DDS-video! 50PLUS voorman Henk Krol: ‘Ik zou willen dat de ouderen morgen de straat op gaan voor hun pensioen’

Onze reporter Kenneth Steffers is weer in Den Haag. Ditmaal is hij op bezoek bij Henk Krol met de vraag: ‘Waarom gaan de ouderen eigenlijk niet de straat op?’ 
We hebben de boerenprotesten gehad, de bouwers lieten hun stem horen in Den Haag en de leraren staken ook flink. Wanneer komen de ouderen nu eens op voor hun pensioen? 

Ouderen hebben vaak het geld én de tijd niet om hun stem te laten horen aldus Krol. De beurs van de ouderen wordt steeds krapper, bovenop deze ellende moeten ze ook nog eens de zorg dragen of ondersteunen bij hun kinderen en/of klein kinderen. Hierdoor hebben ze simpelweg niet de mogelijkheden om ook te gaan demonstreren in Den Haag.

Gelukkig hebben de ouderen altijd nog Henk Krol die zich bekommert over het lot van onze ouderen!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Tja, met €1100,- netto AOW en een ‘riant’ pensioen van gemiddeld €400,- voor alleenstaande ouderen doe je niet zo veel in Nederland.
  Velen die hun pensioen hier in Azië dachten te kunnen slijten moeten nu ook al gedwongen terug, omdat de pleuro zoveel minder waard wordt en hun pensioen alleen maar slinkt voldoen ze niet meer aan de financiële normen die Aziatische landen aan pensionado’s stelt.
  De meeste gepensioneerde Nederlanders zijn al lang blij als ze de rekeningen kunnen betalen en net niet verhongeren.
  Parasitaire oetkeringstrekkers hebben meer te besteden dan die mensen, die hun hele leven hard gewerkt en veel aan de staat betaald hebben.

  1. Ad Fundum

   Joop, wel ken ik Britse pensionados die als gevolg van het idiote Britse besluit de EU te verlaten maandelijks dit aan den lijve ondervinden. Een pensioen cheque in Ponden is inmiddels al van 1.40 ( 6 nov. 2015) tot nu 1.16 (5 nov.2019) dus ruim 15% minder waard geworden. Het pensioen fonds past het valuta verlies natuurlijk niet bij.
   Op Bali kun je met 1500 “pleuro’s” prima leven. Ook in Suriname, Turkije.
   Ik ben benieuwd naar die Aziatische landen die het beter hebben met de gepensioneerden.

   1. Joop Klepzeikert

    @Ad: Hier in Azië zitten best heel veel Europese en Britse pensionado’s. De Britse zie ik niet vertrekken en hoor ik ook niet over hun pensioen klagen. De Duitsers, Fransen, Spanjaarden en vooral veel Zwitsers al helemaal niet.
    Het zijn vooral de Belgen en Nederlanders die weg moeten, omdat hun pensioen niet meer voldoende is voor de Aziatische minimum regels om hier te mogen verblijven.
    Thailand houdt bijvoorbeeld een minimum van 66.700 baht per maand (800.000 per jaar) aan. Dat was 5 jaar geleden nog gelijk aan krap €1500,-
    Nu is dat gelijk aan ruim €1900,-
    Die €1900,- is ruim boven wat de gemiddelde Nederlandse peosionado heeft.

    In Azië ben je niet VERPLICHT je geld aan de roverheid en hun ‘pensioenfondsen’ te geven, waardoor we hier ruim meer van ons geld overhouden en daardoor dus ZELF kunnen sparen.
    Daarbij is een modaal inkomen hier haast net zo veel als in Nederland, terwijl het leven hier 20% van dat in Nederland kost.

    De pond is de afgelopen jaren slechts 2% minder waard geworden tov de pleuro. De pleuro heeft de pond wel meegesleept in de vrije val op de wereldmarkt.
    De pleuro is in 4 jaar tijd 25% minder waard geworden tov de meeste Aziatische munten.

    1. Nep

     Nou snap ik waarom je iedereen voor ped@fiel uitscheldt.
     Je zit in Azië verklaart je taalkeuze. Waar het hart van vol is……

     1. Vlaswiek

      “Nou snap ik waarom je iedereen voor ped@fiel uitscheldt.”

      Ik denk dat je jezelf vergist Neppertje, de p̧edo is jouw holmaatje Mezzadra.

      Tevens een mooie gelegenheid om je op te nemen in mijn script, smerige varkenstrol.

      #script

  2. Anke Moerbei

   Een gemiddeld pensioen uit loon (modaal) na een dienstverband van 45 jaar zal toch wel om en nabij de 900 @ 1000 euro’s bedragen? Die 400 lijken mij erg weinig.

   1. nml

    dat ga je niet halen vrees ik , over de franchise mag je al geen pensioen sparen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.