Belachelijk! Intocht Den Bosch verstoord met rookbommen

Den Bosch kwam akelig dicht bij rellen tijdens de intocht van Sinterklaas vandaag. Pro- en anti-Zwarte Piet-demonstranten stonden gescheiden van elkaar maar toch werden er rookbommen in de demonstrantenvakken gegooid. Een paar honderd agenten waren op de been.

De Brabantse hoofdstad leek even het strijdtoneel te gaan worden waar ‘de pietenkwestie’ zou worden beslecht. Honderden agenten stonden paraat om de busladingen Kick Out Zwarte Piet-demonstranten te kunnen scheiden van de pro-pietengroepen. Die laatste riepen ‘Schaam je kapot!’ naar het KOZP-vak. Enige tijd later vlogen de rookbommen in de rondte, gegooid door pro-piet-betogers. Voetbalsupporters probeerden bij de anti-piet-demonstranten te komen maar dit werd verijdeld.

Beide kampen waren gefrustreerd. Ze mochten niet te dicht bij de route komen. Ondanks dat ze redelijk centrale plekken kregen toegewezen, zat er toch nog zo’n 15 meter tussen hen en de route.

En zo is het wéér het pro-pietenkamp dat negatief in het nieuws komt. Er lijkt een soort onheilige alliantie te zijn ontstaan tussen liefhebbers van de traditie, die snappen dat anti-piet-betogers een (Randstedelijke) minderheid zijn die hun wil op probeert te leggen, en lomp hooliganvolk dat zich alleen relevant denkt te kunnen maken door te gaan rellen. Dit fenomeen zien we op meerdere plekken in Nederland (vorig jaar Eindhoven, dit jaar ook Apeldoorn).

En het vervelende is dat zelfs als zijn het totaal verschillende groepen (met misschien hetzelfde doel), in de media worden ze op één hoop gegooid en zijn het ‘pro-piet-betogers’ die binnen de kortste keren te boek zullen staan als boze witte blanke racistische mannen. De oplossing zit hem in het actief distantiëren van de hooligans of hooligans bewustmaken van het effect van hun gedrag. Iets wat ik niet zo snel zie gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Michael

  “in de media worden ze op één hoop gegooid” over de pro-piet demonstranten

  Even daarvoor…

  “anti-piet-betogers een (Randstedelijke) minderheid zijn die hun wil op probeert te leggen” over de anti-piet demonstranten.

  Even serieus Wout, lezen jullie je stukken voordat je op “send” drukt? Denk jullie na? Of is het allemaal 1 grote grap?

  Wat mij betreft vooral niets veranderen! Ik lach me voorlopig rot op deze relatief saaie zondag. Jullie zijn ik vorm!

  1. Top

   Het is, wat wij noemen, een mollenbonenvreter. Die snappen het vaak, op een verkeerde manier.En ja, hij is pas 27 jaar, dus hoop ik, dat het nog wel een keer goed komt!

 2. Wesley Benbow

  “En zo is het wéér het pro-pietenkamp dat negatief in het nieuws komt.”

  Ja, dat is voortdurend het geval.

  Het zou ons aan het denken moeten zetten.

  1. Rechtsaf

   wesleuy is nogal dom..

  2. Agios

   Met dat denken, hoef je niet veel tijd in te ruimen. Binnen no time is dat walnootje gevuld. Met wat je voortdurend hier rondkakelt, kun je beter ophouden nog enige tijd te proberen of dat denken nog lukt.

  3. logisch denken2

   ik heb al nagedacht stront-vlek

   — subsidie aan kozp stopzetten
   — demonstratie verbod voor ALLE demonstraties op de dag van intochten

   probleem helemaal opgelost en de opportunisten van kozp moeten een betaalde baan zoeken om hun onzin te promoten.

   Ben nieuwsgierig naar de werkgever die de mafkezen van de grauwe eeuw en kozp in dienst wil nemen. Zal wel bij een uitkering blijven denk je niet stront-vlek ?

   1. Bolkestein

    Ik zeg: Doen!

  4. Job Jansen

   Grof geweld is in deze toegestaan. De democratische weg is reeds bewandeld, grote meerderheid voor zwarte piet. De uitkomst was de roetveeeg Piet.

   1. Mariposa78

    Troll Alert!

 3. Jack Flash

  Vooral zo doorgaan zou ik zeggen.Totdat straks een of andere dronken leipo een “heavy actie” onderneemt.
  Dan is men geschokt en zal het neergezet worden als een actie van “extreem rechts”.Dan kunnen de linkse trollen hier weer smilies plaatsen en geilen op hun “gelijk”
  Het wordt bewust uitgelokt en read my lips; Zoiets gaat gebeuren.
  Nee Mezza, Jack erkent de aanwezigheid van extreem rechts niet,althans niet in Nederland maar je kunt natuurlijk wel de kat op het spek binden.

  1. Wesley Benbow

   “Dan kunnen de linkse trollen hier weer smilies plaatsen en geilen op hun “gelijk”

   De feiten staan inderdaad aan de kant van de ‘linkse trollen’ . Ik snap dat dit bijzonder irritant is.

   1. logisch denken2

    de feiten aan de linkse kant van de trollen ?
    blaten dat zwarte piet racistisch is mag je geen feit noemen maar een mening.

    je subjectieve gelul komt niet in buurt van een feitenrelaas stront-vlek

    je bent inderdaad irritant , een stoorfactor tijdens discussies , een klein kind die papa zijn aandacht vraagt tijdens een gesprek. Een echte tar-rel dus

    1. Mariposa78

     Logisch denken2 dat heb je juist gezien.
     blaten dat zwarte piet racistisch is mag je geen feit noemen maar een mening een mening die nergens op gebaseerd is.
     Ze kunnen niet eens 10 redenen noemen waar om het wel zo is, ja 1 omdat hij gekleurd en daarmee houd het dan ook op.

    2. Mariposa78

     Het was fantastisch om te zien hoe veel Bossche minderjarigen kinderen hun middelvingertje uit staken naar al die demonstranten.
     Die Ghanees ging zeiken of er niets aan gedaan kon worden hahaha.
     NEE.

     1. Kim Verlouw

      De toekomst.

  2. Piet51

   @Jack Flash
   “Jack erkent de aanwezigheid van extreem rechts niet, althans niet in Nederland, maar je kunt natuurlijk wel de kat op het spek binden.”
   Maar dat kan alleen als er een kat en spek zijn en die kat houdt zich voorlopig nog even gedeisd. In politieke taal zeg je m.i. eigenlijk, dat extreem-rechts (de kat) er is, de aanleiding voor rellen (het spek) ook, maar nu het wachten op de confrontatie is.

   Voor je reageert, je moet me niet altijd heel serieus nemen! Dat doe ik zelf ook niet.

 4. Rud56

  Wellicht zou het goed zijn als die blanke anti-pietlui eens niet meer de hasj, coke of herione zouden gebruiken. Kunnen ze weer helder gaan denken, alles goed relativeren.
  En die zwarte anti-piethaters, ach, geef ze kraaltjes en spiegeltjes, werkte een honderd jaar geleden ook goed.

  1. Wesley Benbow

   Uit de bijdrage van Rud56 blijkt dat de pro-Pietenbeweging vaak wel degelijk door racistische gevoelens wordt beheerst.

   Een beter argument voor de anti-Pietenbeweging is bijna niet te bedenken.

   1. Stopperspil

    @mezzadra. Het grootste deel van de antipieten is blank. Die lui denken dat ze goeie mensen zijn door zich samen met de gekleurde tegenstanders te keren tegen het vermeende racistische karakter van Zwarte Piet. In de provincie – en daar hoort Den Bosch toe – willen ze dat soort gezeur niet. En dan is er altijd wel een groep voetbalsupporters die van zich laat horen met wat heen-en-weer-geschreeuw en -gezang. Daarbij speelt racisme totaal geen rol. Dat maken KOZP en sommige reageerders op dit forum er van.

    1. Wesley Benbow

     Kijk gewoon even naar de bijdragen van de pro-Pieters op dit blog, Stopperspil: “En die zwarte anti-piethaters, ach, geef ze kraaltjes en spiegeltjes, werkte een honderd jaar geleden ook goed.”

     Je kunt toch onmogelijk ontkennen dat in die kringen racistische gevoelens meer regel dan uitzondering zijn?

     1. Stopperspil

      @mezzadra. U begrijpt niet dat u met uw neerbuigende commentaren dit soort reacties uitlokt. Van mij zult u deze niet lezen. Maar, als uit onderzoeken blijkt dat op z’n minst 71 procent van de Nederlanders voor het behoud van Zwarte Piet is dan houdt u vol dat ZP zal en moet verdwijnen. En u neemt elke gelegenheid te baat om de pro-pieten te criminaliseren. Ik stel me teweer omdat voorstanders van Zwarte Piet als racisten worden beschouwd. Is 71 procent van de Nederlanders racist? Waanzin.

     2. Wesley Benbow

      De vraag of Zwarte Piet wel of niet zou moeten verdwijnen is wat mij betreft niet alleen een kwestie van meeste stemmen tellen. Als een minderheidsgroep zich gekrenkt voelt en een meerderheid heeft daar geen last van lijkt me dat toch een goede reden om Zwarte Piet door de roetveeg-Piet te vervangen.
      In een beschaafde rechtsstaat houden we namelijk rekening met minderheden.

     3. Stopperspil

      @Mezzadra. Ik ben niet van plan rekening te houden met een minderheid die mensen die anders denken over Zwarte Piet uitmaakt voor racist. Ook die eeuwige slachtofferrol van deze lui staat me tegen.

     4. Wesley Benbow

      Houd dan maar rekening met de mensen (en kinderen) die zich serieus gekrenkt voelen door Zwarte Piet en er ook voor worden uitgescholden.

      Of meen je dat die mensen niet bestaan?

     5. logisch denken2

      Je ken mensen niet uitschelden voor zwarte piet want zwarte piet is geen scheldwoord kaffer. Kaffer wel zodat je daar de betekenis van kan opzoeken stront-vlek. Wat ben je een misselijke hufter om te stellen dat zwarte piet een scheldwoord is !

     6. ikweetwatikwil

      Een kleine minderheid Wesley zijn beroeps gekwetsten. Daar kun je in een beschaafd land geen rekening mee houden. Misschien moeten die beroeps gekwetsten eens leren om zich aan te passen en zich beschaafd te gedragen. Ze kunnen niet verwachten dat we onze cultuur verloochenen omdat zij aan een minderwaardigheid complex lijden. Groei op en pas je aan .

   2. Rechtsaf

    nee wesley, je liegt, zwarte piet wordt door racisten racistisch door smerige racisten als jij..

 5. Kim Verlouw

  Ik denk niet dat Wim H. uit Den Haag (Laan van Poot) Wesley Benbow is.

  Er zou binnenkort een journalist naar Den Haag moeten gaan om dit te verifiëren.

  Dat is nodig omdat WH op de hoogte gebracht moet worden dat hij wel eens gevaar kan lopen door de pesterijen van Wesley.

  1. Vlaswiek

   🙂

 6. fusilier

  Mooi zwart is niet lelijk zeurpiet.

 7. Heras

  Ze zouden eens de geldstromen van die kickout , antifa gekken eens moeten onderzoeken: wie financieert hen? Daar ben ik wel benieuwd naar.
  De rust keert weer als dat gezeur van links ophoud, met hun eeuwige “discriminatie” “geframe.

 8. Michael M

  Lazen we net iets van een Wesley Benbow? Onee, Ik vergis me. Dan heb ik niks gezien. Wesley Benbow de oude Nick Noppen en Mezzadra. Haha…

  1. Wesley Benbow

   Jammer, Michael M, je komt hier slechts om te trollen.

   Filter.

   1. logisch denken2

    filter ? hahahahaha , sukkel je hebt al tientallen malen aangetoond dat je op koffie na niets te filteren hebt stront-vlek.

    Je lijstje is kennelijk wat verstrooid tar-rel

 9. Jack Flash

  Piet 51@ Ik zeg dus ook dat het als zodanig(extreem rechte) neergezet zal worden.

 10. merlot

  En dan nu even een uitstapje naar het racistische Iran:

  ht*ps://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nowruz_2018_in_shops_and_malls_of_Kish_(1396122713394466813666514).jpg

  1. merlot

   “Iraanse ‘Zwarte Piet’ wordt wél beschermd door de VN

   Niet alleen Nederland kent een Zwarte Piet. Ook in het Midden-Oosten verschijnt een soortgelijk figuur één keer per jaar in de straten. De VN heeft deze Hajji Firuz al uitgeroepen tot een beschermde traditie. Nederland is in alle staten na het pleidooi van VN-rapporteur professor Verene Shepherd om het sinterklaasfeest af te schaffen.”

   https://www.ad.nl/binnenland/iraanse-zwarte-piet-wordt-wel-beschermd-door-de-vn~a21e1e8f/

 11. Jack Flash

  Kim verlouw@.Je zegt iets waar ik vd week ook even aan dacht…

  1. Politiek Profeet

   Nederlandse normen/waarden/cultuur en gewoontes dienen ten alle tijden beschermd te worden, dus gewoon de beuk erin als er nsb,ers van welke kom-af dan ook zich hiertegen uiten…

 12. J.Rademaker

  Het moet dat kleine kots groepje enorme voldoening geven dat zo weinigen de samenleving kunnen splijten.

  1. Wesley Benbow

   Als een klein groepje zo’n breed gedragen maatschappelijk effect weet te bereiken hebben ze kennelijk een heel goed punt.

   1. Bijenzwerm

    Lalala

   2. Bolkestein

    Welk breed gedragen maatschappelijk effect? Dat de samenleving die met ons belastinggeld gesubsidieerde en door Soros gesponsorde SJW’s kots- en kotsbeu is? Dat klopt. En aan KOZP wordt dezelfde status toegedicht als aan delinquenten met kinderen. En zoals wij weten zijn die niet geliefd. Niet in de bajes, niet in de eigen woonbuurt.

    1. Piet51

     @Bolkestein
     Weer Soros??? Hij schijnt inderdaad een paar centen aan KOZP geschonken te hebben in het kader van zijn anti-rascisme programma. ”
     Vrij naar de Volkskrant: Soros, na Bill Gates de grootste filantropische kapitalist ter wereld, ondersteunt wereldwijd democratische bewegingen. Maar hij wordt in extreemrechtse kringen zonder omwegen antisemitisch bejegend. Trump en sommige aanhangers doen het wat bedekter door hem te kwalificeren als een linkse activist die de macht in de wereld in handen heeft. Dit soort retoriek heeft volgens de Amerikaanse Anti-Defamation League een eeuwenoude antisemitische ondertoon. ADL verricht al jaren internationaal onderzoek naar haat jegens Joden: “Mensen uit rechtse hoek die Soros demoniseren, beseffen misschien niet altijd dat ze dog whistles fluiten naar antisemieten. Zij moeten onder ogen zien dat ze extremisme kunnen legitimeren met hun woorden.
     Dat geldt wat mij betreft ook voor DDS.

     1. Rammstein

      Als je die antisemitische kapstok nu even vergeet Piet51, zul je toch moeten beamen dat Soros aan de meest uiteenlopende activistische clubjes doneert. Dat heeft niets met filantropie te maken, maar alles met de dubbele agenda en extreemlinkse antifa-insteek van die slang.

     2. logisch denken2

      welke rechts hoek linkse mafklapper ? rechtse politiek bestaat niet in Nederland malle pietje of heeft de NVU in alle stilte wat zeteltjes geroofd ?

     3. Piet51

      @logisch denken
      Ikzelf had het niet over “rechtse hoek”, want dat was de ADL, die ik citeerde.

      Rechtse politiek bestaat niet in Nederland? Gelukkig ben jij de enige die dat beweert. Een onderbouwing durf ik niet te vragen. Gelukkig bestaat rechts. Dat kan extreem en extremistisch, maar zeker ook fatsoenlijk en eerlijk rechts, zoals bijvoorbeeld VVD, SGP en op een aantal thema’s CU, CDA. En ook FvD en PVV zijn voor mij hoofdzakelijk rechts en zelfs regelmatig met een fatsoenlijke signatuur.

     4. Piet51

      @Rammstein
      Kijk eens naar de definitie van filantropie. Soros schenkt vanuit zijn mens- en wereldbeeld, geld aan organisaties die gericht zijn op het verbeteren van de wereld. Dat betekent, wederom in de visie van Soros, anti-rascistisch, armoede-bestrijding, gericht op verbetering van de levenskwaliteit, ontwikkeling van mensen en volken. Daar is Soros op uit en hij doet dat heel open, dus geen dubbele agenda en tegen de verdrukking, o.m. van Orbàn, in.

     5. Rammstein

      Natuurlijk Piet, als je alles vanuit het mens- en wereldbeeld en de visie van Soros bekijkt, is het allemaal OK.

      Met dezelfde argumentatie kun je stellen dat Hitler ook een filantroop was: diens visie was ook gericht op armoedebestrijding, gericht op verbetering van de levenskwaliteit en ontwikkeling van mensen en volken.

      Piet51, misschien ben je wel een vooringenomen, domme zwetser.

     6. Piet51

      @Rammstein
      Weet je wat is, Rammstein. Je begint een gedachtewisseling, altijd boeiend en nuttig. Daar gaat het hier toch om, niet? maar dan sluit je af met Piet51, misschien ben je wel een vooringenomen, domme zwetser.” En zo slaag jij en anderen vaak ook, erin om met een paar woorden elke poging tot uitwisseling van ideeën en visies de mond te snoeren. Bedoel je dat echt zo, dan pas ik verder. Was het een slip of the pen, dan wil ik met plezier overwegen om te reageren. Het is helemaal aan jou.

     7. Rammstein

      Waar het om gaat Piet51, is dat extreemlinkse malloten altijd de neiging hebben zich geheel in te leven in de ander, alles te zien vanuit het standpunt van de ander. Maar natuurlijk alleen als het in hun deugstraatje past. Dus wel als het om de ‘filantroop’ Soros gaat, maar niet als het om pakweg een Hitler gaat, terwijl die vanuit zijn optiek ook met een revolutionaire omwenteling bezig was.

      Dat vind ik dom, eenzijdig, dramaqueen-achtig gezwets en dat benoem ik ook als zodanig.

      Soros is een activistische globalist met een Antifa-achtige agenda.

     8. Piet51

      @Rammstein
      Dank voor je wat beter te verteren reactie. Maar extreem-linkse malloten ken ik niet en kan ik dus ook niets over zeggen. Ik ken wel heel veel mensen die het beste met de samenleving en de wereld voor hebben. Dat zijn serieus linkse mensen en serieus rechtse mensen. Hun doelen komen grotendeels over4een, alleen de weg ernaar verschilt. En weet je, Rammstein, als je over de weg naar dat gezamenlijke doel een serieus gesprek voert, met interesse in elkaars visies over die weg, wordt het altijd interessant en soms zie je ineens dat je op hetzelfde uit bent en de weg ernaar toe niet principieel verschilt. Dan ben jet het zomaar, plotsklaps, bijna eens. Hier op DDS gebeurt dat heel soms, als je er tenminste open voor staat.
      Extreem-linkse en extreem-rechtse mensen, laat staan extremisten van beide zijden, komen nooit zover, omdat ze zich een serieuze, onderbouwde andere mening niet kunnen voorstellen, die soms zelfs helemaal niet zien.

      Je stelt Soros gelijk aan Hitler. Dat kan alleen maar betekenen, dat je kennis van beiden tekort schiet. Uitgesproken intenties kunnen op elkaar lijken, maar kijk vooral ook naar de daden.

     9. Rammstein

      Piet51, ik stop de discussie met je. Je dominees-toontje bevalt me niet, je opgeheven wijsvingertje niet en je hele doordesemde extreemlinkse visie niet.

      Als jij denkt dat ik Soros gelijk stel aan Hitler ben je nog ver verwijderd van begrijpend lezen. Ik vind je een megalomane windbuil en de energie van het reageren niet waard.

     10. Piet51

      @Rammstein
      We verschillen blijkbaar van mening over de definitie van links-extremisme. En de vorm van mijn reactie beleef je als een domineestoontje. Dat zou kunnen, maar waarom wil je zo niet aangesproken worden?

      Ik schreef, dat Soros schenkt aan organisaties die gericht zijn op het verbeteren van de wereld, dat is in zijn visie anti-rascistisch, armoede-bestrijding, gericht op verbetering van de levenskwaliteit, ontwikkeling van mensen en volken. Jij schrijft vervolgens, dat Hitler dan ook een filantroop was: diens visie was namelijk ook gericht op armoedebestrijding, gericht op verbetering van de levenskwaliteit en ontwikkeling van mensen en volken.” Dan maak je geen verschil tussen Hitler en Soros, toch? Ik ben er niet van overtuigd niet-begrijpend te lezen.

      Overigens kun je veel beter naar de daden van Soros en Hitler kijken, want dan was je niet tot je idiote vergelijkingen gekomen. Soros schenkt wereldwijd geld aan initiatieven die passen bij zijn doelen. Hitler was uitsluitend gefocust op Duitsers en dan nog niet eens alle Duitsers en schuwde geen enkel middel. Hoe hij over extreme geweldsmiddelen dacht, weten we allemaal.

 13. Jack Flash

  J.Rademaker@.
  Het is net als brandstichting.Het aanstekervlammetje is klein en de
  brand is groot en de schade is rampzalig.
  De pyromaan komt erbij klaar.

  Een verschil is er wel.Kozp krijgt er geld voor.

  Het is treurig en bizar.

 14. Bolkestein

  Tijd en plaats voor demonstranten niet op de looproute op het moment van de intocht, maar ver buiten bereik van kinderen, doet wonderen. Dan geeft niemand aandacht aan ze.

 15. Anchri

  Hahahahaha……die koppen op die foto! Dat zijn echte zeur(zwarte)pieten. Ze maken wel reclame voor zichzelf. Ik zeg: in de zak met die lui en met de boot naar verweggistan. Doeidoei.

 16. Jack Flash

  Die misselijke arrogante koppies al.
  Een normale vent krijgt er zin van om te meppen.Bah!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.