Hans de Boer van VNO-NCW pakt hallucinante VVD aan "zijn wel een beetje van het padje"

Geen categorienov 17 2019, 14:00
De VVD is op het moment "van het padje af" aldus VNO-NCW voorzitter Hans de Boer. Eerder liet de organisatie van De Boer weten het kabinet aansprakelijk te willen stellen voor de economische uitval door de stikstofcrisis: duizenden bouwprojecten stonden lange tijd stil en veel arbeidsuren zijn verloren gegaan. Dat de voorman van VNO-NCW de VVD nu hard aanpakt bij Buitenhof is daarom in lijn der verwachtingen.
Afgelopen jaar waarschuwde De Boer nog voor 'klimaatwerklozen', die het gevolg kunnen zijn wanneer de politiek niet oppast met de wet- en regelgeving die zij doorvoert.
Nog niet een jaar later blijkt de voorspelling van De Boer uit te komen en strubbelt het kabinet met de juridische problemen die zijzelf heeft gecreëerd. Hierdoor staan nog steeds duizenden projecten 'op slot' en dreigen de eerste stikstoffaillissementen. Dat een man van het bedrijfsleven niet gelukkig wordt van zo'n situatie en zelfs spreekt over een 'confrontatie tussen bedrijfsleven en de politiek' is geheel logisch. Volgens De Boer is de VVD zelfs "van het padje af":
Ook in de peilingen van vandaag "-uitgevoerd door analist Maurice de Hond- bleek de steun voor de VVD af te nemen.
De partij van Mark Rutte verloor maar liefst twee zetels in één week. Precies in de week na het bekendmaken van één van de stikstofmaatregelen, namelijk het verlagen van de maximumsnelheid op de snelwegen. De kiezer is dus overduidelijk niet te spreken over de prestaties van de VVD. En Hans de Boer van VNO-NCW? Die is ook niet zo blij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten