Boeren ontevreden met kabinet, gaan morgen actievoeren bij het Catshuis in Den Haag

Geen categorienov 12 2019, 21:00
De boerenorganisatie Agractie heeft zojuist laten weten morgen naar Den Haag te gaan om actie te voeren tegen het kabinetsbeleid aangaande stikstof. Ondanks dat de stikstofcrisis mogelijk al spoedig is opgelost, lijkt het erop dat de boeren willen laten zien dat zij het gestuntel van het kabinet niet pikken. Agractie roept de boeren op om morgen rond 11.15 bij het Catshuis te verzamelen, via NOS Teletekst.
De organisatie Agractie laat weten dat 'de boeren opnieuw hun stem zullen laten horen' in Nederland:

"Opnieuw zullen boeren van Nederland hun stem laten horen door met en zonder tractor naar Den Haag te komen"

Maar dit keer dus mét en zónder de trekker. Dit betekent dat een aantal boeren wellicht alsnog met de trekker reizen en anderen carpoolen in bussen. Hierdoor zal de overlast en het aantal file's waarschijnlijk beduidend minder zijn dan de vorige keren.
Dat is natuurlijk erg slim bekeken van de organisatie Agractie. Hoe prachtig het aangezicht van de rollende trekkers ook moge zijn, de stedelingen in de Randstad lijken zich toch wel een beetje te ergeren aan de enorme voertuigen in hun krappe steegjes. Ook lijken er onder de boeren nog steeds onzekerheden te leven aangaande hun vee. Immers heeft het kabinet -zo ver bij ons bekend- géén harde toezeggingen gedaan aangaande de veestapel.
De manifestatie vindt dus plaats bij het Catshuis waar twee bestuurders van het kabinet Rutte overleggen met een aantal boeren. Maar voor hetzelfde geld staat het binnenhof morgen dus helemaal vol.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten