Dijkhoff verdedigt verlaging maximumsnelheid met linkse retoriek

Klaas Dijkhoff, de knuffel VVD’er, doet ook even een duit in het zakje als het om de verdediging van de verlaging van de maximumsnelheid gaat: ‘we degraderen als het om natuur gaat’.

Op een VVD-partijbijeenkomst zei de fractieleider dat de maatregel ‘noodzaak’ is omdat Nederland ‘qua natuur het slechtste jongetje van de klas is’. Natuurlijk verdedigt Dijkhoff dit beleid, hij voelt de bui namelijk ook wel hangen. De VVD gaat nu eindelijk (doch langzaam) achteruit in de peilingen en probeert beleid door te drukken waarbij zo’n beetje half Nederland toch serieuze vraagtekens bij zet.

Want Nederland mag dan wel het slechtste jongetje van de klas zijn qua natuur, dat komt niet echt door Nederland zélf. Met een wereldhaven en een internationale vluchthaven is het niet zo gek dat Nederland donkerrood kleurt op de CO2-kaarten. En dat hele stikstof gebeuren is ook een tafereel dat mede dankzij de VVD eindeloos vooruit is geschoven. Voor de Nederlandse natuur hoeven we het sowieso niet te doen, want mede dankzij de aanhoudende immigratie moeten we binnen de kortste keren dit halve land volbouwen met nieuwe woningbouw. En dat gaat echt niet alleen om wat weilanden die tot woonwijk moeten worden omgetoverd.

Voor de VVD rammelt het nu aan alle kanten, want stoere praat over vasthouden aan 130 km/u kan of mag niet meer en het linkse klimaatbeleid waar ze zo graag mee pronken levert ook alleen maar problemen op. En ze zijn ook nog eens hun meerderheid in de Eerste Kamer kwijt, waardoor ze nu veel meer met anderen om tafel moeten, wat ‘het VVD-geluid’ nog meer verdunt. Zure tijden en kletskoek gaat ze niet redden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. roodkapjelusttaart

  Die clown, is meer geschikt voor het circus.

 2. Wesley Benbow

  Die linkse retoriek is in dit geval elementaire logica.

  1. Blitzkrieg

   Wesley Benbow : Gewoon 130 km/u rijden is veel elementairdere logica, nog breed gedragen door de bevolking ook.

   1. Wesley Benbow

    Nee hoor, de meerderheid snapt de logica, nut en noodzaak van de 100 km: minder verkeersslachtoffers, minder lawaai, minder brandstofkosten, minder files, minder fijnstof, minder CO2 en minder stikstof.

    Je bent maf als je dit onzin vindt, elementaire logica dus.

    1. Blitzkrieg

     Wesley Benbow : Je eigen mening projecteren op anderen om zo je gelijk te claimen. Er zal vast een technische naam voor zijn maar heb geen zin om deze op te zoeken. Als dit jouw manier van redevoering is, prima.

     67%! Nederland MORDICUS tegen stikstof
     h**ps://www.geenstijl.nl/5149789/67-nederland-mordicus-tegen-stikstof/

     1. Wesley Benbow

      Ik dacht dat het hier ging over de vraag of 100 km een logische maatregel is, Blitzkrieg.
      Ik hoorde van je geen argument waarom dat niet zo zou zijn.

     2. Blitzkrieg

      Wesley Benbow : Er is geen stikstof probleem. Geen probleem, geen oplossing.

     3. Wesley Benbow

      Daar zijn de boeren en de bouwers ook achter gekomen, Blitzkrieg, helegaar geen stikstofprobleem.

      Zie je nog wat, met je kop in het zand?

     4. Blitzkrieg

      Wesley Benbow : De boeren hebben een probleem met de overheid, niet met stikstof.

    2. Blitzkrieg

     h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/gemeente-den-haag-schakelt-leger-in-voor-boerenprotest~bde2ed8c/
     h**ps://myprivacy.dpgmedia.net/?siteKey=5id0G7K93Kr6sOje&callbackUrl=https://www.parool.nl/privacy-wall/accept?redirectUri=%2fnederland%2fhijskranen-en-betonwagens-naar-malieveld-voor-protest-tegen-stikstofbeleid%7ebf43ef2f%2f
     h**ps://www.destentor.nl/staphorst/bouwsector-bereidt-groot-stikstof-protest-voor-en-dreigt-met-malieveld-het-is-ons-menens~a4434bd6/?referrer=https://www.google.com/
     h**ps://www.boerderij.nl/Home/Dossiers/Boerenprotest/
     h**ps://consent.talpanetwork.com/?TN_REFERAL_URL=https:%2F%2Fwww.hartvannederland.nl%2Fnieuws%2F2019%2Fboeren-opnieuw-in-protest-tegen-stikstofbeleid-provinciehuis-haarlem-geblokkeerd%2F&TN_REFERAL_ORIGIN=https:%2F%2Fwww.google.com%2F
     h**ps://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/10/15/nederlandse-boeren-staan-op-springen/
     h**ps://www.foodlog.nl/artikel/wie-bedenkt-dat-het-leger-inzetten-tegen-boeren2/

     1. Rammstein

      Knap van je Blitzkrieg! Onze Dunning-Kruger patient kabouter Wesley heeft hier niet van terug, die is boodschappen doen.

  2. logisch denken2

   misschien moet je die logica even uitleggen stront-vlek want voor een realist is jouw logica totaal ongrijpbaar. Een verandering van 0,07 % elementaire logica definiëren geeft aan dat je een stomme tar-rel bent met geen enkele bijdrage.

 3. Rammstein

  Nog even en de pure paniek breekt uit bij de VVD. Begrijpelijk: ze zitten knel en gevangen in de D66 en GL-dogma’s waar ze niet uit kunnen breken zonder het kabinet te offeren – de frustraties zijn torenhoog.

  1. Vlaswiek

   ” (…) ze zitten knel en gevangen in de D66 en GL-dogma’s…”

   VVD=GroenLinks
   D66=GroenLinks

   VVD=GroenLinks=D66

  2. Blitzkrieg

   Rammstein : Die paniek is er al lang, ze kunnen echter niet meer terug want ze zitten verstrikt in hun eigen web. In tegenstelling tot vele andere ben ik van mening dat dit kabinet moet blijven zitten tot maart 2021. Hoe langer dit ettert en zweert, hoe beter het is. De onvrede moet maximaal uitgenut worden!

   1. Vlaswiek

    “Hoe langer dit ettert en zweert, hoe beter het is. De onvrede moet maximaal benut worden!”

    Dat is inderdaad ook wel weer zo.

   2. Pauline Kummer

    U bent niet de enige die vindt dat dit kabinet de rit moet uitzitten. Ik bemerk als ik s-morgens in de spits op stap ben niemand de neiging heeft om 130 te gaan rijden. Het gaat meestal stapvoets in de file. Die maatregel van 100 is nog te ruim. Men raakt ervan doordrongen dat het geheel anders moet. De wegkijkers die thuis de files volgen zitten comfortabel achter hun pc, laptop of in de bank met hun tablet. Het kabinet doet nog te weinig aan stikstof, dit is de leerschool voor een volgend kabinet.

    1. logisch denken2

     doet te weinig aan stikstof ? zit 78% in de lucht ongeacht wat een kabinet doet !

 4. Vlaswiek

  VVD is aan haar laatste gang begonnen, de amuse is reeds geweest.

  Wat rest is alleen nog het hoҽreren met GroenLinks in de hoop dat ze straks nog wat graantjes mogen meepikken als D66 & GroenLinks gaan fuseren.

  Ditmaal, na tweemaal fors zetelverlies, komt VVD er niet meer bovenop, ditmaal zal de VVD minimaal 10 zetels verliezen en zullen ze mogen aansluiten bij het gereutel in de achterkamer.

  Forum voor Democratie wordt de grote winnaar en zal Nederland leiden naar de broodnodige politieke vernieuwingen waarmee de bevolking het weer voor het zeggen krijgt. Opgedonderd met Rutte en zijn hielenlikkers!

  🙂

  1. Original NL

   @ Vlaswiek….Amen!!

   1. Vlaswiek

    @Original NL: 😉

  2. Original NL

   Ben wel bang dat er voor Baudet een paar lijken uit de kast komen vallen…Vlaswiek, wie weet waar ratte allemaal voor getekend heeft.
   De linksaffers zullen alles doen om Baudet te dwarsbomen…of dit nu schadelijk voor ons land zou zijn of niet..alle middelen zullen uit de kast gehaald worden…de rechterlijke macht is nog steeds in handen van links!

   1. Vlaswiek

    @Original NL: Dat klopt en Baudet weet dat ook. Hij heeft al gezegd dat het enige tijd nodig heeft om de puinhopen te ruimen.

  3. Meriadoc Brandebok

   @Vlaswiek

   Als Forum de grootste wordt moet zij ook gaan samenwerken met D66, GroenLinks of de PvdA, waarna zij eveneens moet toegeven aan mogelijke klimaatdoelen.

   Men is kennelijk in de veronderstelling dat FvD het alleen voor het zeggen krijgt. Zo werkt dat niet. Men moet bij linkse en rechtse partijen aanschuiven en hopen dat zij enkele punten binnenhalen.

   Ik zal in een deuk liggen als Baudet premier is en Klaver vicepremier. Dat heeft Rutte niet voor elkaar gekregen.

   1. logisch denken2

    bull shit brandende bok , niemand hoeft een coalitie aan te gaan waar ze niet in geloven. Doe dan maar een zakenkabinet wat boven partijen staat.

    Waarom wil links ook tijdens een verlies altijd de koers bepalen ?

    1. Vlaswiek

     “een zakenkabinet”

     Ook die optie heeft Baudet al genoemd, zal lastig zijn in het linkse wespennest, maar waarom niet?

     1. logisch denken2

      Pim Fortuyn wilde dit al. Mensen met kennis op de departementen boven partijen. Bij niet functioneren ontslaan. Bij wel functioneren een bonus.

      Vooral dat boven partijen staan en ontslag bij disfunctioneren is een geweldige verbetering natuurlijk. Kunnen die schijthuizen zich niet langer verschuilen achter het pikmeerarrest

     2. Vlaswiek

      @logisch denken2 : Wanneer een politicus het volks- en landsbelang voor ogen heeft sluit hij niets uit, dus ook het zakenkabinet niet.

   2. Vlaswiek

    “Als Forum de grootste wordt moet zij ook gaan samenwerken met D66, GroenLinks of de PvdA…”

    Forum zal inderdaad moeten samenwerken, overigens valt het mij op dat je PVV niet noemt, is dat per ongeluk?

    Na de overwinning zal blijken wat er is overgebleven van het kartel, ik gok sowieso op een halvering.

    1. Kretoloog

     FvD zal nooit met Klaver samenwerken, simpelweg omdat zijn GroenLinkse achterban dat niet wil. Ook met PvdA zal heel moeilijk worden.

     Nee, bij een kabinet Baudet moet je meer denken aan een coalitie van FvD met VVD, SGP en evt. CDA. Het mooiste is als FvD en PVV samen meer dan 50 zetels halen. Dan zijn andere coalities praktisch uitgesloten.

    2. Meriadoc Brandebok

     @Vlaswiek

     De VVD en het CDA hebben alle samenwerking met Geert categorisch uitgesloten. Er is geen rechtse meerderheid. De SGP is te theocratisch om in een kabinet een rol van betekenis te spelen. Zij ligt ideologisch te ver uiteen met de rechtsliberalen.

     Het zal aankomen op een middenkabinet met rechtse en linkse partijen.

   3. Pauline Kummer

    Helemaal met u eens, voor de volle 100% Voor Baudet het bijkomende voordeel dat hij niet alles zelf hoeft te doen. De ervaring ligt tochbij D66, PvdA, GL. Kan hij het rustig aandoen. Want ideeen hebben en implementeren zijn verschillende zaken.

  4. Ab Infinitum

   Ik denk dat Baudet toch wel hel laatste woord opeist. En de democratie terzijde schuift. Hij zelf is zeer graag aan het woord.

 5. Bockbeer

  Het zal over een aantal jaar zo vreselijk druk zijn op de Nederlandse wegen, dat je al blij mag zijn als je de 80 km kan halen. Had de VVD dit niet besloten, dan had de natuur het zelf gedaan.

  1. Original NL

   Over een aantal jaren…..?????
   Waar leef jij Bockbier….tis al jaren een chaos!!

   1. Bockbeer

    Het is nu al chaos dat klopt, maar het wordt nog veel erger. Dat men een slaapplaats moet zoeken vlakbij het werk, om niet te laat te komen. Zoals New York.

    1. Original NL

     Dat kan idd niet anders Bockbeer..we zijn binnenkort met 20 miljoen inwoners..het wordt straks zo dat het minder tijd kost om de wegen op te noemen waar geen file staat.
     Ik hou mijn hart vast als de eerste mm sneeuw gaat vallen…de ochtendspits gaat dan naadloos over in de avondspits…en zullen velen hun arbeidsplaats niet eens meer bereiken.

 6. Vlaswiek

  @Blitzkrieg: Reageren en voeden van de aandoenlijke zorgt ervoor dat hij blijft leven.

  Hahahahaha!

  🙂

  1. debontereus

   @ Vlaswiek
   Ach het heeft weer een nieuw nickje gevonden .
   Aandoenlijk als hij is schudt hij ze zo uit zijn mouw .
   Tis bijna schattig .

 7. Kretoloog

  Klaas Dijkhoff is het vleesgeworden bewijs dat je met een IQ van 140 toch een grote sukkel kunt zijn.

 8. logisch denken2

  dijkhof is een slang. Een extreem giftige cobra. Sta je in de weg rijden ze gewoon over je heen. Verachtelijk glad type dat zelfs zijn moeder verkoopt voor eigen gewin

  1. Vlaswiek

   @LD2: Dijkhoff=Klaver=Jetten

 9. Nep

  Hoeveel eerder kan je thuis zijn. Denk toch na, die paar minuten.
  En maar zeiken hier. Blijkbaar zijn hier toch meer onnozelen en dommeriken dan de boeren op ons bedrijf. Bah!

  1. logisch denken2

   Wat een onnozele verdediging nepperd. 0,07% verandering brengt helemaal niets dommerik. 0,07% verandering wordt straks weggestreept als nihil waarmee de achterlijke discussie halvering van de veestapel weer wordt ingezet omdat andere maatregelen niet werkte. Boeren slimheid is verworden tot mest ! bah !

   1. Rammstein

    Nep waant zich de Nederlandse Greta Thunberg en is waarschijnlijk ook een meisje van 15 dat zich inzet voor een betere wereld door het ‘grote gevaar’ op rechts te bestrijden. Veel succes Neppie.

 10. Jumping

  Kijk deze Claus Dijkhoff.

  Is een typische speler, van het Ruttekartel,
  dom en leugenachtig.

  Nederland staat op NR 4, in de top 10 van de dichts bevolkte grote landen ter wereld.
  En ieder jaar, komen er ca 200 Duizend Gelukszoekers bij.

  Rotterdam staat op de 11 plaats wereldwijd en op plaats 1 als Grootste haven van Europa.

  Shell Pernis is de grootste raffinaderij in Europa en een der grootste van de wereld.

  Schiphol is de 3 luchthaven van Europa
  Ca 72 Miljoen passagiers per jaar.

  De snelwegen in Nederland, behoren door al deze activiteiten, tot de drukste van Europa.

  Persoonlijk is 100 op de snelwegen voor ons hard zat, maar sluit de grenzen, sluit de Rotterdamse haven, sluit Schiphol, doe Shell Pernis dicht.
  En stuur alle boeren het land uit.

  Dat zet pas echt, zoden aan de dijk.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 11. Duckday

  Macht Hoogmoe en Waanzin.
  Deze partij is belust op macht en wil koste wat het kost blijven zitten Ze zijn alleen voor zich zelf bezig en hebben lak aan de kiezers .

  Stem PVV of FvD misschien gaan we er op vooruit Daarna Nexit
  Wat heeft de EU en EURO nu bijgedragen aan VOORSPOED Welvaart Werkgelegenheid voor de NORMALE man vrouw in Nederland Wat zijn we er op vooruitgegaan met die open grenzen door het waanzin project de EU

 12. goedisfout

  De politieke zelfmoord begint pijnlijk te worden voor VVD. D666 is nog net zo vals dan in de tijd van A.Penthouse, evengoed wilde Rutte met deze ‘paard van troje’ extremisten regeren. Rutte is passé, nu de vraag wie het moet gaan doen na Rutte. We zijn het verraad van Balkenende ook nog niet vergeten en hebben de buik vol van Rutte. Een centrum rechts kabinet hebben we hard nodig om puin te ruimen mogelijk met Pieter Omtzigt als MP.

 13. RvdBe

  Het maakt niet uit of de vvd met links heult, tegen de vekiezingen schuiven ze een “rechtse” kandidaat naar voren die alles anders gaat doen, de kiezer trapt er in, na de vekiezingen wordt dan de groen links agenda weer afgewerkt.

 14. macsjang

  Wat een zwetsnek, die Dijkhoff. Word gewoon tonprater bij de lokale carnavalsclub “n Drupke teveul op.” Ook lacheeeee. Hawdoe.

 15. JFU

  De VVD kan beter integreren in groenlinks…daar horen ze thuis.

 16. Jv

  “Op een VVD-partijbijeenkomst zei de fractieleider dat de maatregel ‘noodzaak’ is omdat Nederland ‘qua natuur het slechtste jongetje van de klas is’.”
  Juist, maar dat kan en mag toch een keer, of niet? Dit gezien het feit dat we bij de overige 99% van alle EU problemen telkens het BESTE jongetje van de klas zijn!
  We hebben dus een enorme marge, maar daar hoor je deze man niet over.
  Beste Klaas (Vaak) blijf vooral in het gelid lopen van de wensen en indoctrinatie van de linkse bendes zoals D’66, GL, PVDA en ook, ook al zijn deze niet links, maar wel met een flinke soeplepel overgoten met links gedachtengoed.
  We zullen zien wie aan het langste eind trekt en dat is gelukkig nog steeds de AUTOCHTONE Nederlander!
  Gelukkig is ons hele democratisch bestel nog niet helemaal met de grond gelijk gemaakt, dus zijn jullie nog steeds afhankelijk van de kiezers! Jammer hè?

  1. Jv

   Beste Klaas (Vaak) blijf vooral in het gelid lopen van de wensen en indoctrinatie van de linkse bendes zoals D’66, GL, PVDA en ook, ook al zijn deze niet links (het CDA EN CU) maar wel met een flinke soeplepel overgoten met links gedachtengoed.

 17. StanleyC

  Luister, ik rij 60 tot 80000 km per jaar, snelheidsverlaging gaat meet files opleveren, ik rij zelf altijd 130 en al die kantoor nichten rijden nog harder. Snelheidsverlaging zal wel leiden tot minder ongelukken en minder brandstof verbruik. We moeten met zn allen meer CO2 in de lucht pompen, want het CO2 gehalte is veel te laag. Als we de weg van groenlinks volgen is er helemaal geen leven meer op aarde. Wij zitten op 400 ppm, terwijl 1000 ppm zorgt voor optimale biodiversiteit.

  1. Vlaswiek

   @Stanley: Maar klimaatgelovigen hebben geen behoefte aan valide argumenten. Bovendien stelt Nederland, mondiaal, geen ene moer en reet voor.

   Planken dus!

   🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.