DDS-exclusief! FVD Amsterdam pakt belachelijk plan aan om nog meer internationale studenten te huisvesten

De organisatie IAmsterdam kwam wel met een heel opmerkelijke promotie: er moeten nog meer internationale studenten naar Amsterdam komen. De organisatie is een reclamecampagne gestart om internationale studenten te trekken, dit terwijl iedereen weet dat Amsterdam een extreem hoge woningnood/kamernood heeft. Het doorgeslagen kosmopolitisme van sommige clubs in Amsterdam neemt haast ziekelijke vormen aan. FVD Amsterdam – in de persoon van Kevin Kreuger – was zo vriendelijk te reageren op deze reclamecampagne van IAmsterdam. 

De SP gaat hierover ook vragen stellen in de raad. Want hoe is het mogelijk dat een organisatie als IAmsterdam niet doorheeft dat Nederlandse studenten zelf niet tot nauwelijks een woning kunnen vinden in de omgeving, maar internationale studenten aantrekken op de één of andere manier een goed idee zou zijn.

Op de vraag of Forum een eventuele motie van de SP zou gaan steunen antwoordde Kreuger instemmend. Toch snapt hij het enigszins wel dat bedrijven zo graag internationale studenten willen trekken, het is namelijk een uitstekend verdienmodel. Toch is dit absoluut niet in het belang van Amsterdam, want Amsterdam moet beschikbaar blijven Nederlandse studenten. Aan die continue drang naar internationalisering moet maar eens een eind komen.

Naast dat de woningnood door dit soort beleid en promotie alleen maar groter wordt, komt er ook nog een ander probleem bij kijken. Kreuger geeft aan dat de internationalisering tegelijkertijd de verloedering van het academisch onderwijs vergroot. Studies passen zich continu aan om steeds meer internationale studenten binnen te krijgen. Oog houden voor de kwaliteit van het onderwijs? Ho maar…

Het is goed om te zien dat Forum de SP ondersteunt in het verzoek om de promotie te staken. Want laten we wel wezen, het is natuurlijk van de zotte dat men voor internationalisering gaat pleiten terwijl Nederlandse studenten niet eens een kamer kunnen vinden in de omgeving van Amsterdam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. nml

  Waarschijnlijk nog een zwaar gesubsidieerde klus ook. Onze eigen jongeren kunnen lekker stikken

 2. Joop Klepzeikert

  Tussen de I en Amsterdam hoort nog dioten te staan. Die organisatie is nog gekker dan GroenRara en de PvdAllochtonen bij elkaar.
  Dat ZELFS de SP hier raadsvragen over gaat stellen zegt wel héél erg veel. Dan ben je als organisatie echt héél erg diep gezonken. De SP steunt, sinds de jaren 90, daarvoor zaten er wel mensen met verstand in die partij, normaal ALLES wat met meer, meer, meer buitenlanders naar Nederland halen te maken heeft.

 3. Jumping

  Waar blijft de tijd.

  De tijd , dat er nog gepraat werd met elkaar.

  De tijd, dat er nog overleg was met elkaar.

  De tijd, dat een anders denkenden niet direct een rasist was.

  De tijd, dat het NIET gebeurde, dat de MP 1,4 Miljoen kiezers, bij het grof vuil plaatste.

  De tijd, dat deze MP, een Cordonsanitair in stelde voor andersdenkenden.

  De tijd, dat Nederland nog van de Nederlanders was.

  1. Joop Klepzeikert

   @Jumping: Die tijd is in 1917 al overboord gezet, toen het socialisme z’n intreden deed in Nederland en Duitsland, wat vanuit Duitsland al heel snel tot 2 wereldoorlogen leidde. Daarna heeft het een hele tijd langzaam door gesudderd, waardoor het zeer binnenkort weer oorlog zal worden.
   Dat socialistische tuig doet WEER precies wat de Moffen en NSBers ook deden: Rechts OVERAL de schuld van geven en alles wat ze rechts vinden af willen schaffen, WEER op kosten van rechts.

  2. DidiMadloba

   U heeft de pik op Rutte maar de coalities worden uiteindelijk bepaald door de kiezer. Foute kiezer? Zo denken dictators. En natúúrlijk mag Wilders niet meedoen want het enige wat hij wil is islam-bestrijding en dat willen normale politici niet. Bovendien is hij een populist die doorlopend de kiezer bedriegt met foute informatie.

   1. nml

    mad lola , als de coalitie bepaald wordt door de uitslag van de verkiezingen kan je natuurlijk verklaren waarom 1,4 miljoen kiezers niet gehoord worden in de tweede partij van Nederland.

    normale politici hebben schijt aan de burger zo komt een rechts-midden partij in 1 klap in het linker spectrum terecht en houden we een partijkartel over.

    1. DidiMadloba

     Het gaat erom welke coalitie een meerderheid van de (gekozen!) Kamerleden wil steunen.
     Als er geen meerderheid te vormen is samen met de PVV houdt het op.
     Bedenk dat wel eens geprobeerd is met de PVV samen te werken maar de partijen die dat deden werden genadeloos door de kiezers afgestraft.

     Dat 1,4 miljoen kiezers in de akelige praatjes van Wilders trappen is al erg genoeg.

   2. Ron

    Didi de politiek hoort een afspiegeling te zijn van de maatschappij, maar het gedachtegoed dat deze politici uitspreiden hoor ik nergens tussen het gewone volk terug.

    Pak de aanpak snelheid, iedereen is tegen die i hoor en de peilingen wijzen wat anders uit.

    Er is gewoon een hele grote kloof tussen de realiteit onder het volk en de politiek die d media aansturen.

    Maar de kloof wordt gelukkig duidelijk groter.

   3. Mieremet

    Daar heb je DiDi, Ofwel Mezzadrammer weer. De grote leugenaar hier is Markje Rutte. Jij weet dat, maar moet vanwege je overtuiging toch Wilders afkraken. Flikker toch op.

 4. EU kok

  Welke rechtse FvD jongeren zouden er in het extreem linkse Amsterdam willen studeren?

  1. Nep

   Haha ja dat is een goede opmerking. Maar ik denk dat er niet zoveel intellectuele jongeren zijn in die groep.

   1. Ron

    Stille wateren hebben diepe gronden.

  2. Mieremet

   Je zet ze weer allemaal in he Nep EuKok, DiDi en de rest, kwal. “Ja dat is een goeie” en dat zeg je dan tegen 1 van je alter egootjes. Tjonge, zo zielig.

 5. Timber

  Het is beter te studeren in Duitsland, want dat kost een schijntje in vergelijking met Nederland!

 6. DidiMadloba

  Internationalisering en globalisering golden als rechts, maar zijn nu blijkbaar opeens links.

  1. Bosche draak

   Dan heb je daar vast wel toelichting voor?

 7. Wim Vreeswijk

  Wat ook een punt van aandacht is of de afgestudeerde internationale studenten wel hun opgebouwde studieschuld terugbetalen aan de belastingbetaler? Deze beloopt immers in de tienduizenden euro’s.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.