Draaikont Lodewijk Asscher hekelt hoge BTW, maar stemt in de Kamer tegen voorstellen voor verlaging

Geen categorienov 30 2019, 16:00
Tweede Kamerlid en fractievoorzitter Lodewijk Asscher (PvdA), is weer eens betrapt op het spreken met dubbele tong. Zo hekelt Asscher de recente verhoging van de BTW omdat dit 'de armen het hardst treft', maar als er een voorstel wordt ingediend door collega's om de BTW te verlagen dan stemt Asscher tegen het voorstel. Ongetwijfeld dat Asscher goede redenen had voor zijn stemgedrag, maar geloofwaardig klinkt hij niet.
Vandaag kwam Asscher al in het nieuws omdat hij weleens wil proeven aan het burgemeesterschap van Amsterdam, maar of het verstandig is dat de hoofdstad te maken krijgt met een draaiende PvdA'er als opvolger van de falende Femke Halsema is de vraag. In ieder geval kan het niet slechter gaan in de hoofdstad, dus gunnen we Asscher ook zijn 'leuke kans'. Wellicht dat hij er daadwerkelijk meer van bakt dan Halsema. Maar dat is ook niet zo moeilijk.
Zijn geloofwaardigheid staat echter nu alweer ter discussie. Zo spreekt hij in het openbaar negatief over de recente BTW-verhoging, waardoor de boodschappen van vele gezinnen nog duurder uitvallen dan voorheen. De BTW moet bij elke handelstransactie worden betaald aan de Rijksoverheid om daarmee het privilege te mogen genieten om te eten. Als je niet voldoende geldt hebt om deze belasting op te hoesten dan heb je pech: je kunt dan niets eten.
Overigens doet Asscher het ondertussen uitstekend in de peilingen. Zoals ik vorig jaar al voorspelde op DDS heeft de partij haar 'pole position verzilverd' omdat D66 en GroenLinks nog grotere wanprestaties leveren dan hijzelf. Zogezegd is het dus niet echt een prestatie, maar ach, dat mag de pret niet drukken. Asscher kan in ieder geval claimen dat hij de PvdA 'weer groot' gemaakt heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten