Groningse boer Heemstra, verdacht van gijzeling van politieagenten, is weer op vrije voeten

Geen categorienov 09 2019, 18:00
Boer Heemstra werd verdacht van het gijzelen van recherchemedewerkers die zijn erf betraden, maar is nu weer op vrije voeten. De Groninger ontving de recherche op bezoek op zijn boerderij naar aanleiding van het boerenprotest in Groningen, maar wilde niet meewerken aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM). Vervolgens zou Heemstra de speurneuzen die hem bezochten 'gegijzeld' hebben, maar de rechter-commissaris spreekt Heemstra nu vrij, via RTV Noord.
Het Openbaar Ministerie deed onderzoek naar de stiefzoon van boer Heemstra. De stiefzoon van de Groningse boer zou tijdens het boerenprotest op 14 oktober in Groningen een politiepaard hebben geraakt met zijn trekker. Echter lijkt er weinig van dat onderzoek terecht te komen. Volgens een woordvoerder van het OM is de "voorlopige hechtenis geschorst" van Heemstra vandaag 'geschorst', het onderzoek loopt dus nog wel.
Dat betekent echter niet dat Heemstra gerust kan zijn wat betreft de afloop van het verhaal. Mogelijk wacht hem alsnog een proces, maar van welke strafbare feiten Heemstra precies wordt verdacht is eigenlijk wat onduidelijk.
De aanleiding voor het bezoek van de recherche aan de boerderij was de 'aanrijding van een politiepaard' door zijn stiefzoon, maar blijkbaar was er niet voldoende bewijs voor een aanklacht aangaande die zaak. We hebben daar tenminste nog niets over gehoord.
Toen de recherche op bezoek kwam zou Heemstra de agenten die hem bezochten vanwege de 'aanrijding van een politiepaard' hebben 'gegijzeld'. Het klinkt allemaal wat ongeloofwaardig en dat Heemstra nu wordt vrijkomt zegt wel iets. Waarschijnlijk krijgt het OM het toch niet voor elkaar om de benodigde bewijzen te verzamelen voor een gerechtelijk proces. Maar wat niet is, kan nog komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten