Demonstranten boos op Aboutaleb wegens verbod op stille tocht in de avond

Burgemeester Ahmed Aboutaleb jaagt demonstranten voor Rif-activisten tegen zich in het harnas door een stille tocht in de avond te verbieden. De Rif Werkgroep Rotterdam ‘pikt het niet’ dat ze van Aboutaleb wel tussen 15:00 en 17:00 uur mogen lopen, maar niet in de avond. Ze gaan zich er dan ook niet aan houden, tot grote ergernis van Aboutaleb.

Het idee was simpel: een stille tocht door Rotterdam voor Rif-activisten in Marokko, die strijden voor mensenrechten. Mooi in de avond, rond een uur of 17:00 tot ongeveer 21:00 uur. Flyers, begeleiding, alles geregeld. ‘Mag niet’, zegt Aboutaleb twee dagen van te voren. Ja dan krijg je mensen wel op de kast natuurlijk.

Abdennatij Benseddik van de Rif Werkgroep Rotterdam zegt niet akkoord te gaan met de veranderde tijdsindeling en voegt daaraan toe:

“Als de burgemeester hard tegen ons laat ingrijpen, gaan we een week later bij het stadhuis demonstreren tegen Aboutaleb.”

Aboutaleb geeft weliswaar diverse redenen voor zijn besluit, het zal de demonstranten voor Rif-activisten een zorg zijn. Aboutaleb had eerder al een nare ervaring met een Koerdische demonstratie in de avond waar de boel onveilig werd.

En daarmee onderstreept dit hele artikel eigenlijk het grote probleem van de multiculturele samenleving. Zowel in het geval van de Koerdische demonstratie als de stille tocht voor Rif-demonstranten zien we dat volk in Rotterdam zich voornamelijk bekommert om hun eigen volk, cultuur, achtergrond etc. in plaats van hun huidige woonplaats.

We hebben het hier namelijk niet over Koerden of Rifgebergte-bewoners die specifiek naar Rotterdam zijn gekomen voor een demonstratie. Het zijn in veruit de meeste gevallen officieel Nederlanders. Nederlanders die op veilige afstand aandacht willen vragen (van mensen die al zat andere dingen aan hun hoofd hebben) voor trammelant in andere delen van de wereld. We halen steeds meer buitenlandse politiek binnen en ook nog eens beide kampen (voor- en tegenstanders) rondom één thema. Hier schiet niemand wat mee op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Jumping

  Kijk Aboutaleb is en blijft een Marokkaan
  met twee paspoorten, woonachtig in Nederland.

  Vlgs diverse media, bestaat er geen gematigde Islam en Moslims ?.
  Bestaan er wel gematigde Marokkanen?.

  Ik moet bij deze persoon altijd denken, aan de arrestaties, tijdens de ludieke actie, met de verhuisdozen rondom de kuip.
  Bij de gearresteerde waren ook Vaders met kinderen die in de stoet waren terecht gekomen en deze Vaders met kinderen werden ook gewoon afgevoerd en vast gehouden en uren later met een proces-verbaal weer weggestuurd.

  In dezelfde periode liepen Turken, zonder vergunning om te demonstreren, met Turkse vlaggen over de Erasmus brug, over de rijbaan, het verkeer kon geen doorgang verkrijgen over deze brug.
  Geen enkele aanhouding laat staan arrestaties.

  DUS.?

  1. Isengrijn

   Dus @ Jumping!

   Inderdaad, Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen?

 2. Sans Rancune

  Gelukkig heeft deze Burgervader het laatste woord.

 3. Gerlos

  Rutte wordt weer de nieuwe minister president van een vierde kabinet, het beste wat ons kan overkomen.

 4. Maurits Dekker

  Rutte is na de volgende verkiezing de leider van een splinterpartij.
  Dus weer een kabinet Rutte ?
  Dacht het niet!

 5. logisch denken2

  riftuig met een dubbele nationaliteit dat hier de dienst uitmaakt inmiddels zelfs op openbare posten. Stem pvv

 6. Henk Albarda

  Demonstreren ivm Rif in Marokko? Dat doe je of in een marokkaanse stad, of in het Rif gebergte….. en zeker niet in rotterdam. Desondanks neem ik aan dat marokkaan abou abou de politie een dag vrijgeeft op de dag dat deze rif sujetten hun (potentieel) gewelddadige tocht gaan lopen in Rdam.
  Net als alle ‘bestuurders’ in Nederland heeft hij precies 1 gedachte ‘laat deze mini-minderheid met rust anders heb ik nog meer herrie in de stad die ik al kapot heb gemaakt’……..

 7. Sando

  .zoek het uit met je maroc tuig je wil burger vader zijn dus nu kom je ook eens aan de beurt. Dat wordt LACHEN!

 8. Tman

  “Als de burgemeester hard tegen ons laat ingrijpen”
  De vraag is welke definitie van`hard ingrijpen’ men hanteer!
  Indien de politie mijn definitie hanteert, zijn alle opstandigen binnen 10 minuten verdwenen!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.