Grenzeloze arrogantie! Veroordeelde Desi Bouterse roept op om hem massaal te verwelkomen bij terugkomst Suriname

De vreugde van gisteren, toen bekend werd gemaakt dat zittend president van Suriname Desi Bouterse is veroordeeld tot twintig jaar cel, blijkt van korte duur. Het wordt namelijk overstemd door een vorm van arrogantie die z’n weerga niet kent! Bouterse gaat terugkeren naar Suriname en roept op tot een massaal verwelkomen.

Bouterse kreeg in China te horen dat hij in zijn eigen land was veroordeeld tot twintig jaar cel. Zijn vrouw kreeg de schone taak om vanuit China een voice-memo te sturen naar de aanhang van haar veroordeelde man.

In de voice-memo, die inmiddels heel Suriname heeft gehoord, wordt gesproken van een ‘politieke uitspraak’. De angst zit er goed in want er wordt op een bepaalde toon gesproken en met zulke vage waarschuwingen, dat het heel erg lijkt alsof Bouterse niet zo goed weet wat hem bij terugkomst te wachten staat. Ingrid Bouterse zegt in de voice-memo het volgende:

“Natuurlijk, we zijn allemaal ondersteboven, maar de president vraagt dat jullie je rustig houden totdat hij terug is. Jullie zien dat het een politieke uitspraak is. Laat niemand zomaar allerlei dingen gaan doen.”

Het hele staatsapparaat is op volle toeren beginnen te draaien om het grote ontvangst op het vliegveld tot een succes te maken. Wie weet wordt Bouterse voor het oog van zijn vele aanhangers gearresteerd of durft juist geen agent hem in te rekenen met zoveel aanhangers om hem heen. De spanning zal te snijden zijn zondag op vliegveld Zanderij in Paramaribo!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Kretoloog

  Bouterse heeft Suriname uitgeleverd aan China. Hij zit zwaar in het nauw: het land is zowat bankroet en de VS noch Europa zijn bereid hem nog kredieten te verschaffen. Als de Surinamers even nadenken, zullen ze Bouterse niet met gejuich maar met boegeroep onthalen.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Bouterse is een nationale held die een standbeeld verdient voor zijn geweldige optreden

   1. Pijnstiller

    Ik weet dat dit niet meent doch slechts roept om te trollen. Echter in eigen land is hij met name onder de jongeren en in het binnenland razend populair. Iemand die een beetje kennis van de geschiedenis heeft, weet dat Suriname door en door corrupt was en de bevolking armoede leed, dat terwijl de slachtoffers van de decembermoorden zich verrijkten over de rug van de gewone man. Dat was de reden voor de staatsgreep. Zijn misdaden zijn door de pragmatische burger op straat reeds lang vergeven

    1. Blitzkrieg

     Pijnstiller : En waarom reageer je op trollerij? Negeren die hap!

    2. Vlaswiek

     @Pijnstiller: met jouw reactie laat je de zuiger zuigen. Niet doen joh, dat vinden ze prachtig.

   2. Maurits Dekker

    Alleen hersenloze idioten vinden dat Bouterse een nationale held is die een standbeeld verdient voor zijn geweldige optreden.

   3. Lampje

    Ach frau Schillersdorf, sie sind richtig einem NAZI.

    1. Vlaswiek

     @Lampje: Waarom laat je de zuiger zuigen? Negeren werkt veel beter.

 2. Jumping

  Ik ben de naam vergeten, van de MP van Nederland, wat ik mij wel afvraag, of dat de MP van Nederland, bv met Vrouw Kaag ook tot het ontvangst comité behoren.

  1. Marija

   WoW, dat is een goeie, ratten zoeken elkaar op?

  2. Vlaswiek

   “Vrouw Kaag”

   Je bedoelt Sigrid Al-Qaq, de vrouw van Anis Al-Qaq, voormalig vertrouweling van Palestijnse terroristenleider Arafat en Fatah-diplomaat? Jij snapt zeker wel waarom er miljoenen richting het Palestijnse zelfbestuur van Gaza gaan? Anis is namelijk een Palestijn.

 3. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik zou graag naar Suriname gaan om hem hartelijk te verwelkomen

  1. Pijnstiller

   Niemand houdt u tegen, retour ticket momenteel €600,-. Dus waarom niet mw. Schillersdorf. Srnan kondré zal u met open armen ontvangen

   1. Blitzkrieg

    Pijnstiller : Is het echt zo moeilijk die onzin te negeren?

   2. Maurits Dekker

    Retour ticket?

    Ratten nemen toch altijd een enkele reis?

 4. JochemX

  Ja, leuk of niet, hier kunnen we ons dat niet voorstellen, maar Bouterse is in Suriname erg populair, die gaat dus geen halve dag de gevangenis in.

  1. Pijnstiller

   Beste Jochem

  2. Pijnstiller

   Hij zal clementie krijgen van de president, dat heet discreditionaire bevoegdheid.
   Bouta was op koers om in maart herkozen te worden. Natuurlijk is het een politiek vonnis op een oolitiek moment

   1. Wesley Benbow

    Ik denk inderdaad, Pijnstiller, dat deze schurk de gevangenis zal ontlopen.

    Zeer onbevredigend.

 5. Agios

  Er zijn rassen die er genoegen in scheppen alles wat met het blanke ras te maken heeft te schofferen. Het ras der tabbetje-negers hoort daarbij. Boutserse heeft talloze malen met name de Nederlandse blanke geschoffeerd en wordt daardoor door kleurmaten gelauwerd en geprezen. Tamelijk simpel, maar het zij zo. Laten we het maar afwachten. De massa zal staan juichen voor de draaideuren van het vliegveld om deze moordenaar, die overigens nog elke maand een pensioen krijgt van het ABP, toe te juichen. Een dergelijk loven van de ergste midadiger hebben we in Nederland ook al eens meegemaakt…

 6. Marija

  Ik hoop dat de nabestaanden van de december moorden vooraan staan om hem “welkom” te heten.

 7. Roughwood

  Suriname heeft zich na 1975, door een hard werkende (grotendeels uit NL teruggekeerde) bevolking, ontwikkeld tot een land met een hoge welvaart, een goed functionerende rechtsstaat, goede sociale voorzieningen, een fantastische infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg op hoog niveau, en waar armoede en corruptie volledig is uitgebannen. Oh, niet? Dat ligt dan natuurlijk aan de voormalige kolonisator! #suriname #decembermoorden #failedstate

  1. Wesley Benbow

   Deze lofzang verdient enige correctie.

   ht*ps://www.waterkant.net/suriname/2019/06/08/deskundige-waarschuwt-suriname-kan-economisch-geisoleerd-raken/?cn-reloaded=1

  2. Vlaswiek

   @Roughwood: Negeer hem, hij leurt om reacties zodat hij verder kan zuigen.

 8. Baron von Munchhausen

  Mocht u het niet weten:
  Vandaag congres FvD!!! Toekomstige Premier Hr, Baudet maakt zijn plannen bekend.
  Met als belangrijkste punt: wees trots op Nederland en laat de omvolking (links speerpunt) stoppen!
  Vanaf vandaag en dat een weeklang zal de NPO, Volkskrant en grachtengordel alles in het werk stellen om Baudet op schofterige wijze ( links-facistisch) aan te vallen. Reden? Bang dat hun, min of meer, linkse macht wordt afgebroken!

  1. Wesley Benbow

   “Met als belangrijkste punt: wees trots op Nederland en laat de omvolking (links speerpunt) stoppen!”

   Hilarisch!

 9. Kees

  Daar loopt genoeg dom volk rond om dat inderdaad te doen……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.