geweerd. Er komt niets fatsoenlijks uit. Alleen maar getrol en gelieg.

    1. Isengrijn

     Kees Modaal:

     (Wanneer wordt Wesley eindelijk van de site geweerd)

     Vorrige week nog, Kees. Even op blijven letten.
     De meeste van de reaguurders worden wel eens geweerd, linksom of rechtsom. Jij misschien ook wel een keer, je weet maar nooit.
     Welkom op DDS Kees!
     🙂

     1. Bosche draak

      Niet zo zwetsen sjagrijn, als kabouter Wesley een piek kreeg voor elke keer dat die debiel werd weggestuurd kon hij z’n eigen site + personeel financiëren!

 10. ko vadis

  Misschien dat “kont” Kardashian een Al Jolson complex heeft?

 11. Kees Modaal

  Domme Kim ‘denkt’ dat zwarte Piet het zelfde is als de Amerikaanse blackface. Domme Kim zou trol op DDS zijn als ze Nederlands kon lezen en schrijven.

 12. Rosasolis

  Jammer dat de Zwarte Piet discussie is naar Amerika overgewaaid. Hopelijk zal een aantal Nederlanders reageren naar internet sites en kranten die ons als als racistisch bestempelen. Ik ga ook een mail steuren naar een of twee sites, om aan de Amerikanen uit te leggen dat volgens de legende van Sinterklaas is Piet geen slaaf-jongen. Hij is volgens het bekende verhaal de helper van de Sint, die een heel oude man is.
  En hulp nodig heeft om cadeautjes uit te delen. Dat Piet zwart is, is alleen toeval. Misschien kon de Sint geen blanke jongen vinden om hem te helpen.
  Dit doet me aan het geval van componist L. van Beethoven denken. Die van Nederlandse afkomst was. Hij kon geen enkele violist in Wenen vinden die zijn viool concerto wilde spelen. Het zou “te moeilijk” zijn. Dus Beethoven vond een jonge
  kleurling afkomstig uit de Nederlandse Antillen om als eerste dit prachtige concerto te spelen. En als dank hiervan heeft hij 2 prachtige sonata’s voor deze jonge donker virtuoso geschreven: de belende Fruhling Sonata en de Kreutzer Sonata.
  Ik had vroeger een donker leerlinge zang, met een mooie stem. Die ook een sprankelende personaliteit had. Zodat ik haar enkele dagen voor Sinterklaas durfte te vragen wat zij van Zwarte Piet vond? Zij lachte hartelijk, en zei gezellig hoor, maar
  waarom zijn er zoveel pieten met blauwe ogen?!

  1. Wesley Benbow

   “Dat Piet zwart is, is alleen toeval. Misschien kon de Sint geen blanke jongen vinden om hem te helpen.”

   Geestig.

   1. logisch denken2

    geestig ? een werkwoord en affriye is vertrokken met al zijn symphatisanten stront-vlek. Ik kan de humor niet vatten van die mentaliteit

 13. Rud56

  Tja Teun, de zwakzinnigen krijgen meer en meer de overhand, mede dankzij verachtelijke overheden en overheid die dit allemaal (financiel) faciliteerd en faciliteerde, mede dankzij een manipulerende media.

  Zwakzinnig ja, want dat ben je als je in Zwarte Piet een racist ziet! Maar het is de huidige tijdgeest waarin gestoorden en parasieten hun gang kunnen gaan, met de afbraak van Nederland en zijn tradities.

 14. Rud56

  Wellicht moet die Amerikaanse domme doos eens naar Opsporing Verzocht kijken of onze gevangenissen bezoeken, dat is pas verontrustend. Of nee, moet ze maar niet doen, anders zijn we ook hierin rascistisch!

  1. Wesley Benbow

   racistisch

   1. Rechtsaf

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

 15. Michael

  De conclusie van deze hilarische karikatuur op een opinie stuk is, zolang je snoepjes uitdeelt en vrolijk doet, ben je niet racistisch.

  Ik kom niet meer bij.

  1. Bosche draak

   Prima, laten we je lekker liggen

 16. AS210854

  Het uiterlijk wat haar het meeste boeit is haar eigen uiterlijk, dat nl kassa, maar volkomen oninteressant.

 17. Duckday

  We hebben die tegenstanders altijd met liefde ontvangen en op genomen in Nederland.
  Ben je het er niet mee eens ga dan naar een land waar je je gram kunt halen
  Piet is zo lang ik dat weet altijd een kindervriend die zorgde dat er een lacht op het gezicht van dat kind kwam Het gezeik om maar steeds te roepen discriminatie is een stok achter de deur van die personen die hun zin willen door drammen want niks is er meer goed in dit land wat zeer vreemd is want je hebt het zelf in de hand als je hoger op wilt komen maar stop nu eens eindelijk met zielig te doen dat je achter gezet wordt wegens een kleur of afkomst dat heb je zelf in de hand

 18. Heras

  Het zijn ordinaire types uit amerika die dit weer aangrijpen om zich te profileren. Kim K., wordt door de schrijver een artiest genoemd.
  Artiesten presteren iets, Kim is alleen maar rijk en ordinair. En dan heb je die rappers, die geen muziek maken maar een podium krijgen om hun vuil uit te braken.
  Moeten we het daarvan hebben?

 19. merlot

  Zou Kim dit Iraanse tafereeltje ook “disturbing” vinden?

  ht*ps://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nowruz_2018_in_shops_and_malls_of_Kish_(1396122713394466813666514).jpg

 20. merlot

  “Iraanse ‘Zwarte Piet’ wordt wél beschermd door de VN

  Niet alleen Nederland kent een Zwarte Piet. Ook in het Midden-Oosten verschijnt een soortgelijk figuur één keer per jaar in de straten. De VN heeft deze Hajji Firuz al uitgeroepen tot een beschermde traditie. Nederland is in alle staten na het pleidooi van VN-rapporteur professor Verene Shepherd om het sinterklaasfeest af te schaffen.”

  ht*ps://www.ad.nl/binnenland/iraanse-zwarte-piet-wordt-wel-beschermd-door-de-vn~a21e1e8f/

  1. Wesley Benbow

   Het is niet eerlijk, merlot.

   🙂

   1. merlot

    De trol probeert het te ridiculiseren, maar hier blijkt wel degelijk uit dat de VN met twee maten meet.

    En dat lukt alleen maar omdat het westen, deels door een misplaatst schuldgevoel, zich van alles en nog wat aan laat leunen.

    1. Wesley Benbow

     Merlot heeft zich nog niet afgevraagd of de culturele context van van Iran en Nederland misschien een ietsiepietsie verschillend is.

     Voor zijn oriëntatie: racisme moet altijd uit de sociale en culturele context worden begrepen.

     1. merlot

      De trol heeft er twee uurtjes over gedaan om een niet-concreet en volkomen kansloos antwoord te formuleren.

      “Firuz speelt vooral in Iran een grote rol tijdens de viering van het nieuwe jaar volgens de Perzische Kalender, rond 20 maart. De zwartgeschminkte figuur met felrode lippen is gehuld in rode kleren. Hij speelt tamboerijn en zingt voor kinderen en hun ouders. Er zijn enkele verklaringen voor Hajji Firuz. Een verklaring luidt dat de figuur stamt uit de tijd dat zwarte slaven door de steden trokken om te zingen voor de bevolking. In 2009 werd het feest vermeld op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. In 2010 werd de feestdag ook erkend door de VN. Daarmee wordt hij beschermd door de VN.”

     2. Rechtsaf

      waar bemoeid wesley zich eigenlijk mee?

 21. Lefty

  Voor mij mogen ze zwarte piet ook groen verven. Het is maar een kleur.

 22. Michael M

  Zwarte Pieten feest en Sinterklaas begon al in 1923 in Nederland. Het wordt totaal 96 jaar gevierd en ineens als een stoomversnelling moet het feest heel snel weg. Zwarte Pieten zijn geen bruine pieten, want dat is pas rasisme. Straks als er alleen nog maar roetveegpieten rondlopen zal er een nieuwe kick out groep komen dat Sinterklaas volledig verbiedt en zo zal alle Nederlandse feesten plaats maken voor nieuwe feesten uit niet westerse culturen. Nederland moet plaats maken. En dat willen ze versnellen door wereldwijd andere landen ermee te laten bemoeien. Zolang je zegt dat brood slecht is en kankerverwekkend dan gaan de meesten het geloven als je het maar blijft herhalen. Zeg nu eerlijk: Die Roetveegpieten dat zijn toch net afgelikte pieten in een carnavals optocht. Dat ziet er toch niet uit. Het aanwakkeren rondom het Sinterklaasfeest en de pietendiscussie is gekomen door cheppard dat in de VN resolutie zat. In plaats dat zij zich ging druk maken om hongersnood en oorlogen in de wereld vond ze het belangrijker om zich bezig te houden met een kinderfeestje. En zo ging het als een vuurtje. Zolang je maar gelooft dat iets slecht is ga je erin geloven.

 23. Michael M

  Merlot , dat klopt ook. In het Midden-Oosten kennen ze inderdaad een zwarte piet. Maar figuren als Wesley Benbow voorheen de oude nicknamen Nick Noppen en Mezzadra welke zichzelf ontzettend haat haat daarmee ook anderen. Kijk maar hoe hij op anderen reageert en zuigt. Hopelijk stapt ie een keer van zijn uitkering af om eens echt te gaan werken in plaats van handje op te houden om belastinggeld te ontvangen van keihard werkende Nederlanders. De militaire dienstplicht weer invoeren en types als die Mezzadra het leger in trappen.

  1. Mart

   Beslist NIET in het leger laten… dit is het soort dat een mês/bajonet steekt in de ruggen van jullie soldaten.

 24. Michael M

  Heb je al de volgende feest in gedachten wat afgeschaft kan worden Mezzadra Benbow ??

 25. Vrijedenkert

  Snol Kardashian die haar reet laat vullen met rotzooi om hem uit te laten dijen en haar geld verdiend met dom zwetsen op internet kun je niet serieus nemen!
  Ook zou madam zich niet moeten bemoeien met Nederland, hou wij hier onze tradities willen vieren gaat haar geen ene zak aan, voorts kan ze zich beter bemoeien met haar eigen land waar genoeg mis is…

 26. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Tsjonge jonge!!!!!!! waar bemoeit Kim Kadaverbak zich mee???? Zonet in RTL Bullshit Peter ‘links politiek correct’ de Vries hij zei mark my words over 10 jaar is het afgelopen met zwarte Piet. Ja!!!!! in de Randstad, maar niet in de provincie, en Peter is ook zo’n Randstedeling die wijkt voor links terreur. Provincialen laten zich niet kennen. Als je niet tegen tradities kan dan lazer je maar op. Als het aan die Anti pieten Clan ligt is er over 10 jaar helemaal geen Sinterklaas feest meer en gaan ze seiken over kerstmis, Sint Maarten, Pasen en Pinksteren. Wat Fortuyn destijds al treffend zei : “De vijfde colonne van mensen die het land naar z’n verdommenis willen brengen. Peter R de Vries hoort daar ook bij, seiken om het minste en geringste. Een incasseringsvermogen van een moslim, een extreem kort lontje. Wat dat betreft is de hardrockband Kiss net op tijd met pensioen gegaan anders hadden ze daar ook problemen van gemaakt over wat vooral bassist Gene Simmons uitbeeld ; de Demon die vuur en bloed spuugt. Wie weet wat die vijfde colonne daar nou weer achter had gezocht.

 27. Vrijedenkert

  Sinterklaas Paramaribo…
  https://youtu.be/JZYoFzjh47I

  Sinterklaas Aruba
  https://youtu.be/tTXTcqkXMbk

  Sinterklaas Curacao
  https://youtu.be/jERXmmrY8HE

  Sinterklaas Bonaire
  https://youtu.be/p7xqn1nhVBI

  Sinterklaas De Molukken: Ambon
  https://youtu.be/0bKk7bCTh4o

 28. Bes Tolen

  Zwarte Piet wordt nu eenmaal zwart van de schoorsteen, zo vertelde familie mij vroeger. Die Kardashian en hoe ze meer heten, kun je boycotten dus geen cent aan besteden. Dan doe je iets.
  Het valse sentiment, dat achter alles kwaad ziet wat met blanken te maken heeft, komt uit Amerika en eigenlijk nog eerder vanuit Europa, het waren migranten, wordt al te graag gevolgd door lieden, die wel graag anderen lasteren. Het soort uitverkoren boven anderen verheven volk wat ze zich voelen, bestaat niet en hun hufterige kwalijke stellingnames verpesten alleen maar menselijke verhoudingen. Dat is juist racisme. Maar volgens het multiculturalisme heeft één partij altijd gelijk en dat is de aangewezen onderliggende partij. Aangewezen volgens het opgestelde schema. De uitvinders willen nooit wijs worden maar wel altijd boven de wet staan, altijd anderen kleineren, belasteren, achtervolgen en overal hun slaatje uit slaan. Nee, leuk zijn ze niet wel vals en gemeen.
  Het lijkt me dus hetzelfde soort volk, dat op alle mogelijke onderwerpen racisme verdenkingen hebben. Door dom niet na te denken en volslagen gebrek aan kennis van het onderwerp wat kwalijk is te nemen, krijgen de hufters nog veel steun ook.
  Maar wat moeten al die lui hier eigenlijk, die zo misselijk zijn tegenover de mensen hier?

 29. Mart

  Tja als je van huis uit een minderwaardigheidcomplex hebt mee gekregen,valt het niet mee om je aan te passen aan een andere cultuur.IK voelde me ook niet op mijn gemak hier tussen al die”gekleurde mensen”, die mij alsmaar ”alleman(mof dus) blijven noemen, maar ik bem er nu aangewent.Mijn advies aan de negers;pas je eens aan of rot op.(als ik de”n” aantik,komt er een”m” soms, dus taalkundigen hier niet over gaan mekkeren,Mart uit Brasil.

 30. Original NL

  Ja Kim..en buiten “black piet” hebben we ook honderdduizenden andere “blacks” rondhangen in nederland..idd zeer verontrustend!

 31. Nyca k

  Sorry hoor, maar ik vind niet dat zij zich ermee mag bemoeien. Zij met haar fake alles. Ze kan de pot op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.