Draaikont Lodewijk Asscher hekelt hoge BTW, maar stemt in de Kamer tegen voorstellen voor verlaging

Tweede Kamerlid en fractievoorzitter Lodewijk Asscher (PvdA), is weer eens betrapt op het spreken met dubbele tong. Zo hekelt Asscher de recente verhoging van de BTW omdat dit ‘de armen het hardst treft’, maar als er een voorstel wordt ingediend door collega’s om de BTW te verlagen dan stemt Asscher tegen het voorstel. Ongetwijfeld dat Asscher goede redenen had voor zijn stemgedrag, maar geloofwaardig klinkt hij niet.

Vandaag kwam Asscher al in het nieuws omdat hij weleens wil proeven aan het burgemeesterschap van Amsterdam, maar of het verstandig is dat de hoofdstad te maken krijgt met een draaiende PvdA’er als opvolger van de falende Femke Halsema is de vraag. In ieder geval kan het niet slechter gaan in de hoofdstad, dus gunnen we Asscher ook zijn ‘leuke kans’. Wellicht dat hij er daadwerkelijk meer van bakt dan Halsema. Maar dat is ook niet zo moeilijk.

Zijn geloofwaardigheid staat echter nu alweer ter discussie. Zo spreekt hij in het openbaar negatief over de recente BTW-verhoging, waardoor de boodschappen van vele gezinnen nog duurder uitvallen dan voorheen. De BTW moet bij elke handelstransactie worden betaald aan de Rijksoverheid om daarmee het privilege te mogen genieten om te eten. Als je niet voldoende geldt hebt om deze belasting op te hoesten dan heb je pech: je kunt dan niets eten.

Overigens doet Asscher het ondertussen uitstekend in de peilingen. Zoals ik vorig jaar al voorspelde op DDS heeft de partij haar ‘pole position verzilverd’ omdat D66 en GroenLinks nog grotere wanprestaties leveren dan hijzelf. Zogezegd is het dus niet echt een prestatie, maar ach, dat mag de pret niet drukken. Asscher kan in ieder geval claimen dat hij de PvdA ‘weer groot’ gemaakt heeft.

Althans in de peilingen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Wesley Benbow

  “Ongetwijfeld dat Asscher goede redenen had voor zijn stemgedrag”

  Daar ga ik ook van uit, Teunis, maar je had het waarschijnlijk te druk om die redenen te achterhalen.

  1. Bas1974

   Jij voert zo ie zo niks uit, dus jij kan zelf ook die rede achterhalen maar vermoedelijk heb je daar het iq niet voor.

 2. ZiggyStardust

  De zoekterm ‘btw verhoging’ levert op de website van de PvdA geen resultaten op. De PvdA zal dus gewoon wel weer met de VVD meegestemd hebben voor een kans in de coalitie volgend jaar. Voor principes moet je dus niet bij de PvdA zijn, zoveel is weer duidelijk geworden, ze waaien met alle winden mee.

 3. Kretoloog

  Het draaien zit bij een PvdA-er in de genen. Neem bv. Wouter Bos, zelfs zijn eigen minister (Vogelaar) werd hoorndol van hem.

  Of Frans Timmermans, weet u het nog? Hij ging voor het voorzitterschap van de Europese Commissie of anders niets. Maar hij is nu gewoon vice, en likt de tenen van zuster Ursula.

  1. ZiggyStardust

   In plaats een roos als logo, kan de PvdA beter een windroos als logo nemen haha.

 4. Ben Venuti

  Je moet toch wel het verstand van een pootaardappel hebben om nu nog op die PVDA te stemmen, maar zij hebben allochtoon stemvee weten te vergaren in de loop der jaren en natuurlijk een vracht demente bejaarden die er nog op stemmen.

  1. Dick Plante

   Het stemvee is vanwege de stikstof crisis al een hele tijd eerder in een ander weiland gaan ” eten “,dat was al toen Wim Kok zijn sociale gezicht had verloren en zich verenigde met de Nederlandse banken maffia

  2. Original NL

   Idd Ben..dit soort praktijken moeten in de verkiezingsstrijd aan de kaak worden gesteld.
   Hoe meer linkse leugens worden doorgeprikt hoe beter.
   Helaas kijkt het gros van de pvda stemmers nog npo…dus uit die hoek komen ze het niet aan de weet.

 5. fusilier

  P.V.D.A. Partij van de allochtoon.

 6. Cycle25

  Bruinhemden partijen, een grotere asbak dan de PvdA bestaat niet.

 7. Politiek Profeet

  Ben je al hersendood stem je op de pvda….

 8. Ted Vreden

  Ik heb geen geld om iets te kopen en betaal dan ook nagenoeg nooit BTW, van mij mag hij naar 50% als de uitkering maar omhoog gaat.

 9. Tman

  “Zo hekelt Asscher de recente verhoging van de BTW omdat dit ‘de armen het hardst treft”
  Dat is een voorschot op de binnenkort losbarstende verkiezingsretoriek van het kartel!

 10. weer opnieuw

  ach wie neemt de regenten van de partij van de ambtenarren nog serieus ? een tijdelijk kwartje , een laatste generale pardon , een laatste kinder pardon , de laatste lasten verhoging enz enz

  smerige achtebakse linkse mafklappers die decennia lang aan het roer hebben gestaan.

  De positie waarin Nederland verkeert is voor een groot deel bepaald door de partij van de allochtonen. Schorem van de bovenste plank

 11. Arbeider65

  Vroeger altijd PvdA gestemd. Tot ik Jan Marijnisen ontdekte en SP ging stemmen. Onder Ascher gaat mijn stem nooit en te nimmer meer naar deze bekakte, draaikont. Wel Rutte de les lezen en geen excuses aanbieden aan zijn kiezers hoe belabberd de PvdA was onder Rutte 2.
  Volgende verkiezingen stem ik Wilders. Want ik wil wel eens goed genaaid worden…..

 12. Bolkestein

  Hij heeft vijf jaar de tijd gehad om dat in het kabinet Asscher/Rutte te kunnen verwezenlijken. Maar liet dat na. En nu moeten wij geloven dat als we nu op hem stemmen hij wel al zijn beloftes gaat waarmaken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.