Europa loopt helemaal vol met illegale migranten, meer dan vier miljoen ‘and counting’

shutterstock_375252433
Foto: Bootmigranten arriveren in Griekenland. Bron: Anjo Kan / Shutterstock.com.

Europa loopt vol met migranten en hen wordt geen strobreed in de weggelegd door de West-Europese leiders. Uit een Duits onderzoek dat vandaag verscheen blijkt dat tot wel 4,8 miljoen migranten illegaal verblijven in Europa. Dat zijn personen zonder verblijfsvergunning. Met zoveel miljoenen aan illegalen is het nog moeilijk vol te houden dat de Europese grenzen “een fort zijn”, zoals sommige linke politici beweren, via der Tagesspiegel.

Of het nu bergmigranten, bootmigranten, vliegtuigmigranten of wandelmigranten zijn. Ze komen via alle holen gaten Europa binnen. Het doel? Een plekje veroveren op de Kalverstraat of een luxe appartement in Parijs. Anderen zijn vooral bezig met overleven en zwerven van stad tot stad, of van AZC tot AZC.

Het grootste probleem van illegale migratie is de kans op criminaliteit in de gebieden waar zij naartoe migreren -de kans op criminaliteit is fors hoger vanwege het feit dat illegale migranten in veel gevallen geen toegang hebben tot betalingssystemen, waardoor hun enige route naar geld en het overleven vaak de criminaliteit is.

De meeste illegale migranten in Europa zijn afkomstig uit Afrika of uit Azië. Ook schijnt er een enorme doorstroom te zijn in de migratiestromen. De miljoenen die er dit jaar nog zijn zullen over enkele jaren weer verdwijnen en worden vervangen door een nieuwe golf van illegale migranten.

Wat deze mensen allemaal in Europa doen is onduidelijk, zo zonder papieren en zonder toegang tot de systemen waar legale burgers wel toegang tot hebben is het voor hen knap lastig om ‘te integreren’ of ‘mee te doen’, behalve dan in het drugscircuit. Volgens het Duitse onderzoek ‘valt het in Europa allemaal reuze mee’ en zou de illegale migratie pas echt een probleem zijn in de Verenigde Staten. Daar leven meer dan 10 miljoen ‘illegal aliens’.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

69 reacties

 1.   

  Voer de tar-rel ‘s niet,daar leven ze op!
  Hoe meer en vaker je reageert hoe sterker ze worden, ze lachen je ook nog uit!
  Links laten liggen, dat vinden ze vreselijk!

 2.   

  Miljoenen jonge mannen in Afrika staan klaar om de overtocht naar Europa te maken………….op zoek gaan “gratis geld” (=ons sociaal stelsel). Onder het mom van “vluchteling”.

  Niet alleen is dit een enorme financiële last voor de belastingbetaler maar deze illegale migranten nemen ook hun waarden/normen/gebruiken/religie mee naar Europa en houden daaraan vast.

  En veel illegale migranten nemen ook hun haat voor het Westen en de Westerse levenswijze met zich mee en houden daaraan vast.

  Kortom, door de massale migratie zal de autochtoon vreemdeling in eigen land worden. De demografie zal fundamenteel en onomkeerbaar veranderen. Dat is in veel grote steden van Noord/West Europa al maar zal over 10 jaar landelijk zijn.

  Het enige wat helpt is de illegale migrant niet meer “belonen” met het gratis geld. En het sluiten van de (buiten) grenzen.

  1.   

   Wat beter helpt is om tot deals te komen met de Afrikaanse herkomstlanden. Geen gelukzoekers meer maar studuebeurzen voor knappe koppen. Dat wil “Marrakech” maar dat saboteren populisten die Verelendung nastreven.

   Arabieren die hun woestijncultuur meenemen is een heel ander probleem.

 3.   

  Het Marrakesh pact is toch niet bindend, er was immers een inlegvelletje bijgevoegd?
  En toch komen ze in massa’s hierheen!
  De EU hoeft maar te zeggen: “omkeren en terug”,staat in het pact,toch?

  1.   

   @claus
   Ik waardeer je ironie.

  2.   

   Totdat een stichting of NGO het voor het gerecht brengt en de gebruikelijke D66 rechter daarmee instemt. Dan beroepen ze zich op de EU grondwet. Je weet wel .. die grondwet waar we tegen gestemd hebben en dat er door geduwd werd met een inlegvelletje. Die grondwet is onrechtmatig. Misschien moeten we zelf eens een stichting opzetten om dat voor het gerecht te slepen.

   1.   

    Separatist, domoren zoals u kunnen we missen als kiespijn, dus ik ben ook voor afscheiding van Limburg. En dan mag Wilders zijn Nederlandse paspoort niet houden.

    De Raad van Europa gaat over grondrechten, niet de EU. Nee, dat inlegvel was voor het associatieverdrag met Oekraïne, en dat was overigens precies de juiste reactie op een raadgevend referendum. Heroverweging.

    Geen EU Grondwet is net zoiets als dat je vindt dat je voetbalclub geen statuten nodig heeft. Die EU Grondwet ging over iets anders maar dat begreep ik ook pas na een hele tijd.

  3.   

   De werkelijkheid is dat migranten geen rechten aan “Marrakech” kunnen ontlenen omdat het een afspraak is tussen staten. Namelijk om aan structurele oplossingen voor migratievraagstukken te werken. Wat populisten saboteren omdat dat electoraal wat oplevert. Vooral niets oplossen, want stemmers op populisten zijn ontevreden en moeten dat blijven anders gaan ze op normale parijen stemmen.

 4.   

  “illegale migratie pas echt een probleem zijn in de Verenigde Staten. Daar leven meer dan 10 miljoen ‘illegal aliens”
  Waarom dan zo’n kritiek op Trump mbt zijn immigratiebeleid?
  Hij beschermt de VS bevolking!
  Maar de échte vraag is wie beschermt Europa tegen de illegalen?
  De EU?
  Nee, de EU wilt meer, meer, in tegenstelling tot de man met visie, de verguisde Wilders die zegt minder, minder!
  Laat het electoraat vlug de ogen openen!

  1.   

   Trump is ook voor immigratie. Alleen geen illegale immigratie. Op Youtube vind je de Groyper beweging. Die hebben met name het doel om Neo-conservatieven uit de partij te werken. Ben Shapiro is daar een voorbeeld van. Trump heeft in het verleden gesteld dat immigratie minimaal 7 jaar stil gelegd moet worden. Khadaffi beschermde de EU tegen immigratie.

  2.   

   claus:
   Als we ons even verbeelden dat de Zuid Europese kustlijn, de Normandische kust voorstelt, en Europa in een omgekeerde versie van Operatie Overlord in WO2,Europa verdedigt tegen een vijandige invasie vanuit de Middellandse zee.
   Dan moet Europa langs de hele linie geschut opstellen, de invasie afschrikken door alvast ter waarschuwing één NGO schip in puin te schieten (zonder collateral damage lukt niets)
   Vervolgens even wachten ofdat men goed heeft begrepen dat omkeren handiger is, zoniet, dan wordt het vuurwerk voortgezet!
   Dat in mijn oplossing van het hele probleempje, men maakt er zelf een groot probleem door niets te doen!

   1.   

    tman,
    Er zal in het door jou geschetste voorbeeld, in elk geval weinig bloed vloeien aan de kant van de moedige verdedigers van Europa!
    Da’s gunstig!

 5.   

  Gelukkig hebben we Hongarije en Polen en Bulgarije en Roemenië in Europa liggen die zijn eensgezind die hoeven ze niet en dat laten ze duidelijk blijken. Die tweedeling is een genot in het ondemocratische gedrocht dat heet Europa .

  1.   

   De EU verplicht ze dat gewoon.

 6.   

  Rutte die grote onbenul, noemt het stikstof probleem een groter probleem, als de complete omvolking van Nederland.

  Een gigantische schoftenstreek van Rutte.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 7.   

  Gezien de krapte op de arbeidsmarkt zou dit best wel eens een gunstige ontwikkeling zijn.
  Wie wil nu geen schoon toilet bij de V&D na een dagje winkelen?

  1.   

   nee hoor cockje , die blijven gewoon hangen in de bijstand , minimale inspanning maximale beloning. Die doen helemaal niets met de arbeidsmarkt

   1.   

    Zeker niet bij V&D die bestaan als winkel al een poosje niet meer.

    Die Noppes naait je op knul.

    Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  2.   

   Welke v&d malloot dit zegt al genoeg over jouw IQ DAAAAAG Sneukont

  3.   

   Welke V&D?

  4.   

   Even een trapje gaan halen.
   Zitten een paar simpeltjes boven op de kast.

  5.   

   Weer gelul in de ruimte kinderlulletje .
   Die gaan echt geen wc aanraken , daar voelen ze zich namelijk te goed voor .
   Als je bij ze thuis komt is alles vet behalve de juspan , maar een wc schoonmaken dat is smerig .

 8.   

  Op 16 november komen tijdelijke migranten uit Spanje in ons land aanmeren. Maar die zijn niet welkom.

 9.   

  Lang leve het gedrocht EU, slappe knieën in deze invasie van gelukszoekers

 10.   

  Richt een paar kampen in op de noord en zuidpool.
  Pak al die illegalen die uitgeprocedeerd zijn, op en deporteer ze naar deze kampen.
  Eens kijken hoe snel ze terug willen naar hun eigen waren land.

  1.   

   Waren is warme

 11.   

  Ik heb een vermoeden dat men op deze manier van bovenaf het Europees sociaal en maatschappelijk stelsel en natiestaten doelbewust om zeep wil helpen.

 12.   

  ”Volgens het Duitse onderzoek valt het in Europa allemaal wel mee en heeft de VS pas echt een probleem”. Als men hun onderzoek serieus hadden genomen dan hadden ze ook geweten dat het grote VS maar 372,5 miljoen inwoners heeft en de kleine EU al liefst 512,4 miljoen inwoners. Dus welk continent heeft daadwerkelijk een groot probleem?

  1.   

   Quote: Dus welk continent heeft daadwerkelijk een groot probleem?
   .
   Houdt ons niet in spanning en vertel!

   1.   

    EU-waterkokert begrijpt het probleem niet zoals zo vaak aan de linkerzijde…

    1.   

     Vrijedenkert is een simpele denkert.
     Alles met een andere mening is volgens deze simpele denkert links.
     Over eenvoud gesproken.

     1.   

      Soms beantwoord eenvoud de vraag!

      EU 4.476.000 km² 512,4 miljoen inwoners.
      VS 9.826.675 km² 326 ,6 miljoen inwoners.

      De meeste migranten voornamelijk Moslims uit Afrika, Midden-Oosten en Azië die naar Europa komen willen meeprofiteren van de overwegend zeer goede sociale voorzieningen in Europa.

      De meeste migranten voornamelijk Christenen uit Zuid en Latijns-Amerika die naar de VS komen willen werken en hun bestaan verbeteren want meeprofiteren is er niet bij in de VS want daar zijn bijna tot geen sociale voorzieningen aanwezig waar men van kan profiteren.

      In Europa zijn illegalen dus een gigantisch probleem en in de VS een behoorlijk probleem.

 13.   

  Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh, Marrakesh,
  enzovoort,.

  1.   

   U heeft de nieuwe vakantie folders binnen?
   Al een keuze kunnen maken ?

   1.   

    De Baron verheugt zich op de komende vakantie.

    1.   

     AAAAAAAAAACH
     Het p*dootje laat ook weer een natte scheet .
     Moet je niet een nieuwe pamper aan grote kerel ?

   2.   

    De Griekse eilanden zijn al volgeboekt. Er schijnen daar meer rubberboottoeristen te verblijven dan inheemse inwoners.

    1.   

     Dat verklaart zijn keuze voor noord Afrika.

   3.   

    EU kok ze zijn hier zo bang dat ze zich willen vastklampen aan DDS.
    FVD EN PVV zijn het slechtste wat Nederland kan overkomen.

   4.   

    EU heeft totaal geen inhoudt natuurlijk dus begint het maar over vakantiefolders

    1.   

     Quote: EU heeft totaal geen inhoudt
     .
     Aan de inhoudelijkheid van u, lugar, zal ik inderdaad niet kunnen tippen.
     Aan het aantal inlogs trouwens ook niet.

     1.   

      EU dé zuigstuiver, EU kan het niet en wil het ook niet, het zegt wel wat over zijn tekortkomingen natuurlijk.

  2.   

   Geweldig, je kunt het niet genoeg zeggen. Prachtvakant geen dronken vakantie hooligans, mooie stranden. Een sprookje uit 1001 nacht. Botanische tuinen..

   1.   

    Ja echt geweldig daar…..

  3.   

   Precies, en er zal een rechtszaak komen dan wordt Marrakesh bindend, maar dit weet elk gezond weldenkend mens allang natuurlijk…

   Ik spuug echt op die gasten die hier niet voor mijn land staan, grafzerken zijn het..

   1.   

    Marrakech is al bindend, maar voor de lidstaten, om tot overleg te komen.

  4.   

   En wat wil je zeggen? Dat daar de oplossing ligt?

 14.   

  De omvolking wordt compleet.

  1.   

   Er zijn in Nederland nog geen 6% moslims, waarvan er een heleboel weinig meer aan hun geloof doen.
   Dus pakweg 3% is vroom moslim.

   Omvolking zal nog wel een eeuw duren als het in dit tempo doorgaat. Tegen die tijd is Nederland al lang ondergelopen.

 15.   

  “Wat deze mensen allemaal doen in Europa is onduidelijk”
  Whoehahaha!

 16.   

  Uit politiek Den Haag is er geen enkele oplossing te verwachten, zeker niet zolang verachtelijk land en volk verradend links een veel te grote broek aan heeft en van die verachtelijke linkse zakkenvullende machtswellustelingen in Brussel al helemaal niet.

  Een oplossing zou dus kunnen zijn, één à twee/drie echt strenge en lange winters,
  overdag 10 tot 15 graden vorst met een stevige oostelijke wind en een flinke laag sneeuw, s’nachts een graad of min twintig en dat een maand of vijf achter elkaar.
  Een nieuwe ijstijd is ook niet uit de boze, laat maar komen, je moet er tenslotte wat voor over hebben om die geluk zoekende opvreters kwijt te raken.
  Dat zal dat profiterende middeleeuwse woestijn schorremorrie leren.

  1.   

   U krijgt uw zin al op de Griekse eilanden, waar migranten dood dreigen te vriezen.

 17.   

  Diegenen die dit bewerkstelligen moeten op de guillotine.
  Opschrift op de valbijl;
  Wir schaffen das.

 18.   

  Achterlijke cultuur en vreemde ziektes worden gewoon los gelaten op beschaving Europa.

  1.   

   En dan laat je het topje van de ijsberg zien..

 19.   

  In America leven veel illegalen de vergelijking gaat echter mank, daar werken ze voor het grootste deel.
  Maar het einde van het Romeinse rijk blijft een mooi voorbeeld jammer dat geschiedenis niet meer gegeven wordt.

 20.   

  J. Rademaker. Het (West-)Romeinse Rijk bestaat nog steeds. Met machtsmiddelen zat Bijvoorbeeld in het financiële beleid in de westerse wereld.

 21.   

  Zo gaat het al tientallen jaren. Eerst had je openlijke legalisering van illegalen in steeds grotere aantallen. Vervolgens is het steeds geheimzinniger gegaan. Daar is blijkbaar alles aan gedaan en nu kunnen de horden zo binnen vallen. Met een goeie smoes kunnen ze blijven. Als ze worden afgewezen door een overheidslichaam dan wordt er wel voor gezorgd dat ze hier blijven. Ondertussen gaat autochtoon Nederland er aan te gronde. Maar dat ziet de politiek echt niet als probleem. Dat zegt ze niet ronduit. Maar het is veelvuldig uit haar woorden op te maken.

  1.   

   Sinds Rutte I (2010) zijn er meer dan 500.000(!) statushouders bijgekomen, die blijven dus in ons land. Het overgrote deel is afhankelijk van een uitkering.

   Ik weet wie dat betaald!

 22.   

  We willen niet terug naar 100 km/u en toch gingen we terug naar 100 km/u. We willen geen klimaatbelasting, en toch kregen we klimaatbelasting. We willen geen ‘stikstofcrisis’, en toch kregen we een ‘stikstofcrisis’. We willen niet meer EU, en toch kregen we meer EU. We willen niet meer migranten, toch kregen we meer migranten. We willen minder bureaucratie, en toch kregen we meer bureaucratie. We willen meer democratie, en toch kregen we minder democratie.

  En hoe komt dat? Omdat we onze mond houden, we protesteren niet, we kiezen de verkeerde partijen of, erger nog, we stemmen helemaal niet meer!

  1.   

   Nee, dat komt allemaal doordat verstandige dingen niet altijd leuk zijn.

 23.   

  De NPO is hier wel erg debet aan.
  Veel mensen nemen nog steeds klakkeloos aan wat daar verkondigd wordt.

  1.   

   @Jack: Het aantal schapen in de onverschillige kudde is nog steeds groot hoor, hoe komt de VVD anders aan zoveel zetels?

 24.   

  Het hoofdprobleem zijn economische migranten uit Afrika. Er zijn ideeën om tot deals te komen met Afrikaanse landen (Marrakech), maar dat wordt gesaboteerd door rechtse populisten die garen spinnen bij meer ellende.

 25.   

  Iedereen een gratis neger zou mss het probleem oplossen, kun je hem in een hutje in de tuin houden en klusjes laten doen, wellicht ga ik dan ook wat katoen oid verbouwen.
  Oude tijden keren weder!

  1.   

   Nostalgie bedoel je?

  2.   

   Inderdaad, slavernij was zo gek nog niet. Want die legt ook verplichtingen op aan de eigenaar van de slaaf.

 26.   

  “linke politici”?
  Ik geloof dat er niet zoveel verschil van mening is dat je die gelukszoekers moet weren – al was het maar om het niet te verpesten voor échte vluchtelingen.

  Er is wel een aanzet gemaakt voor een structurele oplossing: het Marrakech pact, maar dat wordt door populisten gesaboteerd. Want populisten leven van ontevredenheid en willen die dus vooral niet wegnemen.

 27.   

  Ben ik de enige die zich afvraagt hoe ze deze cijfers weten? Illegaal betekent ongeregistreerd, ongeregistreerd betekent onzichtbaar, onzichtbaar betekent ontelbaar….als ze geteld kunnen worden kunnen ze ook opgespoord worden

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!