Drie tieners gewond bij spontane steekpartij in Den Haag, dader voortvluchtig

Geen categorienov 30 2019, 9:00
Drie tieners zijn gisteravond het slachtoffer geworden van een steekpartij in de Grote Marktstraat in Den Haag, pal voor het pand van de Hudson's Bay. De dader is nog voortvluchtig en zijn motief is nog onbekend. Toch lijkt het niet om een terroristisch motief te gaan.
Een hele hoop onduidelijkheid over wat zich gisteravond in de Grote Marktstraat heeft plaatsgevonden maakt het de politie er niet makkelijker op. Geen aanwijzingen voor een motief, een verkeerd signalement en ook nog eens een hoop verwarring door de drukte en de chaos die er op dat moment speelde.
Wel is het opvallend dat de drie slachtoffers minderjarigen zijn. Ze zijn uit het ziekenhuis ontslagen, laat de politie weten. Zij zeggen echter niets over de verklaringen die de slachtoffers hebben gegeven.
Omdat het incident een paar uur later volgde op het eerdere steekpartij-incident in Londen, waar het wél om een terroristisch motief bleek te gaan, werd die link door sommigen hier ook al direct gelegd. Daar werd door de politie weliswaar niet (meer) vanuit gegaan, de reden hiervoor ontbreekt nog. Volgens mij is het nog steeds heel goed mogelijk dat het wel degelijk om een terroristisch motief gaat zolang de politie niet aan kan geven waarom zij denken dat het niet zo is.
Het is dus op het moment van cruciaal belang dat belangrijke informatie bij de politie terechtkomt. Niemand weet nu dus door wie en waarom dit is gebeurd, alleen dát het is gebeurd. Gelukkig hebben de slachtoffers het overleefd maar doordat het motief en het signalement van de dader nog steeds onduidelijk zijn, denk ik dat zij ook niet voldoende weten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten