Groningse boer Heemstra, verdacht van gijzeling van politieagenten, is weer op vrije voeten

Boer Heemstra werd verdacht van het gijzelen van recherchemedewerkers die zijn erf betraden, maar is nu weer op vrije voeten. De Groninger ontving de recherche op bezoek op zijn boerderij naar aanleiding van het boerenprotest in Groningen, maar wilde niet meewerken aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM). Vervolgens zou Heemstra de speurneuzen die hem bezochten ‘gegijzeld’ hebben, maar de rechter-commissaris spreekt Heemstra nu vrij, via RTV Noord

Het Openbaar Ministerie deed onderzoek naar de stiefzoon van boer Heemstra. De stiefzoon van de Groningse boer zou tijdens het boerenprotest op 14 oktober in Groningen een politiepaard hebben geraakt met zijn trekker. Echter lijkt er weinig van dat onderzoek terecht te komen. Volgens een woordvoerder van het OM is de “voorlopige hechtenis geschorst” van Heemstra vandaag ‘geschorst’, het onderzoek loopt dus nog wel.

Dat betekent echter niet dat Heemstra gerust kan zijn wat betreft de afloop van het verhaal. Mogelijk wacht hem alsnog een proces, maar van welke strafbare feiten Heemstra precies wordt verdacht is eigenlijk wat onduidelijk.

De aanleiding voor het bezoek van de recherche aan de boerderij was de ‘aanrijding van een politiepaard’ door zijn stiefzoon, maar blijkbaar was er niet voldoende bewijs voor een aanklacht aangaande die zaak. We hebben daar tenminste nog niets over gehoord.

Toen de recherche op bezoek kwam zou Heemstra de agenten die hem bezochten vanwege de ‘aanrijding van een politiepaard’ hebben ‘gegijzeld’. Het klinkt allemaal wat ongeloofwaardig en dat Heemstra nu wordt vrijkomt zegt wel iets. Waarschijnlijk krijgt het OM het toch niet voor elkaar om de benodigde bewijzen te verzamelen voor een gerechtelijk proces. Maar wat niet is, kan nog komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. fusilier

  Linkse extremisten trekken een stoeptegel uit de straat,slaan een politie paard buiten westen en gaan vrij uit.

  1. Original NL

   Ja..links komt er mee weg fusilier..maar ja die dragen ook maskers.

 2. Mezzadra

  Laten we hopen dat de schrik er bij die domme boeren nu goed in zit.

 3. fusilier

  Om een boer te beteugelen als dom moet je wel lef hebben.Zoiets zegt meer over jezelf ,als de boer in kwestie

  1. Pauline Kummer

   Begin eerst eens om uw naam goed te spellen. Fuselier, dat had beter gestaan.

 4. Pescador

  Ja links mag ales want het OM en de rechters zijn ook zo links als de pest, en helpen het kabinet wel om ons land verder naar de kloten te helpen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.